1

Téma: Box k zesilovači Eden WTX260

Zdravím, nedávno jsem koupil z druhé ruky zesík Eden WTX260 http://kytary.cz/eden-world-tour-serie- … 35:0:0:1:0
Rozhodnul jsem se tedy koupit i jiný box, a potřebuju nějaké rady:cool:
Eden dává do 8ohmů 180W, do 4ohmů 260W. Už mám ale vyzkoušeno že i s jednou 8ohmovou bednou to vůbec nervu na plno..tudíž by stačila klidně i jedna bedna 8ohmů, a potom dost koukám na cenu, rád bych sehnal něco max do 8tis.Kč
První co mě dost zaujalo je box od Randallu http://kytary.cz/randall-rb115xjm-basky … 71:0:0:1:0
Máte někdo zkušenosti s Randallem? A je myslim bez horny.. ale to se tu už řešilo zda hornu nebo ne..
Potom jsem narazil na Ashton http://www.muzikant.cz/baskytary-7/apar … -49408.php
Od toho vůbec netuším co mám čekat, takže kdo ví, případně na něco podobnýho někdy hrál?
Další možnost je Hocke. Jsem z Pardubic, takže to mám skoro za bárákem. Určitě si tam zajdu nějakej ten box vyzkoušet..
A poslední varianta - ještě něco našetřit a koupit něco od Nemesis http://kytary.cz/nemesis-by-eden-n410rs … 36:0:0:1:0
Taky nejsem ještě nějak stoprocentně rozhodnutej zda box 1x15´ nebo něco s 10´repro, ale nejradši bych asi 4x10´
Dík za případné rady a nápady, ještě dodám že moc nemusím "okobercovanou" aparaturu;)

0 xLajků:

2

Re: Box k zesilovači Eden WTX260

No čoveče za ty prachy bych projel bazár...

ELF / Lakland
0 xLajků:

3

Jasný, bazar hlídám pořád, ale nic vhodnýho.. a navíc bych asi radši něco se zárukou, už sem tady toho dost četl a vím jak to chodí. Nevíš kdo a jak na ten box hrál..

0 xLajků:

4

tak co třeba:
http://kytary.cz/nemesis-by-eden-basovy … 36:0:0:1:0

ELF / Lakland
0 xLajků:

5

Fish napsal:

Už mám ale vyzkoušeno že i s jednou 8ohmovou bednou to vůbec nervu na plno..tudíž by stačila klidně i jedna bedna 8ohmů

No, bacha na to co si myslíš a co je pravda. Na tom zesáku je u volume červená ledka. Měl by to být limiter u koncového stupně, jestliže ti bliká nebo svítí, pak jsi na hraně s výkonem, přitom ale potenciometr volume mužeš mít někde na 2hodinách. To jen pro info. Mnoho lidí si totiž myslí, že pokud má potenciometr na půlce, pak má ještě k dispozici dvakrát takový kravál, což vůbec není pravda.

Tu bednu jinak neporadím, nevyznám se v tom, jak která hraje. Ale nebál bych se bazarové věci, zkus napsat i na foru inzerát že koupíš 2x10 v 8ohm, třeba se nějaká najde.

Pouze doporučím. Pokud chceš 8ohm bednu, pak raději kvalitnější 2x10 než za stejné peníze 4x10. 200W ti zvládne každá 2x10 bedna, a časem oceníš, že máš lehkou a vcelku malou bednu. Časem mužeš dokoupit další a budeš moct využít plný výkon.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

6 Naposledy upravil: Fish (28. 02. 2009 13.12:40)

Dunde.e >> Dík za info, s tim limiterem mi to je jasný.. Koukám že máš WTX260 taky, takže nějaký speciální zkušenosti či rady?:) Jak jsi s nim spokojen?
Jinak k té bedně - myslíš že je tedy lepší třeba ta Nemesis 2x10 co radí Gerald, a nebo ta 4x10 Nemesis, na kterou mam odkaz na začátku?(když teda neřeším velikost) No a potom ten 1x15 Randall bez horny, myslíš že by to byla dobrá kombinace s tím Edenem?

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Dunde.e (28. 02. 2009 13.42:26)

Ono to strašně moc záleží jaký druh hudby hraješ, od toho se odvíjí jak moc se potřebuješ slyšet, jestli že jste umírněná kapela, pak se uslyšíš i s téměř jakýmkoliv 8ohm boxem, jinak kdybys z toho potřeboval vyhnat fakt uplné maximum, tak je to už fakt na přemýšlení a hledání vysoce citlivého boxu, třeba ty moje SWR mají psáne 105dB/W/m, což je už velmi vysoká hodnota. U těch lacinějších boxů se setkáš určitě s nižší citlivostí a u nejlevnějších, už bych těm číslům ani nevěřil.

opravdu neznám celou tvou situaci. Docela by mne zajímalo jakou 8ohm bednu i zkoušel, od toho se pak dá trochu odhadnou, jestli na tom budeš s výkonem lépe nebo hůře. Každá bedna totiž hraje jinak hlasitě. A jestli chceš v budoucnu další box, nebo si vystačíš klidně s jednou 2x10.
Jestli máš naplánované zajet k Hockemu, tak bych se mrkl na ty jeho 2x10 jak klasiku tak neo. Dělá je ve 4 ohmech, ale myslím že by to mohla být povedená sestava, je to malé, lehké a hrát by to mělo. Ta Neo by mohla být příjemná..zkus jak je hlasitá, třeba v porovnání s ostatními.

Taky bych se nebál koupit starší box z bazaru. Třeba 2x10 nebo 4x10 4ohm, časem to kdyžtak prodáš. Ono, asi nikdy se nedá totiž poradit, abys sis hned z počátku vybral sestavu se kterou pak strávíš už celý svůj herní život.

EDIT:
A jak sem spokojený a rady nějaké k zesáku? Já sem těch zesáků moc neprozkoušel, ale k tomuto zatím nemám důvod na něj hledět nějak křivě. Nění to kouzelná krabička co ti udělá ze zpěvu kolibříka řev geparda, ale hraje velice pěkně a lidem se zatím vždy líbil. Ekvalizer mám asi takto basy podle kytary, ale většinou jsem na nule, středy používám ty nižší (zamáčklý poťák) a většinou si jich trochu přidám..jen lehce ani ne na 1hodinu. No a výšky přidávám...cca mezi 1-2 hodinou.
  Jak máš ten enhancer, tak vetšinou ho mám natočený uplně doleva a pokud do toho mlátim slapuju atd, tak vytáhnu ten čudl, tím zapneš ten vnitřní kompresor, který ti ořeže ty extrémy, ten komprsor není nic moc, ale bez něj si musíš dát sakra bacha ať nepřebudíš gain, jinak začíná rychle kreslit. Zelená ledka u gainu by neměla sviti, pouze občas lehce bliknout.

Nevím, co víc k němu říct... smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

8

Ok, díky. Kdybych ještě narazil na nějakou záludnost ohledně toho Edenu, tak se ozvu. No a ty boxy ještě nějak promyslim, vyzkoušim...

0 xLajků:

9 Naposledy upravil: m3 (02. 03. 2009 00.45:21)

no kamos co to mel si stezoval na ta ten 8mi ohm uz mu to nekdy prestavalo stacit a to nehral nic moc hlasityho..
kdybys chtel provizorni reseni tak to muzu za 3ku strelit moji starou 2x10 home-made(resp basak z mandrage made) bednu se dvema alfama 4ohmovou ...
teda este sem si ji trochu privytoonil .. smile

btw rozmerove je na tom podobne jako 102 trv od markbasse  ..

btw2 o ty nemesis sem taky kdysi uvazoval ale kdyz sem psal aleximakum kery ji tenkrat jediny meli v katalogu tak rikal ze bude tak za 12 a pul tak sem radsi koupil za necelejch 14 markbasse ..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

10

No provizorní řešení.. smile Já chci už něco na delší dobu, takže se nejdřív kouknu po něčem 4x10, a pak se uvidí co dál.

0 xLajků:

11

skoro bych doporučil 2x12 kvůli skladnosti, ale je to jenom názor...

0 xLajků:

12

Co tohle.. http://www.hocke.eu/basove-boxy-1/

0 xLajků:

13

mne se libi todle http://www.markbass.it/products.php?lin … mp;vedi=97 ale to je trosku prey roypocet ale je to sexy a casem k tomu kdzytak este jednu stejnou big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

14

já bych šel do SWR: http://www.music-city.cz/eshop/swr-work … 7_101768_0
precizní a pevnej zvuk, hezky průraznej, WTX260 by si měla rozumět
z dvoudesítek nedám dopustit na GK: http://www.music-city.cz/eshop/gallien- … _105061_0, výborná věc za rozumný peníze

Basa prudí muziku smile
0 xLajků:

15

Pokud bys chtěl 4x10...mám k prodeji Warwick WCA 411Pro...

ELF / Lakland
0 xLajků:

16

Dneska jsem zkoušel 4x10/8ohmu přímo u Hockeho a nebylo to vůbec špatný, navíc mi pan Hocke dal ještě kontakt na někoho kdo prodává ten box necelej rok starej s impedancí 4ohmy..
Takže to možná nějak vykšeftuju cool Jinak 2x12 by bylo taky dobrý, jenže tam je poněkud zúžený výběr a většinou jak psal m3 - dost přes rozpočet..

0 xLajků:

17

Zrovna mě zaujal tenhle zesák(v kombinaci s nějakou bednou). Hraju lehčí věci, takže by to snad stačilo. Jestli by někdo upustil názor na ten Eden byl bych rád.

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: FilipBass (06. 01. 2011 15.27:18)

..nechtěl bys ode mě tohle?

http://kytary.cz/eden-ex1108-ex-series/HN111231/

dal bych ji za 4000 a je to funglovka.

Edit: moje je 4 ohmová..

Fodera Monarch 4, Fodera Emperor 5 , Fodera Monarch 4,  Ken Smith 4, Lakland US5, Lakland US4, Celinder JB4, STR 548, STR 549, DeGier Bebob 4, HotWire 5, Káča, Glockenklang+Vanderkley
0 xLajků:

19

FilipBass napsal:

..nechtěl bys ode mě tohle?

http://kytary.cz/eden-ex1108-ex-series/HN111231/

dal bych ji za 4000 a je to funglovka. Když k ní přikoupíš na kytary.cz ještě druhou tak máš 600w do 4 ohmů na větší hraní nebo 300 do 8 na malý kšefty..

jak ten prcek za ty prachy vůbec hraje?

Fender Tony Franklin Precision
Fender CS 70s Precision
Ampeg SVT-CL ---> Ampeg SVT-410HLF
0 xLajků:

20

naprosto v pohodě.. samozřejmě to není 2x12, ale na decentní hraní to bohatě stačí. Je to o tom, co od toho kdo čeká. já jsem si to koupil jako externí box ke kombu ale moc to nevyužiju..

Fodera Monarch 4, Fodera Emperor 5 , Fodera Monarch 4,  Ken Smith 4, Lakland US5, Lakland US4, Celinder JB4, STR 548, STR 549, DeGier Bebob 4, HotWire 5, Káča, Glockenklang+Vanderkley
0 xLajků:

21

FilipBass napsal:

dal bych ji za 4000 a je to funglovka. Když k ní přikoupíš na kytary.cz ještě druhou tak máš 600w do 4 ohmů na větší hraní nebo 300 do 8 na malý kšefty..

No jde o tohle - http://kytary.cz/eden-egrw264e/HN112388/
Hodně mě to láká. Nějaké věci sem na ten zes už slyšel, ale ten box ne. Nevyhovuje? Jak to hraje? Zaměřil sem se na tišší hudbu, prostě nemám rád randál. Někdy taky na projekty, které sou rockovější, ale poslední dobou mám pocit, že nic víc jak 200W nepotřebuju a nechci hrát v kapele, ve které bych s tím někoho musel přeřvávat. Pokud bys mi poskytl nějaké info, tak mi hodně pomůžeš, protože jde o celou sestavu, kterou už celkem nutně potřebuju ustálit a nemít doma spoustu aparátu navíc. Tohle je dobrá příležitost a sháním veškeré informace, protože proto popřípadě zítra chci zajet.(je to ale 400km, tak se pojišťuju)

0 xLajků:

22

Ten box se mi zdá dobrý, ale rockovou kapelu s tím neuhraješ. Tak nějaký umírněný pop, akustik, folk, jazz atd. Na ten zesik jsem slyšel spíš stížnosti, především co do spolehlivosti. Osobně bych si to nechal poslat na dobírku a pak to kdyžtak vrátil.

0 xLajků:

23

S bednou 1x12" se da fungovat docela bez problemu, s 1x10" bych ale mel trochu obavy, to je podle me malo. I kdyz bude bedna dobra, basa uz nebude v kapele fungovat jako basa, ten zvuk je jinej. Pred casem nekdo prodaval Epifani s tim, ze je to 1X12. Byl jsem se na ni podivat a byla to, bohuzel, 1x10, zvuk (doma) krasnej, ale pri vyssi hlasitosti az moc konkretni, bez basu, proste se zacina ztracet a treba pri zivym hrani si to moc neuzijes. Navic ty Edeny nemaj zadnej objem, stejne treba Markbass 121P, a to si myslim je opravdu vyjimecnej az "zazracnej" aparat, pri vyssi hlasitosti ten zvuk dostava uplne jinej charakter a ani ekvalizer nepomuze. Vsechny maly bedny, co hrajou, jsou osazeny dost drahejma reprakama, s cim se do tech 5-6t. vejde Eden nevim...

0 xLajků:

24

No já koupil od Kurčatovia WT550 a k tomu jsem si nadoma koupil právě tu 1x12" od Edena a řeknu vám, že je to docela mazec, ve zkušebně budu hrát na 2x 15" ale zvažuju, že si koupím ještě jednu tu 12ku a budu to vozit na vystoupení, Jsem zvědavý jak to bude hrát v kapele ale jinak si nemyslím, že by ta bedna byla špatná a hlavně je skladná

0 xLajků: