1

Téma: Bedna 2x10" nebo 1x12"

Zdravim, plánuju že si koupím novou bednu a teď řeším dilema. Rozhodně chci jenom jednu a čím menší tím lepší. Původně sem si byl jistej, že to bude 2x10 třeba jako Nemesis N210RS8
http://kytary.cz/nemesis-by-eden-n210rs … 36:0:0:1:0
Ale když sem si pročítal tohle fórum, tak se tu často objevuje názor že 2x10 je jako samostatná bedna málo. Pak sem narazil na Gallien-Krueger Neo112
http://www.musiccenter.cz/Gallien-Krueg … y/:3:16107
nebo eventuelně trošku dražší EBS NEO-112
http://www.kytarnet.cz/komba-a-zesilova … 85/50.html
Teďka mám bednu 1x12 a hraje parádně, je to nějaká kopie s neznámým výkonem (tipnul bych tak 100W, porovnávám s SWR LA-15) koupená od známýho. Zvukově to je nádhera, ale když se do toho bubeník víc opře, tak už se neslyšim. Hraju SKA a funk jazz. Mám rád spíš rychlejší hru a hodně slapuju, vždycky když sem hrál na bednu 1x15 tak mě přišlo že to prostě nestíhá. A 4x10 už mi přijde moc velký. Co myslíte že je lepší jako samostatná bedna? 2x10 nebo 1x12? A pokuď máte někdo zkušenosti s těmahle bednama tak prosím napište. Díky

SQUIER Vintage Modified Jazz Bass, STAGG Odpražcovaný Hum Bass
TESLA Music 70, NEZNÁMÁ Kopie Jakéhosi Boxu 1x12
3/4 Překližkový Kontrabas
0 xLajků:

2

Re: Bedna 2x10" nebo 1x12"

Ahoj, vybíráš mezi bednama s uplně jiným charakterem zvuku. Na slap bys asi ocenil syté basy a hornu, což obstará asi lépe 1x12" s hornou.  Jestli ti sedí dvanáctka co máš teď, tak zvolit znovu dvanáctku se jaksi samo nabízí smile
A navíc to bude určo lehčí než 2x10".

0 xLajků:

3

Co treba Accugroove TRI 210 L ? Je to takova vetsi 2x10,ale uhraje samostatne temer cokoliv, vykon 600w, jen basy musis trochu krotit....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

4

vem si 2x12.. velikostne je to sice vetsi, ale budes mit dostacujici tlak i rezervu

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

5

Ahoj, vybíráš mezi bednama s uplně jiným charakterem zvuku. Na slap bys asi ocenil syté basy a hornu, což obstará asi lépe 1x12" s hornou

Ja sem právě myslel že je na slap je lepší mít co nejrychlejší repráky, tudíš co nejmenší. Ale zas máš pravdu že se mi na tu dvanáctku hraje parádně, takže to vypadá že zůstanu u dvanáctky.

Co treba Accugroove TRI 210 L

Maj tadyty Accugroove nějakej obchod v ČR?

vem si 2x12.. velikostne je to sice vetsi, ale budes mit dostacujici tlak i rezervu

Ony ty 2x12 sou bohužel náročnější nejen velikostně, ale i finančně, jakou bys dyžtak doporučil? A myslíš že jenom 1x12 nestačí? Teď sem slyšel nějakýho basáka hrát na GALLIEN-KRUEGER B NEO 212, hrálo to pěkně, ale přišlo mi to až moc hlasitý, on hrál metal takže to chápu, ale do SKA a do jazzu mi to už přijde zbytečný.

0 xLajků:

6

z toho co píšeš tak je podle mně nejlíp ten Gallien

Itas napsal:

hrálo to pěkně, ale přišlo mi to až moc hlasitý

:-)))
Hlasitost si snad děláš na zesáku...
Jinak kámoš, čistej jazzman, kontrabas a precision, běžně hraje na 2x10 a 4x10 dohromady

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

7

a co takhle opěvovaný GS 112 Aguilar? Zdá se mi to, nebo to ty čubky z kytary.cz zdražily?

ELF / Lakland
0 xLajků:

8

el BassTardo napsal:

:-)))
Hlasitost si snad děláš na zesáku...

Jasně že jo, ja sem tim chtěl říct že mi příjde, že 2x12 už je na mě zbytečně moc a nechce se mi kupovat drahá velká bedna se zvukovým potenciálem, který ani nevyužiju. Jen se bojím abych s tou novou bednou nedošel na stejnou hlasitost jako s tou starou, pokud to bude znova 1x12. Ta stará mě stála 5k mírně jetá, zvukově fakt paráda, ale potřeboval bych to trochu hlasitější. Myslíte že tadyty bedny kolem deseti budou hrát hlasitějc, nebo je to všechno omezený tím menším reprákem?

Gerald napsal:

a co takhle opěvovaný GS 112 Aguilar?

ten se mi taky líbí a taky sem přemejšlel o markabassu, ale to už je všechno trochu drahý, ideální je cena toho Gallienu. Taky sem koukal že přes Gallien docela často hrajou kontrabasisti, na kontrabas hraju taky, takže by bylo ideální kdyby ta bedna v budoucnu zvládla obojí.

0 xLajků:

9

Itas napsal:

ja sem tim chtěl říct že mi příjde, že 2x12 už je na mě zbytečně moc a nechce se mi kupovat drahá velká bedna se zvukovým potenciálem, který ani nevyužiju

Nepřijde mi, že by 2x12 byla nějak extrémně naddimenzovaná. Vždycky je lepší mít trochu rezervu, než zjistit, že aparát/bedna nestíhá...

"Dávej pozor," varovali ji. "S kýmkoliv z nich bys přivedla na svět děti s prasečím ocasem."
Soundelirium Club #4
Flatwound Club #6
JB, PB, G&L, bezpražce, nějaké ty basy...
Fender TBP1 -> Warwick Hellborg SP 250 -> Hellborg Club & Lo Cab, Soundelirium HPF v2 & The Germ, spousta krabiček
0 xLajků:

10

Itas napsal:

Myslíte že tadyty bedny kolem deseti budou hrát hlasitějc, nebo je to všechno omezený tím menším reprákem?

A to už máš vytočený volume na max a neslyšíš se? Nebo když to máš na max tak už nestíhá bedna a chrčí? Pořiď si dvanáctku když ti sedí (mně sedí taky - nejvíc ta plzeňská wink ) ale sleduj výkon bedny. Taky si nám nenapsal, co máš za zesík, na tom taky trochu záleží wink

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

11

Gerald napsal:

Zdá se mi to, nebo to ty čubky z kytary.cz zdražily

nezdá big_smile

0 xLajků:

12

joko napsal:

A to už máš vytočený volume na max a neslyšíš se? Nebo když to máš na max tak už nestíhá bedna a chrčí? Pořiď si dvanáctku když ti sedí (mně sedí taky - nejvíc ta plzeňská  ) ale sleduj výkon bedny. Taky si nám nenapsal, co máš za zesík, na tom taky trochu záleží

Mam tesla music 70, volume je tak na polovině a nestíhá bedna, lomcuje to s reprákem a ten chrčí.

0 xLajků:

13

Ta sedmdesátka označuje výkon? Ta tvoje bedýnka bude asi nějaká slabá padesátka či co... Ty tvoje vybraný bedýnky mají 300 watů na 8 ohmů, takže by to mělo tvoje potřeby v poho splnit.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

14

Itas napsal:

Maj tadyty Accugroove nějakej obchod v ČR?

lepe pres penize to vyjde z nemecka. k vyzkouseni v CR asi nikde

Itas napsal:

am tesla music 70

...no mozna bych zacal od zesiku

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

15

spider napsal:

Ta sedmdesátka označuje výkon? Ta tvoje bedýnka bude asi nějaká slabá padesátka či co

Ta sedmdesátka asi označuje výkon, ale je to lampa a valí to jak prase, s tim volume na polovinu to hraje fakt na úrovni SWR LA-15(opraným naplno). Zesilovač se mi zatím měnit nechce, protože zvukově jsem přesně na tom co chci mít a příjde mi to tedy jako zbytečná investice.

0 xLajků:

16

V tom případě, když si koupíš 300W a budou ti sedět ohmy, tak vytroubíš klubík do trenýrek big_smile Pro jistotu si to jdi vyzkoušet nejdřív do nějakýho obchodu - abyses ujistil že to k sobě sedí.

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

17

Itas napsal:

s tim volume na polovinu to hraje fakt na úrovni SWR LA-15

Tak ono LA15 sice hraje na 100w celkem hlasite a slusne, ale porad je to takovy zacatecnicky naradi, nebral bych to jako etalon kvality

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků: