1

Téma: Dotaz na přechod mezi Squierem a Cortem

Dobrý den mám možnost za rozumné peníze koupit Cort Funkmachine 2, opravdu se mi líbí ale mám nějaké nejasnosti.

1) Nemám úplně nejdelší prsty a na Squieru mám nultý pražec 38mm a Funkmachine má 64mm přijde mi to hrozně moc, bude velký problém si na ni zvyknout, nebo jaké máte zkušenosti vy s přechody mezi krky?

2) Funkmachine je primárně určen na funky, já hraju hardrock je vůbec použitelná na takový styl hry - hra z 90% trsátkem, hodně využívaná E a A struna ladění většinou do E občas do D.

Předem děkuji za všechny odpovědi a informace...

0 xLajků:

2

Re: Dotaz na přechod mezi Squierem a Cortem

64mm na nultem prazci, to je nejakej nesmysl ne. 64mm bejva az tak kolem 22 prazce, to by budto musel bejt ten krk stejne sirokej u kobylky jako na nultaku nebo nevim

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

3

No na musiccenter píšou Šířka nultého pražce: 64 mm

0 xLajků:

4

struny by měly být stejně daleko jako všude jinde. Ty čísla co jsi napsal, budou nějaká chyba. 64mm by mohlo být u kobylky.  A ten zvuk...to že je to předurčené na funky....když to zkusíš, tak uslyšíš jestli je to možné nebo ne. JInak sem tu basu nikdy neslyšel. Snad sem na ni viděl jendou v TV hrát Michala Broma z Olympiců, ale byla to ta dražší verze co se prodávala kolem 35tis a byla signovana tím šílencem s dredama.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

5

No mě to číslo přijde taky divné, ale z musiccenter mi zatím neodepsali jak to je tak nevím. A zvuk určitě vyzkouším jen se ptám jestli s tím má někdo osobní zkušenost, ale já myslím že by to mělo jít jde taky o aparát atd. Jinak ji nechci koupit kvůli tomu že je signovaná Stevensnem nebo jak se to píše, ten mě moc nebere ale ten kus dřeva docela jo :-)

0 xLajků:

6

hrál jsem na ní...64 mm nulák teda rozhodně nemá smile Oni to špatně opsali, chytráci, protože 64 má na konci krku...na prvním pražci je 40 mm.

Proč ne na trsátko...vždyť trsátko a slap jsou svým způsobem dost podobný techniky co se zvuku týče...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Tomáš G. (28. 04. 2009 09.22:04)

No teď sem s tím člověkem mluvil a taky říkal že je to nesmysl, tak je to v pohodě.  Tak děkuju za rady a odpoledne pro ni jedu :-)

0 xLajků:

8

Určitě to bude dobrá basa, akorát záleží fakt na ceně, protože hodně z ní tvoří to kvákadlo, který v hardrocku asi úplně nevyužiješ.

0 xLajků:

9

no kdyby se tam dalo nastavit ze by kvakalo jenom tak jemne, jako treba na distortionu kdyz chces jenom lehke zkresleni tak by to bylo super a umel bych si to nekde predstavit i v rocku ci tvrdsi muzice

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

10

Nastavovat se to nějak dá ze zadu takovejma malejma nesmyslama. Ale prej to hraje nejlíp se standardnim nastavenim.

0 xLajků:

11

To je ta Funkmachine 2 z hudebního bazaru za 6990?

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

12

No tak to by pak byla bomba, pokud to nemá nějakej háček.

0 xLajků:

13

Ahoj všem, basu sem přivezl opravdu vyšla na 7000 barevnejch papírku. Háček jen jediný má lehce poškozený lak protože předchozí majitel tam měl nějakou grafiku. Jinak hraje výborně, skvělý dohmat i zvuk a vzhledem k tomu že bych si na ni chtěl nechat udělat airbrush tak mi kosmetické vady nevadili... smile

0 xLajků:

14

...z louže do blata... sad

Glockenklang Soul Head | Glockenklang Double 2x12" | Glockenklang Passenger | Sadowsky NYC 4 Vintage | Nash JB-63 | Fender Precision 73
0 xLajků:

15

marocho napsal:

..z louže do blata...

záleží co srovnáváš vůči čemu...no a jestli jsi to vubec slyšel. Příjde mi trochu smutné tu takto rozumovat a kazit tím možná někomu radost. Ne každý si totiž může dovolit basu za 60-70tis aby měl ten zvuk i papírově podložený.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků: