1 Naposledy upravil: Deamon9009 (28. 04. 2009 18.44:54)

Téma: Nový Cort GB95

Tak dnes mi konecne prisla..... musim se s nekym podelit o moji radost big_smile Ta kresba dreva na predni desce nadhera. Zvukove sem ji zatim zkousel jen pres pc bedny a tam to bylo krapet uhuhnane ale slap tam krasne vyznel i pres kvalitu toho repra.... Na sucho krasne rezonuje.  Jen bych potreboval poradit nekde jeslti je navod kterej cudl k cemu je, mam v tom krapet bordel navod neni a na stranky cortu me to hazi vir...... Tak kdyby me moh nekdo helpnout byl bych rad. Kdyby nekdo chtel vice se rozepisu pozdeji mam zitra praktickou maturitu a tak to moc nemuzu odzkouset a musim se ucit sad

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

2

Re: Nový Cort GB95

Tak k tomu gratuluju. S timhle přehraješ i leckterý násobně dražší nástroje.

0 xLajků:

3

diky moc smile jak budu mit zitra cas hodim sem kdyztak zvukovy ukazky a nejaky fotky

0 xLajků:

4 Naposledy upravil: bright (28. 04. 2009 21.22:28)

Deamon9009 napsal:

diky moc smile jak budu mit zitra cas hodim sem kdyztak zvukovy ukazky a nejaky fotky

hoď hoď! já a mé druhé já jsme zvědaví smile

MIJ jazz bass, H&K Basskick 200
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Deamon9009 (29. 04. 2009 13.11:25)

TAk tady jsou ty fotky je to foceny mobilem zadny jiny zarizeni nemam.... a barvi me ten mobil krapet to drevo do ruzova.... kdyztak jestli si pucim neco lepsiho budou snad i lepsi.
http://tuningaut.unas.cz/bas/2.jpg
http://tuningaut.unas.cz/bas/1.jpg
http://tuningaut.unas.cz/bas/3.jpg
http://tuningaut.unas.cz/bas/4.jpg
http://tuningaut.unas.cz/bas/5.jpg

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Paparatzzi (29. 04. 2009 13.32:21)

SKvělý výběr:D Na tuhle basičku ale 4ku sem si jedno brnkal v hudebninách a strašně se mi líbila.:D Hlavně mi sedl do ruky perfektně ten krk. Na kolik tě vyšla?

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Deamon9009 (29. 04. 2009 13.41:25)

13 990,-
Ja hraju dyl uz na petku tak sem se poohlizel po necim co by dale mohlo plnit moje predstavy a myslim ze sem si vybral dobre v tehle cenove kategorii...
snazim se nahrat jeste neco co bych sem mohl vypustit ale sem desny kopyto a vzdycky to zmrvim big_smile

0 xLajků:

8

Jak se mi cortky a natural verze moc nelíbí, tak tahle je parádní wink

0 xLajků:

9

Cena je ok:D Jak hraje ten tvuj stagg? Koukal se na nej na doma by to mohlo stacit..Nebo je to takova hruza jak predpokladam?

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Deamon9009 (29. 04. 2009 13.52:22)

Mam ho doma jelikoz nejsu moc zamozni tak sem nepremyslel nad nicim jinym.... me  to na doma celkem staci ale moc basovej sound to opravdu nema.... radil bych to vyzkouset smile
Zatim jen jednoduchej riff s palcem
http://tuningaut.unas.cz/bas/palec.mp3

0 xLajků:

11

Jo dlouho nad tím přemýšlím..95% cvičím na sucho občas si pujčím KYTAROVOU 15" ale fakt hrůza. Zámožný rozhodně nejsem tak škudlím co se dá:D Tak se pak někam stavím ji prubnout.

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

12

Za zkousku nic nedas no... a da ti to urcite vic nez kdyz te reknu ze to hraje jako stagg big_smile

0 xLajků:

13

Ugh, krasa, vitej mezi Čortaře. Gratulace jak svin.

0 xLajků:

14

..ja mel dycky slabost na pekny korejky. pekna...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15

spider napsal:

korejky

mě právě překvapilo, že se holky přestěhovaly do Indonézie, v Korei už se asi dělaj jen Laklandy smile

jinak gratulace, moc pěkná

0 xLajků:

16

.. pěkný kousek, líbí se mi natural provedení  ")

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

17

richo5 napsal:

mě právě překvapilo, že se holky přestěhovaly do Indonézie, v Korei už se asi dělaj jen Laklandy smile

¨tak to uz se mi nelibi wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

18

Jeste ji budu muset asi seridit porad me celkem hodne drnci v prvnich polohach asi krapet pohnout krkem

0 xLajků:

19 Naposledy upravil: jimmy (04. 05. 2009 14.39:11)

Byl jsem si GB95 vyzkoušet minulý týden. Už předtím jsem zkoušel tu 4-ku a tahle 5-ka mě taky potěšila. Za tyto peníze je to naprosto super nástroj. Zpracování i zvukové možnosti. Dokonce byla v prodejně i velmi dobře seřízena.

Spector Euro LX5 + Spector NS-5CR Fretless + TC RH450 + Soundelirium 12.1 + MXR M80 + Zoom B3n
0 xLajků:

20

jak uz ji mam doma dyl par nedostatku sem nasel krive sazene potenciometry a urcite bych kontrolovla usazeni krku..... jinak souhlasim

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Deamon9009 (20. 05. 2009 12.24:32)

Dneska tak koukam a zacal sem premyslet krk me nesedi primo v tele je mezi usazenim krku a telem mala skvirecka, fotku tam narvu zkousel sem ten krk krapet dotahnout a vriskalo to tak sem to radsi nechal.... nejake napady? mam strach abych tomu nic neudelal.... koukal sem ze srouby na krku uz jsou krapet odrene ze se s nema asi pracovalo protoze ten lak je opryskany(a taky kazdy sroub je posazen jinak, hloubkove) a taky takova divna jako by ryha pod lakem na tele od sroubu jako prasklina ale je pod lakem nevim jestli to je prasklina bo nejaka ryha nejde to moc rozeznat.... Kazdopadne ten krk by mel sedet primo na tele a tohle se me moc nezamlouva

0 xLajků:

22

Řek bych že to moc řešíš. Nemám představu jakou škvírečku myslíš ale určitě to nemá na funkci vliv, natož na funkci živočicháře.  Předpokládám že krk je přitažený šrouby k tělu, tzn. že spolu drží. švírka někde postraně nevadí. Vždycky tam bude akorát třeba okem nepujde poznat, pokud tam ten krk nebude nalisovaný, což nedělá snad nikdo!!

Koneckonců, jesti basa hraje, tak to neřeš tím tuplem....je to fakt estetická záležitost.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

23

no prave ze ten papir prosoukam skrz..... je pravda ze zvuk se me libi ale znas to vrta te to hlavou co kdyby se to dotahlo uplne zda se me ze to neni drevo na drevo

0 xLajků:

24

Rozebrat, vycistit od pilin a podobnych kravinek, vyrovnat plochu na tele, nasroubovat, dobre utahnout wink

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

25

Deamon9009 napsal:

no prave ze ten papir prosoukam skrz.....

Ze by po presunu produkce do indonezie tak klesla uroven to se mi nezda a dost by me to mrzelo, vyfot to, at sme chytrejsi...

0 xLajků:

26

Ono se jim někdy stane, že neudělají do těla dost velkou díru a ten vrut drží šroubením i v těle. Odstranil jsem to odděláním krku a vyvrtáním děr přesně na venkovní průměr těch vrutů. Žel pak jsem zjistil, že budu muset krk podložit.

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

27

sem ti vyfotil usazeni krku svoji sedumdesat ctyrky, jestli ti to pomuze...
http://img3.rajce.idnes.cz/d3/2/2025/2025610_902a61137867b7d8f0288cacd608bc20/images/IMG_1453.JPG
http://img3.rajce.idnes.cz/d3/2/2025/2025610_902a61137867b7d8f0288cacd608bc20/images/IMG_1454.JPG

0 xLajků:

28 Naposledy upravil: Deamon9009 (20. 05. 2009 17.55:44)

Tak pro porovnani... 
http://tuningaut.unas.cz/basaa/jedna.jpg
http://tuningaut.unas.cz/basaa/dva.jpg
co myslite? minimalne ty kazde jinak dotazene srouby jsou podivny

0 xLajků:

29

Není to podivný, prostě jen mírně jinak vyvrtaný otvor.
Pokud se krk nehýbe a basa hraje dobře (rezonuje i na sucho), tak bych to neřešil.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

30

rezonuje a krk se ani nehne smile tak dekuji za uklidneni jsem asi strasnej stresar big_smile

0 xLajků:

31

Dost som zaujaty v tej Cortke...pls mozes mi povedat asi o kolko je telo mensie oproti napr. JB alebo PB??? Lebo malinke ibanezky neznasam tak toto mi vyzera vacsie...

0 xLajků:

32

Jak prijde pritelkyne z treninku zeptam se kam schovala metr a zmerim ti to smile

0 xLajků:

33

Errie napsal:

.pls mozes mi povedat asi o kolko je telo mensie oproti napr. JB alebo PB

pride mi to cca nastejno, jenom jinej tvar ale celkove velikost stejna...

0 xLajků:

34

flachby napsal:

.pls mozes mi povedat asi o kolko je telo mensie oproti napr. JB alebo PB

pride mi to cca nastejno, jenom jinej tvar ale celkove velikost stejna...

nooo ved aj mne a preto mi hned padla do oka ze sa tvarovo dost podoba JB ale ked som sa tak pekne zahladel na to foto co je tu tak som si vsimol ze vzdialenost po bokoch od snimacov je uplne ina ako na mojej JB

0 xLajků:

35 Naposledy upravil: flachby (20. 05. 2009 20.01:15)

Cort GB-74
mrkni klidne i sem, vcera sem si hral s fotakem... big_smile

Errie napsal:

nooo ved aj mne a preto mi hned padla do oka ze sa tvarovo dost podoba JB ... uplne ina ako na mojej JB

mno a v cem je problem, ze by se ti nevesel do futralu, nebo co?

0 xLajků:

36 Naposledy upravil: Errie (20. 05. 2009 21.23:59)

nie len po skusenostiach s malinkatymi ibanezmi a yamahami a inymi smetiami co mi utekali pod rukami lebo boli malinkate a padali na hlavu a nesikovne atd...

Ale po tvojich fotkach sa uz niako neobavam a vaznejsie o nej rozmyslam

0 xLajků:

37

Tak metr nekdo sezral asi ..... ale taky bych rekl ze to vyjde rozmerove na stejno
Flachby: driv sem mel taky v merku 75, zajimalo by me v porovnani jak hraji

0 xLajků:

38

Tak ja uz tam nemam origo snimace, ty sli do haje hnedle, mam tam RM-ka ale o to vic by me zajimalo srovnani bylo by jasne videt co ty duncany dokazou nebo jestli jsou mnoho poviku pro nic. Ovsem Prostejov je trochu z ruky.

0 xLajků:

39

To je hodne z ruky no...... ale tak treba nekdy se naskytne prilezitost to srovnat taky by me celkem zajimalo co ty SD v porovnani s tema RM.... snad nekdy big_smile

0 xLajků:

40 Naposledy upravil: Deamon9009 (01. 06. 2009 23.27:49)

Znate to mam dlouhej vecer tak sem se konecne pustil ze sundam ten krk no a co sem nevydel byl vypodlozen (vypada to jako maly platky smirgl papiru) tedka trosku jeste zacistim krk protoze de videt jak to vrdali tak to drevo odstava....
kua a nespadne me jedna podlozka pod sroub no samozdrejme se nekde mrcha zakutalela big_smile

chtel bych poradit co delat bez sroubu me sedi ten krk s mensi skvirou a kdyz to dotahnu sroubama tak tam je skvira o dost vetsi.... moznost: ze tam jsou kratky diry na ty srouby?
odstava to teda jen na jedne strane vic ale kdyz tam ty srouby nejsou tak se me zda ze to je uplne drevo na drevo, rekl bych teda ze to bude tema sroubama..... protoze kdyz dotahnu ty na te strane kde to sedi vic na tele tak to sedi porad na obouch a dotahnu druhy a je tam zas skvirka. Zacal sem to zase resit po tom co sem vzal svoji starou basu a citil ze tam ta rezonance je o hodne silnejsi ze to trepe aji strevama tak sem si rikal ze se na to mrknu

0 xLajků:

41

vypodlozil jsem jednu maticku sroubku a vypada ze to uz sedi festovne uz tam neni zadna skvirka... mozna potom jeste zkusim podlozit ten druhy na te stejne strane

0 xLajků:

42

zkus dotahovat postupne tak aby porad sedelo drevo na drevo. Pokud usazeni neni idealni a stahnes to na jedne strane a pak teprv na druhe muze se stat ze ti tam zustane mezera

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

43 Naposledy upravil: flachby (02. 06. 2009 13.48:49)

mam podobnou zkusenost, zjimalo by me na co tam ten platek "smirglu" je, kazdopadne sem ho tam zatim nechal. Zpet sem ten krk srouboval asi na trikrat, pak sem to na jedny strane proste primackl a pritahl aby skvira zmizela a pak se dotah druhou stranu. Tam to neni videt tze, nevim, neresim, nebavi me to resit, radsi si zahraju. smile Kdyz uz sme u toho co znamena kdyz je konstrukce bolt-on? Vi to nekdo?

0 xLajků:

44

flachby napsal:

konstrukce bolt-on

že je tam ten krk přišroubovanej... ještě může být neck-through, to když je průchozí...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

45

Bolt on = sroubovany krk

Kukam zes byl rychlejsi. Pridam jeste glued on, cili lepeny krk

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

46

nenapadlo me, ze to muze byt tak prozaicke, sem myslel, ze to je nejaky specialni zpusob sroubovani. Asi zbytecne hledam slozitosti.

0 xLajků:

47

flachby napsal:

Asi zbytecne hledam slozitosti.

Jo. To máš i s tím šmirglem - je tam proto, aby měl krk "ideální" sklon, který se frézou jaksi nepodařilo docílit.

0 xLajků:

48

nevim jakej muze mit ten milimetr tloustky na ten uhle vliv ale prasrna to kazdopadne bude s tim sem pocital

0 xLajků:

49

Jakej? Poměrně velkej... Zkus si poměřit vzdálenosti a uvidíš.

0 xLajků:

50 Naposledy upravil: flachby (02. 06. 2009 14.41:33)

rikam, ze nevim big_smile Ovsem dycky me pripadalo, ze by ta vyska strun nad zacatkem krku mohla byt nizzsi, zejmena kvuli slapu, tze. mozna by ani nebylo od veci tu podlozku odstranit. Akorat bych asi musel narovnat krk, bytostne nerad saham na vyztuhu, pac se ji bojim jak cert krize...

0 xLajků:

51

hm to je pekna kravina co sem napsal...

0 xLajků:

52

ja jsem ty smirgle vytahl a krk me lip teda sedl zda se mi..... a nepocitil sem zadnou extremni zmenu hmatniku ke strunam.... pripadne me ze je to to samy.... kazdopadne sem pouzil smrigly na ocisteni vyvrtanejch der v krku big_smile

0 xLajků:

53

flachby napsal:

hm to je pekna kravina co sem napsal...

...jo, to je....kdyz smirgl vyndas dohmat se ti pri stejnem nastaveni zvysi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

54

Pokud byl šmirgl nacpanej v kapse směrem ke kobyle, což většinou bejvá...

0 xLajků:

55

kurcatovium napsal:

.jo, to je....kdyz smirgl vyndas dohmat se ti pri stejnem nastaveni zvysi

jo to mi doslo, ale uz sem byl linej to smazat

0 xLajků:

56

Sry že oživuju už docela mrtvolu ale.. Nemátě někdo ponětí o seriových čislech cortek? Ať aspoň tuším jak je ta moje indonésanka stará. Díkes:)

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

57

Nevíme, ale ví to za nás google.

internet napsal:

This is a common question we see quite regularly on the forums. Cort model serial numbers are usually found on the headstock of the guitar and can often be used to identify the date of manufacture. The most common current dating system has been in place since around 2000 and is YYMMXXXX. Thus, a serial number reading 02046572 means the guitar most likely manufactured in April 2002. In early 2005 Cort serial numbers gained an extra identification digit, and so some models manufactured after this date are in the style of YYMMXXXXX. The older known dating system was implemented in the early 90’s, and is YMMXXXX. If you had a serial number 7064381, then the guitar should have been made in June 1997. Please not that there are variation of this rule and the above will not hold true for all guitars.

0 xLajků:

58 Naposledy upravil: bretja (27. 06. 2009 07.02:12)

Paparatzzi napsal:

Sry že oživuju už docela mrtvolu ale.. Nemátě někdo ponětí o seriových čislech cortek? Ať aspoň tuším jak je ta moje indonésanka stará. Díkes:)

když jsem na mojí sundal krk, našel jsem tam natištěný měsíc a rok výroby

jo a to co psal Kuře u mé basy sedí

0 xLajků:

59

Jo dík kucí, je z roku 2004:D

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

60

U me taky sedi celkem uzitecna informace ale az ji budu priste potrrebovat zas zapomenu...
ja mam z 2k8 Hele CORTari ze nam tady chybi vlastni sekce?

Paul McIceTea, John Lemon, Orange Harrison, Mango Starr
0 xLajků:

61

zneuzivatel napsal:

Hele CORTari ze nam tady chybi vlastni sekce?

+1

0 xLajků:

62

zneuzivatel napsal:

prosim pekne urcite. Uz sem to tu navrhoval, kdyz uz tu je ATK thread, Fender fanklub co ja vim jeste... Budto nejakej zalozime, nebo udelame cort fan thread z tohohle.

0 xLajků:

63

flachby napsal:

zneuzivatel psal(a):

Pravda pravda, už sem se tu poohlížel kam šoupnout svýho korejce, ale kde nic tu nic.

Roland cube 100
Squier Vintage Modified Jazz Bass 2009
Bráník 10°
Music Man Club #6
0 xLajků: