1

Téma: Aparát do cca 45.000

Zdravím pánové, rád bych pořídil nový(použitý) aparát do cca 45.000 Kč. Styl rock - metal, basa Ibanez SRX 720.
Momentálně mám na výběr z těchto věcí:
1) Hlava EBS TD 650 za 800 euro nebo EBS HD 350 za 400 euro.
Bedny buď EBS Proline 410 za 350 euro + EBS Proline 300 (1x15) za 250 euro, nebo EBS Proline 412 za 600 euro.
2) Hlava EDEN WT 800 za 750 euro.
Bedny 410 XLT za 600 euro + 115 XLT za 300 euro.
3) Hlava SWR 750X za 750 euro.
Bedna SWR Goliath Senior za 450 euro.
4) Hlava ASHDOWN ABM 500 EVO III nová za 450 euro.
Repro ABM 410 nové za 400 euro + ABM 115 nové za 250 euro.
5) Trace Elliot AH 500-7 + 1518c + 1048 nové za 1500 euro.
6) Hlava Genz Benz GBE 1200 nová za 930 euro + bedna GB 410 T nová za 680 euro nebo GB 610 T nová za 740 euro.
7) Gallien Krueger 1001 RB za 600 euro + 410 RBH + 115 RBH.
Případně ještě hlava Glockenklang Heart Rock za 1000 euro.

Co by jste si vybrali vy? Díky za každou radu.

0 xLajků:

2

Re: Aparát do cca 45.000

Já myslím, že ti každej poradí něco jinýho z tvýho seznámku - pár lidí teď jede v edenech, pár profíků má zmáklejch EBS, a pak příde jeden zelenej a řekne ber TE.... takový prachy na to mít, a nevědět co chci to je lepší je nemít.......:D

0 xLajků:

3

pokud hraješ rock a metal, tak moje volba by byla Gallien. Alternativa je SWR nebo Ashdown.
Trace Elliot se mi moc nelíbí /osobní názor, nehrajou špatně/ zbytek je podle mně volba spíš na pop, jazz, funky, sofistikovaný věci, který nevyužiju.
Gallien u mně vyhrává pevným, hutným ale jasným zvukem, bytelnou konstrukcí, funkčníma korekcema, navíc RBH bedny považuju za jedny z nějlepších, který byly kdy vyrobený, obrovský tlak, basy pevný jako beton.
Jinak zkoušet, zkoušet, zkoušet, nekupovat na blind, jenom proto že cena je friendly

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

4

bednu bych bral Swr
hlavu taky Swr nebo Ashdown

0 xLajků:

5

Gallien big_smile Případně bych si vyzkoušel to EBS...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: OK (06. 05. 2009 15.01:05)

Jednoznacne EBS nebo Eden smile
Nebranil bych se ani zkousce Glockenklangu.
Nicmene pokud rikas rock, metal, tak EBS je naprosto jasna volba...
a s touhle kombinaci EBS TD 650 + EBS Proline 412 bys boril baraky a pritom mel snad nej zvuk co vubec basovy aparaty
jsou schopny poskytnout :]

A ac je to offtopic, vrazil bych byt tebou prachy spis do novyho nastroje....

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

7

el BassTardo napsal:

pokud hraješ rock a metal, tak moje volba by byla Gallien. Alternativa je SWR nebo Ashdown.

Pod to se podepisuju, az na ten Ashdown, kdyz jsem zkousel jednu hlavu tak se mi zdalo ze divne barvi, zbytecne kurvi zvuk basy.

Silvio Manuel napsal:

takový prachy na to mít, a nevědět co chci to je lepší je nemít.......

To mi povidej, mam podobny problem, akorat tedy financni moznosti trochu nizsi, ale nez si neco vyberu, tak se snad tim stalym setrenim dostanu k podobnymu cislu... big_smile

0 xLajků:

8

Já to chtěl napsat, že bych radši koupil novou basu, ale říkal nebudu rejt big_smile

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

9

Kiwi napsal:

Já to chtěl napsat, že bych radši koupil novou basu, ale říkal nebudu rejt big_smile

+1 big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

10

OK napsal:

Jednoznacne EBS nebo Eden smile
Nebranil bych se ani zkousce Glockenklangu.
Nicmene pokud rikas rock, metal, tak EBS je naprosto jasna volba...
a s touhle kombinaci EBS TD 650 + EBS Proline 412 bys boril baraky a pritom mel snad nej zvuk co vubec basovy aparaty
jsou schopny poskytnout :]

no ty kráso...ale 4x12 si myslím je brutus vhodnej na mega podia...ale jako proč ne... (i když tčeba 2X212 neo musí být taky maso)

Každopádně dávám taky všechny hlasy pro EBS, to je jasný! tongue

ELF / Lakland
0 xLajků:

11

Gerald napsal:

4x12 si myslím je brutus vhodnej na mega podia...

já s timhle tak úplně nesouhlasim, podle mýho mít dostatek výkonu a eště k tomu na takový ploše reper.. to se nikdy neztratí. já slyšel EBS 212 Neo a to je nářez.. Takže za mě EBS jo!

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Štěpán Axman (06. 05. 2009 15.57:54)

ja jsem taky za novou basu spis...

a rozhodne souhlasim s nazorem, ze chtit vrazit tolik penez do aparatu a poradne nevedet co chci, to dost zavani pruserem.
resp. tim ze budes dost mozne zakratko prodavat se ztratou...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

13

Vzhledem k base bych si pripadne preferovane kombinace jel jeste vyzkouset nekam, kde to odzkousis na vlastni usi a porovnas navzajem. Muze se stat, ze nakoupis neco, co je objektivne dobre, ale nebude to prilis spolupracovat s tou Ibanou.

Rady o lepsim nastroji v danem budgetu rozhodne podporuji.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

14

Já teda ne, pokud má Ferrari vymezenej takovej kotel na apec, tak asi ví proč- potřebuje výkon a tak, to mu basa nedá. Já tu Ibanezu neznám, ale rozhodně je to jedna z těch dražších..

0 xLajků:

15

davidak napsal:

Já teda ne, pokud má Ferrari vymezenej takovej kotel na apec, tak asi ví proč- potřebuje výkon a tak, to mu basa nedá. Já tu Ibanezu neznám, ale rozhodně je to jedna z těch dražších..

Je to model 2009 a u nás se ještě ani neprodává. Kupovaná v březnu u Music Schmidt za 700 euro.

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: OK (06. 05. 2009 16.34:10)

Opozdeny nazor, ktery te vubec nebude zajimat smile Ja osobne bych spis vrazil 45 do basy a dvacku do aparatu.
Ale jak rika davidak, tak s tim musim souhlasit.

Nicmene, pokud mas tolika penez, bez do overenyho EBS. Jako u ostatnich sice platis za znacku, ale u EBS nejvic plati, ze znacka zarucuje kvalitu. Mezi tim vyberem cos tam napsal a dle stylu na co to chces, je EBS dost jednoznacne. Vyhoda EBS, ze kdybys zmenil styl, tak te nebude limitovat. Hraje to co hrajes ty smile (coz ne vzdy musi byt vyhoda big_smile big_smile big_smile)

Naopak bych rekl, ze GallienKrueger by v tomhle pripade dobra volba nebyla.

A jako ostatni tvrdim, zkouset, zkouset, zkouset a poslouchat. A kupovat bud zabalene-nove, nebo za levnej z druhe ruky. Ale ne z obchodu, kde na to hmatal kdejaky nenechavec a buhvi jestli do toho pri testovani nevylil colu...a pritom ti to prodaj za plnou cenu

0 xLajků:

17

nejlíp asi zajet k www.thomann.de do Německa, vzít sebou basu a tam vyzkoušíš velkou část aparátů
a bednu bych bral pořád SWR Goliáše...

0 xLajků:

18

No konečně nějaký jiný dotaz než mám 4,50kč a chci dobýt Wembley big_smile Z tvého výběru asi Gallien

Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04
0 xLajků:

19 Naposledy upravil: Ivo (06. 05. 2009 17.22:31)

f430 napsal:

5) Trace Elliot AH 500-7 + 1518c + 1048 nové za 1500 euro.

smile

Ne, ted vazne. Tady uz si musis vybirat. Vsechno je I.liga a hodne penez. Tudiz je na miste testovat!

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

20

f430 napsal:

Hlava EDEN WT 800 za 750 euro.

.. to je ta cesta  ")

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

21

richo5 napsal:

f430 psal(a):

Hlava EDEN WT 800 za 750 euro.

.. to je ta cesta  ")

jako jooo je, ale tu 410ku bych radši XST. to pak bude fullstack jako blázen smile

0 xLajků:

22

Behringer BX4500T + 2x Behringer BB810

... :-D :-D :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

23

Jsem za EBS a Eden..:)

Akorát teda EBS 350 za 400 EUR? To mi příjde jako hooodně dobrá cena, můžu vědět odkud?

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

24

Klusi napsal:

Akorát teda EBS 350 za 400 EUR? To mi příjde jako hooodně dobrá cena, můžu vědět odkud?

Je to od maníka z Itálie, který dělá v nahrávacím studiu. Už to mám zamluvené i s EBS 410. Do týdne to budu mít doma. Asi k tomu vemu i tu 412 a uvidím co bude lepší. Pokud by to chtěl někdo otestovat tak je to možné v UH nebo ZL.

0 xLajků:

25

Ta 412 by me docela zajimala, ale spolehnu se pripadne na ohlasy nekoho jineho.
Kazdopadne by to chtelo spis Fafnera nebo tu 650tku. Dobre delas volbou EBS, dobre, moc dobre!

0 xLajků:

26

Jojo, docela závidím... za tak dobrou cenu bych se asi nerozpakoval..:) Navíc o té HD 350 všichni píší, že má výkonově tak na 450W běžný zesáky... Jednoduše řečeno hraje jako prase..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

27

jó, to teda hraje, ani si neodvažuju představovat jak musí hrát ty silnější děla... to už bude myslím nebezbečný pro ztrátu sluchu... smile

ELF / Lakland
0 xLajků:

28

já bych to viděl na to nevozit teďka na akce vlastní apec a zkoušet, pučovat a zkoušet, to se takle podle vobrázku vybrat nedá. No a taky bych to dal spíš o basy. A kdo se pak s těma tunovejma aparátama má tahat...

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: pekelnik (07. 05. 2009 07.45:36)

Klusi napsal:

Navíc o té HD 350 všichni píší, že má výkonově tak na 450W běžný zesáky

já sem slyšel,že i víc...
a pak to přišlo...hrál sem na to v kombinaci s tou proline 410 a lepší sound snad ani nepamatuju...nezkutečnej vítr,masakr!!! smile

Joo za 400 éček bych byl klidně svolnej k tomu dát svýmu SWR pá pá....sice s těžkým srdce,ale šlo by.Navíc bych měl šecko komplet "blue" tongue

0 xLajků:

30

sorry, ale vaše nadšení nesdílím... EBS za tuhle cenu...? chlapík dělá ve studiu...? to jako pošle něco, na co se nahrával nějakej italpop kdoví kde...? nebo má EBS pro Itálii nějaký supr dealerský ceny...? mně to smrdí, za tyhle prachy. Naprosto osobně... od EBS bych bral leda starej preamp no.1, hrál jsem na Fafnera i 650 a nic mi to neříká, nerozumím tomu povšechnýmu nadšení, hraje supr, silně, tlačí ale nic zajímavýho, prostě se mi nelíbí. EBS je supr věc na kšeft, levně koupit venku a tady prodat někomu, kdo trpí modroslepostí, za EBS cokoli :-)

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

31

flachby napsal:

el BassTardo psal(a):
Pod to se podepisuju, az na ten Ashdown, kdyz jsem zkousel jednu hlavu tak se mi zdalo ze divne barvi, zbytecne kurvi zvuk basy.

Nevím na co jsi hrál, ale Ashdowny mají jednu; pro mně přednost, pro jiný chybu. Hrajou jinak. Když koukneš na jejich EQ tak uvidíš, že mají středy na úplně jinejch frekvencích než jiný apce. Chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykl, taky mi přišlo, že to nějak kurví zvuk, ale není to pravda, prostě to jenom hraje trochu jinak. Jeden kámoš říká, že Ashdown jedinej je britsound, zatímco všichni ostatní se snaží o ameriku. je to trochu přitažený, ale něco na tom je
Jejich zesiky řady ABM považuju za hodně povedený...
Jinak pokud by měl někdo chuť se přivzdělat o Ashdownech, tak jsem koukal, že bude v praze předváděčka http://www.music-city.cz/program/prezen … ess=bef45a

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

32

Mně zas přijde "přitažený" takhle se pouštět do toho "chlapíka" co prodává použitý, ne-li padělaný EBSka z Itálie.. Dyť přece vůbec nevíš, co je to za zdroj smile

0 xLajků:

33

Sorry, do nikoho se nepouštím. jenom jsem zapochyboval nad případným poměrem kvalita/cena. a dovolil jsem si vypustit názor, že měn "božské" EBS neba...
Padělek jsi v tom viděl ty, já jsem o ničem takovým nepsal, jenom jsem si srovnal nízkou cenu a chlapíka co dělá ve studiu

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

34 Naposledy upravil: flachby (07. 05. 2009 10.58:09)

el BassTardo napsal:

Nevím na co jsi hrál,

Zkousel jsem to prave v music-city, tze. asi toto, pac jinyho v nabidce nemaj. Ale jak rikam vubec mi to nesedlo. Ten prodavac taky rikal, ze je to brit sound, me to prislo uplne normalne zastreny, jako lehky booster. Ale co se nelibi me muze se libit jinemu o tom zadna.
http://www.music-city.cz/eshop/ashdown- … ess=bef45a

0 xLajků:

35

el BassTardo napsal:

Naprosto osobně... od EBS bych bral leda starej preamp no.1, hrál jsem na Fafnera i 650 a nic mi to neříká, nerozumím tomu povšechnýmu nadšení, hraje supr, silně, tlačí ale nic zajímavýho, prostě se mi nelíbí. EBS je supr věc na kšeft, levně koupit venku a tady prodat někomu, kdo trpí modroslepostí, za EBS cokoli :-)

vidíš a to zas já můžu říct o nynější produkci GK... "starý RBI bych bral,ale ty nový V-čkový ksindle nechápu jak někoho můžou bavit" smile smile

Já EBS neberu jako božskej amp(za cenu novýho už vůbec ne)...ale jako jeden z mála se kterýho sem si sedl na zadek to můžu vklidu říct.

A sme tam co asi f430 zrovna slyšet nepotřebuje...
holt "každej po svym prkně" wink

0 xLajků:

36 Naposledy upravil: OK (07. 05. 2009 11.18:13)

Covece, ty vooobec nevis vo com mluvis smile Jednak EBSko slo s cena pro Evropu dolu (asi po me vyzve... big_smile) a za druheee...

el BassTardo napsal:

hraje supr, silně, tlačí ale nic zajímavýho

...to je prave ono, nic zajimavyho - jedine dobre, kdyz do toho necpe zadna tzv. "zajimava" galienovska, ashdownovska ci ampegovska zabarveni big_smile wink tongue

0 xLajků:

37

OK napsal:

kdyz do toho necpe zadna tzv. "zajimava" galienovska, ashdownovska ci ampegovska zabarveni

toho si právě cenim smile

0 xLajků:

38

OK napsal:

ashdownovska ci ampegovska zabarveni

Si to pak zabarvíte sami co? ... Na hnědo...:)

0 xLajků:

39

el BassTardo napsal:

Sorry, do nikoho se nepouštím. jenom jsem zapochyboval nad případným poměrem kvalita/cena. a dovolil jsem si vypustit názor, že měn "božské" EBS neba...
Padělek jsi v tom viděl ty, já jsem o ničem takovým nepsal, jenom jsem si srovnal nízkou cenu a chlapíka co dělá ve studiu

vůbec nemluvim o EBS jako takovym, spíš sem se pozastavil nad zpochybněním toho zdroje jen proto, že je to levný, toť vše smile

0 xLajků:

40

Nó, to jsme zase někomu ulehčili život. Zase každej lišák si chválí ten svůj ohon big_smile
Za sebe můžu říct leda opravdu vyrazit ven a zkoušet co se mi líbí + vědět jak chci znít. Protože 45k je ranec a postupné kupování a prodávání aparátů (my way) je "o fous" dražší. smile
Anebo rada co zazněla někde u začátku - na koncertech hrát na cizí apce a pak se rozhodnout co se mi líbí a do toho jít. Tady se univerzální rady dobrat nelze. Každej máme dva páry uší a navíc každý slyší jinak big_smile

0 xLajků:

41

Janec napsal:

Každej máme dva páry uší

nějak takhle?
http://onlyonearth.files.wordpress.com/2008/08/4ears-cat1.jpg

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: Janec (07. 05. 2009 12.08:35)

Já su p.ča, sorry!:D big_smile big_smile Jeden!

0 xLajků:

43

Flachby: to je nejlevnější MAG, ten fakt nehraje kdovíjak, ale zase je to zes za sedm táců. Zkus nějaký ABM, určitě si spravíš chuť

Jak to tak čtu tady, tak mám asi ty basový chutě hodně jinde... Třeba Gallien je pro mně záruka, když někde hraju, a je tam GK tak vím, že dám všecko rovně a hraje to, tak jak chci.
Nevím, neslyším, že by něco přidával. Po zvuku poznám Edena, SWR, Ampega, ty jsou dost charakteristický, alespoň podle mně.
Nejsem purista, nehledám krystalicky čistý zvuk ani nejmasivnější basy, mám to trochu jinde a v podstatě z čehokoli jsem schopnej dostat zvuk jakej chci. Aparát je u mně až na konci řeťezce a fakt je mi dost jedno na co hraju. Když je to slušný, jsem rád, když je to horší, zatnu zuby a snažím se vymáčknout z toho co nejvíc.
Což asi není rada pro člověka, kterej chce utratit dva měsíční platy za aparát:-)
Jak už tady kdosi psal, je to klasika, tisíc lidí, tisíc chutí...
Čím víc se tady bavím, tím větší mám chuť zjistit, jak to kolegům zde vlastně hraje

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

44

el BassTardo napsal:

Jak už tady kdosi psal, je to klasika, tisíc lidí, tisíc chutí...

tak tak tak táááák táááák přesně táááák wink

0 xLajků:

45

Ja teda nevim, ale 45k je uz takova rana, ze ma cenu trosku pockat a nechat si (nejlepe vic hranim nez brouzdanim po netu) v hlave seradit, co chces. To, ze na to budes hrat to a to, je vlastne uplne jedno. Tobe musi jit o to, aby se TOBE ten zvuk libil a byl ti pohodlnej, pak se ti bude i hrat lip. A taky myslim, ze je skoda kombinovat hlavu + box od stejnyho vyrobce (i kdyz nekdy je to opravdu nakonec nejlepsi), protoze pokud na to mas takovyhle penize, muzes si poskladat aparat jak fik s naprosto originalnim zvukem...

Fodera Emperor 5, Sandberg California JM5 Custom, Pele (fretless)
Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků:

46

Jinak teda co se tyka nabidky, mel jsem jednu dobu EBS a bylo dokonaly!

Fodera Emperor 5, Sandberg California JM5 Custom, Pele (fretless)
Aguilar 500SC
Epifani UL-310
EBS Taurus
0 xLajků: