1

Téma: Bezpražec - doprovody

Ahoj,
po hrozně odehraném koncertě na bezpražec jsem zjistil,že musím tak dvakrát víc cvičit a trénovat techniku. Proto se vás ptám,co je dobré trénovat a jestli znáte nějaké účelné basové doprovody,které když budu hrát,tak mi to pomůže.

0 xLajků:

2

Re: Bezpražec - doprovody

hody hody doprovody?

hele a co ti vlastně jako nejde?

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

3

Jenich napsal:

hody hody doprovody?

hele a co ti vlastně jako nejde?

koledovat mu nejde big_smile

0 xLajků:

4

intonaci
nejsou takové..nebo naopak, všechny jsou takové

baskytaristi jako ublížení neumětelové většinou bez špetky smyslu pro humor libujících si v kvalitních aparátech s vymydlenými strunami a nechutně barevnými nástroji
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Lukáš (26. 04. 2009 18.03:49)

No.. hlavně ta intonace a dolaďování tónů,protože sem hrál dřív na pražec a je to skok. Nějak to v tý rychlosti nezvládám, napadá mě cesta taková,že to budu hrát pomaleji a postupně zrychlovat,ale dodržovat to dolaďování. Hraju dost často s ladičkou,protože nemám dobrý sluch - snažím se to vytrénovat,nevím,jak dlouho to bude trvat,ale je mi jasné,že to nebude tak snadný jako u pražce..

Takže začínám víc (a účelnějc) cvičit,nejlepší i pro mý oživení nějaký doprovody v bezpražci.. nebo na to mám kašlat a učit se na to i pražcový věci?

0 xLajků:

6

Lukáš napsal:

nějaký doprovody v bezpražci.. nebo na to mám kašlat a učit se na to i pražcový věci?

ja hlavne porad nechapu, proc to tak rozdelujes? jaky to ma ucel? basova linka je basova linka a krome slapu je to takrka totez, at prazec ci bezprazec, ne? tam je rozdil spis ve vyrazu nez ve stavbe

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

7

earmaster je docela dobrej program na uši... ale problem s bezpražcem je že když se neslyšíš, tak seš na prdeli. intonace je hold kurva. a jinak bych hrál normální pražcový věci. jinak musíš si prostě vycvičit kapelu aby měla na podiu dobrej zvuk, pak když to zahraješ na zkoušce, tak to zahraješ i na konzertě.

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Lukáš (26. 04. 2009 20.32:36)

Axlík napsal:

ja hlavne porad nechapu, proc to tak rozdelujes? jaky to ma ucel? basova linka je basova linka a krome slapu je to takrka totez, at prazec ci bezprazec, ne? tam je rozdil spis ve vyrazu nez ve stavbe

Spíš mi jde o to,že na bez nezahraju tak rychlý věci jako na pražec.. na pražci se nemusíš tolik soustředit na jednotlivý tóny,o to mi jde. Ten způsob učení je trochu jinej,aspoň co jsem hrál,tak mi to tak připadalo..ale nejsem žádnej  zkušenej hráč,proto se ptám.

girzi napsal:

pak když to zahraješ na zkoušce, tak to zahraješ i na konzertě.

Tohle u mě právě vůbec neplatí..
Earmaster zkusím,ale doufám,že mě to moc nenasere smile

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: Jenich (26. 04. 2009 21.14:53)

Lukáš napsal:

Spíš mi jde o to,že na bez nezahraju tak rychlý věci jako na pražec.. na pražci se nemusíš tolik soustředit na jednotlivý tóny,o to mi jde. Ten způsob učení je trochu jinej,aspoň co jsem hrál,tak mi to tak připadalo..ale nejsem žádnej  zkušenej hráč,proto se ptám.

rozdíl tam neni...na pražci musíš hrát kvůli tónu prakticky stejně jako na bezpražci, což je téměř nad pražcem. Normálně cvič právě pražcový party (žádný velký glízání smile ) a hraj to s podkladem...ne s ladičkou...hraj si do těch playalongů od cassuse například...bude tě to nutit držet ladění, je jedno jestli jsou to begly nebo melodie nahoře...resp spíš melodie nahoře jsou lepší v tom, že líp slyšíš falše.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Lukáš (27. 04. 2009 18.24:12)

Tak sem zkoušel EarMaster,jakžtakž v poho,ale vykleplo mě to u 13. lekce,kde jsem se zasekl a zaboha nerozliším intervaly,který nezačínaj stejným tónem,nejhorší jsou ty nejnižší neutral

0 xLajků: