1

Téma: Stingray snímač

Zdar děcka,

Chci si pořídit nový snímač do svého SX MM. Chtěl bych od něj možnost volby všech šesti zapojení, takže pro mě asi padá aktivní EMG, u kterého to nejde (zajímavé, že u pasivních to jde). Co byste kdo doporučil? Mě zatim napadá pasivní EMG, Nordstrand, RMka, případně Seymour Duncan. Co jak hraje, máte s tim někdo zkušenosti?

0 xLajků:

2 Naposledy upravil: davidak (11. 01. 2009 23.27:13)

Re: Stingray snímač

já bych šel do Nordů, on to dělá úplně přesně podle pdeEB snímačů, což je imho Stingray etalón.. ale nevim jak je na tom s žílama.

edit: jo tak dělá, přesně pro tebe:

mm4.4
humbucking (quad coil) 4 string Music Man®-type bass pickups

The MM4.4 is the pickup to use if you want all the switching options. Each row of magnets is actually 2 coils (2 magnets each), so the pickup can be split and remain hum cancelling in any configuration. Front coil, rear coil, series, parallel... This pickup has all the basses covered ;-)

0 xLajků:

3

SeymourDuncan Basslines mám namontovaný na ATK100 a hraje to jako prase, jen ohledně zapojení ti moc neporadím, mám to jen seriově a paralélně. Ale hraje fakt bezvadně.

jazz bass + atk + red ripper + qtron + ampeg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

4

Péčko napsal:

SeymourDuncan Basslines mám namontovaný na ATK100 a hraje to jako prase, jen ohledně zapojení ti moc neporadím, mám to jen seriově a paralélně. Ale hraje fakt bezvadně.

A jaký přesně tam prosím máš (tušim že se dělaj alnico nebo keramický)? Jo a na ATK jsi nahrával s Šufunky?

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

5

Keramický to myslím je, ale nejsem si jistý. Takový ten ne na modernu, psali spíš do blues a tak. Jo, ta nová deska je na to nahrávaná, něco ale i na ATK 300, střídal jsem to. Ta 100vka s tím měněným Bassliness snímačem je taková víc drnčivá na té nahrávce, než ten origo ibanez atk snímač.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: houdek.z (13. 01. 2009 13.53:05)

Jak jsem si pořídil ATKcko, tak mi taky vrtá v hlavě, co by, kdyby...
Jak se dá vyřešit výměna snímače u ATK300. Klasickej MM hambac se tam vleze bez problémů? Existujou případně nějaký náhrady toho triple coilu a jak je to se zapojením? Objevil jsem jenom tohle http://bassculture.de/texts/pickups.html

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

7

Kdybys chtěl k tomu snímači dát bílej Pearl pickguard na MM Stingray4, tak mám jeden na prodej - original
M

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

8

No a víte někdo kde sehnat Norda 4.4ku? Slováci maj tušim jen 4.2. Co to pasivní EMG? Máte s tim někdo zkušenosti? Pearl pickguard nechcu, díky, mě se tam pak nevejdou ruce, musim si udělat vlastní custom, co bude tenounkej.

0 xLajků:

9

Jo, to že má všechny možnosti zapojení je daný počtem vývodů ze snímače. Buď je natvrdo paralelně (nebo sériově jako u jinejch humbuckerů), to má dva nebo tři vývody. Anebo má čtyři nebo pět vývodů a pak jde přepínat mezi všema možnostma, když si to tam na drátuješ. Nic mezi tim neni.

0 xLajků:

10

http://www.talkbass.com/forum/showthrea … ight=MM4.4  třeba tady.. vyšel by tě tak na 100 doláčů. což je imho skvělý.

0 xLajků:

11

100 kolacu se da koupit i na jebayi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

12

Tak jsem psal slovákům a prej se ta 4.2 dá taky zapojit jakkoliv, takže v tomhle neni problém. A ta trocha šumu při singlových a out-of-phase zapojeních snad půjde odstínit. Ale pořád o tom EMG uvažuju kvůli tomu, že budu mít asi trošku větší rozestup strun, než na standartním Stingrayovi a EMG je kolejnicový, tak by to nemělo vadit.

0 xLajků:

13

myslim ze ani u jinych by to vadit nemelo, otazka je jak to bude vypadat

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

14

to houdek.z

Do ATK se snímač vleze akorát, jen po těch stranách kde jsou šrouby zůstanou mezery, ale jediný důsledek je že to hraje hlasitěji na sucho smile
A pasujou i díry na šrouby, teda samozřejmě tam, kde jsou dvě, stingray snímač má tři otvory k uchycení, kdežto origo atk čtyři, ale není žádný problém díru navrtat.
A jinak Basslines teď vyrábí i tripple coily.
http://www.seymourduncan.com/images/products/bassline/SMB-4a_SMB-5a%203-coil_alnico.jpg

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

15

Péčko napsal:

SeymourDuncan Basslines mám namontovaný na ATK100 a hraje to jako prase,

Taky jsem o tom uvazoval se vic priblizit MM zvuku. Chtel jsem koupit org. MM snimac na ebay. Ale nevim jestli to do ATK 400 pujde dat. Nevim kdo by mi to tu udelal, jelikoz ja sem na elektroniku strasne maslo. smile

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

16

No, kytarářů jsou hejna docela, ne? Já jsem si ho teda osadil sám, a povedlo se to až na druhý pokus, ale povedlo. smile To pasivní zapojení je ale fakt jednoduché, do toho triple coilu bych si netroufl ani za prase. Někomu to strč a máš to, odkazy na kytaráře tu jsou.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

17

OK! budu muset nad tim popremyslet hlavne +/- (doufam ze minusy zadne nebudou) big_smile

Jantar bass - jo zacatky smile, Ibanez SR300DX ve světě smile
Hartke HA3500 - Od Hartke už ani suché z nosa. Warwick WCA 411,  Ibanez ATK400 = minulost sad

MM Sterling (2007), Peavey Mark III Series 300 CHS Bass + Mesa Boogie 210 diesel + Tc flashback
Music Man Club #12
0 xLajků:

18

Ten tripplecoil bude hlavně udělanej rovnou na mrdnutí do MM elektroniky ve Sterlingu, takže to třeba ani plnohodnotně bez ní zapojit nepůjde.

0 xLajků:

19

cunesk8 napsal:

OK! budu muset nad tim popremyslet hlavne +/- (doufam ze minusy zadne nebudou)

No pokud se nekdy budes zbavovat toho trpilecoilu z Ibanezky, tak ja si ho pak klidne vezmu. Ten muj uz je nejakej osoupanej.

0 xLajků:

20

Mě doma přebývá ten snímač ze 100vky, kdyby po něm někdo toužil.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

21

Jsem trochu mimo, o co přesně jde prosimtě?

0 xLajků:

22

Péčko napsal:

Mě doma přebývá ten snímač ze 100vky, kdyby po něm někdo toužil.

za kolik?

0 xLajků:

23

to Wexx
Snímač odebraný z ATK 100, tedy pasiv.

to girzi
Za nic, jenom abych nemusel platit za poštu nebo tak.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: houdek.z (16. 02. 2009 22.08:23)

No tak v ATK300 i v ATK100 jsou snad pasivní snímače, akorat v 300 jsou aktivní korekce. To neni jak EMG, který chtějí přímo napájení a aktivku mají v sobě.

0 xLajků:

25

No, chtěl jsem říct, jako že mám plonkovní snímač z pasivní verze ATK, tak.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

26

Pokud by jej girzi nechtěl, tak bych ho vzal - poštovné samozřejmě zaplatím a případně i něco navrch, dej mi vědět na mail: radek.petlan@gmail.com, kdyby ho girzi nebral (ozval se první, má přednost).

0 xLajků:

27

smile Jo a kdyby si to pak rozmyslel i RAT, tak me zarad do poradniku...

0 xLajků:

28

Tak ještě chvilku počkám na girziho, a pak píšu RATovi, navíc fakt nic nechci, poštovné stačí, budu rád že mi to nehnije doma.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

29

A mně by se to hodilo na právě předělávanou basu. Po skončení sem píchnu fotoreportáž, zatím mám za sebou velmi "zábavnou" část: stahování mnoha vrstev laku a barvy, tak jak se nasbírali během času a pobytu u vícera předchozích majitelu.

0 xLajků:

30

Tak co, už ho máš?

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

31

Kdyby nekdo mel zajem o cinskou kopii stingray snimace na petku, tak at da vedet. Dam mu k tomu i singl s velkymi nastavci. Puvodne byly v te me Vebrovce.

0 xLajků:

32

Péčko napsal:

Tak co, už ho máš?

Budu muset zavolat našim, dám vědět. Díky moc.

0 xLajků:

33

Díky moc, už je u našich smile

0 xLajků:

34

Uhm, není zač, ať hraje.

www.sufunkygang.cz
0 xLajků:

35

Snímač skončí na přestavované Irisce, bude to basa, kterou budu moct s sebou brát na služebky, bez toho, že bych se bál, že se jí něco stane. Až ji konečně dokončím, tak hodím na fórum fotky. Momentálně jsem ji jen zbrousil a čeká na nový nátěr.

0 xLajků: