1

Téma: Traktor

Čau lidi,mám takovej dotaz...Mám výbornej MM od Fokusu ,Laney R5 2x10 s připojenou 15´.Chtěl bych si udělat zvuk jako má Jari K. ze Stratovarius - možná to znáte,takovej basovej traktor..On používá Ibanez basu,Ampega a  na forech lidi píšou že tam má Boss Overdrive.Ale co jsem hledal o tom overdrivu,prej je to dost nahovno.Vim,že s mym vybavenim to nikdy nedosahnu,ale rad bych se tomu trošku přiblížil.Je taky zajímavý,že ono ve vejškách mu to zní dost sametově a v hloubkách má právě ten traktor...Jestli někdo víte jak na to,hlavně jak udělat ten traktor,dík za radu...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

2

Re: Traktor

tak je možný že to sou vytavený lampy toho Ampegu....

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

No,náš kytarista byl na jejich koncertě,to už tam teda hrál jinej basák,ale se stejnym zvukem...no,řikal,že uprostřed jedný písničky se mu tam něco posralo,začlo mu to hrát jako normální basa,tak že naběhli technici,rychle tam něco vyměnili a už mu to zase jelo jako předtim.On je to zvuk spíš asi hodně nabustrovanej,ale ne tak zkurveně plechově,ale tak krásně nabasovaně nachrochtanej a přitom super čitelnej...jak na to kurva...

basa Fokus MM4
Hartke HA3500
Warwick WCA 211 Pro
bedna 15' Eminence
0 xLajků:

4

tak v tom případě je to spojení kvalitní basa+kvalitní krabička+kvalitní aparát nic víc nic mín..... to že se nechá slyšet že hraje na Boss má víc možnosti
1)je to pravda a prostě ve spojení s kvalitním lampovým či fetovým apcem a kvalitní basou není tak na hovno smile (používá ho i Flea...)
2) si nechává platit za to že  rozhlašuje o Bossu ale ve skutečnosti tam má něco daleko kvalitnějšího
3) může mít nějakou starší serii třeba japonskou - viz velký rozdíly v  BOSS SD-1 tajwan vs japan
4) má custom boss výrobu big_smile

tuhle záhadu o nabasovaně nachrotaným  čitelným zvuku řeším už dlouho a ještě sem to nevyřešil big_smile předem upozornuju zapomen na digitál...tudy cesta nevede....

0 xLajků:

5

Ja bych rekl, ze tim OD prikrmuje lampy v ampegu a ty potom kresli - neco, jako kdyz kytariste nakopavaji cisty nebo crunch kanal komba nejaky TS-9 od Ibanez a podobne...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

6

i na to sem pomýšlel:)

0 xLajků:

7

smile Jo jo, myslim, ze ho primarne nepouziva jako skreslovadlo, ale jako zesilovac (mozna to jen trosinku nakrabati) a pak kresli preamp Ampegu - ukazuje na to i to, ze pokud hraje klidneji ve vyskach, tak to hraje ciste a pokud zabere, tak to zacne kreslit - proste prebudi preamp.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

8

takže tranzistoráři se můžou jít akorát tak klouztat sad

0 xLajků:

9

Mno, nakreslis i tranzistor, ovsem vysledny efekt je bohuzel ponekud... uprdeny a temer k neslyseni smile

0 xLajků:

10

MK napsal:

Mno, nakreslis i tranzistor, ovsem vysledny efekt je bohuzel ponekud... uprdeny a temer k neslyseni smile

Záleží na tom, jakou máš tužku...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

11

Zasadne tvrdou! smile

0 xLajků:

12

mno já nevim co máte, podle mne jsou v tomhle bossáci hodně daleko a ať si řiká kdo chce co chce, MetalZona je MetalZona...
Jinak podle to ho zvuku to fakt vypadá na pořádně nakrmený lampy od toho OD, tuhle jsme takhle nakrmili kámošovu kytaru přes pololampový AVT (prošlo to simulací Marshall 1936 a 4x10" + MetalZonou - nechť dlouho žije GT6!) a řeknu vám, to byl zvuk hutnej jak hovado, kterej už se skoro rovnal celolampě, fakt solid, i když kombo je jen 1x12. Jenomže když zrovna nehrál, tak to pískalo jako prase... sad
Občas lituju, že neumim na kytaru a nehraju metal big_smile

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

13

to co si ted popsal je moje noční můra slyšet naživo... big_smile

0 xLajků:

14

mno, stačí prožít pár pískotů a člověk si zvykne wink big_smile

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků: