1

Téma: Planet wawes circuit breaker

Nikde jsem tu nic podobného nenašel, tak to snad někomu bude ku prospěchu.
  Začal mi blbnout kabel - výpadky zvuku při ohybu drátu u jacku. Tak až jsem rozpůlil a tím i "zvintážnil" onen jack, zjistil jsem genialitu tohohle kabelu. Není pájený. Prostřední signálový drát je napíchnutý na zlacený trn a stínění je připojeno šroubkem, který se propíchne skrz izolaci. Tudíž jeho oprava trvá asi pět minut, dá se zvládnout i na pódiu a stačí na to kapesní nožík.
  Povolí se zlacený šroubek:
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/janec-130209-135936-dsc00062.jpg
Kabel se vytáhne, zkrátí se o pár centimetrů/milimetrů - až za zlom, žejo big_smile.
http://ulozna.soulslavers.com/soubory/janec-130209-140001-dsc00063.jpg
Kabel se zasune zpátky až nadoraz, což je asi 20mm hluboko (doporučuju naslinit bužírku, lépe tam vklouzne smile ) a zašroubuje se zpět onen jediný šroubek.
Plug and play!

0 xLajků:

2

Re: Planet wawes circuit breaker

Jujda, mám ten stejnej kábl a dneska hrajem koncert, beru do kapsy macgyver nožík. Dík
Teda, výrobce se studeňáků nebojí....
Koncert je volnějšího charakteru, skoro bych si přál, aby mě to potkalo a já se ukázal jako "mistr HANDMADE" cool
PS: S tím rozděláváním, taky vždycky, když rozlomím nějakou věc při pokusu ji bezeškodně rozšroubovat pro příště vím, jak ji bezeškodně rozšroubovat. lol: )

Bass guitar: 4 string hand-tooled prototype, type JB pasive, Lakland skyline 44-02 deluxe, EXL 170, TC electronic BG 500 2 x 10", acoustic fretless- "balejšn"
0 xLajků:

3

Nedávno jsem si tenhle kabel koupil a přímo na papírovém obalu se chlápci z Planet chválí svojí genialitou, že opravdu mysleli na vše a kabel udělali tak, aby se dal kdykoliv rychle opravit. Není to tedy, že by se báli studeňáku, ale proto aby jsme se my muzikanti nebáli opravy smile

0 xLajků:

4

RAT napsal:

Není to tedy, že by se báli studeňáku, ale proto aby jsme se my muzikanti nebáli opravy

Po stránce spolehlivosti se mi tohle řešení vůbec nelíbí. Spíš si myslím, že hlavním důvodem je úspora nákladů při výrobě. Poctivý Jack s pečlivě pájenými spoji musí přece vydržet víc než celý kabel, žádné opravování nepřichází v úvahu. A když už, tak mám kabel rezervní. Vy ne?

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

5

Záleží asi na tom, kde s nim hraješ. Kdybys hrával občas po hospodách nebo na fesťácích, kde ti každej kdo okolo projde vykopne kabel nebo ti div nenablije do baskytary, určitě bys něco takového ocenil.

0 xLajků: