1

Téma: Ktery z nasledujicich byste si vybrali

jedna se o 2x10sitku apec, budu chtit 2x10 a potom postupne 1x15ktomu

Bohuzel jsem nebyl schopen si vyzkouset tyhle apeci v Brne protoze v hudebninach kde sem byl je nemeli jenom na objednavku tak proto pisu tady.

1.
http://kytary.cz/mesa-boogie-power-hous … 72:0:0:1:0

2.
http://kytary.cz/eden-david-serie-d210x … 36:0:0:1:0

3.
http://kytary.cz/markbass-baskytarovy-r … 72:0:0:1:0

100% jeden z nich si vyberu, zajima me neco taky o te messe nenasel sem nikde zadnej clanek to je samej eden nebo ampeq mozna aquilar ale messa nic..

0 xLajků:

2

Re: Ktery z nasledujicich byste si vybrali

Bral bych Mesu, samozřejmě...k tomu žádnej článek nepotřebuješ...!

ELF / Lakland
0 xLajků:

3

kamos ma messu na kytaru a rekl bych ze je to asi nejlepsi co sem slysel nazivo tak ze by to tak bylo i na basu:)

0 xLajků:

4

Řekl bych, že ani jedním bys nešlápl vedle, ale Mesa je Mesa wink

0 xLajků:

5

Za mě Eden. Zkoušel jsem sice xlt, ne xst ale byla to parádička. Na mese se mi nelíbí ten design ala králikárna a že ani na oficiálním webu nemají žádné podstatné technické údaje. Citlivost a frekv. rozsah - ty má mimochodem Eden papírově nejlepší. Tož tak.

0 xLajků:

6

s tim edenem prave mam dostupne vsechny informace a tesi se velke oblibe no a ta mesa nevim nic  ale dyzajn me nevadi de me jenom o zvuk

0 xLajků:

7

tak zkusit porovnat na miste .. vzit basu zesilovac ... postavut to vsecko vedle sebe na zem .. votocit se zady a nechavat si to prepojovat bez toho abyses otacel - abys ses vyvaroval sugesce. wink a vybrat tak ten nejlůepsi - zvukove

0 xLajků:

8

CharlesBass napsal:

zkusit porovnat na miste

+

kakabuz napsal:

Bohuzel jsem nebyl schopen si vyzkouset tyhle apeci v Brne protoze v hudebninach kde sem byl je nemeli jenom na objednavku

Takže buď jedině jiný hudebniny (je tohle vůbec možný v ČR sehnat vedle sebe?) nebo naslepo...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

9

Volil bych eden, ale ta mesa taky nemusí bejt špatná. Na hodnocení Marka sou tu jiní. big_smile

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

10

Za sebe ti poradím jediné: hlavně to nekupuj od kokotů.cz!!! ;-) Třeba už třeba jen proto, že pokud to nebudou mít na skladě, tak se toho nedočkáš...

0 xLajků:

11

Dan napsal:

kokotů.cz

není nad to zkomolit jméno bývalého zaměstnavatele big_smile:D

0 xLajků:

12

P.S: ...a taky proto, že u nich si to už vůbec nevyzkoušíš - vim, jak to tam chodí (dělal jsem tam) a jen tak na vyzkoušení ti to neobjednaj'! Toho Marka by měli mít u Toma Čelechovskýho v Musikzone, ne?

0 xLajků:

13

čistě subjektivně:
marka jsem měl možnost vyzkoušet několikrát a mám pocit, že hlavy jsou na tom líp, než bedny, ale vůbec to nehrálo špatně
mesa je super, ale doporučuju slyšet, určitě nebude sedět každýmu, nedávno to jeden výborný basák dával pryč právě z tohohle důvodu
eden mi přijde nejlepší, měl jsem z 2x10 pocit větší bedny, na samostatný používání bez dalšího boxu bych se rozhodl pro něj, je hodně univerzální a dobře tlačí
závěrem:nekoupil bych si bednu, kterou jsem neslyšel, při docela velký investici bych vzal auto, dojel třeba k Thomannovi a vyzkoušel na svojí basu a hlavu všechno, co mi tam přijde pod ruku

0 xLajků:

14 Naposledy upravil: kakabuz (16. 02. 2009 15.21:08)

musim teda zkusit obehat hudebniny spoluclen de kupovat apec na vokal ted jinej takze se pridam a obkouknu to samozrejme kdybych mel moznost si to poslechnout tak neni co resit de prece jenom o ten zvuk ale navstivil sem zatim 2je hudebniny a nemeli ani jeden z tech 3
Jeste musim rict ze podle prispevku tady zatim vytezi Eden tak bych si tu messu rad poslechnul jeden z techto 3 si 100% vyberu a rekl bych ze spis jeden z tech 2 Markbass vypoustim

0 xLajků:

15

Janec napsal:

Na mese se mi nelíbí ten design ala králikárna a že ani na oficiálním webu nemají žádné podstatné technické údaje.

Neco podobnyho jako info u Rollse ... Motor podava dostatecny vykon. smile

0 xLajků:

16 Naposledy upravil: KreuZ (16. 02. 2009 16.04:51)

Gerald napsal:

Bral bych Mesu, samozřejmě...k tomu žádnej článek nepotřebuješ...!

myslim ze kytarova a basova mesa se neda moc srovnavat, obecne jsem u profiku slysel nazor, ze tak jak je mesa u kytar znacka aparatu cislo jedna, tak u baskytar je tomu ampeg....

jinak bych volil mesu

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

17

ampeq je urcite zajimavej ale myslim si za je az za edenem a cenove je taky levnejsi, jinak tu messu tady asi nikdo nema ze?

0 xLajků:

18 Naposledy upravil: m3 (16. 02. 2009 16.41:50)

kakabuz napsal:

http://kytary.cz/markbass-baskytarovy-r … 72:0:0:1:0

jenom bacha kdyz bys to objednaval tak tendle link je na 4OHm...

jinak skoc do toho musikzone .. to je asi nejlepsi aparovej "butik" v cechach a mozna obevis i neco o cem si neuvazoval...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

19

m3 napsal:

a mozna obevis i neco o cem si neuvazoval...

Třeba Glockengklang smile

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

20

... každopádně EDEN 2x10" XST je nabušený jak prase a z těch tří možností vychází jasně jako favorit, teda pro mě ..  ")

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

21

v Music Data mají teď v komisi ten aparát Eden, co je na hudebnimbazaru za 39tis. Tedy s bednou 210XLT. Zajímavý to aparát. 5, strunu od OLPéčka za 10 to tlačilo na výbornou.

Vedle toho stojí nové kombo Ashdown 300W a 2x10 a musím číct, že na aparát za 7500 to hraje hooodně dobře. Pátou strunu tlačil taky dobře, akorát repro už šlo vidět, že kmitá mnohem víc než u Edenu. Jinak zvukově takhle na nižší hlasitost v obchodě to mělo snad i příjemnější, než ten Eden. Ovšem otázka je zas, co by Eden udělal vytavený v kapele. Ten Ashdown je možná moc hi-fi. Ale vestavěný compresor fungoval o poznání líp než na tom Edenu mi přišlo. Byl to větší rozdíl. Pravda, že na Edenu jde jen zapnut a vypnout.

edit: ten apec už na hudebnimi bazaru najít nemůžu

Fender American Deluxe Jazz Bass '08
Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

22

Já o žádným srovnávání vůbec nemluvil...
Osobně bych Ampeg nechtěl...a na Mesu podle mě nemá ani omylem...(Navíc jsou tu další super značky jako EBS,Eden,Aguilar atd.)...Ale tady jde právě o (milionkrát zmiňovaný) vlastní názor a o to, co se komu líbí ...

Jinak Mesař je třeba Marek Haruštiak http://harum-bass.com/ , tak mu můžeš napsat a poptat se...

Jo, s tím, že Ashdown hraje dobře, souhlasím...

ELF / Lakland
0 xLajků:

23

Z těchto tří výše uvedených jednoznačně Mesa Boogie
M

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

24

Lmn13 napsal:

no je to o vkusu

Však jasné, každý má jiný vkus. Můj příspěvek byl čistě subjektivní a emocionálně zabarvený. smile
Mě ani ta černá nene . . . jako bedna na střelivo možná . . .

0 xLajků:

25

TO 2x10 da takovej vykon? 600 Mesa ci 500 Eden? To pak musi bejt naprosto idealni jako samstatnej apec a nic uz k tomu snad ani netreba. Ja mel zato ze na 2x10 tak tech 300W. Ale prijde mi to silenych penez sad A to pak asi nema cenu krmit zesikem za desitku ze?

http://www.jpeg.cz/images/657_banner001.gif
basa: FENDER Deluxe Active Jazz Bass
aparát: 2x box Hocke 1x12" 300W (1x s hornou), Hartke HA3500
0 xLajků:

26

Lmn13 napsal:

design.

no kvuli designu sem sel do markbassu a vubec si ty znacky vsimnul...asi este drif nez sem vlez sem na forum smile
ale kazdej asi nema tak tak mile peknej vkus a nehraje v bande co ma Disco v nazvu big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

27

krmim to zatim novym zesikem hrtke za 10sitku ale to se zmeni taky musim postupne, rozhodl jsem se nejdriv bedna pak zesak ale v zasade je to jedno protoze blbej zesak je stejny minus jako blba bedna smile

0 xLajků:

28

neni pravda, začal bych se stavěním řetězce přesně obráceně, na podiu pak budeš mít sice nic moc zvuk z nějaký prašivkový bedny, ale ven ti poleze zvuk z dobrý hlavy, ke který si pak vybereš odpovídající bednu.

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: kakabuz (17. 02. 2009 12.08:03)

je to otazka nazoru ja zkusil tento zpusob ze sem vzal kvalitni hlavu od kolegy(Fender 400 pro head 500w - mimochodem na dobre bedne mazec!!) a supnul na to basu s bednou co mam 2x15 a bylo to uplne stejne vprde* jako predtim tak jsem pak zkusil jinou bednu(aquilar GS 210) se svym zesakem kterej je 2 mesice starej (hartke lh500) ted koupenej a hralo to vyborne presne jak potrebuju s tim ze me chybi jeste trochu ekvalizer proto bude vymena hlavy jako prvni, ten eden/mesa s tim zesakem hraji skvele ale blba bedna ze sebelepsi hlavou neudela nic zkusil sem si to na vlastni kuzi (ale jako teorie dobry)

0 xLajků:

30

Kakabuzi, přečti si prosím ještě jednou a POZORNĚ, co napsal šestka, a pak zkus znovu reagovat...

0 xLajků:

31

ale on to myslel jinak ... sice je pěkný, že ty budeš mít lepší pocit z hraní, protože budeš mít na podiu lepší zvuk, ale do lidí půjde pořád ten zvuk z horšího zesáku (respektive preampu) ... takže co se týká zvuku  kapely na koncertě - zůstane stejný.

Na druhou stranu ve zkušebně i na podiu psychická vzpruha, že tě to s lepším zvukem bude víc bavit:)

Empress Compressor -> Boss LS-2 Line Selector (-> Zoom B3) -> Fishman Platinum Pro EQ -> Markbass F 500 -> 2x Markbass Traveler 121H
0 xLajků:

32

kakabuz napsal:

hartke lh500

Je to sice OT ale trochu se rozepiš o té hlavě, pls.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

33

LH = Lord Hoven?
http://zpravy.idnes.cz/lord-hoven-se-om … _praha_hos

0 xLajků:

34

Jo jo - přečti si to ještě jednou - kolegové to myslej dobře.
Já osobně jsem spokojenější a mám lepší pocit z toho, když je zvuk do lidí bez problémů i za tu cenu,že se neslyším.
Promysli to - je to dobrý i do studia,kde Ti může z linky lézt dobrej zvuk,kterej zdabluješ do druhý stopy zprdelenějším přes mikrofon,což ti ve výsledku pomůže.
M

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

35

tak sem si precetl jeste jednou jak pisete co sestka napsal a musim teda zareagovat jeste jednou uplne stejne asi si nerozumime ale ja se snazim rict ze proste neni lepsi dobrej zesak a blba bedna nez blbej zesak a dobra bedna, tvrdim ze je oboji tak na stejno na hovno ale kdyz uz tak lepsi bednu a horsi zesak(hatrke co mam) nez dobrej zesak a noname bednu 2x15 ktera huhle at do ni posles cokoliv( vyzkouseno jak pisu vyse) jestli sestka to myslel jinak nez to napsal tak v tom ten podtext nevidim teda to me omluvte
LH500 Hartke zde:
http://kytary.cz/hartke-pololampovy-zes … 36:0:0:1:0

0 xLajků:

36

Jde o to, že:
a) lepší bedna, špatný zesilovač - ty budeš mít z hraní dobrý pocit, protože se na podiu dobře uslyšíš, bude to čitelné, lépe reagovat, ... ale zvukař si ze zesilovače vytáhne průměrný zvuk, který se přenese PAčkem i na lidi - takže spokojenost bude maximálně tak na tvé straně
b) lepší zesilovač, špatná bedna - ty budeš mít z hraní horší pocit, protože ti to bude na podiu huhlat a pořádně se neuslyšíš ... na druhou stranu zvukař si vytáhne ze zesilovače kvalitní signál, který se pak zesílí i mezi lidi, kteří rozhodně budou spokojenější než v případě a)

0 xLajků:

37

voe myslel to tak že na koncertě nehraješ pro sebe napodiu ale pro lidi a do lidí to leze většinou z linky....a z blbý hlavy tedy poleze blbej zvuk do lidí a ty budeš za kokota i když si budeš na podiu mlaskat jak ti tvoje super trooper bedna hraje.....pokud nevozíš tedy mikrák, ale když ani šestka nepočítá s možností micování a to je jezdec tak bych linku bral jako většinovej etalon toho jak se snímá na koncertech....

takže si kup radši dobrou hlavu a na bednu zatím nemysli....ono těžko na cvičišti (zkušebna) lehko na bojišti (koncert)

často sám přemýšlím na co dobrou bednu, když to pak lidi stejně neslyšej smile

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

38

kurcatovium napsal:

Jde o to, že:
a) lepší bedna, špatný zesilovač - ty budeš mít z hraní dobrý pocit, protože se na podiu dobře uslyšíš, bude to čitelné, lépe reagovat, ... ale zvukař si ze zesilovače vytáhne průměrný zvuk, který se přenese PAčkem i na lidi - takže spokojenost bude maximálně tak na tvé straně
b) lepší zesilovač, špatná bedna - ty budeš mít z hraní horší pocit, protože ti to bude na podiu huhlat a pořádně se neuslyšíš ... na druhou stranu zvukař si vytáhne ze zesilovače kvalitní signál, který se pak zesílí i mezi lidi, kteří rozhodně budou spokojenější než v případě a)

hajzle 20 vteřin...

0 xLajků:

39

dobrá bedna je hlavně pro potěšení basákova ucha:P ... no a když se hraje na malých podiích, tak jsou za to vděčni i ostatní členové kapely, že jim to tam jen neduní .. pořípadě nejde slyšet vubec:) => lepší výkon celé kapely na koncertě;-)

0 xLajků:

40

Kubš napsal:

hajzle 20 vteřin...

Muhehehehehe

0 xLajků:

41

kakabuz napsal:

bednou co mam 2x15 a bylo to uplne stejne vprde

kakabuz napsal:

pak zkusil jinou bednu(aquilar GS 210)

no ono 2*15 a 2*10 je porovnani dycky trochu mimo.. ta 2*10 bude chtat dycky konkretnejc pokud to nebude naka megasracka..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

42

no jo ale neuhraje prakticky nic co v sobě obsahuje víc zkreslenou kytaru, pokud to teda není rádoby zkreslná kytara ala českej pop big_smile

0 xLajků:

43

Kubš napsal:

často sám přemýšlím na co dobrou bednu, když to pak lidi stejně neslyšej smile

DalajVladan napsal:

dobrá bedna je hlavně pro potěšení basákova ucha:P ... no a když se hraje na malých podiích, tak jsou za to vděčni i ostatní členové kapely, že jim to tam jen neduní .. pořípadě nejde slyšet vubec:) => lepší výkon celé kapely na koncertě;-)

smile hehe to mne nalada jak sou nasi dechari zvykli  na to moje broukadlo ..a kdyz sem nekde hral na cizi fullstack ani sem to nijak nehulil tak se z toho mohli posrat..
ja mam rad prave kdyz slysim co hraju a nemusi mi to rolovat ponozky.. btw ted  se mi ale parrat stalo na malejch podiich ze nas nahluchlej bicak si pustil dolik basu odpodlechu ze mi to to tam zvalo pomalu vic jak z bedny...
BTW ot ale vsimliste si jak zvukari vypinaj nastroje z odposlechu .. ja si vetsinou necham nekam pustit kytaru ..a behem par pisni ztrati.. big_smile

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

44

a ja neumim psat .. ou nou...

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

45

ajo borci jo tak to mate pravdu sem nechapal jak to myslite tak s tim musim souhlasit samozrejme jak bude koncik tak lepsi dobrej signal ze zesaku smile no nejakej ten koncik uz probehl ale zatim nemam ani solidni bednu ani extra dobrej zesak ale aspon ten zesak je novej a jaktakz hraje kdezto ta bedna je zahuhlana takze sem si rikal ze zacnu s bednou

0 xLajků:

46

Čiň jak myslíš. :-)

0 xLajků: