Téma: Fender precision Sting signature
Tak tak uvažuju o koupi nové basy a moc se mi líbí preclik sting signature, ale nevím jestli si raději nemám koupit american standard jazz bass, kterou by jste preferovali vy?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Fender precision Sting signature
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tak tak uvažuju o koupi nové basy a moc se mi líbí preclik sting signature, ale nevím jestli si raději nemám koupit american standard jazz bass, kterou by jste preferovali vy?
Tak hlavne jedna je Jazzbass druha precision. V prvni rade si vyres kterou z tech 2 koncepci.... ze se ti libi jak tak cujju znamena ze se ti libi vzhled. Tak ja jdu zase prvni po zvuku....a mimochodem mas to v sekci baskytara, takze presouvam
Ne, u stinga se mi hodně líbí zvuk, zdá se mi specifickej a velmi zajímavej. Jenže právě většina mých známých, povětšinou ale kytaristů, básáků zas tak tolik neznám, mi tvrdí, že by volili univerzálnější zvuk jazz basse. Spíš chci jen tak zjistit, jestli s tím někdo máte nějaké zkušenosti nebo ne?
Jo, za to špatné umístění se omlouvám, přehlídl jsem, že je tu ještě téma nákup.
Osobně bych si radši koupil JB, kdybych už na to měl. U toho precisionu je zase otázka, jestli se vyplatí kupovat signature nebo koupit radši '51 RI. Vypadají skoro stejně a oba jsou, tuším, z Japonska (kdyžtak mě opravte) a moc se asi lišit nebudou. Ale tohle je čistě teorie, ani jeden jsem v ruce neměl
Jo, jsou to Japonci, já mám možnost koupit toho sting z druhý ruky za 16, takže proto neuvažuju o 51 RI, a taky se mi zdál ten zvuk stinga o něco pro mě zajímavější. Jenže to je přesně vono, ten jb je taková jakoby osvědčenější volba, takže pořád váhám.
Nikdo s tím stingem nemámte žádnou zkušenost.
a taky se mi zdál ten zvuk stinga o něco pro mě zajímavější
nejsou ty basy nahodu stejny?
tedy koncepci, barevne to mozna bude jinak....
Jenže právě většina mých známých, povětšinou ale kytaristů,
Tim spis bych se na jejich rady vykaslal a dal na vlastni ucho. Precision je podle me stejne univerzalni, jen ma jiny zvuk. Nekdo radsi blondynky, jinemu na tom nesejde
já mám možnost koupit toho sting z druhý ruky za 16
....sveho casu stal 16 novy...kdo se pamatuje na to kratke udobi na kytary.cz ? ?
sveho casu stal 16 novy
svého času stál dolar téměř dvakrát míň ;-)
svého času stál dolar téměř dvakrát míň ;-)
Vo tom zadna...
já bych volil JB. zvuk jako Sting stejně mít nebudeš a tahle 51 koncepce je přecijen o hodně míň univerzální, však se zeptej Axlíka.
Všichni kytaristi tvrdí že nejlepší je Jazz Bass. Mám za to, že je to proto, že JB hodně tmelí kapelu. Ale že chceš mít vlastní ksicht je nikdy nenapadne.
Všichni kytaristi tvrdí že nejlepší je Jazz Bass. Mám za to, že je to proto, že JB hodně tmelí kapelu. Ale že chceš mít vlastní ksicht je nikdy nenapadne.
to je tušim debata na dlouho:) ... úlohou baskytary v kapele počínaje a rozdílem jednotlivých koncepcí konče
já myslím, že v případě, že máš zvuk, který není pěkný/nehodí se/vyčnívá/ztrácí se, se za výmluvu "vlastní ksicht" můžeš schovávat jak chceš, ale bude ti to prd platný:)
krom toho si myslím, že ksicht se dělá jinýma věcma, než nástrojem na který hraješ ... což jasně dokazuje fakt, že jsou basáci, kteří vemou jakoukoliv basu do ruky a poznáš, že jsou to oni;-)
tohle nenapadne ani spoustu lidi tady
sting má oproti 51 vybrání pro břicho, už jsi ho měl v ruce? Pro mě má dost tlustý krk
@DalajVladan
Podle mě na nástroji, pokud je slušnej, příliš nesejde. Všechno je to v rukách a v citu. Z vlastní zkušenosti vim, že i s Preclem se dá hrát dobře cimbálovka a s akustickou basou metal.
Jinak ja presel z moderny (Krajicek) na preclika, tzn. z raketoplanu (co se tyka moznosti zvuku) na totalni stupidos a absolutne si nestezuju (spoluhraci v kapele uz tim tuplem ne), naopak mi ta basa prijde mnohem zabavnejsi, nez Krajicek se 2 snimaci, aktiv/pasiv, 3-pasm. EQ. Se slusnym preclikem problem rozhodne mit nebudes.
Takze bych spis doporucil vzit nekde na srazu do ruky precla i JB a odzkouset to v nejakem jammu, jak ty nastroje zni v hluku ostatnich nastroju.
ježiš to sou zas pseudodebaty.. samozřejmě že na nástroji sejde. já bych si prostě preclíka do funkovýho nářezu nevybral. a wootenovu foderu do blues taky ne. nástroje sou s určitym zvukovym cílem konstruovaný, kvůli tomu si je kupujeme, tak jakápak univerzálnost každýho z nich.
no vidis to, a jak mu to v jamiroquai na PB krasne funkovalo
nastroje jsou univerzalni, ty bud hrajou nebo ne a je jim jedno co.
to naopak lidi ne
když si koupim Hummer H1, tak mu je taky jedno, kde jezdim, ale nejvíc doma bude v terénu, tak využiju jeho přednosti na maximum. s basama to vidim stejně.
no nevim,
prece jen basa je jen a hlavne prostredek k realizaci toho co ma clovek na srdci, kdezto auto je prostredek dopravni
prece jen basa je jen a hlavne prostredek k realizaci toho co ma clovek na srdci
co má člověk na srdci se zjišťuje rentgenama a podobnýma srandama bych řek
řikejte si co chcete, já si myslim, že nástroje univerzální nejsou a např na slap vždycky upřednostnim JB před PB. každej nástroj má svůj charakter, kterej se to tý který hudby hodí víc nebo míň. podle mýho ucha.
Myslím že se na to tady ještě nikdo nezeptal (ale možná že jen nepozorně čtu)... jakou muziku s tím chceš hrát?
jakou muziku s tím chceš hrát?
na tom nezáleží, nástroje sou univerzální
To zase bude debata Já osobně, když slyším PRECISION, tak se mi ještě teď ježí chlup!!! Ne, to si dělám prdel, byl to nádhernej nástroj, ale znamenalo to vozit ještě jednu basu (buď jazz, nebo MM). Jak tady správně ředitel poznamenal, záleží na tom, co chceš hrát. Třaba v mém "oblíbeném" Kabátu si nedovedu představit jinou basu, než je právě precl.
Řešení by bylo koupit jazz a hrát jen na krkovej snímač, ale tady pujde asi i o image, že?
.. no já myslím že to je super nápad ten Sting, je to "precl" se singlem u prostřed a hraje výborně a myslím že to "doporučování" těch Jazzbass a kdovíčeho ještě je mimo, chceš-li Stinga tak za mě máš požehnání, já na to nehrál ale byl jsem v bezprostřední blízkosti majitele toho prkna a hraje to výborně ") .. navíc i skvěle originálně vypadá. Nevím kdo to tu psal ale ty býkoviny že JB tmelí víc nebo ono tmelí víc .. prostě basa je basa at je to to či ono a pokud to není zrovna nějáký šit DODO z číny tak bude plnit svojí funkci na sto péro ...
Nevím kdo to tu psal ale ty býkoviny že JB tmelí víc nebo ono tmelí víc
to tu nepsal nikdo. já jen podotknul, že pokud by tazatel chtěl hrát třeba převážně slap, tak by bylo fajn mít nějaký to snímadlo třeba i u kobyly.
že pokud by tazatel chtěl hrát třeba převážně slap, tak by bylo fajn mít nějaký to snímadlo třeba i u kobyly.
.. s tím souhlasím ale slap se dá valit i na kontrabas, který těma snímačema moc neoplývá ")
no já myslím že to je super nápad ten Sting, je to "precl" se singlem u prostřed a hraje výborně
On to tak neni uplne klasicky single, ja bych tomu rikal In-line precision snimac.... je to napul single, napul preci
On to tak neni uplne klasicky single, ja bych tomu rikal In-line precision snimac.... je to napul single, napul preci
má pravdu ten chlapec !
Basa je pořád jen basa. Vždycky je to nejdřív basa a pak Precl, MMko, JB. A hraje na ní primárně člověk, ne basa sama.
To bylo v reakci na ty býkoviny. I když vlastně tvrdim to samý co richo5.
např na slap vždycky upřednostnim JB před PB
Precl ma tak spravne sproste vysky pri slapu, ze je to proste neodolatelne (vidis, vec nazoru
)
Precl ma tak spravne sproste vysky pri slapu, ze je to proste neodolatelne (vidis, vec nazoru )
joo to je přesně ono, mluvim jedině o svejch uších
Můžu vám říct, že JB z roku 76 s novejma ocelakama 040 je na slap pres Elliota naprostej masakr! Dneska jsem se o tom na zkousce presvedcil. Cela kapela koukala jak vyvaleny joja, co se to deje... i ja sam jsem si malem cvrknul. Nikdo me nepresvedci, ze je precl lepsi na slap jak JB!
Můžu vám říct, že JB z roku 76 s novejma ocelakama 040 je na slap pres Elliota naprostej masakr! Dneska jsem se o tom na zkousce presvedcil. Cela kapela koukala jak vyvaleny joja, co se to deje... i ja sam jsem si malem cvrknul. Nikdo me nepresvedci, ze je precl lepsi na slap jak JB!
Jojo, JB je naprostej tank... Mě zase už zase nikdo nepřesvědčí, že MM je lepší na slap než JB..:) Prostě JB rulezz..:)
PS.: Já si toho vintage kurva taky pořídím. K tomu zkusím ještě sadowsky externí aktivku a uvidíme, co z teho vyleze...:)
Já si toho vintage kurva taky pořídím. K tomu zkusím ještě sadowsky externí aktivku a uvidíme, co z teho vyleze..
he he, to mi delas naschval s tou aktivkou, co?
koupit si vintage pasiv fender a mrsit ho externi aktivkou, no fuj
koupit si vintage pasiv fender a mrsit ho externi aktivkou, no fuj
.. teda ty jsi ale konzerva ")
já se hlavně nemůžu zbavit dojmu, že ten outboard aktiv ti udělá se signálem hodně podobný divočiny, jako preamp hlavě, akorát to přijde trochu dřív
já se hlavně nemůžu zbavit dojmu, že ten outboard aktiv ti udělá se signálem hodně podobný divočiny, jako preamp hlavě, akorát to přijde trochu dřív
vzdyt to taky je uplne to samy
Ty jo tak se nemůžu zbavit dojmu, že pořád nevím, co si mám vlastně pořídit. :-)
Jinak pro Mikulíka: Hraju v jednom projektu to je spíš punk a nějaké příměsy a v druhé kapele hoblujeme tak něco od Beatles přes Cream po Clash :-).
Jo, a ještě jsem se chtěl vyjádřit k typu basy a druhu muziky a tak. Nevím, já jsem byl dvacet let kytarista a teď poslední rok hraju na basu, teď už vlastně jenom, ale na kytaru ty co umí, tak ať mají jakýkoli typ kytary tak hrajou stejně. Někde na youtube jsem viděl Joe Passe hrát na jaguara a měl jsem dojem, že má tu svoji lubovou kytaru. Ale pro nás, co nic neumí nástroj a aparát hraje velkou roli. No, to jenom abych něco taky řek, když už jste se tak pěkně rozpovídali.
Každopádně dík za snahu poradit.
no nevim,
prece jen basa je jen a hlavne prostredek k realizaci toho co ma clovek na srdci, kdezto auto je prostredek dopravni
moje slova. kdyz nekdo chce takovej a makovej zvuk tak ho proste bude mit bez ohledu na to, jestli devadesat procent vsech basaku hraje stejny na neco jineho....prece kdyz se cloveku neco libi tak se podle toho zaridi a ne podle toho, co preferuje vetsina
Jinak pro Mikulíka: Hraju v jednom projektu to je spíš punk a nějaké příměsy a v druhé kapele hoblujeme tak něco od Beatles přes Cream po Clash :-).
Precision jednoznacne
moje slova. kdyz nekdo chce takovej a makovej zvuk tak ho proste bude mit bez ohledu na to, jestli devadesat procent vsech basaku hraje stejny na neco jineho....prece kdyz se cloveku neco libi tak se podle toho zaridi a ne podle toho, co preferuje vetsina
vy to převracíte, já jen řikám, že některý zvuky jsou v určitejch stylech víc doma než jiný, nikdo netvrdí, že si mám vybírat basu podle mas. předchozí spiderův příspěvek je toho důkazem a já s nim souhlasim.
A na druhou stranu, proč si jednoznačně vybírat precla? Kvůli vzhledu PB Sting signature? Tak to pak beru... Ale na jazz bass precla udeláš uplně v pohodě. Neříkám, že je to to samý, ale v hluku kapely nerozeznáš precla od jazz bass, který má stažený kobylkový snímač a jede jen na krkový. Ale oči dělají hodně (u mě taktéž), takže doporučuju precla, když se ti líbí a jinej zvuk nebudeš potřebovat...
A na druhou stranu, proč si jednoznačně vybírat precla
Tak na punk, je preci drzost podle me to prave, na bitls ta dutost to prave, tak me z toho vychazi ten precl. Ale pro me za me at si na punk kdo chce poridi hoffnerovy houslicky a B.C. Spicate hovado na bitls...
Vzhled je podle me malo dulezity,ale jde o to ze v punku se s houslema neprosadis, a s B.C. budes nejspis znit v bitlsarne uplne jako mimozemstan. Klidne reknete este 30x ze je to vlastne jedno,ale podle me teda ne, druhove i typove maji baskytary proste jiny charakter a ten je pedurcuje k urcitemu pouziti. nikdo nerika ze neejdou pouzit jinak.
Vzhled je podle me malo dulezity,ale jde o to ze v punku se s houslema neprosadis, a s B.C. budes nejspis znit v bitlsarne uplne jako mimozemstan. Klidne reknete este 30x ze je to vlastne jedno,ale podle me teda ne, druhove i typove maji baskytary proste jiny charakter a ten je pedurcuje k urcitemu pouziti. nikdo nerika ze neejdou pouzit jinak.
AMEN! to se tu snažim říct celou dobu.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Nákup nástroje, aparatury » Fender precision Sting signature