1

Téma: Fender Aerodyne JB- zkušenosti

Ma nekdo skusenosti s Fender Aerodyne JB? Co jste na tom hrali, jak se poradil?
S cim by se to dalo srovnat?

Dik

davidak: doplněn název tématu

0 xLajků:

2

Re: Fender Aerodyne JB- zkušenosti

hrál jsem na tu černou se snímačema PJ. znělo to jako super, mám tohle rozložení rád, krk je pohodlnej a navíc je hodně tenká. vypadá to cool a hraje to taky cool :-).

0 xLajků:

3

Je lehky a tenky, nema taky tenky zvuk?

0 xLajků:

4

creabass napsal:

Je lehky a tenky, nema taky tenky zvuk?

já nevim co je to tenký zvuk, mě vždycky bylo jedno na co hraju, hlavně se mi ten zvuk musel líbit a muselo se mi hrát příjemně, jestli byl tenký nebo tlustý, to neumím poznat. je to stejně o rukách a ne o kytaře :-)

0 xLajků:

5

No ja ji mam...

-
0 xLajků:

6

Elmelund napsal:

No ja ji mam...

koukám, že seš sdílnej big_smile tahle informace kolegovi sama o sobě asi moc nepomůže wink

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Elmelund (19. 05. 2009 13.44:19)

No hele na prvni otazku jsem mu odpovedel big_smile

Ne ted vazne, sem v praci a nestiham. Vecer zkusim napsat nejake svoje dojmy. Jinak na ten muj kousek si zahral i Ivo, tak muze taky poreferovat.

-
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: creabass (19. 05. 2009 13.39:42)

Důvod blahopřát mám, dík kamo! Vážně skvělý!

0 xLajků:

9

Cau, tak jak jsem slibil, posilam svoje zkusenosti s touhle basou.

Uz tady o tom thread byl: http://forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=4812

Nemam tolik zkusenosti, abych to mohl srovnat s jinymi nastroji a uz vubec ne v podobne cenove kategorii, protoze jsem na zadny nikdy nehral dyl jak 5 minut. Basu jsem si koupil, protoze jsem chtel nemexickyho Fendra za pekny peniz. Jinak existuje Aerodyne ve verzi Precision (k videni na nekterych e-shopech s kriklave modrym telem a palici) a Jazz (cely cerny vcetne hmatniku a palice) - ten mam ja. Obcas byva trochu bordel v popisech, uvadi se ze vsechny Aerodyne maji jeden snimac PB a jeden JB, ale to plati jen pro Aerodyne Precl, Jazzy maji jine.

Pokud jde o design, tak je to kraska, cela cerna a nadela velkou paradu.

No ted pokud jde o zvuk, tak hraju pres kombo TE 715 SMC a musim priznat, ze jeste po pul roce porad steluju se zvukem na base i na kombu a porad jeste nejsem uplne spokojenej, a to pres proklamovany kvality jak basy tak komba. Navic eckova struna tlaci vic nez zbyle 3, pri mensim zesileni zni tony z eckove struny akorat, ale z ty zahrane na vyssich strunach skoro neslysim, kdyz to zesilim, tak uz me tony z eckove struny duni. Da se s tim neco delat?

Pokud jde o pohodlnost hrani, tak to muzu srovnat se svou starou basou Ibanez GSR180. Aerodynka ma uzsi krk ale malinko vetsi roztece prvnich nekolika mako prazcu (subjektivni dojem, nepremeroval jsem to). Musim rict, ze na starou Ibanezu se mi hraje o malinko (fakt jen malinko) lip nez na Aerodynku, ale to je mozna tim ze na ni jsem hral predchozich 6 let a ty ruce uz jsou proste tak zvykly.

Kdyz jsem si kupoval Elliota, tak si Ivo chvilku brnknul a musim rict ze to byla parada (nemyslim jen Ivovo hrani). Prijde mi (opet subjektivni dojem), ze se vic hodi na hrani prsty (viz Ivo), ja hraju trsatkem a ten zvuk je proste jinej a tolik se mi nelibi.

No pokud jde o zaverecny rozhreseni: ja jsem to kupoval pred pul rokem kdyz koruna lamala rekordy, takze jsem koupil novou v MusicData na 14k a neco a za ty penize je to dobry kup.

P.S. Sorry jsem zrovna na sluzebce v Nemecku a hacky a carky mi to nebere.

-
0 xLajků:

10

Dik, hacky a carky neberu ani ja.

Slapem a jinak mlacenim jsi basu nehral?

0 xLajků:

11

No jak jsem psal, ja hraju jen s trsatkem. Samozrejme zkousel jsem s tim ledasco a rekl bych ze se na takovyhle hrani co popisujes tahle basa hodi i vic nez na to trsatko.

-
0 xLajků:

12

Elmelund napsal:

Navic eckova struna tlaci vic nez zbyle 3, pri mensim zesileni zni tony z eckove struny akorat, ale z ty zahrane na vyssich strunach skoro neslysim, kdyz to zesilim, tak uz me tony z eckove struny duni. Da se s tim neco delat?

hrat na slabsi struny silneji smile

0 xLajků:

13

Zapustit pod E strunou snímače.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

14

Elmelund napsal:

Navic eckova struna tlaci vic nez zbyle 3

Co zkusit oddalit snimac od struny na horni strane, zkousels?

0 xLajků:

15

kurcatovium napsal:

Zapustit pod E strunou snímače.

xakru, zase pozde.

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: creabass (19. 05. 2009 16.08:40)

Nedrzel jsem v ruce zadni boutique bass dyl nes 10 minut. Na vsem co jsem ale v ruce drzel
hrali nektere struny vice - spodky byly hlasitejsi. Taky me chytrejsi porad poradily kdysy,
ze na tenkych strunach se hraje hlasiteji a na spodky tiseji, zatim me to s tim vyslo smile

Neni nekdo, kdo by jen holyma rukama Aerodyne trestal?

0 xLajků:

17

JJ vlastne si vzpominam ze mi Ivo dal nejaky rady jak sestelovat krk a ze mam dat snimac trochu niz, tak to asi zkusim. No stejne bych byl uplne nejradsi kdyby se mi na to podival nekdo povolanejsi, ja nejsem moc dobrej kutil... Potreboval bych trochu postelovat krk, sladit oktavy a posunout ten snimac. Na ty svy stary Ibaneze bych si na to troufnul sam, ale na tohle se bojim sam sahnout. Krk uz jsem zkousel stelovat, ale furt jsem kroutil sem a tam a furt to nebylo vono, tak se bojim abych nedokroutil.... No kdyby se nasel nekdo ochotnej z Brna nebo Vysociny, tak bych mu dluznej nezustal....

-
0 xLajků:

18

pokud seš vyznavačem něčeho ostřejšího tak můžeš poslechnout jak hraje aerodyne http://www.myspace.com/burstrelapse

0 xLajků:

19

To je az moc ostre...
Kde jsi naucil nadavat finsky?

0 xLajků:

20

KeleTanaTu (perkelle sattana vittu) big_smile big_smile pekelník finsko rád, ja ostatne taky. Mne sa v Estonsku hrozne páčilo, hrali sme tam dvakrát a celkom sranda. Typus nam vysvetloval ze mame povedat nieco proti nacionalnym rozbrojom (bo to byl rus a moc estoncou mu na koncerty chodit nechcelo) tak celkom cumeli ked sme im povedali ze sme cesko-slovenská kapela, zpivame svedsky a finsky a  ktoru veze polák big_smile big_smile

The Jack, The  Pearl, Palatino EUB, Cort GBMP3,  GK 200RB 1981, Ampeg B200R 2008, Peavey Centurion III 1978, Peavey 118 1978, MB PH 112, EBS MBII
0 xLajků:

21

creabass napsal:

Kde jsi naucil nadavat finsky?

turné s finskou kapelou... smile

0 xLajků:

22

Sikovny big_smile

Rusy z estoncka bych poslal zpet, vytoci me to jen jak o rusu slysim...
To je jak cikani tady.

0 xLajků:

23

creabass napsal:

Rusy z estoncka bych poslal zpet, vytoci me to jen jak o rusu slysim...
To je jak cikani tady.

Tere!
Strávil jsem nějaký čas v Tallinnu na projektu a tohle byl přesně můj dojem - bylo naprosto jasně rozeznat, kdo je Rus a kdo Estonec, které hospody jsou Ruské a které Estonské. A jakkoliv vždycky nakonec záleží na konkrétních lidech, tak mi přišlo, že ti Estonci jsou tak nějak lepší smile
Docela rád bych se tam někdy zase podíval, máme tam zákazníka, ale nějak mi to už pár let nevychází.

A=A
0 xLajků:

24

Kober jak rikas, je to rozdil a nakonec vse zalezi na konkretnich lidech, ale nejaky siroky
pojem se da uplatnit. V srovnani s cikanama (taky zalezi na lidech) je smutny to, ze rusu je v Estonsku 20%.

0 xLajků:

25

Cikánů je tady beztoho podobně... Jen se to lidi bojej přiznat.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků: