1 Naposledy upravil: Jenich (01. 06. 2009 14.13:50)

Téma: Elektro-magnetický snímač na archtop jazzovou kytaru

hele můžete mi, prosím, někdo osvětlit jak je to se snímačema? rád bych totiž na akuzu hodil snímač pro elektrickou kytaru bez pólovejch nástavců...znamená to, že je magnet po celý dýlce snímače a je tedy jedno kde se nacházej struny?

díkec, bulls smile

davidak: doplněn název tématu
jenich: upřesněno doplnění smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

2

Re: Elektro-magnetický snímač na archtop jazzovou kytaru

Já myslím, že nevím, ale podle toho, co jsem viděl, tak nevim.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

3

no...tak díky...právě se mi na kšeftě vybila leidenská lahev v aktivce. hmm

0 xLajků:

4

ááá pán nedával na srazu pozor, když to tam ten sokol vykládal. ale já jsem zase usnul tak tomu nerozumim taky smile)

0 xLajků:

5

Jenich napsal:

hele můžete mi, prosím, někdo osvětlit jak je to se snímačema? rád bych totiž na akuzu hodil snímač pro elektrickou kytaru bez pólovejch nástavců...znamená to, že je magnet po celý dýlce snímače a je tedy jedno kde se nacházej struny?

díkec, bulls smile

No u některých snímačů tam je jenom jeden dlouhý magnet, ale nevím jestli u všech.

A=A
0 xLajků:

6

Musíš si zjistit, jestli je to snímač kolejnicovýho typu (rail), nebo klasickej, kterej má jen skrytý pólový nástavce. Třeba EMG dělá většinu snímačů jako rails, ale ne všechny. Asi by bylo úplně ideální, kdybys napsal na www.rmpickups.cz, jestli by ti Macho neudělal speciální snímač. Podle webu dělá i jiný snímače, než na elektrický basy a kytary, tak by to třeba nemusel být problém udělat španělovej snímač s basovejma magnetama. Problém by ale mohl nastat spíš v elektronice, pokud bys to chtěl mít oboje do jednoho výstupu.

0 xLajků:

7

Wexx napsal:

Musíš si zjistit, jestli je to snímač kolejnicovýho typu (rail), nebo klasickej, kterej má jen skrytý pólový nástavce. Třeba EMG dělá většinu snímačů jako rails, ale ne všechny. Asi by bylo úplně ideální, kdybys napsal na www.rmpickups.cz, jestli by ti Macho neudělal speciální snímač. Podle webu dělá i jiný snímače, než na elektrický basy a kytary, tak by to třeba nemusel být problém udělat španělovej snímač s basovejma magnetama. Problém by ale mohl nastat spíš v elektronice, pokud bys to chtěl mít oboje do jednoho výstupu.

ok...

ne já chci kytarovej (nechci basovej) a už mám vyhlídlý RMko a psal jsem Machovi maila...A povedu to jako druhej výstup z basy.

0 xLajků: