1

Téma: Baskytarový efekt

Čau zdravim všechny super lidi ! Potřeboval bych poradit s efektem . Zatim jsem se tak koukal rozhlížel a do oka mi padnul efekt od značky IBANEZ Bass Drive  http://eshop.kytary.cz/ibanez-bass-driv … 47:0:0:1:0
Tak se chci zeptat jestli by to byla dobrá koupě v poměru výkon/cena protože se v tom zatim moc nevyznám .Kdyby ste ale někdo měl nejaký jinej nároz a doporučil mi nějakej jinej  tak budu jenom rád ale cena tak do 2000 ,-Kč já vim neni to mnoho ale pro pokročilejšího začátečníka (cca 2 roky hraju) na basovku myslim dostačujicí do začítku.
Popřípadě by se šikly i nějaký ty obecný rady kolem efektu.
JOO a zdravim basáka z kapely NERO jestli v ni teda ještě pusobí.
DIK CUS:D:D

PS: "  Basa musí řečnovat ...  !!! "
Nějaká ta 5-ka ,nějaká ta 4-ka, nějaký ten Hartke:)
0 xLajků:

2

Re: Baskytarový efekt

a proč si myslíš, že to potřebuješ???

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

3

Stando, připojuji se k Olafovi, jeho otázka je položená dokonale. Pokud na tohle nemáš jasnou odpověď tak jen vyhodíš peníze.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

4

No, já myslím, že jde i o styl, jaký hraje nebo chce hrát. Pokud chce mít lehce nakřáplý zvuk při zachování charkteristický basový dynamiky, tak to bez nějakého efektu asi nedocílí. Poslechl jsem si zvukový ukázky toho Bass Drive a docela se mně to líbilo. Ale jde taky o tu basu, z které to dostali.

Já osobně používal pouze BOSS Equalizer, protože se mi zdálo, že na hlavě nedokážu nastavit to, co bych rád slyšel. Jinak jsem se bez krabiček taky celkem obešel. Ale taky přiznávám, že si rád půjčím od kámoše mulťák a hraju si s tím. Ale normálně bych to vůbec nevyužil.

Ibanez EXB 404 + SR-505, HARTKE HA 5500, Hartke XL 4.5, Hartke 115XL, Dunlop MXR M80 bass D.I.
0 xLajků:

5

Hele ty ukázky vůbec nejsou špatný...:-) Aspoň ty nahrávky ale je fakt přes co je to hraný...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

6

MCL napsal:

No, já myslím, že jde i o styl, jaký hraje nebo chce hrát. Pokud chce mít lehce nakřáplý zvuk při zachování charkteristický basový dynamiky,

Tohle je právě největší problém levých efektů...sice ti nakřápnou zvuk, ale na úkor basů

Hardcore Jihlava represent
0 xLajků:

7

Staniiicek napsal:

JOO a zdravim basáka z kapely NERO jestli v ni teda ještě pusobí.

. . . od kud se známe? Nebo kdopak jsi? kdyžtak mi napiš na mail: dunde.e@seznam.cz

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

8

obecna rada kolem efektu: do 2000 nemaji absolutne smysl wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

9

Mám doma už dlouho Digitech Bass Driver. Včera jsem si říkal, že mu dám ještě šanci a za snad půl hodiny stihl vykroutit všechny možný kombinace...tomu se fakt vyhněte. A pokud náhodou byste měli opravdu zájem, rád za málo prodám, je jak novej, odehrál jen půl songu ve dvou koncertech...

Fender American Jazz Bass, Rickenbacker 4003, Warwick RB Streamer Std 4 FL BK OFC, Palatino VB-004 3/4, Stagg EDB 3/4 BK
Ampeg SVT-4 Pro, EBS 410 Evolution ProLine 2000, Gallien-Krueger 115RBH
Korg DTR-1000, EBS FuzzMo, Boss SYB-5 (+Roland EV-5), Electro-Harmonix BASS MONO SYNTH
TC Electronic BG250-112, Ampeg PF-350, Ampeg BA-108
0 xLajků:

10

spider napsal:

obecna rada kolem efektu: do 2000 nemaji absolutne smysl

no já bych to ještě možná zvedl tak na 3000-4000 a to ještě přes evilbay tongue
sám bych rád nějakej efektík,kterej basu nakřápne a pomůže k celkovýmu zhutnění soundu v kapele,ale nesmí žrát basy a krást tu celkovou dynamiku,no.
Zatim sem pod čtyři tácky nic takovýho nenašel...

0 xLajků:

11

pekelník:
ty sis ještě ode mně ještě vlastně nepůjčoval EBS, že? wink smile

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

12

pekelnik napsal:

no já bych to ještě možná zvedl tak na 3000-4000 a to ještě přes evilbay tongue

jj, tak to bylo mysleno, ta odvolavka na 2000 byla vztazena na to co psla na zacatku

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

13

spider napsal:

obecna rada kolem efektu: do 2000 nemaji absolutne smysl

Mé ruské Bass Balls proti tomuhle tvrzení nahlas protestují...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

14

Klusi napsal:

ty sis ještě ode mně ještě vlastně nepůjčoval EBS, že? wink smile

no už se na něj moc těším tongue

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: joko (09. 11. 2007 14.06:14)

Staníčku, poslechni si ukázky na EBS stránkách a zjistíš, že tohle je jenom zaostalý šidítko.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

16

Podívejte co mám.
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/houdek.z-070609-200303-miniballs.jpg

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

17

Sensitivity balls fuzz....to zni jako poradna prasarna . big_smile

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

Ne ne, je to klon Bass Balls od EHX.
Vlastni vyroba.
Kdyby nekdo chtel nekdy neco peknyho vyrobit s vlastnim ksichtem, tak at se mi ozve a doda grafiku. Pro M3 bych moh udelat treba Disco Balls :-)
Zkusim kouknout, jestli nekde nenajdu streva na krabice od EBS.

0 xLajků:

19

hmm to zní moc zajímavě... vyrobíš mi MultiComp? big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

20

...a co bass microsynth od EHX ? wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

21

Hmmm, ted sem hledal, a kde nic tu nic. Jsou to samy SMD konstrukce, ktery jeste nikdo nehodil na papir.
Hele, ale mam tu na stole rozdelanej Demeter Compulator.

0 xLajků:

22

cákriš... když já mám zálusk na toho MultiCompa... jinak ale palec nahoru za technical skills smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

23

houdek.z napsal:

Kdyby nekdo chtel nekdy neco peknyho vyrobit s vlastnim ksichtem, tak at se mi ozve a doda grafiku.

Co si za to počítáš? Zrovna autowah bych docela užil... A navíc s vlastním originálním designem:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

24

heh, nooo teda jako obvykle nevim jakou cenu mam nastrelit :-)
Kdyz to vezmu sakum prdum za hodiny co nad tim stravim a penouze za matros z Nemecka (zadnej sust ala nejlevnejsi china nebo cesky prodejci chiny), ocenil bych to kolem 1200,-
Tenhle kousek je v podstate prototyp, na kterym se teprve ucim, takze mu chybi LEDka, ktera patri do toho kolecka nad prepinac a je treba jeste poladit hodnoty kondiku ve filtrech (k tomu to zrovna nejsou moc kvalitni typy)
Jeste budu muset vymenit vnitrni vodice, ty se mi vubec nelibi - ruzna dratenicina co se mi tu valela po supliku.

Ad bass mirosynth: Noo zkusim pohledat, ale tohle taky se zapnutym fuzzem zni skoro jako nejakej drevni syntak.

0 xLajků:

25

Ted jsem ten syntak nasel :-)
Reknu ti rovnou, radsi si ho kup. Se svym stavajicim vybavenim, to nejsem schopnej postavit a ozivit. Schema je na sest stranek. Ale mam tu od jednoho kolegy nedokoncenej syntak podobnyho razeni, tak uvidim co z nej jednou bude. Je to vykradenej moog a mel by zrat signal z cehokoliv.

0 xLajků:

26

moog bych si dal sakra libit...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

27

houdek.z napsal:

ocenil bych to kolem 1200,-

Ok, tak to ber jako závaznou objednávku, ale jen jestli to na mě bude svítit modrou ledkou:-) Pošlu ti pak email s "povrchovou úpravou" a domluvíme detaily.

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

28

Jooo? Tak dobre, modra Ledka neni problem. :-)
Jinak poloha toho potaku, prepinace a ledky je vicemene pevna, jinak by se to tam neveslo.
Budu muset akorat objednat novou krabicku z Nemec to bude trvat tak 14 dnu.

0 xLajků:

29

houdek.z napsal:

Jooo? Tak dobre, modra Ledka neni problem. :-)
Jinak poloha toho potaku, prepinace a ledky je vicemene pevna, jinak by se to tam neveslo.
Budu muset akorat objednat novou krabicku z Nemec to bude trvat tak 14 dnu.

Mail odeslán.

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

30

me se to taky moc libi.... kuva kuva, love love love..
a to je jako klasickej EHX autoway? na ten si brousim zuby uz dost dlouho..
a jak mas reseny napajeni? a v cem je to lepsi (krome ceny)?
diky moc

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

31

me se to taky moc libi.... kuva kuva, love love love..
a to je jako klasickej EHX autoway? na ten si brousim zuby uz dost dlouho..
a jak mas reseny napajeni? a v cem je to lepsi (krome ceny)?
diky moc

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

32

No je to presna kopie EH Bass balls. Akorat muzu na pozadani napr. tunit hodnoty filtru, potisk, knofliky, barvu LEDky atd. Proste jak by rekl cizinec - Custom Shop
Napajeni u tyhle krabicky mam jenom z adapteru, protoze uvnitr uz neni misto. Byl jsem rad, ze jsem tam nacpal vsechnu elektroniku. Kdyby to bylo ve vetsi krabici typu Hamond BB, tak by se tam vlezla i baterka, akorat je blby, ze to nema zadny dvirka, takze se musi odsroubovat dno.
Ted si s tim zrovna hraju a je to docela sranda :-) Uz jsem dosah pro me idelaniho zvuku aspon pro kytaru.

0 xLajků:

33

houdek.z napsal:

Ted si s tim zrovna hraju a je to docela sranda :-)

ukázky! ukázky!

0 xLajků:

34

ty jo, dobré...kdybych už jeden doma neměl hned bych do toho šel.
Ty se zabýváš stavbou nebo opravami efektů nějak víc?

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

35

No od minulýho týdne =  skončení docházky na vejšku tak nějak víc :-)
Na opravy ještě nemám vybavení, ale něco jednoduššího by se dalo.

0 xLajků:

36

Zpět k Boosteru pro basu:
Používám Pigtronix společně s rozdělením signálů čistého a zkresleného, které smíchávám přes ART narovno (70/30) bez korekcí. Jestli máte možnost to vyzkoušet, tak to probněte - leze to ven nasraný jako svině.
To, co mne ale sere je kabeláž, takže to jezdím jen vyjímečně - jinak ve studiu no problem.

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

37

No Pigtronix to je jina liga. Maji to nadherne zpracovany. Ty budu muset dotahnout :-)

0 xLajků:

38

Ukázky se pokusím někdy udělat.

Na cestě je klon Demeter Compulatora pod nazvem "Horny Copulator". ;-)
Jinak mám plány ještě na "limiter" (je to vlastně levelling amp) podobný chováním studiovému LA2A.
Diky Pipovi mozna bude casem i OctaBass od EBS.
Bohužel zjistil jsem, že mám mizernou vrtačku a nedám do ní slabší vrták než 1mm a potřebuju jít až do 0,5mm. Prostě chybí nářadí tak zatím musím trochu improvizovat.

0 xLajků:

39

marjanbass napsal:

Zpět k Boosteru pro basu:
Používám Pigtronix společně s rozdělením signálů čistého a zkresleného, které smíchávám přes ART narovno (70/30) bez korekcí. Jestli máte možnost to vyzkoušet, tak to probněte - leze to ven nasraný jako svině.
To, co mne ale sere je kabeláž, takže to jezdím jen vyjímečně - jinak ve studiu no problem.

Tohle je myslím úplně nejlepší řešení, přimíchat si to zkreslení k čistému zvuku - zůstanou tomu ty "koule" a přidá se nakřápnutí. Můj předzesilovač to umí, nastavit poměr lampově zkresleného a čistého zvuku, tak to mám i bez těch kabelů:-) Dřív jsem zkreslení na base nemusel, ale to byl názor ovlivněný levnými krabičkami, lampa je neporovnatelná...

Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
0 xLajků:

40 Naposledy upravil: houdek.z (09. 06. 2009 12.09:52)

Ukázky Balls, zatím v mizerné kvalitě ale ať je slyšet, že to hraje. Bzučení není standardní součástí, ale produkuje ho blbě fitrovanej adaptér, kterej jsem měl zrovna po ruce.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/h … sclear.mp3
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/h … lsfuzz.mp3

Nahraný přes mýho Godina TC-1 a M/B F-30. Z basy nahraju až pujdu do zkušebny.
Jinak už jsem ho testoval na mý ATK, a musel jsem hodně krotit prsty. Nevim jestli je to mou technikou nebo ATKčkem nebo obojím, ale z basy mi leze takovej atak, že bass balls  vyletí s kváknutím okamžitě do nebes. Je to efekt opravdu dost citlivej na dynamiku, takže na slap je dobrý hodně ubrat citlivost.

0 xLajků:

41

Jo,tenhle efekt žeru smile

0 xLajků:

42

EHX big muff...jedine...

Basa tvrdi muziku / The prison makes music stronger
Hartke VX 3500 4x10, Ibanez IBZ3B  Fender Jazz Bass 3tone sunburst Mexico 2001, Ibanez MC940ds    Boss BF3    EH Big Muff
www.myspace.com/pixieandthedevils
Ben Kenney/Sting/J.P.Jones/T.Commerford/J.Chancellor/Juan Alderete
0 xLajků: