1

Téma: Dotaz ohledně vlivu snímačů na repro !

Takže omlouvám se sice hraju na basu už nákou tu dobu ale ted teprve jsme žačaly koncertovat a pořídil si konečně 300watu hlau box 4*10! ALe basu mám furt dimavery ale plánuji koupit squiera preclíka a narvat do toho duncany ! Tak jsem se chtěl zeptat na pár věcí : je možně že ty duncany budou lepší než tadyty sra*ky u dimavery v tom že treba bude min blikat limiter u hlavy? že prostě budou celkově lépe seřízené aby nebyly někdy až moc vysoké a hnusné frekvence? A další jestli je možné že se zvedne o něco hlasitost a celkově hlavně i srozumitelnost ? Já vim že s tou hlasitostí to vypadá že zase si myslim bůhvíco big_smile Ale jen mě to zajímá !
Takže prosím zkušenější mistry basáky jestly by neporadili smile Díky moc:D

0 xLajků:

2

Re: Dotaz ohledně vlivu snímačů na repro !

Hele asi takhle.

Nevim proč se ptáš na to, esli ty duncany budou lepší, když si je tam chceš dát ještě dřív, než vůbec basu máš.
Pravděpodobně už teď jsi přesvědčen, že lepší budou. Budiž - je to pravděpodobný. Snímače za polovinu ceny zmíněné basy budou skutečně asi lepší, než ty které na ní budou namontovány z výroby. Důvody si asi domyslíš.

Nevím proč se ptáš na to, esli budou lepší než snímače na jiné base neš je ten skvér. Máš v tom trochu zmatek. Nevím co myslíš těma vysokejma a hnusnejma frekvencema, esli ti to produkuje teď někdy (jak je to seřízené) to dimavery, či se bojíš, že to samý bude slyšet z dunkanů? Nebo myslíš že bude trvale svítit limitér?

Hele seřizovat snímače je asi jako sřizovat předstih na horkovzdušným balónu. Ty myslíš asi nastavení korekcí a gajnu na aparátu ?? (jó ta 300W ! hlau a 4*10 box!!)

Počítej s tím, že výměnou snímačů za značkové zlepšíš především barvu výsledného zvuku basy. Je dost možný, že budou ty snímače citlivější, tzn - hlasitější. Tím pádem i srozumitelnější. Dost možný je i to, že budou i více immunní proti rušení a zpětné vazbě a brumu ...

jo a basa není na hraní, ale na hraní. wink

0 xLajků:

3

Sogun napsal:

ale ted teprve jsme žačaly koncertovat

AccugrooveFanclub #1

4

Hrajeme tedka skoro dva roky ! Je to furt nic moc ale hrajeme punkrock takže těm lidem to stačí big_smile Jinak s těma duncanama jsem hroznej uchylák na marka hoppuse z blink ten zvuk jsem si prostě zamiloval no ale na toho jeho fendera nemám tak chci aspon squiera a nacpat tam ty jeho snímače!

0 xLajků:

5

...a stjne to nebude hrat jako ten fender, takze proc utracet...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

6

Tak já nevim já si prostě myslel že stejně bude rozdíl znatelnej mezi snímačema výrobníma u squiera a duncanama

0 xLajků:

7

Je tam velky rozdil v barve zvuku i hlasitosti. Sam jsem hodil duncani na Squier JB a je to uplne jiny svet, jeste si urcite nech prebrousit prazce a vubec seridit kytaru od profika, jelikos tovarni stav Squieru je opravdu hrozny - to u vsechni.

Ale i mezi ti Squieri jde to vybrat, najdes kouski ktere naprosto vyrovnavaji mexickim fendrum anebo jsou pres. Dulezite je u levnych kytar a bas mit na vyber a nebrat toho co prvni vidis, neskodi ani mit sebou nekoho kdo hraje uz 20+ let protoze dobrou basu pozna a ti rekne ze
"jo, tohle si vem a hod do toho duncany protoze pak to bude hrat dobre". Duncani v horsim prkne nebudou taky delat divy..

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: creabass (02. 05. 2009 09.44:10)

Tu mas Hoppus..

http://cgi.ebay.co.uk/2001-FENDER-Mark- … .m63.l1177

Je ale mexican a nemuzes vyskouset...

0 xLajků:

9

No ale kdybych měl na to prachy tak do toho du hned sadbig_smile

0 xLajků:

10

Nechtěné blikání limiteru je chyba obsluhy, to basa nevyřeší - musíš stáhnout gain. Duncany budou hrát líp než sériovka. A když nechceš výšky tak si je stáhni na zesilovači. Moc jsem ani nepochopil na co jsi se přesně ptal.

0 xLajků:

11

já ten dotaz chápu takhle nějak- při upgradu snímadel, resp basy by se zvuk teoreticky měl líp prosadit v kapele, moh bejt "jakostnější", vyváženější a průraznější, čili by líp prolez celkovym zvukem a pak by se nemuselo tolik honit volume a tim pádem se zbavit limitace(tý na koncovym stupni, ta na preampu s výkonem nemá nicmoc společnýho)...

0 xLajků: