Re: Ultimátní basa
já chci růžovou basu, ale nemám peníze na přelakování... rozhodně bych pak nebyl každej druhej , což ze sunburstem jsem
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Show Room » Ultimátní basa
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
já chci růžovou basu, ale nemám peníze na přelakování... rozhodně bych pak nebyl každej druhej , což ze sunburstem jsem
Sunburst je pro mne ultimátní finish, měl jsem vanilkový Fokus jazzbass, ale není tam ta klasika, když to srovnáš s tím stratem vlevo, ten sunburst je takový, že ke kytarám patří, kdežto s jednolitou barvou ty stroje pak vypadají jako auta.
Pecko: ten Fokus vypada barevne hodne sexy a vintage like s tim PG... Mikulik zitra taktez zaslinta nad tou barvou, ver mi
No jó, Fok byl fajn a dobře hrál, akorát měl slaboučký krk a jak jsem natahoval padesátky a mlátil do toho, tak se začal vrtulovat a přestával ladit.
eště by tomu seděly perlový značky na hmatníku a bylo by to eňo ňuno :-)
Ne e, to jsem si tam dal sám, ono to pak začalo mnohem líp hrát, protáhl se sustain a struny byly přesněji mezi póly na snímačích. Taky mechaniky na hlavě nejsou origo, namontoval jsem tam Schalery, ty fokusácké jsou hrozné blátivé, nedrží.
Takle hrál ten Fokus, je to z 04tého roku:
http://www.sufunkygang.cz/sufuny/mp3/02_Laska.mp3
Takle hrál ten Fokus, je to z 04tého roku:
Péčko, ty Šufunky je muzika jak bejk! Fakt tleskám.
OT: když se tu bavíte o Šufunky, tak by mě zajímalo, jestli si Péčko pamatuje na Kyjov v roce 2005? Pořádal jsem Majáles a hráli jste tušim poslední ze čtyř kapel;-)
to luis.a
Děkujeme, to moc potěší.
to spider
Pěkně drnčivý agresivní, škoda ho.
to DalajVladan
Jo, podle seznamu koncertů to byl první koncert po mém návratu z mateřské dovolené, ale moc si to nepametám, pamatuješ si, kdo tam ještě hrál?
Tak jsem po mnoha rozjímáních a poradách s kamarády muzikanty, chlapci a dívkami, tátou a spolupracovníky v práci, lékařkou a osobním trenérem rozhodl pro refiniš a tuning ultimátní basy. Původně to měl být omlácený sunbust relic, ale vzhledem k zde mnohokrát opakovanému a podle všeho opodstatněnému názoru, že to není přirozené a sunburst má každý druhý, navíc si většinou basu i tak omlátím při koncertech, stěhování a zásahem jiných lidí /dětí/, bude Ultima předělána nikoli na pseudostarý burst, alóbrž na nejelegantnější jazzbass na fóru.
alóbrž na nejelegantnější jazzbass na fóru.
no jsem žádostiv
nicméně kvituji s povděkem odstoupení od pseudo relic úmyslu, rozumné.
Rád bych viděl ultimátní basu v novém kabátě, alias "nejelegantnější jazzbass na fóru"!
jeste stale je naha podle toho co Pecko rikal...
Jo, jo, momentálně je to dřeváček.
Nechám ji zvelebit a pak si koupím Sandberg.
ne e, já ani jazz model nechci, ale je fakt že mne ten tvůj červený stroj dost nalákal. Přijel jsem ze srazu a zjistil že mi nejvíc v lebce zůstal kromě Spajdrovy Pedully právě ten Sandberg s tím svým veeeelkým zvukem.
Každým dnem to čekám. Pepíček Vácha slíbil na konci léta. Ultimátní jak vyšitá.
Zítra se jdu zeptat. Nějak se ten konec léta protahuje..
Ultimátní basa je hotová, viz inzerce.
Ahoj, pánové, posílám fotku své ultimátní basy. Mějte se a laborujte, diskutujte a řešte dál, já už budu zase chvilku jen hrát.
Tak jsem se zas velkou oklikou vrátil k tomuhle tématu.
O výše uvedenou ultimátní atk100 jsem přišel způsobem, který tu rozebírat nebudu, a poslední dva roky mi nezbylo než znovu
hledat a laborovat.
Přišel Fender Mark Hoppus - skvělá kombinace jazzbassu s precisionem, dotuněná mechanika a Spiderem přidělaný humbucker. Rok a půl koncertového a zkušebnového hraní, jedno natočené cd, poctivě pracující stroj.
Nicméně mi pořád chybělo to zatracené staré atékáčko. Tak pořád tak jedním očkem pokukuju po bazarech, a hele, někdo prodává ATK600, stejný ročník jako ta moje stará stovka. No, vzal jsem ji, vzal, krásně pohodlný a vychytaný nástroj, radost si brnknout a ta vizáž.. mmmm.. Ale ta jiskra nebo to něco, co nevím jak pojmenovat, tak ta prostě tak nějak nepřeskočila, nemluvě o mojí trvající neschopnosti nastavit zvuk na aktivních basách.
A navíc jednou tak sedím s Bránikem (zpěvákem od Šufunkygang, nyní Babolam) na pivku a on povídá -
tobě stejně nejlíp hrál ten starý Fokus. To znělo jak když někdo mlátí do klavíru, to se mi líbilo nejvíc.
Tak si říkám, vrátíme se k ultimátnímu prazákladu. 600vka putovala na Slovensko a Daviďák mi poslal Road worna.
A nejlepší způsob, jak tenhle jazzbass popsat je asi, jako by za vámi někdo přišel, že prý jste si u něj před pěti lety zapomněli boty a vy jste si řekli, dyk to je nesmysl na druhou ale pak jste do nich teda vlezli a ke svému nesmírnému překvapení zjistili, že vám padnou jako by opravdu od začátku patřily vám, i když je samozřejmě máte na nohou poprvé v životě. Asi tak.
Tak, konec slohového cvičení, tady jsou nějaké fotky, říkal jsem si, že oproti těm fakt krásně a profesionálně vyvedeným Daviďákovým fotografiím sem šupnu nějaké takové špinavé, co dle mne bez obalu vystihují, jak ta basa působí na své okolí.
No a zvuková ukázka taky přibyde, páč se chystá nahrávka dosud nenahraných věcí od Šufunů, takže jakmile bude nějaký vzorek, tak ho sem šupnu.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Show Room » Ultimátní basa