1

Téma: várka tupých dotazů (aktivka, baterie, ... :))

1. Je možný aby se baterka u aktivky vybila za měsíc?
2. Je normální, že sou struny A a E "nabasovanější než D a G ? myslím třeba když hraju na E 17. pražec pak na A 12. , na D 7. a na G 2. tak mi to zní na tom Ečku prostě nejhutnějc... to tak asi bude ne?

//nemám tohle téma pro přehlednost přejmenovat například na "aktivka, baterie & záhady pražců"? --- fantomas

Cort C4H, Hartke HA 3500, Ashdown deep 414T
0 xLajků:

2

Re: várka tupých dotazů (aktivka, baterie, ... :))

1.ano
2.ano

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

3

1. ano,pokud necháváš kabel v base, tím pádem necháváš akticku zapnutou
2. imho to je normální,ale na to asi odpoví někdo povolanější smile

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

4

Dík.. eště jedna věc. Já když zapnu aktiv a dám oba snímače tak pohoda normálně fachá... ale když dám pasiv a oba snímače tak to hraje mnohem tišeji než když dám na pasiv snímač zvlášť.. Todle je normální?

0 xLajků:

5

1. pokud je to šmucka aktivka a/nebo je tam něco blbě přepájenýho/necháváš zastrčenej kabel
2. to je naprosto normální, nevim, jestli nabasovanější je to správný slovo, ten tón má jinou barvu a dle mý zkušenosti čim nižší pražec, tim konkrétnější, směrem nahoru se ten tón zakulacuje

0 xLajků:

6

Imo (IronMaiden) napsal:

Je normální, že sou struny A a E "nabasovanější než D a G ? myslím třeba když hraju na E 17. pražec pak na A 12. , na D 7. a na G 2. tak mi to zní na tom Ečku prostě nejhutnějc... to tak asi bude ne?

Tak tam je jiná délka i tloušťka chvející se struny, to by bylo špatný, kdyby to znělo stejně.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

7

to by ti pak hele stačila basa s jednou strunou big_smile

0 xLajků:

8

Dík.. eště jedna věc. Já když zapnu aktiv a dám oba snímače tak pohoda normálně fachá... ale když dám pasiv a oba snímače tak to hraje mnohem tišeji než když dám na pasiv snímač zvlášť.. Todle je normální?

0 xLajků:

9

Godsmacker napsal:

1. ano,pokud necháváš kabel v base, tím pádem necháváš akticku zapnutou

K tomuhle se musim vratit: Mam aktivku 5 let. Donedavna sem tam mel 3. baterku (tu nejlepsi od Phillipse). Dycky vydrzela tak rok a pul. Ted sem prijel domu a za 7 tejdnu sem vymenil 3 baterky (Varta za dvacku). Zkousel sem tomu ruzne prodluzovat zivot.
Nejdriv se vybila po 3 tejdnech, dyz sem ji mel zaplou v apci, ale hral sem na jinou basu - passiv, taky pres ten samej apec.
Pak se vybila po 1 a pul tejdne, to dyz sem ji mel vytazenou a zapojoval jen na hrani - odehrano 3 hodiny.
No a nakonec rano vstanu, zapnu kombo a nehraje to. Tak kouka, ze sem to vypl - bezelo to celou noc. A baterka samozrejme vyblita.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

10 Naposledy upravil: Godsmacker (22. 03. 2009 13.02:57)

Figi napsal:

K tomuhle se musim vratit: Mam aktivku 5 let. Donedavna sem tam mel 3. baterku (tu nejlepsi od Phillipse). Dycky vydrzela tak rok a pul. Ted sem prijel domu a za 7 tejdnu sem vymenil 3 baterky (Varta za dvacku). Zkousel sem tomu ruzne prodluzovat zivot.
Nejdriv se vybila po 3 tejdnech, dyz sem ji mel zaplou v apci, ale hral sem na jinou basu - passiv, taky pres ten samej apec.
Pak se vybila po 1 a pul tejdne, to dyz sem ji mel vytazenou a zapojoval jen na hrani - odehrano 3 hodiny.
No a nakonec rano vstanu, zapnu kombo a nehraje to. Tak kouka, ze sem to vypl - bezelo to celou noc. A baterka samozrejme vyblita.

Zlatej pasiv big_smile

Spector + Darkglass + Korg + Alesis + Ampeg + Mesa/Boogie = http://www.bandzone.cz/minoritysound
0 xLajků:

11

Godsmacker napsal:

Zlatej pasiv

Ba ne, je to trochu jinak - zlatej pasiv a zlatej dobrej aktiv.

0 xLajků:

12

Ivo napsal:

zlatej dobrej aktiv.

Nebo tak smile V aktivce by asi nemělo záležet a značce baterky,kterou do ní vložíš... nebo jako mělo,ale na takhle drasticky...

0 xLajků:

13

Nemáš tam spíš zkrat? Právě je to zajímavé, protože podle různých testů jsou právě nejkvalitnější baterky Varty.

0 xLajků:

14

dávám alkalické a v base ji teď mám přes 2 roky a když jsem ji vytáhl, tak jsem s ní ještě chvíli živil MultiComp na vyzkoušení big_smile ... ale je pravda, že jsem dost dlouhou dobu hrál přepnutý na pasiv .. teď se zase vracím k aktivu:)

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

15

Imo (IronMaiden) napsal:

Tak máš tam čtyři cívky, které jsou nějak zapojený a když do  nich pustíš šťávu, tak to hlasitěji musí hrát si myslim. A bez proudu zase tišeji. Tim bych se asi nezabýval. Já mám jeden HB ana pasiv/aktiv hraje stejně hlasitě, akorát se mění barva zvuku. U dvou HB jinak zapojených to může dělat tenhle efekt. Závada to nebude, určitě ti to tak funguje od začátku bych řekl. A baterka tři měsíce - ve Fokusce normální, u Cortu v tomhle případě taky.

0 xLajků:

16

Janec napsal:

Tak máš tam čtyři cívky, které jsou nějak zapojený a když do  nich pustíš šťávu, tak to hlasitěji musí hrát si myslim

Do civek proud vubec nejde si myslim.Aktivka nemusi nutne hrat hlasiteji, ale zpravidla minimalne stejna uroven. Az kdyzje slaba baterka tak aktiv je tissi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

17

ok dík všem

0 xLajků:

18

spider napsal:

Aktivka nemusi nutne hrat hlasiteji

Tak aktivka je predzesilovac, tze. by mela hrat hlasiteji. Nerikam, ze je to podminkou ale rozhodne bych to nevidel jako chybu. Zejmena s tema snimcema kteryma je to v zakladu ladovany.

0 xLajků:

19

Imo (IronMaiden) napsal:

//nemám tohle téma pro přehlednost přejmenovat například na "aktivka, baterie & záhady pražců"? --- fantomas

?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

20 Naposledy upravil: CharlesBass (23. 03. 2009 10.14:41)

Imo (IronMaiden) napsal:

nech to takle fantomasi big_smile protože se najdou i tací, ktří pos pár letech do takového threadu zavítají rádi. Mno nazval to velmi příznačně. Kdyby použil mozek, dokázal by si na to odpovědět i sám.

Je možný aby se baterka u aktivky vybila za 1h - 17520h ... záleží na baterce .. záleží na base ... zaleží na technické stránce užití (četnost hraní/nechání jacka v base) .. ale to sou věci .. kerý by měly člověka trknout sami od sebe ...

0 xLajků:

21

CharlesBass napsal:

Kdyby použil mozek, dokázal by si na to odpovědět i sám.

tak trochu z nadsázkou ne??? Já nejsem zas tak blbej jak si tady každej očividně myslí...Samozřejmě že mě to docvakává ale mě to nikdy nedá já se musím někeho zeptat jinak nemám klid.

0 xLajků:

22

Imo (IronMaiden) napsal:

tak trochu z nadsázkou ne???

dyk jo smile Steve Harrisi. Ale sám uznáš že zravna takovýhle věci pokuds užs jes nazvals "várkou tupých dotazů" nalákaj posměváčky jako například mě .. http://tracker.cztorrent.net/images/smilies/rofl_mini.gif  já reagoval spíš na toho "fantomase" a docela s tvojí myšlenkou souhlasim: Když něco nevim, tak se zeptám.

0 xLajků:

23

njn

0 xLajků:

24

CharlesBass napsal:

Když něco nevim, tak se zeptám.

To zas jako jo, ale když to beru jako moderátor (haha, já a moderátor :-D díky simone) tak vlákno s tímhle názvem je uplně na piču. I když někdo bude hledat skoro totéž, tak se raději než do "várky tupých dotazů" podívá do vlákna "aktivka a baterie" - nemyslíš?

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

25

Tj fakt, navrhuju přejmenovat na Aktivka a baterie (várka tupých dotazů)

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

26

no jasně.., tak se mi to vybilo už zase... mam tam pořád píchlou redukci ale když nehraju tak aktivku vypínám takže by se to vybíjet nemělo ne?

0 xLajků:

27

Drtivá většina aktivek se spíná tim, že něco strčíš do jacku. Takže tu redukci vyndavej.

0 xLajků:

28

aha big_smile super

0 xLajků: