1

Téma: šum při hře přes efekt, poradite?

lidi, neznáte někdo ňákou krabičku, co by mě zbavila šumu, když hraju přes kytarovej Death Metal efekt. Zvuk je fakt super a tvrdej, ale na pozadí rozechvělé struny drží takový podkravál. smile Nevím, jestli by mi pomoh equalizér, nebo bass limiter enhancer...

Jolana D-Bass polepená, snímače R.M. Pickups, struny Warvick Red Label.  a jmenuje se Johanka
http://img49.imageshack.us/img49/6739/userbar550388kv.gif[/url]
0 xLajků:

2

Re: šum při hře přes efekt, poradite?

šum, nebo brum??...

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

na tohle je jediná rada a to různý Noise reducery nebo se to nazývá taky "noise gate"  naopak to co jsi vyjmenoval je spíš přikrmovač šumu pač každá krabka šum zesílí pač přidá další svojí trošku šumu do mlýna...prakticky každá krabička produkuje šum...asi opravdu špičkovější krabky tenhel neduh nemaj nebo se projevuje až při uplným volemu doprava ale tam rozhodně  dnešní bossy digitechy ibanezy anebo nedejbože behringery nepatřej

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

4

jedina rada je jinej efekt a nebo se tvarit zes to tak chtel a ze to tam patri, u zkresleni od DG se nedivim, ty jejich digitalni srace jsou nanic, maji ale zase jiny veci dobry (napriklad Delay) , zkus radsi nejakej overdrive a ne distortion, tam se jinym zpusobem orezavaj sinusovky a mozna to nebude tolik pridavat, moc peknej efekt je Proco Turbo Rat, ten mam rad ale uz ho nemam, kamarad my ho nekde propil :-( coz mu nemuzu zapomenout :-)

Fender Precision Bass 1975, SOUNDCITY 200+, AmpegSVT412, CryBaby105Q
oblibene fraze: olse, javor, jasan, japan, nikl, ferrit, ECC832, ECC83, ECC82, ECC81, KT88, EL34
0 xLajků:

5

no já měl ten bass distorsion  od  digitechu a i přes to že to byl digitál tak kam se na to hrabal boss no je to jen o vkusu:)

0 xLajků:

6

I ja se primlouvam se k noise gate, krabka na cviceni co mam od  DigiTechu ji ma v sobe.
Vyrobce udava: Brana sumu je urcena pro omezeni sumu a okolnich hluku pri hrani. AutoSwell vytvari automaticky efekt pedalu hlasitosti s ryznymi dobami nabehu. Ruzne baskytary a zesilovace vyzaduji ruzne nastaveni prahu. Nastavte nejnizsi nastaveni ktere uplne odstrani zvuk kdyz nehrajete. Je tedy sdruzena s atakem, tj. nabeh hlasitosti.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

7

Sem sel poradne poslouchat, i pres branu ho tam trosku zbyde, ale to delaji si myslim snimace, u jiny basy mam ticho bez sumu.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

8

noise gate vám při šumu nepomůže, ten propouští signál při určité úrovni kterou si nastavíte, takže šum tam nebude, pokud nebudete hrát, ovšem jak začnete tak tam bude, tohle vám vůbec nepomůže. Já bych zkusil udělat nějakou výhybku omezující vyšší kmitočty, to by mohlo pomoct, co myslíte?

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

9

jojo pravda, ale s tou vyhybkou to je asi drasticky a signalu to moc nepolepsi....

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

10

hele a když je ten šum v normálu tak podle mýho teda při hře slyšet není:)

0 xLajků:

11

nevím jestli bude na basu mít velkej vliv, dkyž ořízneš vejšky např. nad 10kHz nebo vejš

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

12

Ty mas vlastne sumovou branu na Digitechu, vid? Mne ale fakt pri identickym nastaveni na aparatu jedna basa sumi  a druha ne, a branou stahuji ten hodne silny, ten slaby jak popisujes samo zustava, myslim ale on resil ten silny, nee? Vyhovuje ti BP80 na podiu? Nemas zmatky pri zmenach a nerozslapl si jiz plast? Ty nepouzivas Noise Gate na svym multiefektu?

0 xLajků:

13

noise gate používám standartně u všech presetů, i když to vlastně nic nedělá. plast drží jen tlačítka jsou všechny vylámaný, takže programuju vždy nějakou tyčinkou, ale zvykl jsem si. zvukově to ujde, ty simulace zesíků jsou holt jen simulace, ale nejsou zas tak špatný, na p=odium se s tím rozhodně nestydím

0 xLajků:

14

Pooky napsal:

lidi, neznáte někdo ňákou krabičku, co by mě zbavila šumu, když hraju přes kytarovej Death Metal efekt. Zvuk je fakt super a tvrdej, ale na pozadí rozechvělé struny drží takový podkravál. smile Nevím, jestli by mi pomoh equalizér, nebo bass limiter enhancer...

Pooky, ty mas Death Metal? Ty vado, popisuj. Ja ho chvili dumam. Kdyz vypnes hornu, stejne sumi? I s branou?  Jestli sumi trochu, neresil bych,  napis mi prosim co umi a zda oproti kytare base neco orezava.
Moc diky.

0 xLajků:

15

No, zásadně v tomhle hodně pomáhaj humbuckery, když jsou správně zapojený, tak něco málo potlačej.
Pravdou ale je, že nějakej šum tam asi bude furt, Noise gate pomáhá, ale zase ten šum jen postupně utlume když nehraješ, ale když fdo toho hrábneš, bude to tam stejně. Ubrat vejškáče výhybkou pomůže ale zase ztratíš tu ostrost efektu. Takže dost záleží na tom, co víc upřednostňuješ. Jo a taky na kvalitě krabičky, kámoš měl na kytaru nejdřív MetalManiac, ten šuměl zběsile, pak pořídil JackHammera, to bylo o poznání lepší - asi tak tři třídy :-), no a teď má GT6 mulťák a i se singlama bez výraznějších stížností....

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

16

Jako první bych se pokusil vypnout simulace aparátů, chvilku sem používal BassVamp od Behrigra a ty simulace mě doháněli k šílenství některé strašně šumí, po vypnutí bylo najednou ticho. (Vamp bych nedoporučil ani největšímu nepříteli)

0 xLajků:

17

njn, behringer...

0 xLajků:

18

nove Death Metal od Digice mam, sum je v poho.

0 xLajků:

19

mno takže buďto ho má pooky rozsekanej, nebo bude někde jemnej bordel v zemích....

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků: