Téma: MM x Thumb
Obligátní téma. Zaujal mě davidakuv rejnok:D...takže by mě zajímal váš názor. Stingray x Thumb....co si o ktérý base myslíte...případně klady a zápory:-)
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » MM x Thumb
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Obligátní téma. Zaujal mě davidakuv rejnok:D...takže by mě zajímal váš názor. Stingray x Thumb....co si o ktérý base myslíte...případně klady a zápory:-)
Nevím, srovnávat MM a Warw, trochu jabka s hruškama.
Snadná odpověď je MM ano a vždy a Warw mi nesmí do baráku:-)
Nejlíp porovnáš sám...
tak thumb byl stejne jako MM navrhnut tak, aby se na to hral dobre slap, takze uplne nesmyslna otazka to neni. Ja bych urcite volil spis toho warwa, cena je sice trochu nekde jinde nez MM, ale myslim ze to stoji za to. Zaprve bych rekl ze tam nakroutis vic zvukovejch moznosti, zadruhe jsou tam takovy ty vychytavky jako treba nastavitelna roztec strun nebo bronzovy prazce, nebo pruchozi krk. Navic MM kazdej druhej vyrobce kopiruje a original je taky celkem beznej narozdil od thumb kterej neexistuje ve verzi rockbass a v podstate neni tak beznej....to je svim spusobem z meho pohledu exkluzivita
řekl bych, že "jak na co"...
Thumba sem měl pár let a nakonec jsem ho vyměnil. Zvuků si můžeš nastavit hodně, rozteče celkem taky, průchozí krk nemá každej thumb (bolt on třeba ne), ale krk je fakt špalek jako prase a některý kusy padají na hlavu a to je hodně nepohodlný a hlavně neřešitelný.
Mně se třeba na MM líbí, že je to první pětka, která mi padla do ruky a hru na ní si opravdu dokážu představit, nikam nepadá.
Thumby se mi líběj zvukově i vzhledově, ale je to na první pohled taková prostě moderní basa, ten MM má klasickej šmrnc(pro někoho nevýhoda).
Thumba sem měl pár let a nakonec jsem ho vyměnil. Zvuků si můžeš nastavit hodně, rozteče celkem taky, průchozí krk nemá každej thumb (bolt on třeba ne), ale krk je fakt špalek jako prase a některý kusy padají na hlavu a to je hodně nepohodlný a hlavně neřešitelný.
tak bolt on modely nebudou mit pruchozi krky, to je jasne ;-) no a to prepadavani na hlavu, to je holt dany samotnou konstrukci no....
Jasně...pokud nepočítáš 4,5,6, bezpražec a konfiguraci snímačů, tka jsou 3 druhy Thumbu...BO-bolt on-se šroubovaným krkem, pak NT-neck through-s průchozím a Broadneck-což je dá se říct pětka s krkem z šestky:D...a co se přepadávání na hlavu týče...v tom máte všichni pravdu
tak thumb byl stejne jako MM navrhnut tak, aby se na to hral dobre slap
To bych ani neřek... MM byl navrženej v polovině 70. let, kdy ještě neslapoval nikdo... ta móda přišla až o pár let později
MM byl navrženej v polovině 70. let
jo? dyť na vývoji spolupracoval s Fendrem mistr Johnson..
o? dyť na vývoji spolupracoval s Fendrem mistr Johnson..
To je sakra zase kdo?
totok? http://www.youtube.com/watch?v=CslkVhOoE2U
To bych ani neřek... MM byl navrženej v polovině 70. let, kdy ještě neslapoval nikdo... ta móda přišla až o pár let později
Konečně to někdo vyslovil! Podle mě je Musicman určenej na všechno možný, jen ne na slap. To, že na něj jde slapejšit je věc jiná. A čím dál víc se o tom přesvědčuju, když držím v ruce Spectora, nebo jazz bass. Musicman je basa vrčivá, vtíravá, předoucí s úžasným křišťálově čistým basem. Takovej kocour na hrudi
Důrazně nesouhlasím! Slap je tady od konce šedesátejch, jeden z prvních byl Larry Graham z Sly and the family Stone. Hrál sice dost svojsky, ale už byl to slap. Holt otec zakladatel, jeho styl žeru. Důkaz tady, video ze začátku sedmdesátejch: http://www.youtube.com/watch?v=4G861C3J … re=related
Jinak velký Larry pořád hraje, má kapelu Central Station. Jinak taky hrál na MM, teď má signature JB od Pensa Suhr.
Důrazně nesouhlasím! Slap je tady od konce šedesátejch, jeden z prvních byl Larry Graham z Sly and the family Stone. Hrál sice dost svojsky, ale už byl to slap. Holt otec zakladatel, jeho styl žeru. Důkaz tady, video ze začátku sedmdesátejch:
Tohle není žádnej slap...
Thumb mne nezaujal.
Dávám přednost MM, ale jelikož mi jich už prošla pod rukama pěkná řádka, tak je potřeba opět řádně každý kus vyzkoušet.
Ja Ja
el BassTardo napsal:Důrazně nesouhlasím! Slap je tady od konce šedesátejch, jeden z prvních byl Larry Graham z Sly and the family Stone. Hrál sice dost svojsky, ale už byl to slap. Holt otec zakladatel, jeho styl žeru. Důkaz tady, video ze začátku sedmdesátejch:
Tohle není žádnej slap...
To fakt není slap.
.. ale ano larry stál u zrodu slapu .. a to video není nic jiného než slap, myslím že trsátkem tam nehraje a to že do toho nemlátí nad pražcem ale u kobyly bylo přesně to jak to vše začínalo, jeho přístup k technice ..
le ano larry stál u zrodu slapu .. a to video není nic jiného než slap, myslím že trsátkem tam nehraje a to že do toho nemlátí nad pražcem ale u kobyly bylo přesně to jak to vše začínalo, jeho přístup k technice ..
No dobře, tak dejme tomu že Larry u zrodu slapu stál... ale dost pochybuju o tom, že Leo Fender by někdy kolem roku 1975 navrhoval basu speciálně na slap jen proto, že tak hraje basák ze Sly And The Family Stone...
Prostě navrhl normální basu pro masy. Že se později přišlo na to jakse na ni pěkně slapuje, to už je věc jiná...
.. a to video není nic jiného než slap
Každý položení palce na strunu a brnknutí tímhle údem, ještě neznamená slap. To by byla polovina reggae basáků slapeři... a to nejsou.
ale dost pochybuju o tom, že Leo Fender by někdy kolem roku 1975 navrhoval basu speciálně na slap jen proto, že tak hraje basák ze Sly And The Family Stone...
.. to jsem tady já neřešil a neřeším .. jen že larry stál u zrodu slapu ..
přesně... todle vypadá starý http://www.youtube.com/watch?v=j2_SreKsg2k
no ale jak se liší ideální basa na slap od basy na hru prstama... nebo trsátkem... myslim že leo i kdyby se už slapovalo, tak by stejně neměl důvod dělat něco jinak ne?
jejda, zásaditá debata...
Každá a žádná basa je ideální na slap, záleží na seřízení a na tom jak na to hraješ. Za mýtus o MM jako slapové base může Flea, kterej slap zpřístupnil masám, holt měl tehdy v prackách hlavně MM. Takže Thumb i MM ano i ne. Thumb je podle mně hnusnej a MM může bejt, ale ne každej. Třeba Bongo je pro mně naprosto neoužitelný.
Jo a Larry opravdu hrál slapem, ostatně spousta dalších slapperů na něj odkazuje.
Viděli jste hrát slap Honzu Urbance na španělu, to je mazec, tak že slap se dá hrát na všechno co má struny i na housle.Ha, ha, ha.........
Jenich:D:D
Honzu Urbance tady viděli hrát snad všichni, někteří bohužel i na vlastní oči
Honzu Urbance tady viděli hrát snad všichni, někteří bohužel i na vlastní oči
Jojo...je to drsná lekce
někteří bohužel i na vlastní oči
Jo, jo, na vlastní voči jsem to viděla.........jak ji vodnes čert...........
měl jsem to štěstí ho vidět a opravdu zážitek, asi se narodil s basou v ruce.
Ale hovno Já myslím, že to je tím, že cvičil (a tím nemyslím takový to, že si člověk zabrnká) 10x víc než kdokoliv na fóru po dobu několika let a navíc velice systemitaciky a zacíleně na problémy.
houbec, on je zneuznany kytarista, zadna basa u porodu nebyla......si nedovedu predstavit jak by to panimama tlacila ven...
helejdte ja ho taky videl a chlapci opravdu je to clovek jako kazdej jinej. Maso, krev, kosti a tak. Nic nadprirozenyho, akorat je teda hrozne velkej, nechtel bych aby mi jednu ubalil...
tak zalezi z jakeho tabacku by balil....
btw: To co hraje Graham na té ukázce, co tu byla, je jeho technika hraní trsátkem bez trsátka, takže to vlastně slap není, nicméně tenhle způsob brnkání předvádí taky ve videoškole slapování. I když teda on sám tomu, co hraje, neříká že hraje slapem, alóbrž že dělá thumbin and pluckin.
A k tématu: warwick thumb má hodně nešťastný design.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » MM x Thumb