1 Naposledy upravil: Hesky (04. 04. 2009 16.05:16)

Téma: Ibanez SR305DX nebo SDGR SR505

Zdravim... naskytla se mi moznost koupit konecne jinou basu a jako moznosti mam dve ibanezky a to:

IBANEZ SDGR  SR305DX
IBANEZ SDGR SR505

a ted nevim jakou mam vzit, zvukove se mi libi obe, tak bych poprosil nekoho kdo s tim ma zkusenosti a trosku se rozpovidal o techto basach... hlavne by me zajimalo jak to bude s kvalitou, obe sou to uz par let stary korejky.

Diky Hesky

davidak: editován název threadu

Harley Benton HB3000BT, box 1x15, warwick Blue Cab 15, struny warwick yellow label, basa Cort Action V-A, trsátko červený a modrý.
0 xLajků:

2

Re: Ibanez SR305DX nebo SDGR SR505

Ještě bys mohl nahodit cenu apod. Co jsem kouknul na net, tak ta 305 na mě působí naprosto bezpohlavně a 505 mi přijde jako "K5 pro chudý" :-D
Mám dojem, že tu 505 někdo na fóru má. (Možná jen čtyřku)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Hesky (05. 04. 2009 17.59:16)

cena s tim v tomto pripade co delat... stoji obe stejne... k 305ce bych dostal i kufrik :-)
-styl od rocku, metal

no obe uz maj neco najeto jak sem psal tak jeste hodim fotky
-SR305DX http://ulozna.soulslavers.com/soubory/h … r305dx.jpg
-SR505     http://ulozna.soulslavers.com/soubory/h … -sr505.jpg

305ka ma potaky obyc a 505ka ma dva potaky zdvojeny.
Kterou byste brali a proc... a jak si mysliste ze to bude s kvalitou tech bas...
Prosil bych hlavne nazory majitelu ibanezek...

Harley Benton HB3000BT, box 1x15, warwick Blue Cab 15, struny warwick yellow label, basa Cort Action V-A, trsátko červený a modrý.
0 xLajků:

4

Radeji tu 505, ma lepsi elektroniku. DX snimace jsou totalne na figu a aktivka, kterou jsem mel v 406, mi taky kdovijak uzasna neprisla. Ta moje 406 nemela proste koule...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

5

D.a.l.i napsal:

Ta moje 406 nemela proste koule...

to snad nemá žádná z těchto Ibadněs big_smile

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Smaily (06. 04. 2009 09.09:10)

sry ta OT...ja by som sa chcel opytat, vlastnim ibanezu BTB405, pomohla by jej vymena snimacov a elektroniky, teda hra sa mi na nej dobre, je celkom pohodlna, drevo si mylsim ze ej v poriadku, basa hraje slusne aj nasucho, len zvuk co z nej lepsie von nie je to prave, niekomu by mozno vyhovoval ale mne sa zda taky trosku tupy...

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: KreuZ (06. 04. 2009 10.18:54)

kurcatovium napsal:

505 mi přijde jako "K5 pro chudý" :-D

K5 vychazi prave z ty 505 ne, jako ze jsou tam jenom drobne upravy podle Fieldyho

EDIT: tak je to SR ale ne 505...

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

8

pekelnik napsal:

to snad nemá žádná z těchto Ibadněs big_smile

No nema, ale DX snimace je naprosta tragedie, ty 2 rady vys by mohly byt aspon trochu pouzitelne...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

9

Smaily napsal:

sry ta OT...ja by som sa chcel opytat, vlastnim ibanezu BTB405, pomohla by jej vymena snimacov a elektroniky, teda hra sa mi na nej dobre, je celkom pohodlna, drevo si mylsim ze ej v poriadku, basa hraje slusne aj nasucho, len zvuk co z nej lepsie von nie je to prave, niekomu by mozno vyhovoval ale mne sa zda taky trosku tupy..

tak podle mě je to dost velký risk doporučuju abysis koupil jiný nástroj sice nevím přesně kolik ta tvoje stojí ale podlemě bys ji měl střelit a koupit si třeba rockbass nebo crafter(sám sem hrdým majitelem  a sou si cose týče vlastností skoro stejné aspoň teda v těch vizyckých vlastnostech ) smile

hard and heavy is my life

předem sory za všecky hrubky (npř mislel)
sem totiš dizlektik dizortografik a dis kalkulik tak si toho prostě nevšimejte
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: MK (06. 04. 2009 13.15:49)

Ahojte, K5 vychazi z modelu 705, ty basy byly vypustene ve stejnou dobu, tehdy model 505 jeste neexistoval, nicmene je obecne znamo, ze K5 za moc nestoji, kor za ty prachy. Mozna je nejaka inovovana K5, ktera by jiz generacne k 505 pasovala, to kdyz tak pardon za dezinformaci.
Urcite bych doporucil 505, bude o tridu vys. Rada 3xx je opravdu zacatecnicka.
Co se tyka snimacu, obecne tovarni snimace Ibanez nestoji za nic, u tech Bartolini si take nejsem jisty, co tam montujou. Presnimacovani kazdopadne pomuze, vlastni zkusenost to potvrdila.

EDIT:
Jeste jsem zapomnel na aktivku - sumi to jak krava, proto ji doporucuju bud vykuchat, nebo koupit kvalitnejsi.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

11

darkevil 47 napsal:

tak podle mě je to dost velký risk doporučuju abysis koupil jiný nástroj sice nevím přesně kolik ta tvoje stojí ale podlemě bys ji měl střelit a koupit si třeba rockbass nebo crafter(sám sem hrdým majitelem  a sou si cose týče vlastností skoro stejné aspoň teda v těch vizyckých vlastnostech ) smile

no tak ak by som ju predal (cena za kt. by som ju dal je 400€, co nie je vela, lebo ja mam ozaj pocit ze ako taka je moc dobra a za tu cenu moc lepsie nenajdem) tak by som mal nieco okolo 600, mozno az 800 € (mam nieco nasetrene)...osobne chcem 4 struny nie 5 a dost pokukujem po fenderoch (len sa trosku bojim ist dp Mexika, aj ked verim ze ak bude hladat taknajdem pekne hrajuci, ci uz JB alebo PB, co mi skor sadne do ruk)...ale stale je tu ta moznost ze by som kupil poriadne snimace a elektroniku do mojej BTBcky...

0 xLajků:

12

MK napsal:

Ahojte, K5 vychazi z modelu 705

mno, já mam taky 705ku a myslim, že K5 vychází spíš z SR1305ky - alespoň ovládání elektriky a umístění samice tomu napovídá
K5 a 505 sou korejský a 705 a 1305 sou eště japonský
jinak 505ka, ač na první pohled vypadá, že má stejný tělo jako 705, tak to tělo je takový jakoby vošulený, je lehčí a placatější.. holt šetřej kde se dá..
na 505ku sem hrál, a byl jsem trochu zklamanej.. ta 705ka hraje prostě líp

MK napsal:

Co se tyka snimacu, obecne tovarni snimace Ibanez nestoji za nic,

MK napsal:

Jeste jsem zapomnel na aktivku - sumi to jak krava,

já teda žádný velký šumění nepozoruju, ale zase je fakt že vejšky nehonim do žádnejch extrémů..

takže milý Hesky, 305 bych nebral, 505 .. no možná..
asi bych ti prodal 705ku (s kufrem i gigbagem), jestli máš 10k.. a nebo si za podobný prachy kup kuřecí GLko..

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

13

nevim, já mám na většinu ibanezů silnou alergii, už jen při pohledu se mi dělá špatně...a vlastně ani nevím proč, halt alergie je sviňstvo...

ELF / Lakland
0 xLajků:

14 Naposledy upravil: Hesky (06. 04. 2009 18.59:19)

ahoj, no zkusim stesti s tou 505kou...
olafe diky za nabidku, ucro by to bylo fajn  ale bohuzel 10k nemam. no jinak uz mam domluvenou tu 505 tak uvidime jak mi bude prat stesti... treba to bude dobry. a sum nejak neresim, na vysky skoro nehrabu

taky se mibanezky nikdy nemusel, taky sem mel nejakou averzi az alergii:D ale ted sem jim nejak prisel na chut :-)

0 xLajků:

15

olaf napsal:

mno, já mam taky 705ku a myslim, že K5 vychází spíš z SR1305ky

To bude pravda - ja ani moc nestudoval takove detaily, spis jsem to radil do stejne generace bas, jak sly na trh a na 1305 jsem zapomel smile

olaf napsal:

já teda žádný velký šumění nepozoruju

Ano, projevuje se to az pri vytoceni vysek trochu nad nulu, s hornou je sum pritomem vyrazne temer vzdy. Srovnavam s aktivnima EMG, co tam mam ted - maji daleko sirsi spektrum i ve vyskach bez aktivky, ale jsou tiche, bez sumu. Absolutne. Tedy z tohoto pohledu aktivka sumi, jak diva. smile Mel jsem podezreni na Kettnera a ona ta byla aktivka...

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

16

Pripisu svoje zkusenosti smile

Koupil jsem 10 letou SR 305 DX a ja jsem s ni naprosto spokojenej.Sice nevim jak na tom byli novejsi kusy ale hraje naprosto paradne a dobre sedne do ruky.Zadnej sum mi to v zivote nedelalo vzdycky tichonky kdyz jsem mel snimace na plno a proste nic.Naprosto cistej signal.

Ale treba se to lisi kus od kusu a ja narazil na dobrej kus s prekopanou elektronikou.Opravdu jsem zatim nemel v tou basou zadnej problem a vyrovnala se nastrojum o 10k drazsim.

A to jsem trosku zvukofil protoze mam rad cistej silnej zvuk tak aby tam nebyli zadny sumy a prdeni.

Ampeg SVT-7 PRO
Hocke  B410 HD (8 Ohm)
Ibanez SDGR 305 DX
Eden RS 115C 320W
http://bandzone.cz/morfium
0 xLajků: