101

Re: Fender Jazz Bass 76

davidak napsal:
Ivo napsal:

Já totiž nevěřím tomu, že to bylo kvůli úsporám

a pokud jo, tak šetřil i celej preEB MM. taky tam mám ten microtilt, ale bojim se na to šahat smile

ted sem se někde dočetl že to je kompenzace shitoidní výroby nepasujících součástí, k pomoci nastavení nenastavitelnejch dohmatů (tedy u kterých to nejde jen přes kobylku), a pro lepší sednutí si při výměně krku za jinej...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

102 Naposledy upravil: Ivo (07. 04. 2009 19.03:26)

davidak napsal:

a pokud jo, tak šetřil i celej preEB MM. taky tam mám ten microtilt, ale bojim se na to šahat

No a jsme doma! Fámy o šetřivosti CBS vyvráceny - snad jednou provždy smile

Hocke napsal:

Tříšroubové upevnění krku - léta CBS - snad nejhorší léta FENDERu. CBS ušetřil snad 10 centů na vypuštění jednoho šroubu.

Takže mistře... ve finanční krizi u celolamp raději o jednu lampu míň než o dva šroubky u boxu smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

103 Naposledy upravil: Kubš (07. 04. 2009 19.12:26)

Ivo napsal:
davidak napsal:

a pokud jo, tak šetřil i celej preEB MM. taky tam mám ten microtilt, ale bojim se na to šahat

No a jsme doma! Fámy o šetřivosti CBS vyvráceny - snad jednou provždy smile

Hocke napsal:

Tříšroubové upevnění krku - léta CBS - snad nejhorší léta FENDERu. CBS ušetřil snad 10 centů na vypuštění jednoho šroubu.

Takže mistře... ve finanční krizi u celolamp raději o jednu lampu míň než o dva šroubky u boxu smile

tak řešení je jasný, nejde o jeden šroubek ale o to že fender prostě pochcal QC, a duslednou výrobu a krky jim dělali psí kusy a ted to důležitý

lidi to přisuzovali Micro tiltu...ale opak je pravdou, ten měl být zakrývacím manevrem odfláklý výroby-lepší možnost nastavení u jakýhokoliv kusu těla a krku, protože na GL basách s mnohem pečlivější výrobou microtilt funguje výborně a tak jak má...na fenderech se projevujou výrobní problémy i přes microtilt...

0 xLajků:

104

microtilt je na nastavení sklonu krku, jak říká kubš. mám tři basy se tříšroubovým uchycením krku pak nějaké se 4, jednu s 5 a myslím 2 s 6 a ručím vám za jedno: v tom to není smile hrát můžou všechny způsoby. Dřív jsem se 3 šroubů bál, že to nějak nebude držet nebo tak, ale je to ok.
Jinak Kubši, zkus s tím fenderem zajít k psychoanalytikovi, možná se to zlepší.

0 xLajků:

105 Naposledy upravil: Kubš (07. 04. 2009 19.50:37)

deafslap napsal:

Jinak Kubši, zkus s tím fenderem zajít k psychoanalytikovi, možná se to zlepší.

co furt reješ....jen překládám z angličtiny... slova jako "bad", "shit", "sloppy", "cost cutting", "quality control", "neck pocket" ještě přeložit dokážu....furt se motaj v takovým divným kruhu....nevím proč

0 xLajků:

106

spoléhej míň na internet:)

0 xLajků:

107

deafslap napsal:

spoléhej míň na internet:)

big_smile big_smile big_smile

bez internetu bysme nemohli vést takovou plodnou diskuzi.... big_smile big_smile big_smile big_smile

ale ne tak jde o to že není moc dobrý znamení mít na base v kapse pro krk držák na kreditky smile

0 xLajků:

108

Kubš napsal:

tak a ted využi svojí mužskou představivost a řekni co se stane když písmenem O budeš hejbat nahoru a dolu smile

Pokud mam opravdu pouzit muzskou predstavivost tak nastane ejakulace...... jinak to naprosto chapu a snazil sem se to neumele popsat svoji moravstinou, nemaje po ruce slovnicek spisovne cestiny

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

109 Naposledy upravil: subroofer (08. 04. 2009 05.40:44)

Ahoj. Ta basa hraje výborně. Zajímalo by mne, jeslti má tenčí krk, nežli klasika JazzBass,? Podle zvuku je to jasan/javor, a moc se mi líbí výšky. Na to že to je pasivka... Právě mi to připomíná mýho Marcuse, což je reissue ze 70.tych - tři šrouby a tenčí krk (jasan/javor). Zvukově je, řekl bych trochu chemičtější a to mi již delší dobu vadí. Ta tvá basa je ale rozhodně sound, kterej sem vždycky chtěl.

Holt nezbývá než gratulace, já bych měl asi strach si něco sehnat naslepo. Existuje nějakej návod? Sem s ním. Bože můj smile

PS: Na struny 0.40 se vykašli, jednou sem tam natáhl tyhle slabý Ernie Ballky a ta basa de do kytek, je to už bláto a vzhledem k podobnosti obou modelů i stylu hry si myslím, že bys byl zklamanej.

0 xLajků:

110

subroofer napsal:

Existuje nějakej návod? Sem s ním. Bože můj smile

Jo, koupit a kdyz to nefunguje tak prodat wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

111 Naposledy upravil: subroofer (08. 04. 2009 07.31:53)

spider: Jasný no, tomu rozumím smile. Akorát většinou nemívám 30tis. k dobru, abych nakoupil nástroj, mohl porovnat a pak v klídku jeden prodat.

Jinak jsem nějak přehlédl původ té basy... Tedy, jeslti byl nákup přes eBay nebo jinak?

0 xLajků:

112 Naposledy upravil: Kubš (08. 04. 2009 08.00:22)

subroofer napsal:

Zvukově je, řekl bych trochu chemičtější a to mi již delší dobu vadí.

neměl sem tolik času si marcuse protáhnout ale hodně lidí žehrá na aktivku...

spider napsal:

Pokud mam opravdu pouzit muzskou predstavivost tak nastane ejakulace...... jinak to naprosto chapu a snazil sem se to neumele popsat svoji moravstinou, nemaje po ruce slovnicek spisovne cestiny

ještě že ty stránky maj nadnárodní domenu .com....bejt tu .cz tak už prudím big_smile

0 xLajků:

113

U Marcuse je prostě na ho*no, že na pasiv sound hraje jakoby se zataženou clonou, pač tam clona jednak není a druhak korekce se dají ovlivnit pouze v aktiv modu... sad Mám ho rád, ale občas nám to skřípe, tak počítám, že by mohl být u někoho jinýho šťastnější.

0 xLajků:

114

subroofer napsal:

U Marcuse je prostě na ho*no, že na pasiv sound hraje jakoby se zataženou clonou, pač tam clona jednak není a druhak korekce se dají ovlivnit pouze v aktiv modu... sad Mám ho rád, ale občas nám to skřípe, tak počítám, že by mohl být u někoho jinýho šťastnější.

on nák v tom pasivu stejně jede přes ten obvod aktivky ne?

hele když se ti nelíbí kůli aktivce není nic jednoduššího než koupit novou aktivku...takovej mr. wimpy v tom má Aguilar OBP3 tuším a už toho marcuse prohání sakra dlouho....

0 xLajků:

115

Kubš napsal:

on nák v tom pasivu stejně jede přes ten obvod aktivky ne?

hele když se ti nelíbí kůli aktivce není nic jednoduššího než koupit novou aktivku...takovej mr. wimpy v tom má Aguilar OBP3 tuším a už toho marcuse prohání sakra dlouho....

V pasivu právě hraje uplně mimo korekce, na Harmony Central se dá vyčíst, že pár šikovných uživatelů si udělalo pasiv mod na korekce.
S Wimpim sem si osobně psal ještě před nákupem týhle basy, čili ANO, má tam Aguilar, ale jak sám napsal, rozdíl je trochu ve středech, nikoli však zásadní posun oproti Fender nebo original Bartolini. já měl spíš namysli, že mi prostě asi víc vyhovuje pasiv sound klasickýho jazze.

0 xLajků:

116

Kubš napsal:

ještě že ty stránky maj nadnárodní domenu .com....bejt tu .cz tak už prudím big_smile

uff, to sem si oddychl wink Bal sem se ze mi to neprojde ...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

117

Kubš napsal:

ale to ty brnácííí oni sou takový vztahovačný/shoda náhod že tao i hofa sou z brna big_smile ), a když už někdo neprudí do nich tak se musej vztahovat na pražáky....

ajajaj....padla kosa na kamen

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

118

spider napsal:
Kubš napsal:

uff, to sem si oddychl wink Bal sem se ze mi to neprojde ...

vim kde bydlyš pyčo

0 xLajků:

119

Gratuluji a ať slouží zvuk je fak pěknej takovej správně línej
A prosimtě,na co jsou ty dva šroubky mezi kobylkou a snímačem??

ukulele
0 xLajků:

120 Naposledy upravil: subroofer (08. 04. 2009 10.15:31)

Šakal: To budou dírky od ASHTRAYe - Kryt kobylky.

0 xLajků:

121

Šakal napsal:

A prosimtě,na co jsou ty dva šroubky mezi kobylkou a snímačem

na uchycení toho co tam naštěstí není a nehyzdí to big_smile:D

0 xLajků:

122

http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/9/9/6/369996.jpg

0 xLajků:

123

Jo takhle no vida a jsem zase chytřejší,díky

ukulele
0 xLajků:

124 Naposledy upravil: Ivo (08. 04. 2009 15.23:36)

subroofer napsal:

Ahoj. Ta basa hraje výborně. Zajímalo by mne, jeslti má tenčí krk, nežli klasika JazzBass,? Podle zvuku je to jasan/javor, a moc se mi líbí výšky. Na to že to je pasivka... Právě mi to připomíná mýho Marcuse, což je reissue ze 70.tych - tři šrouby a tenčí krk (jasan/javor). Zvukově je, řekl bych trochu chemičtější a to mi již delší dobu vadí. Ta tvá basa je ale rozhodně sound, kterej sem vždycky chtěl.

Jestli tě ta aktivka trochu nemate tím, že jsem to nahrával přes Pandoru... Na nulťáku má snad nejmenší rozteč z bas co jsem kdy hrál, jinak je krk takový správný omlácený a ošoupaný poleno smile

subroofer napsal:

Jinak jsem nějak přehlédl původ té basy... Tedy, jeslti byl nákup přes eBay nebo jinak?

Ano, tak tak...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

125

Coz o to hezka je, ale ta Axlikova se mi libi vic, porat nejak premejslim proc... big_smile

0 xLajků:

126 Naposledy upravil: Ivo (08. 04. 2009 15.57:17)

flachby napsal:

Coz o to hezka je, ale ta Axlikova se mi libi vic, porat nejak premejslim proc...

A přeci se tu chlapi nebudeme bavit o ženskejch big_smile

0 xLajků:

127

Ivo napsal:
flachby napsal:

Coz o to hezka je, ale ta Axlikova se mi libi vic, porat nejak premejslim proc...

A přeci se tu chlapi nebudeme bavit o ženskejch big_smile

no jo ale ivova je čistý originál, axlova jen špinavá kopie big_smile big_smile big_smile (tot slova fendristů najzarytějších)

0 xLajků:

128

No ty vole smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

129

Axlík napsal:

No ty vole smile

dyt ti to říkám nejčastější věta proč nekoupit sadowskyho nebo něco jinýho je

"proč bych si kupoval kopie když můžu mít originál"

0 xLajků:

130 Naposledy upravil: subroofer (08. 04. 2009 16.47:49)

Šakal napsal:

estli tě ta aktivka trochu nemate tím, že jsem to nahrával přes Pandoru... Na nulťáku má snad nejmenší rozteč z bas co jsem kdy hrál, jinak je krk takový správný omlácený a ošoupaný poleno smile

No, to sem se tě chtěl zeptat, já totiž zpětně poslouchal svý starý testy preampů, který sem dělal na Marcuse a tehdá jsem to zdůvodu porovnávání měl vždy na nulové korekce... Čili bych velice rád slyšel basu bez jakejchkoli FX, EQ apod., ale myslím, že ani se svou technikou já takovejhle sound ve studiu prostě neudělám, prostě ty harmonie tam tak přirozený nedostanu sad

Dnes sem hodinu strávil na eBayi, ale kromě pár Tokai, Cortez, Ibanez a moře dalších japonců sem toho tedy moc nenašel. Vlastně sem tam narazil na uplně podobnou basičku, 75 model, i stejná barva atd...
Link:
http://cgi.ebay.com/1975-FENDER-Jazz-Ba … 1|294%3A50

Ale já nemám eBay účet ani PayPalsad

0 xLajků:

131

Ivo napsal:

no jo ale ivova je čistý originál, axlova jen špinavá kopie

Kopie nekopie - Hlavní je mít ten nástroj rád. On pak ožívá a získává to, čemu my říkáme duše a čem leckdy ani nemáme ponětí.

0 xLajků:

132

subroofer napsal:

Čili bych velice rád slyšel basu bez jakejchkoli FX, EQ apod.

Tady to máš, bez kompresoru, bez imitace aparátu, jen bypass přes pandoru (jinou zvukovku nemam). Je jen nastavenej gain na nějakou snesitelnou úroveň. Ty niklovy struny už jsou na tom ale v haji, tak nevim, jestli je tohle nejlepší prezentace "holého" nástroje. Ale budiž, až dám nové, tak hodím porovnání.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/i … bypass.mp3

0 xLajků:

133

No, zní to jak přes lampy, full-of-harmony sound. Je to moc pěkný, hřejivý.

0 xLajků:

134 Naposledy upravil: Kubš (08. 04. 2009 17.59:43)

subroofer napsal:

No, zní to jak přes lampy, full-of-harmony sound. Je to moc pěkný, hřejivý.

no zní to jak do linky big_smile bez života big_smile ale jo život tam je...furt to ale zní jak aktivní jazz smile ten snímač u kobylky je znát.....fyziku nepopřeme smile z čehož bych si troufl tvrdit že se dokazuje že aktivním jazzem se dá NAEMULOVAT(nebo nasimulovat..) 70´s jazz....

0 xLajků:

135

Kubš: Já vůbec nechápu co tím myslíš, asi mi unikají souvislosti.

0 xLajků:

136

Sem na porovnání nahrál Marcuse. trochu sem se snažil o podobný noty pro lepší porovnání. Korekce 0, nahráno lajnou. Struny asi 4 měsíce starý DR Sunbeams, nikl.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/s … ontest.mp3

0 xLajků:

137

subroofer napsal:

Sem na porovnání nahrál Marcuse. trochu sem se snažil o podobný noty pro lepší porovnání. Korekce 0, nahráno lajnou. Struny asi 4 měsíce starý DR Sunbeams, nikl.

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/s … ontest.mp3

No hele, máš tam hodně starý struny a to je znát. Ale i presto mě udivuje, jak je ten ton Marcuse tenkej. Neber to prosimte nijak ve zlym, nechci vychloubat a chválit svoji basu proti tvý...

0 xLajků:

138

těžko říct .... tady takhle soudit podle linky...nevím nejsem moc příznivec....

MM basu mám rád, neříkám že po ní toužím ale líbí se mi tím že je pěkně zpracovaná, zvukově to taky není uplně k zahození ale těžko rovnat s 76tkou....hrál sem na ní 1-2x a povětšinou měla nový struny...

0 xLajků:

139 Naposledy upravil: subroofer (08. 04. 2009 18.28:07)

No je tenkej. To jako já přece vím, právě proto se snažím zjistit, jak hrajou podobný modely s úzkým krkem (myšleno placatým) krkem, pač mi to pořád neleze do palice. Ale jinak, na podium to vlastně vždycky každej chválil, ono moc nebylo s čím porovnávat, jasně hrál líp než Janeckýho custom JB, o mexiku a dalších nemluvě. Ale té base prostě schází středy, proto nejde udělat bezpražcovej tón alá Jaco, oproti tomu zní hodně konkrétně i nabasovaná, což originál JB se začne zahlcovat. Je to prostě MARCUS, brilatní HiFi no smile, zkrátka, mám jí rád, ale nehodí se k mému stylu, oba to víme:). No, a kdo by na ní šel s trsátkem se zlou by se potácel.

0 xLajků:

140

subroofer napsal:

Ale té base prostě schází středy

to je ale problém elektroniky wink nebo snímačů...
hele to má 2pásmo???

0 xLajků:

141

subroofer napsal:

Ale já nemám eBay účet ani PayPalsad

Tak nekdo kdo by te podporil by se nasel, kdyz nikdo jiny tak pokud si to vykomunikujes tak ebay a paypal ucet muzu poskytnout

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

142

No, to je právě to co fakt nevim. Dvoupásmovka je i alternativní Aguilar i Bartolini, ale to podle mě nebude ten zakopanej pes. Však středy si můžu nakroutit na externím preampu, ale ten sound už pak nenese ty správný atributy.

0 xLajků:

143

spider napsal:

Tak nekdo kdo by te podporil by se nasel, kdyz nikdo jiny tak pokud si to vykomunikujes tak ebay a paypal ucet muzu poskytnout

Toho si moc cením, samozřejmě peníze by šly předem na účet, ale to ještě zbytečný řešit. Já se ale nejprve musím rozhodnout, že Marcus by měl jít asi dál, přeci jen je MŮJ. sad

0 xLajků:

144

subroofer napsal:
spider napsal:

Toho si moc cením, samozřejmě peníze by šly předem na účet, ale to ještě zbytečný řešit. Já se ale nejprve musím rozhodnout, že Marcus by měl jít asi dál, přeci jen je MŮJ. sad

no hlavně ten JB z austrálie bude hrozně drahej...all origo půjde hodně vysoko....

0 xLajků:

145

subroofer napsal:

No, to je právě to co fakt nevim. Dvoupásmovka je i alternativní Aguilar i Bartolini, ale to podle mě nebude ten zakopanej pes. Však středy si můžu nakroutit na externím preampu, ale ten sound už pak nenese ty správný atributy.

hele já sem taky byl trošku zaskočenej že aktivní JB mi hraje tak bez středů resp. s větším poměrem basů a výšek.....ale toje prsotě elektronikou, a snímačema, na sucho basa středí jak jen může smile vrní....

ono když jen lehce povolím středy na aktivce tak se to uplně rozvrní...

0 xLajků:

146

Z akustického hlediska, je přidávání frekvencí problém vždy. Daleko jednoduší je frekvence ubírat, čili pokud je moc basů a výšek, je lepší tyto frekvence stáhnout a středy se objeví. Tohle paltí, když míchám a mám proto rád hotové věci - konkrétně mikrofony se svou finální barvou, akustická kytara jakbysmet, o syntech nemluvě.

Já vlastně nikdy nepřidávám frekvence žádnému nástroji vyjma basy, proto hledám ten správnej zvuk.

Co se týče aktivky... Já mohu přepnout na pasiv, ale žádný výstup středů se nekoná, kdžy stáhnu korekce na preampu na 0, tak to aktiv/pasiv zní stejně - tak jako na té ukázce. takže Kubši: pozor na autosugesci smile

0 xLajků:

147 Naposledy upravil: Kubš (08. 04. 2009 19.06:31)

subroofer napsal:

Z akustického hlediska, je přidávání frekvencí problém vždy. Daleko jednoduší je frekvence ubírat, čili pokud je moc basů a výšek, je lepší tyto frekvence stáhnout a středy se objeví. Tohle paltí, když míchám a mám proto rád hotové věci - konkrétně mikrofony se svou finální barvou, akustická kytara jakbysmet, o syntech nemluvě.

Já vlastně nikdy nepřidávám frekvence žádnému nástroji vyjma basy, proto hledám ten správnej zvuk.

Co se týče aktivky... Já mohu přepnout na pasiv, ale žádný výstup středů se nekoná, kdžy stáhnu korekce na preampu na 0, tak to aktiv/pasiv zní stejně - tak jako na té ukázce. takže Kubši: pozor na autosugesci smile

no jasný ale nezdá se ti pak že podle tebe když dáš korekce na 0 a je to stejný jak pasiv mod preamp furt hraje i v tzv. pasiv modu?? jen se vynulují korekce....krom toho badass je spíš do moderny - ted mě holt někdo chytí za koule a zmáčkne - ale je fakt že ohnutej plech líp vrní.....

hledání:
...ted sem se dočetl že byly verze kde opravdu šlo jen o "vynulování" korekcí nikoliv o passiv mod....hraje ti v passiv modu bez baterky?

0 xLajků:

148

Kubš napsal:

...ted sem se dočetl že byly verze kde opravdu šlo jen o "vynulování" korekcí nikoliv o passiv mod....hraje ti v passiv modu bez baterky?

No jasně, hraje bez baterie. Co se týček kobylky, tak sem nabil jiný pocit z různých diskuzí, těžko říct, zda-li by base prospěly struny zkrz tělo nebo klasická fender kobyla...

0 xLajků:

149

subroofer napsal:
Kubš napsal:

No jasně, hraje bez baterie. Co se týček kobylky, tak sem nabil jiný pocit z různých diskuzí, těžko říct, zda-li by base prospěly struny zkrz tělo nebo klasická fender kobyla...

pak mi vysvětli jak je možný že ti bez natočenejch korekcí hraje stejně jak v pasiv modu big_smile
hele to by byla hodně vychcaná aktivka....ted sem měl aguilar OBP1 a s nulovejma korekcema to ten zvuk stejně modifikovalo....není možný musí tam bejt rozdíl big_smile

0 xLajků:

150

Nikdy sem to neměl rozdělaný, ale vzhledem k tomu, že to hraje bez baterie, tak to tím aktivním obvodem prostě nejde.

Teď jsem to ještě zkoušel - rozdíl tam je minimální - když dám korekce na aktiv na nejméně, tak oproti pasivu to má nepatrně míň basů a jen o malilinko míň výšek. Celkově je to trochu potišší.

0 xLajků:

151

subroofer napsal:

Nikdy sem to neměl rozdělaný, ale vzhledem k tomu, že to hraje bez baterie, tak to tím aktivním obvodem prostě nejde.

Teď jsem to ještě zkoušel - rozdíl tam je minimální - když dám korekce na aktiv na nejméně, tak oproti pasivu to má nepatrně míň basů a jen o malilinko míň výšek. Celkově je to trochu potišší.

to sem chtěl slyšet wink

0 xLajků:

152

Ty nejkvalitnější znějí právě stejně. Ale nejsem si jistej, že by se to mělo vztahovat sem. S tou kobylou: jak na čem. Dokud to nezkusíš, nemůžeš přesně říct, co z toho vyleze.

0 xLajků:

153 Naposledy upravil: Kubš (08. 04. 2009 19.54:10)

ti řeknu uplně přesně....plech nebude mít nikdy takovej "boomy" sound....masivní kobyly budou brilatní, ostrý, basově tvrdý....středy spíš neprosazujou smile

jinak s tou neutrálností soundu to je asi jen o přístupu...existujou fanatici co chtěj mít všechno co nejčístší apod....ale to je taky cesta spíš pozerství....pokud bereš svůj zvuk jako celek určitýho řetezce je zbytečný se hnát za absolutní čistotou...

0 xLajků:

154

No, solidně jsme tady rozjeli OFFTOPIC, tak já končím.

0 xLajků:

155

jj ukončeme to slovy že ač miller je replika ivošovy
basy hraje jinak smile

0 xLajků:

156

druid napsal:

tak jsem zjistil ze i moje zavrhovana ibaneza GSR180 nezni tak spatne jak jsem myslel

život tě občas naučí zabrat do strun smile a pak zjistíš že  i ochablá pravačka může uškodit drahýmu nástroji

0 xLajků:

157

kua včera sem si uvědomil že sem tu vychválil nástroj, no jenže to byla celá mašinérie efektů, beden a hlav simualcí z pandory takže sem chválil celej zvukovej řetězec ne samotnou basu....ale to sem teda kokot...no každopádně i tak zní basa pěkně...ale ted to bude znít blbě do linky to zázrak není - hodně dobrej nástroj ale už bych se nad tím tak nerozplýval - holt člověk dělá chyby a občas ho nachytáte....

heh zbran na mikulíka - mikulíku koupím si 75 když bude vevnitř pandora big_smile big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

158

Džízes krajst mad:/

0 xLajků:

159

subroofer napsal:

Džízes krajst mad:/

njn stane se...no...kruci..nehrabu se doma v nahrávkách neanalyzuju big_smile

chtěl sem ivošovi udělat raodist pustil uzdu a takhle to dopadá...ted vypadám jak blb že chválím svoje neoblíbený období fenderu, pak si to rzmyslím svedu to na pandoru...ty voe..že já radši nejsem ticho big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

160

Nazdar Ivo, dlouho sem tu nebyl... Velká gratulace!! Pěkně ti to čoeče chrochtá - super zvuk! A já to předpovídal že to bude nějaká vintááž. Ani nevim jak mě to napadlo... Jestli by pak někdy v létě byla možnost to u tebe vyzkoušet, tak bych se moc těšil..

jazz bass lover
0 xLajků:

161

Kubš napsal:

chtěl sem ivošovi udělat raodist pustil uzdu a takhle to dopadá...

Buď v klidu, z Pandory tam je stejnak jen kompresor a imitace 4x10. Kdybych na tom mel novy struny a nahral to bez ni, tak to ani nepoznas... smile

peetichac napsal:

Jestli by pak někdy v létě byla možnost to u tebe vyzkoušet, tak bych se moc těšil..

Samozřejmě, stav se...

0 xLajků:

162

Já se stavím taky. Ale na hlavu.

0 xLajků:

163

subroofer napsal:

Copak? Tak velkej sportovec? :-)

0 xLajků:

164

Ivo napsal:
Kubš napsal:

chtěl sem ivošovi udělat raodist pustil uzdu a takhle to dopadá...

Buď v klidu, z Pandory tam je stejnak jen kompresor a imitace 4x10. Kdybych na tom mel novy struny a nahral to bez ni, tak to ani nepoznas... smile

peetichac napsal:

Jestli by pak někdy v létě byla možnost to u tebe vyzkoušet, tak bych se moc těšil..

Samozřejmě, stav se...

no já bych řekl že to dodá jemný nuance...ale to je fuk...nástroj se mi líbí i v lince...i když už hraje lehce jinak

0 xLajků:

165 Naposledy upravil: Kubš (09. 04. 2009 12.41:26)

Ivo napsal:
subroofer napsal:

Copak? Tak velkej sportovec? :-)

je to mr. světa jemnejch ironickejch narážek....podívej na jeho bandzone profil, projed reakce kapel ke kterejm se vyjádřil a zkoukni jak se k nim vyjádřil...

big_smile mně říkaj prudič ale subroofer to je uplnej recenzent... smile ještě tam chybí bodový hodnocení big_smile

0 xLajků:

166

Kubši: Já jsem jen upřímnej. K čemu je falešné chválení? Krom toho, na BZ většinou opravdu chválím. Inak díky, že jsi lidi pozval na můj profil smile

0 xLajků:

167

subroofer napsal:

Kubši: Já jsem jen upřímnej. K čemu je falešné chválení? Krom toho, na BZ většinou opravdu chválím. Inak díky, že jsi lidi pozval na můj profil :)

život mě naučil že než bejt upřímnej je lepší bejt ticho... :D :D :D :D

proč lidi nepozvat - myslím že máš co ukázat (ted to kupodivu myslím  bez jakýkoliv vedlejší myšlenky)

;) ;) ;) ;)

0 xLajků:

168 Naposledy upravil: subroofer (09. 04. 2009 12.51:36)

Kubš napsal:

život mě naučil že než bejt upřímnej je lepší bejt ticho... big_smile big_smile big_smile big_smile

Vidíš... A já si myslím, že člověk se sám může poznat jedině zkrze druhého, neboť ten nám nastaví zrcadlo a my uzříme sebe smile (vždycky mě nasere, když kamarádovi něco pustím a on mlčí, nijak se nevyjádří - je to trochu alibismus, zřejmě čeká, jestli už jsem konečně získal schopnost telepatie).

0 xLajků:

169

subroofer napsal:
Kubš napsal:

život mě naučil že než bejt upřímnej je lepší bejt ticho... big_smile big_smile big_smile big_smile

Vidíš... A já si myslím, že člověk se sám může poznat jedině zkrze druhého, neboť ten nám nastaví zrcadlo a my uzříme sebe smile (vždycky mě nasere, když kamarádovi něco pustím a on mlčí, nijak se nevyjádří - je to trochu alibismus, zřejmě čeká, jestli už jsem konečně získal schopnost telepatie).

já už jednou dvakrát upřímnej byl a holt lidi nesnesly kritiku tak sem toho nechal....rozumím ti, a věř tomu že bych byl rád aby to tak na světě chodilo ale podívej něco se mi tu nelíbí a hned mě pojebou...tak sem ticho...

0 xLajků:

170 Naposledy upravil: Ivo (09. 04. 2009 14.30:05)

Clapci, proboha! Nedělejte z toho takovou tragedii, že jsem to nahrál přes Pandoru. Tohle přeci není ochutnávka, tam se dávají basa-linka. A nakonec jsem dal ukázku i s bypassem. Raději jsem ukázky zvuku přes Pandoru smazal, aby nedocházelo ke zbytečným nedorozuměním. Připadá mi to, že se někteří chytáte stébla, aby jste si mohli ulevit... Přitom tam bylo jasně napsáno "nahráno přes Pandoru". To, že si to někdo nepřečetl je jeho problém a NE můj!!

0 xLajků:

171

klidek covece...
kein stress smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

172

Ivo napsal:

To, že si to někdo nepřečetl je jeho problém a NE můj!!

Kdo tvrdí, že je? smile

0 xLajků:

173

davidak napsal:

Kdo tvrdí, že je?

Kubš napsal:

holt člověk dělá chyby a občas ho nachytáte....

To bylo na Kubše, kdybych chtěl někoho nachytat, tak to tam rozhodně nenapíšu... a ho*no poznáte smile

0 xLajků:

174 Naposledy upravil: davidak (09. 04. 2009 15.32:40)

Ivo napsal:

Kubš psal(a):

holt člověk dělá chyby a občas ho nachytáte....

myslim, že to myslel kuba sám na sebe smile

já si stejně nejvíc odnášim z tvejch subjektivních poznámek a hodnocení, sám vim, že v lince mi ta basa hraje úplně jinak, než naživo.

0 xLajků:

175

Takhle hraje ten JB nasucho... i bez zvukovky smile
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/i … brmbrm.mp3

0 xLajků:

176

Ivo: To je skoro přesně zvuk, který jsem před chvílí vyprodukoval na onom místě, ježto mám střevní problémy... :-D

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

177

Mě takhle vrní žaludek už asi 3 roky... A když si k tomu sednu na mísu, tak je to pěkná simulace reverbu, že by u Lexiconů čuměli.

0 xLajků:

178

Proojem sound ftw!

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

179

Ivo napsal:

Takhle hraje ten JB nasucho... i bez zvukovky smile
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/i … brmbrm.mp3

kua beru půjčku a jedu koupit do států 76stku...to není možný....celoživotní zvuk basy co nosím v hlavě....

0 xLajků:

180

Jó, Oggy a škodíci . . . kdo by to neznal big_smile

0 xLajků:

181

Někdo už tu konečně musel odhalit pravdu o "naprděným" zvuku sedmdesátek big_smile

0 xLajků:

182 Naposledy upravil: Ivo (13. 04. 2009 19.22:57)

Tak a teď jsem přišel na to, nač se hodí staré struny na starý jazz... pcháááá... Návštěvníci.... 80.léta big_smile
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/i … evnici.mp3

PS: Je to drzost hrat linku Gumy Kulhanka, ale on to neuslyší smile

0 xLajků:

183

konečně poctivá basa a ne to vaše věčný šmidlikání smile

mně se to fakt líbí!

0 xLajků:

184

Ivo napsal:

Tak a teď jsem přišel na to, nač se hodí staré struny..

... týý pako jedno tak tos mě parádně rozstřílel !!! .. tak to je snad to nej co tu zatím proběhlo   "))))  ++1*  .. jinak zvukově- jak jinak paráda je vidět že jsi fajnšmekr a labužník !!!!

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

185

Mě se to teky líbí

0 xLajků:

186

he he...:D:D

0 xLajků:

187 Naposledy upravil: Kubš (13. 04. 2009 19.52:42)

sem blázen nebo to opravdu beru jako recesi a proto se nemá cenu k tomu plácání prakslýho kondomu vyjdřovat big_smile big_smile big_smile

kua ivo je klasik ale ten zvuk je opravdu dřevní s nádechem kaučuku

0 xLajků:

188

Těm co usedají do sedadel až po týdeníku bych chtěl říct, že tohle je opravdu recese! big_smile

0 xLajků:

189

áá,to jsme parkrat hrali jako intro,dobra dekadence big_smile

0 xLajků:

190

to je naprosto geniální písnička! .. tam nahrál basu Guma? ... vzdávám hold

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

191

haha ... no to je příšerný big_smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

192

Ale aspon je o velikonocich nejaka prdel, ne? big_smile big_smile

0 xLajků:

193

Ivo napsal:

Ale aspon je o velikonocich nejaka prdel, ne? big_smile big_smile

To jo smile i když já si velikonoce užil...žádná pomlázka...prostě jen kvanta vína a vejce až dneska ráno míchaný k snídani smile

0 xLajků:

194

Ty vogo, jeste mi mluv chvili o vejcich a nahraju ty navstevniky znovu big_smile

0 xLajků:

195

:d

0 xLajků:

196

Je to super.

0 xLajků:

197

IVO, TY JSI BŮH

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

198 Naposledy upravil: Ivo (14. 04. 2009 08.11:35)

Mikulik: Obchodujes snad s hrebikama, nebo jak to mam chapat? big_smile big_smile

0 xLajků:

199

Ehhh... něco mi uteklo...?

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

200

Mikulik: No jestli me chces za tu nahravku ukrizovat? big_smile

0 xLajků: