1

Téma: Ochutnejte Waklaf

Přes zimu jsme nahráli s mojí funkovou kapelou jedno d'emo, tak se na něj mrkněte a zkritizujte mi pana Sadowského..;) Se zvukem tak úplně spokojen nejsem, přece jen to byly poloprofi podmínky, ale jinak celkem spokojenost..:)

http://www.waklaf.com/skladby_nt4.php

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

2

Re: Ochutnejte Waklaf

jo myslím že až na tu moravskou engličtinu je to super, sadowsky je pěkně nabáslej, uplně cejtím jak by potřeboval dostat pořádnou řežbu u kobylky smile to by pak bylo maso!!!
moc se s ním mazlíš!!!!pořádně ho zmáčkout o to si ty aktivní JB uplně říkaj!!!jinak je to prostě něco víc než jen obyčejná basanda!!

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

3

Jo, ta anglictina reze, zpev by asi snesl trosku zapracovat, i kdyz potencial urcite je. Mezi nama, dal bych leve oko za takoveho zpevaka. U nas jen pani temnot.... Zatim po poslechu na notebookovych chrchlacich neni vyhrad

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

Ta basička hraje tak jak má....perfect smile

0 xLajků:

5

Klusi napsal:

Přes zimu jsme nahráli s mojí funkovou kapelou jedno d'emo, tak se na něj mrkněte a zkritizujte mi pana Sadowského..wink

Moc pěkný:-)

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

6

Díky.. Problém se zpěvy je v tom, že zpěvák je čech a s výslovností opravdu problémy má, druhý zpěvák je pro změnu bulhar, kde ten přízvuk cítit je taky, ale vadí podle mě míň..:) Zapomněl jsem dodat, abyste se nad podobné drobnosti povznesli..:D

A celkově ta nahrávka je příliš hodná... Je to asi mixem a mástrem, chtělo by to trochu nakulit...

0 xLajků:

7

Hej jako dobrej web smile Moc srandovní smile

Jinak sem ochutnal a ač to není můj kanystr nafty, basa se mě líbí smile Samo sem tam flákl vál Brrrrrno town smile

http://budvar.soulslavers.com/franta.gif Hartke VX 3500 @ Ibanez 1305 PM / Soulslavers
0 xLajků:

8

hoja hoja, pekne vam to slape Klusi wink
I pro nas co se ted probrali po vcerejsim koncerte, dovedl nas domu cizi typek co si vzal tel cislo a ted nam pise... eh..
no proste moc pekne, ohledne vyslovnosti jsme se uz parkrat bavili, jinak si myslim, ze ten sound byl od Tomina puvodne jeste trosku lepsi, ale i tak vam to slape a Sadlo proste neni zadny maslo smile

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

9

Basu bych dal vic do popredi a zpev vic do pozadi. Mozna i perkuse bych dal dopredu.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

10

Za tu basu v pozadí si bohužel můžu sám... Přišlo mi to příliš zahuhlaný a přebasovaný, takže jsem řekl, ať se basa ztlumí a teď toho lituju..:(  No ale chybama se člověk učí a příště si na to už dám pozor...:)

0 xLajků:

11

Basa mi v pozadi vubec neprijde, je slyset naprosto krasne, skoro mi prijde, ze je ji tam skoro malicko vic smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

12

Podle mě je to strašně hodný, připomíná mi to Sunset boulevard kde ,,mam stejný problém,,. To je asi moje hlavní výhrada, je to takový moc čistý na mě. Jinak to zní pěkně a muzikantský výkony jsou samozřejmě perfektní. Ještě bych hodně vytáh basu, aby se celá hudba nesla na těch basovejch groovech, myslim že by to znělo o dost líp

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

13

Fuit napsal:

Ještě bych hodně vytáh basu, aby se celá hudba nesla na těch basovejch groovech, myslim že by to znělo o dost líp

Aspon to Brrrrno.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

14

ta basa je fakt trošku vzadu, možná bych jí ubral basy na eq big_smile (jo sadowsky only booosting big_smile ) a nebo jí víc trestal at trošku zaskučí...a vylezou středy který se trošku u aktivních jb s keramikou ztrácej ;)oni prostě zněj hrozně namachrovaně, valivě, ideální slap sound

0 xLajků:

15

Kubš napsal:

ta basa je fakt trošku vzadu, možná bych jí ubral basy na eq big_smile (jo sadowsky only booosting big_smile ) a nebo jí víc trestal at trošku zaskučí...a vylezou středy který se trošku u aktivních jb s keramikou ztrácej ;)oni prostě zněj hrozně namachrovaně, valivě, ideální slap sound

Hehe.. tak aby nedošlo k mýlkám..:) Basa byla točená přímo linkou do mixu přes aktivku, ovšem s korekcemi na nule.. Bylo to tak řešeno po konzultaci se zvukařem, kdy jsem tam měl nechat co nejmíň ekvalizovanej zvuk. Ekvalizér byl potom řešen softwarově, žádal jsem zvukaře, aby byly trochu vytažený středy.. No nedopadlo to úplně podle mých představ, je to taková alchymie a v současné době nechci moc spekulovat o tom, kdo, nebo co za to vlastně může.:)

Kubš: každopádně máš pravdu, že ten sound, když se přidá na aktivce, je opravdu slap monster..:) Nějakej proslapovanej vál budu ale nahrávat až jindy..;)

0 xLajků:

16

Klusi napsal:
Kubš napsal:

Hehe.. tak aby nedošlo k mýlkám..:) Basa byla točená přímo linkou do mixu přes aktivku, ovšem s korekcemi na nule.. Bylo to tak řešeno po konzultaci se zvukařem, kdy jsem tam měl nechat co nejmíň ekvalizovanej zvuk. Ekvalizér byl potom řešen softwarově, žádal jsem zvukaře, aby byly trochu vytažený středy.. No nedopadlo to úplně podle mých představ, je to taková alchymie a v současné době nechci moc spekulovat o tom, kdo, nebo co za to vlastně může.:)

Kubš: každopádně máš pravdu, že ten sound, když se přidá na aktivce, je opravdu slap monster..:) Nějakej proslapovanej vál budu ale nahrávat až jindy..;)

kua tos mě nasral...legendární preamp a ty si ho necháš utnout a pak to domrdá nákej spratek softwarem?? KRUCI!!!!!to je zklamání

0 xLajků:

17 Naposledy upravil: Štěpán Axman (19. 03. 2009 18.12:34)

Kubš napsal:

kua tos mě nasral...legendární preamp a ty si ho necháš utnout a pak to domrdá nákej spratek softwarem?? KRUCI!!!!!to je zklamání

celkem se s tim spratkem znam, michal jsem s nim uz nejedno CD a muzu ti rict, ze ten clovek moc dobre vi co dela..
Ostatne neni vetsi pitchovina nez nahravat nastroje s nejak nakroucenym EQ vyrazne..
protoze pridat to muzes vzdycky pri mixu ale kdyz to tam jednou je, tak se to pak oddelava strasne spatne...
a to vsechno se ukaze az prave pri tom mixu.
(nemluvim samozrejme o el. kytare, tam si sound musim nakroutit na apecu pochopitelne, to je aby me nekdo nehnidopichoval smile )

Co se tyka min stredu nebo krapet mensi konkretnosti na te base, tak u Waklafu je to treba dane tim, ze jich je v kapele jak psu, spousta nastroju a ta basa musi proste to tmelit a vyplnovat spodky. Kdyz by byla hodne naprdena tak by lezla do ostatnich nastroju frekvencne a byl by z toho strasnej bordel...
ostatne Waklaf je svym slozenim dost podbnej na discofunky grupy 70 let a tam ta basa zni prave takhle a dela to tu brutalni slapavost.

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

18

vzal bych rytmiku a klávesáka a šel bych o dům dál...je to myslim pro tenhle projekt škoda. Kytara a zpěvy jsou fakt špatně klusi...a je to škoda...když nezpívaj a neklankaj, tak to jede i s timhle mixem.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

19

Axlík napsal:

Ostatne neni vetsi pitchovina nez nahravat nastroje s nejak nakroucenym EQ vyrazne..

já myslím že je lepší to řešit rovnou/neexremisticky/ nemám se softwarovým enhacovaním dobrou zkušenost....basa zní dokonale ale mrtvě.

Axlík napsal:

ze jich je v kapele jak psu, spousta nastroju a ta basa musi proste to tmelit a vyplnovat spodky

věřím že kdybys to slyšel jinak tak bys svojí teorii o stmelovaní kapely nebral tak ultimátně...šlo by to i jinak, trošku mi vadí že klusi hraje dobrý linky,ne náký tmelicí r´n´r drnačky, aspon pro mě sou dobrý, ale musím si je v tom mixu "hledat"...

ale nemyslím že bysme to tu vyřešili....

Jenich napsal:

vzal bych rytmiku a klávesáka a šel bych o dům dál...je to myslim pro tenhle projekt škoda. Kytara a zpěvy jsou fakt špatně klusi...a je to škoda...když nezpívaj a neklankaj, tak to jede i s timhle mixem.

časem se to třeba "vyčistí" (personálně)

0 xLajků:

20

Hrajete docela zajímavou hudbu,takovej jinej funk smile moc se ve stylech nevyznám.. nahrávka mi přijde docela dobrá kvalitou,v reprácích 2+1 u PC to zní hezky. Basa taky fajn,takové lehce proplouvající,u první songy mi přišla míň výrazná než u ostatních,ale to je spíš zmatenej dojem na první poslech. Nejlepší píseň asi Brno,u první a poslední mi přišlo,že ten zpěvák a občas kytarista jsou na jiný vlně než ostatní.. jinak fajn zásekový bicí u první songy,fakt dobrý big_smile

0 xLajků: