1

Téma: předzesilovač?

Čus...mám laneye R5,no,chtěl bych si tak trošku zlepšit ještě zvuk,popř. pěkně přikreslit..Myslel jsem,že dobrý řešení by mohlo být dát před ten Laney předzes,nějakej ten lampovej Ampeg,třeba SVP-pro...co si o tom myslíte?myslíte,že by zvuk byl lepší?a že to neni technicky problém?

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

2

Re: předzesilovač?

Kruci, nekde me to zhatilo muj prispevek, ktery jsem psal, tak znova:
Pokud ten preamp pichnes to returnu ef. smycky, obejdes preamp v Laney a vyuzijes jen jeho konec - takze velkou vetsinu zvuku udela ten lampovy Ampeg. Ovsem pri pohledu na jeho cenu jsem osobne usoudil, ze bude lepsi nechal Laney plavat a poohlednout se po necem levnejsim, nez je Ampeg. Napr. celolampa Hocke, nebo neco od Hartke... Ten predzes od Ampega je spickovy, ale za hodne penez.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

3

jak píš MK zkusil bych něco jen podlahovýho v cenovým rozmezí 3-6 tis, Hartke dělá asi za 3,5 preamp, pak MXR,Tech 21 ale ty už sou za 5-6 tis.
protože narovinu kazit si dojem z ampegu (kterej je dražšínež celý kombo ) koncákem a reprama od laneye...prostě bys to utopil

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

Dobře,to je asi fakt...A ten hartke nebo Tech21,to jsou lampový předzesíky?tranzistorák by mi asi moc nepomohl...jinak,s tou ef.smyčkou to zkusim,co bude lepší,jestli před laney nebo do ef. smyčky...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

5

To MK:tys myslel jako dát to jenom do returnu ef.smyčky???to funguje?jestli jo,tak je to teda bomba vychcanost..no,ten Laney má repra Celestion,ty mi přídou dost slušný (taky je tam dávaj teprve chvilku)...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

6

mno hele lampovej nelampovej o to ani tolik nejde smile když bude kvalitní (jakože bych tipnul že by měl bejt) tak se na lampovost můžeš vyprdnout-ale ber v potaz že můj názor je názor člověka kterej prohlašuje "radši výbornej trandák než průměrnou lampu...vono teoreticky a myslím že i prakticky vzato je tranzistor na čistý zvuky lepší..."
jinak to s tou smyčkou funguje....

0 xLajků:

7

no,mít prachy...koupim ten Ampeg,fiknu to do tý smyčky a myslim,že ten Laney by to moc nepokazil-tohle je dost povedená řada...asi si něco zkusim někde pučit...a zkoušet...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

8

Leopold:
Proc by to nemelo fungovat? Mam dojem, ze Lejno ma klasickou seriovou smycku - mozna bude nutne vrazit do Sendu jack, ale jinak by to fungovat melo (Return je, podle me, normalni linkovy vstup). Kdyz tak me elektrikari opravte smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

9

to MK:ti dám Leopold!!!:))))))jo,asi to teda funguje,ale je to docela bezva trik,to jsem vůbec nevěděl...takže bych z Laneye udělal jenom koncák a před to dal dobrej předzesík...hm,zní to dobře,stojí za pokus

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

10

Lepond:
Jezis promin smile To je tak, kdyz delam nekolik veci najednou a nectu pozorne smile
Fungovat by to melo, mam totiz v umyslu mozna neco podobneho smile

0 xLajků:

11

no tak tam píchni jen basu a uvidíš že to bude hrát - uslyšíš jen zvuk basy žádný přikrášlení (nebo přikurvení smile ) preampem big_smile
ty máš R5 ? to je to s 2x10" ?? a 175W(300W s extra boxem)-mě hlavně zajímá ta watáž protože sem někde v tom jejich manuálu dočetl že to sie má 300W ale s reprákama v kombu to jede jen na 175W

0 xLajků:

12

Kubs:
Podle me je R5 nastupce meho RBG 500 - ma papirove 300W, podle planu ma 250W a podle soucastek max. tak 230W smile Ale doufam, ze po oprave jeste nejakou chvili bude slouzit. Odesel mi totiz jeden smd odpor a pri oprve kamos odvaril jednu koncovou vetev, vymenil konce, ale nejak se tam po.... klidovy proud (bud ho spatne nastavil, nebo nechte pohnul s trimrem) a tak tam nove konce vydrzely jen tyden a jeden se opet odporoucel. Ale snad to uz ted dame dohromady. smile

0 xLajků:

13

No,měl by mít 300w normálně a s přídavnym boxem se ten výkon rozdělí...Já mám připojenou 15´eminenci (která se mi zdá teda hrozná) a výkon to má vcelku solidní..hrajeme heavy metal,kytarista má 60w kombo (i když to nehulí naplno) a jsem slyšet dobře.Bez tý 15ky schudnou basy,což je jasný,a proto se pak možná zdá,že má menší výkon.Nebo jestli má pak opravdu 175w?ale to se mi fakt nezdá..s tou basou to zkusim,uvidíme,mám aktivku,aspon uslyšim "nezkresleně" její zvuk:)zkusim si někde pučit nějakej ten preamp,ale s tim SVP-zas do budoucna by se hodil...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

14

kdyby to někoho zajímalo- http://www.satycarion.wz.cz   basa je nahrávaná ve zkušebně rovnou do mixu (měl jsem tehdy Fidka,takže to bylo lepší přes ten mix) a taky jsem tam měl pěkně starý struny..zvuk fakt hrůůůza!!!

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

15

Lepond:
Neboj se nic, ona dobra bedna 4*10" s dobryma repro ma koule az hruza - 15" uz povazuje za trosku archaicke repro, i kdyz jako pridavek ke 4*10" se to vzdy hodi.
Nahravka je celkem v pohode, take mam nekolik takovych primo za zkusebny nazivo. Jinak studiovy pokus s vlastni tvorbou je na webu a uz se chysta pokracovani. Muzes mrknout.

0 xLajků:

16

Ale jsem vcelku spokojenej...pořád o mnoho lepší,mež ten Fidek...na to hrát moc nedá...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

17

Možná jsem objevil dobrou věc.Warwick quadruplet.Má basový/vejškový zkreslení,což by mě mohlo přiblížit zvoučku mých Stratovarius:))jenže pěkná pálka za to...20k...nevíte o nějakym českym výrobci,co dělá něco podobnýho nebo by za levnej peníz udělal kopii?

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

18

Lepond:
Netusim, ale jsem domluveny s Pavlem Horkym (HOT), ktery se chysta stavet lampovy preamp, ze az bude realizovan, prijedu vyzkouset...

0 xLajků:

19

no já viděl od VH band lampový preamp s kompresorem...v inzerátech je za litr..česká firma..

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

20

Nemas na tu firmu nejaky kontakt, napr. www stranky?

0 xLajků:

21

právě jsem nesehnal vůbec nic!!ale na nějkejch stránkách ho prodávaj novej...co myslíš,že takovej preamp zmůže se zvukem?

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

22

Jo, ja ho objevil na strankach Bddey za cca 4500,-. No zmuze toho hodne, chtelo by to spis slyset - je to ale opravdu spis kompresor, nema prilis mnho korekci a podobne. Jeste by ho to chtelo vylepsit smile

0 xLajků:

23

já vlastním lampovej preamp behringer mic200 (bez jakejchkoiliv korekcí, jen gain a outpout) a z basy jsem aktivku taky vyrval a nemám tam ani tónovou clonu, takže zvukové možnosti nic moc-přemejšlel jsem, že bych to zlepšil koupí nějakého ekvalizéru. zvažuji behringer nebo ten yamaha ne-2, jsou i vcelku cenově dostupné. nebo byste měli nějaké jiné doporučení?

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

24

Dr. Gonzo:
No ja nevim, ale vetsina lidi moc Behringera nedoporucuje...

0 xLajků:

25 Naposledy upravil: genja (14. 06. 2006 12.58:20)

Já jsem měl půjčenej Behringer BDI 21 a zvukově mi to nepřišlo tak strašný, spíš mě příjemně překvapil. Jak doma přes komp do sluchátek, tak na zkoušce. S nastavením emulace lampy na plno v kombinaci s Trace Elliot AH 300 SMX + 1048H to mělo dobrej zvuk. Nemá to korekci středů, jen basy, vejšky a presence, a samo to trochu středy ubírá, takže kdo chce středovější zvuk, musí ho doladit na aparátu. Na druhou stranu jsem měl středy ubraný i na zesíku a nenapadlo mě to píchnout přes smyčku přímo do koncáku, na rovný korekce tam ty středy asi budou.  Hodně jsem se na tom vyblbnul s nastavením Drive, od nakřáplýho zvuku až po docela slušný zkreslení, který se mi líbilo víc než na Boss ODB-3. A má D.I. výstup a tím pádem možnost, nastavit si slušnej zvuk na tom BDI a jít z něj přímo do mixu, což se někdy na akci se špatným apcem na podiu může hodit.  Za ty prachy, myslim, hodně dobrý. Ale abych jen nechválil, je to plasťák a má spínač v úrovni ovládacích čudlíků, takže se na něj musí šlapat s citem, jinak hrozí rozhození nastavení a možná i rozšlápnutí. Nakonec jsem vzal místo něj něco jinýho, ale měl jsem chuť vzít obojí a DBI používat jen jako kreslítko.

0 xLajků: