Tak taky přispěju svou troškou do mlýna k tématu červené warwy, DR, Elixíry...:)
Hraju na Elixíry z toho důvodu, že dost často slapuju, hrabu na basu jen tak, pak odkládám, brnkám si, cvičím a tak... Kdybych si měl před každým hraním a po něm ty struny čistit, tak z toho vyrostu, takže Elixíry jsou ryze praktická věc, protože toto zacházení vydrží velmi slušně hrát cca 4 měsíce až půl roku... Říkám slušně, protože tím nemyslím výborně..:) Ony nehrajou v basech úplně nejkonkrétněji, jako třeba nový ocelovky, ale zase cinkat vydrží dosti dlouho a víc mě to prostě baví..:)
Warwy red labely kupuju nouzově, když mám přetrhlý elixíry, nebo z jinýho náhlýho popudu. Štve mě na nich jejich docela silná drsnost, když se nepřejedou nějakým sráčem na struny, tak se mi za chvíli hraje na ně dost blbě.. (odzkoušeno na koncertě). Nový hrajou dost slušně, ale potom jdou hodně rychle do kopru.
DRka jsem vyzkoušel a nový hrajou asi nejlíp. Je tam oproti Warwům víc plnosti nebo jak to popsat, oproti Elixírům více konkrétnější. Ale zase, taky rychle vadnou. Někomu vyhovuje blátivej zvuk, já ho nemusím, takže pro mě tudy cesta asi nevede. Možná bych se měl naučit ty struny prát a střídat je, ale zase mi to příjde moc práce i jen pořád hrabat na mechaniky...
Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...