1 Naposledy upravil: Dr. Gonzo (05. 06. 2006 22.03:12)

Téma: Exploer (výroba)

nikde jsem nikdy neviděl basovou podobu téhle kytary, neviděl jste někdo? Jinak rád bych si ji postavil, vzhledem k tomu, že mé schopnosti jsou víceméně nulové, takže bych krk asi nezvládl, udělal bych si jen tělo a zbytek bych použil ze svého MM od Fokuse(říkám si, když to poseru, můžu tam vrátit původní tělo). Jako matroš na tělo mám pár adeptů-k dispozici mám břízu skližovaný buk (pak ještě jiné druhy dřeva, např. mahagon, ten má ale jen 2cm tloušťku-nevíte jestli se to dá nějak použít?) co byste mi doporučili spíše? břízu nebo buk? Další otázku bych měl k laku, jaký použít a jak lakovat? viděl bych to asi na bílou nebo černou. +kde se dá sehnat plast na pickguard? za každou radu budu moc rád, díky

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

2

Re: Exploer (výroba)

ted ti nevím jeslti má vůbec bříza nebo buk nějaký akustický vlastnosti použitelný k nástroji....nebo vůbec pevnostní proporce k tomu bejt nástrojovejma.....nikde sem neneašel o nich zmínku jako o nástrojovejch dřevech...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

ten mahagon muzes v klidu slepit, jestli mas vetsi desku

0 xLajků:

4

hmm, briza ani buk neni vubec ideal.......hlavne to musi byt suche a zrale. Pokud jsi to sklidil minuly rok na zahrade, tak ne-e. Mahagon jak rika Ondras muzes slepit, nebo ho muzes pouzit na top desku. Co se laku tyce zase zalezi na dreve, jestli ma otevrene nebo zavrene pory. u otevrenych se nejprve pory musi zaplnit. Laky jsou vyborne nitrocelulozove, akrylaty maji vybornou pevnost. Doporucuju ti poridit si knizku od Martina Kocha - Building electric guitars. Najdes tam vsechno co potrebujes.

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

5

spider: "Dýmá z Věry" - big_smile big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

mno četl jsem, že čím tvrdší dřevo, tím průraznější tón, mčím měkkčí, tím teplejší, měkčí, s delším sustainem s více basy. hraju nejvíce metal a nejvíce slapem, takže mám rád hodně zvonivý, průraqzný zvuk, takže nevím, jestli by byl mahagon to pravé ořechové. o tom buku a bříze jako materiálu na dřevo sjem nic nenašel, skusím mse zeptat nějakého kytaráře

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

7

Explorera basu dělá Warwick-asi za 90 :-) .Myslim, že basák od Sodom měl Ibanez explorer, ale to už určitě nedělaj.Jolana Galaxis ,co sem rozřezal byla asi z buku.
Nechal sem dozadu nalepit kus dřeva a vyříznout svuj vlastní tvar (-jako explorer ale ten "spodní přední roh" je jakoby nahoře) Už to mám asi dva roky, ale ještě sem se nepustil ani do broušení, protože na to nemám ani krk, ani hardware,no prostě nic...

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

8

no explorer se dělal snad i gibson....ibanez to dělával v 80tejch....

0 xLajků:

9

Mimochodem, pro milovníky vintage Ibanezů (ahoj, Kubši) doporučuju http://www.ibanez-vintage-page.de...

0 xLajků:

10

mno to je moc pěkná stránka ale myslím že  né každej musí vintage....
www.ibanezregister.com

nebo rovnou...snad vščechny Íby kdy dělaný a je to pěkně abecedně seřazený...a nej je kolonka lawsuit models

http://www.ibanezregister.com/Gallery/bass_gallery.htm

0 xLajků:

11

Ten register je výtečnej, díky, parádní databáze :-)

0 xLajků:

12

jako je tam snad všechno a v kytarách se daj najít taky dost zajímavý kousky
jinak na tý stránce od tebe mě zaujala galerie značekkterý se dělali v továrnách ibanez....cimar,columbus, greco...

0 xLajků: