1

Téma: Laney RB4

mate někdo stimhle kombem skušenost ? sto jíto zato nebo se mám rači poohlednou po bazarech ?

http://www.musiccenter.cz/Laney-RB4/Ric … y/:3:15565

hard and heavy is my life

předem sory za všecky hrubky (npř mislel)
sem totiš dizlektik dizortografik a dis kalkulik tak si toho prostě nevšimejte
0 xLajků:

2

Re: Laney RB4

Mám RB6 (je na prodej, mimochodem big_smile ), což je skoro podobné, akorát má o 5 W víc, nemá grafický ekvalizér (ale má parametrické středy) a je vzadu zkosené...

Docela solidní za ty peníze, pokud nejsi moc náročný wink

0 xLajků:

3

xergic napsal:

Docela solidní za ty peníze, pokud nejsi moc náročný

tak náročný moc nejsem smile mě stačí abychsi polepšil což asi jo když uvažím že mám sound kinga big_smile

0 xLajků:

4

Ahoj, a nechces si vyzkouset toho meho starecka? RBG 500...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

5

tak určitě bych si ho chtěl skusit jen je to dost daleko na odskoušení a navíc ty bys ho chtěl prodat ?

0 xLajků:

6

Jasne ze jo... uz mi lezi bez uzitku ve zkusebne u kamosu asi 2 roky, puvodne jsem za nej chtel osmicku, ale ted klidne i min, protoze je kombo opravovane (jeden konec po smrti) a argument, ze me kdysi stalo 21 000,- neobstoji smile Nabidku uz na foru nemohu najit sad

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: DalajVladan (22. 05. 2009 11.57:49)

Laney nebrat ... ještě jsem nehrál ani neslyšel basový aparát Laney, který by hrál aspoň dobře ... a to i ty drahé.

kolem 8 000? ... Hocke je jasná volba:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

8

Ach jo, Laney, kdeže loňské sněhy jsou a Laney byla anglická kvalita... moje zkušenost velí vyhýbat se Lejnům obloukem...
Pokud chceš měco malýho, co hraje hlasitě tak doporučuju tohle: http://www.music-city.cz/eshop/gallienk … 6_106102_0
jinak samozřejmě radši bazar...

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

9

No jo hosi, ale ten muj stroj je jeste stara anglicka kvalita, temer Vintage smile r. v. 99 nebo 01, ted nevim jiste... Maiden England smile

0 xLajků:

10 Naposledy upravil: darkevil 47 (22. 05. 2009 12.36:32)

MK napsal:

Jasne ze jo... uz mi lezi bez uzitku ve zkusebne u kamosu asi 2 roky, puvodne jsem za nej chtel osmicku, ale ted klidne i min

to by bylo super navíc znám basáka který naněho hraje tak bymě snad nechal skusit.....
no ale zatím nemám dost peněz hold musim nato nějak vidělat zatím mám asi 5litru takže to není žádná sláva no big_smile navíc bi mě kytaristi asi zabyly big_smile:D
pokud vím tak má nějak 300w big_smile

0 xLajků:

11

darkevil 47 napsal:

pokud vím tak má nějak 300w

Jasne, v klidu si to vyzkousej, nic nehori a mozna, jak pisou kluci, muzes narazit na neco lepsiho...
Tech 300W neni tak rozhodujicich, dulezite je, aby se Ti to libilo a pekne to tlacilo. Urcite to bude hrat hlasiteji, nez 160W kombo a nebudes to muset tak hulit, ale jestli to ma skutecnych 300W nikdo nevi. smile

0 xLajků:

12

tak onode aji oto že kytaristi májí max 75 w big_smile big_smile což by asi zbudilo unich mirnou nespokojenost big_smile kdybych tam nakračel stakovým sylakem smile

0 xLajků:

13

No neni to moc, ale jsou dva a maji stredovejsi spektrum.... ja bych se toho nebal... smile

0 xLajků:

14

darkevil 47 napsal:

tak onode aji oto že kytaristi májí max 75 w

myslim, že proti dvoum 75kám bude 300W tak akorát. kytary jsou uřvaný ažaž i přes 20W. rezervy výkonu není nikdy dost.

0 xLajků:

15

darkevil 47 napsal:

tak onode aji oto že kytaristi májí max 75 w big_smile big_smile což by asi zbudilo unich mirnou nespokojenost big_smile kdybych tam nakračel stakovým sylakem smile

rika se, ze basovy aparat by mel mit v kapele tak 4x vice wattu nez kytarovy, 75*4=300 smile

0 xLajků:

16

pravda, pravda. Když vedle bicích postavíš kytaru s 20W tak se navzájem uřvou. Jeslti mají kytaristi 75W tak to je už dostačují na pěkný rambajs. Jako basové kombo 300W určitě není nijak extrémně moc, určitě ti vetší výkon nebude vadit...o to se neboj, spíš by ti v opačném případě mohl chybět. Jde jen o to zda to třeba nebude pro tebe težké, ale to jsou asi všechny komba.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

17

druid napsal:

rika se, ze basovy aparat by mel mit v kapele tak 4x vice wattu nez kytarovy, 75*4=300

tohle bych jim měl vitsknou srulovat do valečku a mlatit je stím po hlavě ať už to pochopí big_smile:D

0 xLajků:

18

Je to tak, vykon bude tak akorat a mozna tam bude i rezerva, kterou ocenis. Co se tyka vahy, tak tohle kombo jsem nosil sam, nekdy i do schodu, a to jsem mel okolo 60kg. Je to drina, ale v nouzi je to "jednochlapovka". Lepe zalozeni spoluhraci ho unesli bez problemu.

0 xLajků:

19

MK napsal:

Lepe zalozeni spoluhraci ho unesli bez problemu

tak já sem silný zedník to snad pude smile

0 xLajků:

20

jo a kolik by si my to kombo prodal ?

0 xLajků:

21

vyreste si to v inzerci nebo mailem

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

22

Inzerat visel, zel uz ho nemohu najit, ale poresime to mailem... nevim, jak stare inzeraty lze dohledat, byl vcetne fotek a popisu stavu - anebo neumim hledat smile

0 xLajků:

23

Spíš tu už není - proběhla čistka a neaktuální (staré) inzeráty šly do koše.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

24

A já bych jen podotknul, že bych se Laneye za rozumnou cenu vůbec nebál. I když synonymem basových kvalit se asi nestane, bude to spolehlivý apec, který ti bezpečně vystačí na vše co potřebuješ do doby, než si řekneš, že už hraješ dost dlouho na to, abys utratil za APARÁT víc peněz smile

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

25

pipa napsal:

A já bych jen podotknul, že bych se Laneye za rozumnou cenu vůbec nebál. I když synonymem basových kvalit se asi nestane, bude to spolehlivý apec, který ti bezpečně vystačí na vše co potřebuješ do doby, než si řekneš, že už hraješ dost dlouho na to, abys utratil za APARÁT víc peněz

+1 smile

0 xLajků:

26

uz to tu nekde v hloubi fora je... moje zkusenost, ze laney (rbg300) byl vsechno jenom ne "spolehlivy apec". vystacilo mi do doby, nez jsem si rekl, ze uz jsem za opravy dal tolik, az to neni hezky.

0 xLajků:

27

lukas napsal:

uz to tu nekde v hloubi fora je... moje zkusenost, ze laney (rbg300)

U kazde znacky najdes spatne kusy... viz. tady neci trable s Trace, Ampegama... Treba Hughese jsem nevidel porouchaneho ani jednoho, ale kolik jich tu hraje?

0 xLajků:

28

pipa napsal:

A já bych jen podotknul, že bych se Laneye za rozumnou cenu vůbec nebál. I když synonymem basových kvalit se asi nestane, bude to spolehlivý apec, který ti bezpečně vystačí na vše co potřebuješ do doby, než si řekneš, že už hraješ dost dlouho na to, abys utratil za APARÁT víc peněz

tak to jo to my přesně vihovuje teprve začínáme tak nepotřebuju nějaký ultra aparát smile

0 xLajků:

29

pipa napsal:

já to zas beru tak, že pokud není potřeba brát Laney (nabídka, které nelze odolat), tak se dají sehnat zajímavější kousky za stejnou cenu tongue

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

30

MK napsal:

Treba Hughese jsem nevidel porouchaneho ani jednoho,

Já jednoho basového jo, mrzelo mě to, protože jsem to doporučil, a pak kytarového co mám doma, něco v něm hučí. Ono si asi nevybereš, nikdo se dnes s výrobou nijak nepáře....

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

31

Vlastnil jsem Laney RB6 ..nebo tak nějak, nepamatuji si ten typ ale byl to 15" - 165W. Během těch necelých 2let co jsme ho vlastnil jsem nezaznamenal žádný problém. Možná trochu výkonu mi chyběla, hrál sem ale opravdu v kraválu. Prodal jsem jej kámošovi a slouží mu stejně tak dobře doposud. A protože hraje v umírněnější kapele, tak s výkonem nemá problém.
Po zvukové stránce to nebylo nijak strašné, zvuk velmi odpovídal tomu co šlo z basy. Pro začátek to určitě nebylo špatné kombo.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

32

pipa napsal:

Já jednoho basového jo, mrzelo mě to, protože jsem to doporučil...

Nj, jak pisu, proste spatne kousky jsou vsude... A kytarove jsou jeste slozitejsi, tam je riziko poruchz vetsi a pokud je to lampa....

Dunde.e:
Taky mi to na zacatek bohate stacilo... dokud neprsknul ten koncak, bylo to bezproblemove.... po 10 letech provozu na to mel mozna narok smile

0 xLajků:

33 Naposledy upravil: creabass (27. 05. 2009 07.28:59)

300 w pres jeden reprak bych nikdy nebral. Silu to mit jiste ze bude a mozna i nejake ti letni kalhoty ty rozchybou kdyz budes stat pred kombem, ale kvuli zvuku bych to nevzal...

Osobne se me zdaji silne kombicka s jednim reprakem ploche, ale nevim proc to tak je, to ti mozna reknou chytrejsi tady.

0 xLajků:

34 Naposledy upravil: darkevil 47 (31. 05. 2009 12.10:54)

creabass napsal:

300 w pres jeden reprak bych nikdy nebral. Silu to mit jiste ze bude a mozna i nejake ti letni kalhoty ty rozchybou kdyz budes stat pred kombem, ale kvuli zvuku bych to nevzal...

tak jsně že zaty prachy nemuže nikdo čekat žádný zázrak smile navíc pro začátek jeto myslím hodně solodní  navíc do metalu big_smile nežebych nechtěl nějaký pořadný apec snaprosto přepichovím zvukem ale nejsou peníze hold smile

0 xLajků:

35

creabass napsal:

300 w pres jeden reprak bych nikdy nebral.

A slyšels někdy Markbass CMD12P/CMD15P? big_smile Ale to už je jiná kategorie no...

Dunde.e napsal:

Vlastnil jsem Laney RB6 ..nebo tak nějak, nepamatuji si ten typ ale byl to 15" - 165W. Během těch necelých 2let co jsme ho vlastnil jsem nezaznamenal žádný problém. Možná trochu výkonu mi chyběla, hrál sem ale opravdu v kraválu. Prodal jsem jej kámošovi a slouží mu stejně tak dobře doposud. A protože hraje v umírněnější kapele, tak s výkonem nemá problém.
Po zvukové stránce to nebylo nijak strašné, zvuk velmi odpovídal tomu co šlo z basy. Pro začátek to určitě nebylo špatné kombo.

Měl jsem to samé, vlastně ještě mám... To kombo je hodně spolehlivé, bohatě stačí do zkušebny a na menších koncertech se taky neztratí. Zvukově to sice není zázrak, ale aspoň něco.

0 xLajků:

36

Zdravím vás ... chtěl bych se zeptat jestli by mělo smysl dát lepší reproduktor do laneye rb4? Ono ten origo reproduktor není žádná sláva a myslím že ten zesík v tom není až tak hrozný tak jestli to mám smysl takovýhle upgrade... Viděl bych to na nějaký 4ohmový reprák aby zesík tlačil plných 300W co myslíte? a možná bych to doplnil jestě hornou? Co si o tom myslíte?

MTD Kingston Z4, Ampeg B2Re, Fender Rumble 410, Boss TU-3, struny Elixir (45,65,85,105)
0 xLajků:

37

DalajVladan napsal:

Laney nebrat ... ještě jsem nehrál ani neslyšel basový aparát Laney, který by hrál aspoň dobře ... a to i ty drahé.

nevím jak Richťáky ale starší model řady DB (předchůdce Nexusu) byl vynikajicní  big_smile  chválil sem si ho víc jak Galliena.bohužel to byla přetěžká mrcha  lol

Yamaha TRB 5P, Harley Benton PJ-5HTR DeLuxe
MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=8842
0 xLajků:

38

druid napsal:

rika se, ze basovy aparat by mel mit v kapele tak 4x vice wattu nez kytarovy, 75*4=300 smile

zajimavý včera mě zvukař říkal že můj malý pepe (bluecab 60) dělá kraválu jak jeho větší brácha big_smile
buďto ve fabrice předimenzovali výrobek nebo si to nedokážu předsatvit ale ten malej prcek se fakt umí projevit

MarkBass LM 250 black, MarkBass 102P Traveler, MarkBass 151P Traveler, Warwick WCA 210, Behringer BXR 1800 H, Warwick Blue Cab 60
0 xLajků:

39

permooon napsal:
druid napsal:

zajimavý včera mě zvukař říkal že můj malý pepe (bluecab 60) dělá kraválu jak jeho větší brácha big_smile
buďto ve fabrice předimenzovali výrobek nebo si to nedokážu předsatvit ale ten malej prcek se fakt umí projevit

tak kravál udělá leccos.. ale ten objem tam prostě není.
Není malých aparátů s velkým zvukem.
Watty nejsou všechno, důležitější je schopnost nezahlcovat, nezahuhlávat se.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

40

naposled co jsem hrál, tak jsem měl na podiu jen 410 Trejsa bednu a valil jsem dle vybuzení zesáku cca na 75W a stačilo mi to.. :-)

jinak znám kapelu, kd má basák takovej malej (oproti Trejsovi je menší) full stack (kombo + bedna pod tím) od Lanýho a zvuk co leze ven je fajn.. hraje na 5ku

Trace Elliot Club #7
Peavey Cirrus USA Walnut/Wenge r.v.1998
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
      prodávám: Trace Elliot BLX80 GP7SM a Ampeg SVP Pro
0 xLajků:

41

tak kravál udělá leccos.. ale ten objem tam prostě není.
Není malých aparátů s velkým zvukem.
Watty nejsou všechno, důležitější je schopnost nezahlcovat, nezahuhlávat se.

bohužel se ani nezahlcoval a byl podle mých představ

0 xLajků:

42

O.Neill napsal:

jinak znám kapelu, kd má basák takovej malej (oproti Trejsovi je menší) full stack (kombo + bedna pod tím) od Lanýho a zvuk co leze ven je fajn.. hraje na 5ku

taky znám jestli se bavíme o tom stejným jednou sem na to myslím hrál ale už si nějak moc nepamatuju dojmy a pojmy pac sem se tam pěkně zhulákal big_smile je to myslím RB7 a 115

0 xLajků:

43

dle tvýho bydliště to sedí... když se s ním znáš.. nevíš jeho osobní dojmy z toho aparátu? :-)

Trace Elliot Club #7
bedny - Trace Elliot 1048h a 1518 , preamp - SWR Grand Prix, v efektovce - Tech21 PSA1.1, bezdrát - Sennheiser EW100 G2, ladička - Korg DTR 1000, zesák - Solton aa Craaft - MOS-FET - 800W
0 xLajků:

44

tak jsem ten apec rozdělal a zjistil sem že to má hrozně malou ozvučnici 46x24x39 coz je nejakych 43 litru ... prijde mi to docela málo a reproduktor tam je celestion truvox 1520co to je zač? nepříjde mi to že by to byl nějaký sráč big_smile ale nevím jaký má výkon ... co vy si o tom myslíte o té ozvučnici a repru? a  popr. o to upgradu předelat to kombo cellkoově novou bednu a repro

MTD Kingston Z4, Ampeg B2Re, Fender Rumble 410, Boss TU-3, struny Elixir (45,65,85,105)
0 xLajků:

45 Naposledy upravil: O.Neill (19. 06. 2011 14.25:52)

pokud bys měl zájem... mám doma repro 15" Eminence Delta LF má to 500W a 4 ohmy - budu do tý bedny dávat 8ohm Eminence Basslite  - uvidím, jestli si pomůžu...

jinak k tý malý ozvučnici... to není zas tak moc na škodu, dík tomu by tam neměly bejt až zas tak moc nízký frekvence, díky čemuž to bude konkrétnější a ne¨zahuhlaný... když uděláš ozvučnici moc velkou, není to dobře...

Trace Elliot Club #7
0 xLajků:

46 Naposledy upravil: Singer (19. 06. 2011 21.15:20)

a za kolik by si jí tak nechal? ale koukám že je to subbasový reproduktor co to znamená ... já jsem právě koukal po delta 15c

0 xLajků: