1

Téma: Spunty do usi, ktere ano a ktere ne

OHROPAX Soft neeeee

Rada. Na zkousku jsem si vzal nove spunty. Zluty pytlicek (hezky vyraz) s modrym obrazkem, napis bile Soft, cerne nakreslene ucho a napis Ohropax - luxus fur die Ohren, Made in Germany. NEBRAT!!!!! Jsem hluchy, jsou tzv. na hovno. 8)

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

2

Re: Spunty do usi, ktere ano a ktere ne

big_smile no toto... a ktery spunty teda propagujes?

Máma má mísu. Ema mele maso. Herbert loupe banán.
Efka je šťastná. sputnik okultnik
0 xLajků:

3

Div se, usetrim kapsu vsem. Zatim mi prijdou dobry Classic II od EAR, v lekarne za 9 Kc. Vyrobu tipuji na UK.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

4

Už tady o tom byla diskuse, ale ani z ní, ani z tohoto jsme nepochopil, proč hrát strašlivánsky nahlas a dávat si šputny do uší ? To je dle mýho jako koupit si Ferrari a pak pro jistotu celou dobu jízdy přibržďovat. Prosím vysvětlení.

0 xLajků:

5

ja to tak taky beru...ale zas.. chapu to. Proc slyset jen tri roky,kdyz muzes tricet,ze? tongue

Máma má mísu. Ema mele maso. Herbert loupe banán.
Efka je šťastná. sputnik okultnik
0 xLajků:

6

my hrajem nahlas kvuli bubenikovi, kdybych mu mohl stahnout volume, tak muzu jit taky niz a kytaristi jakbysmet

0 xLajků:

7

Dan napsal:

Už tady o tom byla diskuse, ale ani z ní, ani z tohoto jsme nepochopil, proč hrát strašlivánsky nahlas a dávat si šputny do uší ? To je dle mýho jako koupit si Ferrari a pak pro jistotu celou dobu jízdy přibržďovat. Prosím vysvětlení.

Bubeník je jasnej, i když ten se může mírnit a jen tak to šmudlat, ale neni to ono, když do toho neřeže tak to nemá šťávu :c). Druhá věc je kytarista, kterej svůj zvuk vytváří nejen zkreslením z předzesilovače ale taky nakreslením koncáku a taky nakopnutím bedny, výsledkem je super šťavnetej zvuk, kterej je bohužel hodně hlasitej. Jakmile se trochu ztlumí kocák, tak už to tam neni. Už z toho mám lehce poškozený jedno ucho, taže nosim jen jeden špunt, abych ještě druchym uchem moh vnímat zvuk normálně. Přecejen každej špunt trochu zkresuje.
Taky mám docela dobrý zkušenosti s EAR (funguje dobře i když se přesřihne napůl, má menší útlum, ale taky zkreslení).

MM Sterling 4
SWR SM-500 + SWR Goliath Sr.
Tech 21 Bass Driver, Boss Bass Flanger

Hora str. 29 , eh, kde je? na stole? pod stolem? ve skříni? to je jedno... :c)
0 xLajků:

8

dobrej bubenik umi hrat klidne pianissimo, a pritom nesmudlat. Uz jsem prestaval doufat, ze by to tak mohlo byt, ale heureka - potvrzeno osobni zkusenosti.

0 xLajků:

9

ondras napsal:

dobrej bubenik umi hrat klidne pianissimo, a pritom nesmudlat. Uz jsem prestaval doufat, ze by to tak mohlo byt, ale heureka - potvrzeno osobni zkusenosti.

rad tomu verim, ale nas to neumi, takze to musim resit mne dostuplnejma prostredkama

0 xLajků:

10

Kdyz hraji na kombo sam, kdyz hrajem ve zkusebne v klidu spunty nepouzivam. Zazili jste rozdil hrat na malou mistnost a v sale pro hodne lidi? Nektery nacviky delame s aparaturou kterou pouzivame na koncert a je to dobre, kazda aparatura chce jiny pristup ke strunam, tot ma zkusenost. Uz takhle slysim hovno, piska mi v usich, huci v hlave kdyz mi nekdo triskne cinelama vedle hlavy a chces li ozvucit vetsi sal 200W pro b asu trosku malo, dik, 1000 W bez spuntu jsem zazil a znovu to zazit ani nechci a i lekarka na fonu (jsem jiz psal) mi ochranu doporucila a moc se divila ze neni pro tvrdsi styly samozrejmosti.Staci kdyz se pripletu do tlaku beden ze me odfukujou dolu (trochu prehanim), neni kam utyct, zvuk nejde jen dopredu. Blues, jazz, ja nevim nac myslite kdyz spunty zavrhujete, mozna podobny ochrany nepotrebuji, ja nevim nehraju to, neumim to, nemam na to ani basu, ani aparaty. Kdyz si prectes co mam za nastroje vidis metalovou basu, metal zrovna nesepta, sluch bych rad jeste zachoval, obcas chci slyset mam te rada, nechci si to jen precist, nebo odezrit z pusy. Nemluvte o prervavani, jeste jsem nezazil ozvuceni celyho salu na vsech rozich apd., zazil jsem jen aparaturu na podiu, podium neni vysoky, lidi nesedi jak na poslechu Mozarta, nekteri tanci, nekteri stoji, brani sireni, musis mit volume aby vzadu vedeli zac vysolili za listek. Na septanou postu nechodi.
Nedespektujte prosim tvrdsi styly,  i zde hraji hudebni nastroje a hudebnici a chodi na to lidi kteri to maji radi. Mne se libi Slayer napr, ten zrovna potichu take nejde poslouchat. U nekterych stylu je hlasitost nutna aby vynikly veskere veci.

0 xLajků:

11

no dobre, koncert s metalovou bandou je asi neco jinyho, parkrat jsem zaskakoval v jedny HC parte, takze asi vim, o cem mluvis, kazdopadne (s vyjimkou vohuleni lampovyho aparatu a kecu o "stave" a tak) porad nerozumim tomu, proc ti kluci v garazi solili tu muziku tak bolave nahlas, na zkousce mi tim kravalem vylezlo z usi tolik mazu, ze bych si z nej mohl uplacat vlastni bustu.

0 xLajků:

12

hahahaha pak umim pochopit...
Ja nerozumim ty vasni do lamp u tvrdych stylu, asi sem blbka. Jen reakce, neni to gro odpovedi, to bylo v prvnim po smichu z tve busty. Dobryyyyy

0 xLajků:

13

ondras napsal:

no dobre, koncert s metalovou bandou je asi neco jinyho, parkrat jsem zaskakoval v jedny HC parte, takze asi vim, o cem mluvis, kazdopadne (s vyjimkou vohuleni lampovyho aparatu a kecu o "stave" a tak) porad nerozumim tomu, proc ti kluci v garazi solili tu muziku tak bolave nahlas, na zkousce mi tim kravalem vylezlo z usi tolik mazu, ze bych si z nej mohl uplacat vlastni bustu.

V garážich je většinu neskutečně nahovno akustika, neni nad větší prostor... A pokud lidi nepřidou na to, že je blbost stát si u repráku, tak to řvát bude, navíc když bubeník solí...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

14

Bych nemohl byt na podiu, i kdyz jdu bokem, stejne mi to vadi a obcas na buzeni mrknout musim. ale i proto chci bezdrat a pak i odpochoduji na cerstvy vzduch se nadychat. Uz budu natacet hlavu(zesik) jinam. Vzdyt vis jak jsou kolikrat velka podia a mas li tam mit bubny, 1-2 kytary, basu, zpevaka a plno haraburdi...

0 xLajků:

15

dobrej bubeník umí hrát  piánko, i ten náš to zvládne, ale hrát big beat piánko nemá moc draivu, a já semměl tu smůlu, že sem stál vždycky vedle činelu, takže usi dostávali zabrat, tak sem kolirát hrál se špuntama a řeknu vám, že sem basu slyšel pomalu líp než bez špuntů, zanikly mi totiž v uchu kytary:( jeeeeeeeeeeee to byla slast, slyšet jen bicí a basu:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

16

Špunty jsou pro slečinky... smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

17

My chlapi si zalejeme usi voskem smile smile smile

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

18

A co tak hlasitym bubenikum naridit povinne (aspon na zkousky) jazz-rockove palicky tloustky cca 14mm? big_smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

19

Tak ty by naší bubenici vydržely asi tak první dva takty...

0 xLajků:

20

mikulik napsal:

Tak ty by naší bubenici vydržely asi tak první dva takty...

naseho (predchoziho) bubenika jsem donutil ze zdravotnich duvodu zakoupit spejle a vysledkem - behem prvni skladby - byla zkusebna plna kusu drivek jak o zabijacce a jeho prekvapeny a vycitavy pohled pres jedinou jakz takz prezivsi spejlicku (samozrejme zakoupil ty absolutne nejdrazsi spejle, ktery v krame meli). Na vetu "vono se ti to prodrazi, nez se naucis hrat" reagoval teatralnim vhozenim zbytku palicek do kamen a vzteklym odchodem.
Nejaky cas potom vyhrozoval navratem od bicich k altove fletne, na kterou zacinal, coz zbytek kapely vskrytu naplnovalo nadsenim. Bici ovsem (bohuzel) i nadale vedou.

0 xLajků:

21

Nasemu bubenikovi se sice spejle postupne rozpadaly (zivotnost 10-15 zkousek?), ale polocas rozpadu tretina pisnicky??? ROFL

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

22

ondras: LOL LOL LOL LOL LOL!!!!!

0 xLajků:

23 Naposledy upravil: ondras (18. 05. 2006 14.51:53)

d.a.l.i napsal:

Nasemu bubenikovi se sice spejle postupne rozpadaly (zivotnost 10-15 zkousek?), ale polocas rozpadu tretina pisnicky??? ROFL

snazil jsem se mu poradit, ze kdyz bude hrat rovne, tj. ne krive, tj. podle metronomu, nebudou se mu urcite vubec lamat. Nejak mi ale neveril a - klepaje si na hlavu - rika "metronom mam prece tady" (sic!). Pokracovaly tedy "unexpected bars" doprovazene destem spejli.

0 xLajků:

24

ondras viz vtip o bubenicich - jake mas IQ? - 65 - Jake palicky pouzivas?

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

25

mate pocit, ze chranit sluch mate v popsanych situacich jen kvuli bubnum? cooo? cos rikal? haha

0 xLajků:

26

no já teda špunta někdy ocenim protože když bubeník mrdne do crashe tak docela uši bolej. Někde jsem slyšel že činel má někdy až 120dB což myslim už je práh bolestivosti ne?

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

27

to se uvádělo dříve, jak si člověk postupně zvyká na hluk tak se to posunuje a stává se odolnejším. teď by to mělo být 130dB. Jinak já používám na tlumení hluku uzavřený sluchátka, nějakje ten dB to stáhne

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

28

Dr. Gonzo napsal:

to se uvádělo dříve, jak si člověk postupně zvyká na hluk tak se to posunuje a stává se odolnejším. teď by to mělo být 130dB. Jinak já používám na tlumení hluku uzavřený sluchátka, nějakje ten dB to stáhne

tak to si nejsem jistej, naopak, když se vystavuje moc velekj dávkám, tak se mu může ucho poškodit a může si snížit práh bolestivosti. Sluchátka jsou dobrý pro basáky, protože hodně tluměj vejšky a basy moc ne, takže pokud se s basou v kapele někdo moc neslyší, ať použije sluchátka.

MM Sterling 4

0 xLajků:

29

a budem hrát všichni se sluchátkama a budeme jak Otík z Vesničko má středisková:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

30

hej, to je moje image:-)

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

31

nebo jak ten debil z LInkin Park

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

32

Sluchatka nemuzu, maxi silikonovy spunty  M od SONY, a asi by to nebylo moc hezkyyy kdybych vystupoval se sluchatkama. treba je to blbost ale uchem, myslim tim co je vne hlavy, zachycuji vibrace a cokoli prilozeneho na, by vnimani tlumilo.
Ten nazor ze ucho si zvykne na hluk. Jasan ale za jakou cenu.

0 xLajků:

33

s těma sluchátka jsem si dělal prdel:-)
s tím ucho si zvykne na hluk jsem to ¨myslel jako v průběhu evoluce, jako že před 100 lety byl práh bolsestivosti 120dB, dnes je 130dB
+ znáte nějaký špunty co tluměj rovnoměrně celý zvukový pásmo(alespoň zhruba). co jsem se te´d vrátil z ž rockoupání tak mi píská v uších tak 3x tolik co předtím, tak si chci příště uši chránit, jenže klasický špunty ořežou hlavně vejšky

0 xLajků:

34

Aha. Prdel haha. Mam doma sluchatka na strileni, pujcim Ti je.

0 xLajků:

35

nekde na netu jsem viděl obchod s ruznejma druhama spuntu, byly tam i takovy vychytany stromečky na provazku kolem krku, u kazdych spuntu byl frekvencni rozsah kde tlumily, mazec :c), skoda, ze nejsou s dostani v Cechach :c(

MM Sterling 4

0 xLajků:

36

Pavel napsal:

nekde na netu jsem viděl obchod s ruznejma druhama spuntu, byly tam i takovy vychytany stromečky na provazku kolem krku, u kazdych spuntu byl frekvencni rozsah kde tlumily, mazec :c), skoda, ze nejsou s dostani v Cechach :c(

Nekde na netu. Zkus prosim popremyslet a dat sem link. Otestoval bych je. A kdyz tak privezl i pro ostatni.

0 xLajků:

37 Naposledy upravil: Hocke (06. 06. 2006 10.58:53)

http://www.elvex.com/ear-plugs.htm
http://www.gunaccessories.com/aearo/Pel … /index.asp
http://www.earplugs.de/

0 xLajků:

38

jj, diky, ten 3 link si pamatuju, kdybys nejaky privazel jsem prvni mezi zájemci.

MM Sterling 4

0 xLajků:

39

rekni jakyy, schvalne jestli se shodnem, vychazel jsem z linku inzenyra. Ty obyko maji v lekarne i stejne znacky, ty tedy asi nee.

0 xLajků:

40 Naposledy upravil: Pavel (07. 06. 2006 13.22:58)

Jestli je to aktualni, tak mam ve vyberu bud Jazz with Band nebo Express pro spoluhrace a pro me bud MusicSafe III nebo UltraTech, chtel bych ozkoušet, jestl je v tom takovej rozdil, za tu cenu. Ale nevim jestli ty nebo ty, UltraTech maj vetsi utlum, coz by se pro nase pekelny prostredi ve zkusebne hodilo, ale pro hudbu jsou zas delany MusicSafe, tak nevim... Kolik bys chtěl za dopravu ?

MM Sterling 4

0 xLajků:

41

Ja za dopravu nechci nic. Kdyz to  bude ze Statu k necemu to pridam.

0 xLajků:

42 Naposledy upravil: peepa (08. 09. 2006 16.21:31)

Hele a jak to máte se špuntama když u toho máte zpívat? Já s tim mám dost problém, tak jsem špunty potlačoval, pak přišel hlasitější bubeník, trochu se mi povedlo ho ztišit ale razí myšlenku že to dobře rozezní jen když to je správnej (rozuměj pořádnej) úder. Teď zase přidal   a špunty už jsou nevyhnutelný, ale:
a) ztratila se kytara wink - rozhodně už nechci aby to kytarák pentlil více, páč kdybych náhodou ten špunt vytáh, tak mi to ustřelí bubínek
b) není moc slyšet zpěvy (přes špunty) - odposlechy už nemůžou víc, protože začnou vazbit mikra (a to jsou to superkardiody od Sennhesera) - slaďovat se s ostatními pak jde hrozně těžko.
c) při zpívání se zašpuntovanejma ušiskama si příjdu tak nějak úchylně (hlas zase zní úplně jinak)   

Poradí někdo? Nebo si prostě musím zvyknout? Nebo musím přijít o sluch?
Nepomohla by nějaká zástěna před bicmena? Nebo tak něco? Máte někdo zkušenosti?

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

43

Kup si in-eary. Pustíš si do nich to, co chceš slyšet, zbytek ti to trochu utlumí. A nebudou ti vazbit mikrofony.
Akorát jsou trochu dražší než špunty.

0 xLajků:

44

genja napsal:

Kup si in-eary. Pustíš si do nich to, co chceš slyšet, zbytek ti to trochu utlumí. A nebudou ti vazbit mikrofony.

Jenze to porad neresi hlasiteho bubenika vs. ztrata sluchu... Budete mu muset doporucit spejlove palicky, pripadne tenci (a radeji lamavejsi, aby mel duvod ztlumit smile A pripadne vycpat bubny ponozkama smile
A nebo ho presvedcit, ze ma hledat kvalitni ton pri nizsi hlasitosti smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

45

to nebude lehké sad
mimochodem, in eary bych musel vyhulit na moc a to mi pak to ucho rozseká ještě rychleji sad
mno, to je asi úděl bo co smile

DEAN export 4, Peavey DynaBass 4 MKII. (RM Pickups BHB44), Boss GT6B, H&K QS410PRO, ESH RaptorIII.
Jinak vobě ruce nemotorně levý...a jsem prase, neb basu kreslim, někdy míň, někdy víc, někdy vůbec, někdy pastelkou
0 xLajků:

46

ineary bys podle me zas tak moc vyhulit nemusel, ale to bych rekl ze je stejne pase pro typky co maj hudbu jako zabavu kupovat inear do zkusebny k tomu mix, zesik atd je dost nakladna zalezitost

thumb nt 5, thumb nt 4 fretless, ibanez sdgr
trace elliot AH250, trace elliot 4x10H, mono sys 1x15, sansamp, sonic maximizer
0 xLajků:

47

d.a.l.i napsal:
genja napsal:

Jenze to porad neresi hlasiteho bubenika vs. ztrata sluchu... Budete mu muset doporucit spejlove palicky, pripadne tenci (a radeji lamavejsi, aby mel duvod ztlumit smile A pripadne vycpat bubny ponozkama smile
A nebo ho presvedcit, ze ma hledat kvalitni ton pri nizsi hlasitosti smile

Pokud jde o rockovou muziku, tak bubeník musí být trochu řezník, protože jinak to opravdu nezní - nemá to tu šťávu. Bubeník co do toho jen tak ťuká se hodí na jazz apod (čímž nesnižuji význam posledně zmíněného hudebního stylu ;o)

máte vytlumenou zkušebnu?

0 xLajků:

48

mno, na jedný stěně polystyren a na něm plata od vajíček, všude jinde okolo chlupaté koberce a v oknech dvojité matrace smile

0 xLajků:

49

tak to musí být sakra řezník ten váš bicman, když dělá takovej rachot i ve vytlumený cimře ...  každopádně nemá smysl nutit bubeníka hrát potichu - bude hrát nejistě a blbě. Samozřejmě musí umět pracovat s dynamikou - kažká písnička nebo pasáž vyžaduje jinou, že ...

0 xLajků:

50

jo, to on zvládá, dynamiku používá, ale je to mlátič, to je fakt...ona dvojšlapka je dvojšlapka smile
Možná by pomohla větší místnost, ale kde jí vzít???
Co ty zástěny, nemáte s tím někdo nějaký zkušenosti???

0 xLajků:

51

já včera ukončil zkoušku protože mě začlo od bubeníka bolet ucho....a stejně mě to nebavilo protože hrál furt umca umca umca a když začal hrát dobře tak řekl že to sou blbosti...nesnáším punkově odchovaný bubeníka

0 xLajků:

52

No to jo....když chce hrát kapela hustě,musí do toho bubeník řezat,jinak to nehraje.A když umí řezník pracovat s dynamikou,tak je to fakt paráda.Takovýho bicmena mám já-zahraje od fakt grin rachotu s šílenou dvoušlapkou,po krásný rokový rovný bicí,přez různý krkolomný rytmy na pět či na sedm a umí vzít metličky a hrát,že to sotva slyšíte,...a to všechno klidně s klikem ve sluchátkách.Je to šikula!Nojo...nemáme ale toho kytaristu.

0 xLajků:

53

Matej napsal:

No to jo....když chce hrát kapela hustě,musí do toho bubeník řezat,jinak to nehraje.A když umí řezník pracovat s dynamikou,tak je to fakt paráda.Takovýho bicmena mám já-zahraje od fakt grin rachotu s šílenou dvoušlapkou,po krásný rokový rovný bicí,přez různý krkolomný rytmy na pět či na sedm a umí vzít metličky a hrát,že to sotva slyšíte,...a to všechno klidně s klikem ve sluchátkách.Je to šikula!Nojo...nemáme ale toho kytaristu.

SAKRA máš to ale štěstí!!!to je správnej bubeník od metálu po jazzík....

0 xLajků:

54

To ale fakt nekecám.Já jsem taky čučel,když jsme si poprvé zahráli.Víš jak to je-ve svým regionu už každého znáš a s každým jsi hrál,takže jsi z toho časem trochu zklamanej.Tenhle kluk se pristěhoval za Slovenska asi před 5-ti roky(spolu hrajem asi rok)a dlouho jen tak pozoroval místní scénu.Mě třeba znal a věděl přesně jak hraju-prý na nás několikrát byl a já neměl o ničem tušení.Když o tom někdy kecáme,tak se shodnem na tom,že je to mezi náma fakt muzikantská"láska"na první dojem.Jenže chcem na muzice,byť jen na té amatérské bázi,ale s profi přístupem pořádně makat,vymejšlet,hrotit možnos,rytmy a způsoby a trávit na tom čas a k tomu není moc lidí nakloněnej.Každej chce honem něco uplácat a hned s tím vylézt před lidi v regionu a machrovat před kámošema.Jenomže tohle mě už moc nebere.To jsou pro mě kapely,který se pak postavý před pořádný poblikum,někde kde je konkurence a sesypou se z toho!

0 xLajků:

55

Jo, takovejch bubeníků je fakt málo......toho si určitě moooooc vážíš. A dobře děláš smile

0 xLajků:

56

Samozřejmě když se tady pár,takovejch těch zmrdíků,co chtěj někoho dobrýho do kapely a jdou klidně přez mrtvoly a zničej snažení nějaký kapelky-tak ho začali lanařit a dokonce i finančníma stimulama.On sice ještě hraje s takovou rock-blues kapelou,s kterou máme společnou zkušebnu,ale to je jiný-jsme všichni kámoši a on říká,že se s nima vždycky parádně rozehraje.Já jim vlastně taky dost pomáhám-hraje tam basačka,kterou učím a je fakt šikovná.Snad kdyby tak nekalila.Dá po akci klidně 15 piv a je ready.

0 xLajků:

57

smile tak to je jak naše zpěvačka smile

0 xLajků:

58

Siegi napsal:

Ja za dopravu nechci nic. Kdyz to  bude ze Statu k necemu to pridam.

hele Siegi mám interní dotaz, potřebuj špunty, ale ne na hraní...spíš do baráku když to kolem tak trochu bouchá, kolem V5 až V10, neporadíš? Myslim že bys o tom moh něco vědět....nechci úplný zatlumení, spíš když na mě někdo zařve tak abych slyšel ale když tohle někdo hodí V5 do místnosti tak abych aspoň už druhej den slyšel....díky....

Hur Hur Hur!
Ehm...Keen JB (snímače fender), Hocke BG113..
A spousty chromu....:D
0 xLajků:

59

tak  s těma holkama bych si asi rozuměl:)

0 xLajků:

60

To Palec: Myslíš s tou chlastací basačkou?Já s ní teda držet tempo nedokážu...já mám tak třetí,když ona pátý a já mám tak osmý a ona tak třináctý a to už jsem docela nakulenej.Ale před hraním ani prd!

0 xLajků:

61

no to musí být holka 13 piv, ale zkusil bych to s nou (zachlastat) smile

0 xLajků:

62

Tak to bych Ti neradil.Ona se totiž vůbec nezdá.Vypadá jak nějaká coolgymplačka-studuje nějakou antropologigi nebo jakýho šlaka a pořád se usmívá...a to i po těch 15-ti pivech.

0 xLajků:

63

no tím líp, třeba někdy zachlastáme:)

0 xLajků:

64

Hocke napsal:

Re: Spunty do usi, ktere ano a ktere nehttp://www.elvex.com/ear-plugs.htm
http://www.gunaccessories.com/aearo/Pel … /index.asp
http://www.earplugs.de/
Editoval Hocke (06. 06. 2006 11.58:53)

Ahoj.... hledala jsem přesně tyto špunty do uší a narazila na tuto diskusi, moc za ni děkuju a moc děkuju za odkazy...

Můj taťka celej život hraje www.quantiminoris.cz a  poslední dobou se mu tak zhoršil zvuk, že skoro neslyší na levé ucho , má tam 65 dB šumu , v pravým míň.... slyší různý ozvěny se vteřinovým spožděním a další podobný hrůzy.... a právě se nechce tak úplně vzdát, potřeboval by dotočit CD na vánoce pokud to půjde a mluvil o muzikantských špuntech.... Tak jsem hned jedny objednala a doufám, že to bude to pravé ořechové a půjde mu t s tím. Držte palce....

Muzikantský špunty bych skrz ochrany sluchu doporučovala všem a hned od začátku... Vyvarujete se tak náhlým negativním změnám v životě, pokud vás hraní z větší poloviny živí a je vaším koníčkem, bez kterýho si neumíte život ani představit.

0 xLajků:

65

Ja na zkouskach obcas pouzival klasicky z lekarny, jak vosk tak obyc. Ale moc mi to nevyhovuje, asi bych si na to musel zvykat vic. Nejak divne to pak vnimam. Specialni muzikantsky jsem nezkousel.

Nicmene byl jsem na audiu kvuli zanetu zvukovodu a nabehu na zanet. str. ucha a zjistili mi, ze na 8kHz uz ztracim (myslim, ze tam jsem slysel od 40dB) ....takze tema ucpavek do usi se pro me stalo timhle stipancem zase aktualni.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

66 Naposledy upravil: Bari111 (05. 12. 2008 11.16:28)

OK napsal:

Ja na zkouskach obcas pouzival klasicky z lekarny, jak vosk tak obyc. Ale moc mi to nevyhovuje, asi bych si na to musel zvykat vic. Nejak divne to pak vnimam. Specialni muzikantsky jsem nezkousel.

Nicmene byl jsem na audiu kvuli zanetu zvukovodu a nabehu na zanet. str. ucha a zjistili mi, ze na 8kHz uz ztracim (myslim, ze tam jsem slysel od 40dB) ....takze tema ucpavek do usi se pro me stalo timhle stipancem zase aktualni.

No ono je to určitě na zvyku, ale pro záchranu sluchu cokoliv...... akustické trauma číhá zarohem....

Jestli do vánoc dojdou, doufám že jo, tak sem pak pisnu, jakej z nich má taťka pocit... Teď v tom jednom uchu má taky ty obyč pěnový z lékárny, takže to může pak hned porovnat. Ale předpokládám, že podle popisu by mělo být nošení comfortnější.

0 xLajků:

67

Já jsem si muzikantské špunty pořídil (http://www.etymotic.com/ephp/er20.aspx) a jakkoliv je to asi super na koncerty nebo pro jiné nástroje, tak zrovna na basu mi to příjde blbý. Basy to utlumí, ale výšky to relativně propouští, a tak v důsledku se tak člověk slyší mnohem hůř než s pěnovýma za bůra z lékárny. Pokud jsem zpíval, tak jsem si je stejně musel vytáhnout a jinak se mi lépe hraje s obyčejnýma.

A=A
0 xLajků:

68

Bari111 napsal:

Jestli do vánoc dojdou, doufám že jo, tak sem pak pisnu, jakej z nich má taťka pocit..

Kterys objednala? Tyhle http://www.earplugs.de/Cont/Plugs/MusicSafe-III.asp ?
Jinak to vypada na podobne tem etymotic co psal kober.

Ale co, ted jsem zas slysel, ze obecne hluboke frekvence negativne pusobi na bunky v mozku a ze se zmensuje mozkova kapacita ci co... sportem a hudbou k trvale invalidite hmm

0 xLajků:

69

Tak pánové a dámy už sem sice moc nepřispívám a jenom čtu ale na tohle musím zareagovat.
Proč špunty do uší?????
Hlasitej bubeník=neumí hrát je jasny,že když hraje něco hodně rychlého tak automaticky zhlasuje ale to je potřeba trénovat co když pak potřebuje použív dynamiku to už nemá kam zhlasit leda hrát krumpáč=dnešní bubeníci umí hrát rychle ale nemají vubec ždnou techniku
Kytaristi hrajou moc nahlas=každej kokot si kupuje 100w lampu a pak se diví,že to potichu nehraje  =jsou zblnutí dezinformacema z ruznejch internetovejch for typu jedině messa nic jiného nehraje.
Basák se snaží za každou cenu prosadit ať ho jde slyšet=1000w Ampeg a spol.
Výsledek toho všeho je ten,že se an podiu natož tak ve skušebně nikdo neslyší,hromada randálu,kraválu a banda hluchejch lidí.
Na podiu nepotřebuju moře watu za prdelí nehraju,na stadionu na 50 metrovém podiu!!!tak ať se v pohodě slyším a o ostatní se postará PA.
Znám kapely ktery prostě maj tak vykuleny kytary,že je zvukař ani do PA nepouští,to je magořina.
Základ všeho zvuku je pořádek na podiu.
Tvrdit,že když se do bicích nemlátí na krev tak nehrajou muže jenom kretén.
Zažil jsem bubeníka kterej třískal tak,že když to rozjel na činely tak jsme nemuseli hrát protože  šlo slyšet jen ho druhej dem mi pak hvízdalo v uchu,skončil,takhle se nedá hrát,to pak nemá smysl trénovat techniku apod když se musímve finále soustředit jen na to jestli ohluchnu.
Něcoiného je samozřejmně u člověka kterej hraje 10-20-30 let každej týden 3x to už se někde projeví i hraní potichu ale mladí kluci co hrajou rok a začínaj bejt hluší tak to je peklo.
Doporučení je bubeníka utlumit co to jde,kytary stáhnout,nepotřebuju na zkušebně super bomba zvuk ten si nechávám na akce kde to má kam utýct,zejména to ocení zpěvák kterej se najednou uslyší jak je falešnej protože nebude muset řvát jak kretén tudíž neskončí na operaci s hlasivkama.
Hrajeme každej týden,někdy i dvakrát,kytaristi maj 50w komba a je to pohoda na podiu slyšíme vše uplně super když něco náhodou neslyším tak si to malinko přidám do odposlechu.Pohoda na podiu je základ.

ukulele
0 xLajků:

70

Dobrej prispevek. Bohuzel zakladni vymluva jsou ty bubenici, kteri - mlatej a mlatej a dynamiku delaj silou.
Ale i kdyby to bylo tak jak ma bejt, tak porad je to nadmerny napor na usi. I kdyz hrajes mezi akustickyma nastrojema v malem telesu, je to napor. O orchestru vubec nemluve. Kazdopadne kdyby to bylo v el. zvucenejch kapelach jak pises ty, bylo by podstatne lepe na podiu. Hlavne kvuli tomu vlastnimu zazitku.

Ty usi je fajn si chranit, prave kvuli budoucnosti smile Myslim, ze problem mladych-hluchych (tedy spis permanentne zatlumenych. Ona ta hluchota/ztrata na vyssich frekvencich neni zpusobena poskozenim nervovych zakonceni. To by muselo byt uz hodne zle. Ale permanentnim zatlumenim v prenosu ve strednim uchu) ale casto byva mnohem spis v pouzivani sluchatek a permanentnim poustenim hudby s prilis blizkeho zdroje.

0 xLajků:

71

Mimochodem, docela by mě zajímalo jak skončil Matěj se svým tinitusem...

0 xLajků:

72 Naposledy upravil: CharlesBass (05. 12. 2008 15.47:29)

Šakal napsal:

Tak pánové a dámy už sem sice moc nepřispívám a jenom čtu ale na tohle musím zareagovat.
Proč špunty do uší?????
Hlasitej bubeník=neumí hrát je jasny,že když hraje něco hodně rychlého tak automaticky zhlasuje ale to je potřeba trénovat co když pak potřebuje použív dynamiku to už nemá kam zhlasit leda hrát krumpáč=dnešní bubeníci umí hrát rychle ale nemají vubec ždnou techniku
Kytaristi hrajou moc nahlas=každej kokot si kupuje 100w lampu a pak se diví,že to potichu nehraje  =jsou zblnutí dezinformacema z ruznejch internetovejch for typu jedině messa nic jiného nehraje.
Výsledek toho všeho je ten,že se an podiu natož tak ve skušebně nikdo neslyší,hromada randálu,kraválu a banda hluchejch lidí.
Na podiu nepotřebuju moře watu za prdelí nehraju,na stadionu na 50 metrovém podiu!!!tak ať se v pohodě slyším a o ostatní se postará PA.
Znám kapely ktery prostě maj tak vykuleny kytary,že je zvukař ani do PA nepouští,to je magořina.
Základ všeho zvuku je pořádek na podiu.
Tvrdit,že když se do bicích nemlátí na krev tak nehrajou muže jenom kretén.
Zažil jsem bubeníka kterej třískal tak,že když to rozjel na činely tak jsme nemuseli hrát protože  šlo slyšet jen ho druhej dem mi pak hvízdalo v uchu,skončil,takhle se nedá hrát,to pak nemá smysl trénovat techniku apod když se musímve finále soustředit jen na to jestli ohluchnu.
Něcoiného je samozřejmně u člověka kterej hraje 10-20-30 let každej týden 3x to už se někde projeví i hraní potichu ale mladí kluci co hrajou rok a začínaj bejt hluší tak to je peklo.
Doporučení je bubeníka utlumit co to jde,kytary stáhnout,nepotřebuju na zkušebně super bomba zvuk ten si nechávám na akce kde to má kam utýct,zejména to ocení zpěvák kterej se najednou uslyší jak je falešnej protože nebude muset řvát jak kretén tudíž neskončí na operaci s hlasivkama.
Hrajeme každej týden,někdy i dvakrát,kytaristi maj 50w komba a je to pohoda na podiu slyšíme vše uplně super když něco náhodou neslyším tak si to malinko přidám do odposlechu.Pohoda na podiu je základ.

Tak pod tohle se jako zvukař i jako muzikant podepíšu. Dík.

0 xLajků:

73

Pod tohle se musí podepsat každej, snad až na valnou většinu bubeníků, který znám... :-? Prasata!

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

74

... ŠAKAL psal pravdu,mám po x letech x bubenících možnost hrát s mistrem bubeníkem který toto má srovnané hraje parádně dynamicky technicky a vůbec je celkově takovej ukázněnej a cítím že ze zkoušek chodím né dojebaný ale pěkně vysmátý(.né vysmahlý) teda hlavně moje ušiska jsou v pohodě....  TAKŽE ANO HRÁT VÍCE POTICHU TO JE UMĚNÍ!!!!! A měl jsem možnost být na koncertě skvělého umělce RICHARDA BONY a ten právě veřejně toto dost PROKLAMUJE učit se tichosti a umět hrát potichu atp.. wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

75

richo5 napsal:

TAKŽE ANO HRÁT VÍCE POTICHU TO JE UMĚNÍ!!!!!

Tak bicí nemají být o síle, ale švihu, žáno...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

76

richo5 napsal:

A měl jsem možnost být na koncertě skvělého umělce RICHARDA BONY a ten právě veřejně toto dost PROKLAMUJE učit se tichosti a umět hrát potichu atp.. wink

Je fakt, ze Bona kdyz mluvil s Markem na plovarne tak to hodne zduraznoval. Ten jeho podzimni koncert byl spickovej. Za nedlouho ho tu mame zpatky
Kdyz jsem pak byl na Varttine tak jsem tam prostredniho Ebena potkal a byl z Bony uplne odvarenej a nadsenej. Bohuzel Ebenum pred tim par dni zemrel tatik, takze tema trosku posmutnelo. Ale primotal se tam jeden typek, kterej hrozne nadaval (v ramci toho podzimniho agharta festu) na urvanyho Millera a taky vychvaloval Bonu. Me se teda asi libilo vsechno, ten podzim byl skvelej. Ale faktze nejvic chvaly jsem slysel na Bonu. Z tech prazskych koncertu ci agharta jazz festu s tim souhlasim, ale pro me byl jednoznacne na podzim jednicka Cohen v jazz goes to town v Hradci....ale to je jina kapitola.

Nicmene v LMB bylo trosku hloupe pri tech citlivejsich koncertech (Bona, Burton/Galliano nebo i trosku EST), ze tam pak hrozne hluci barmani se sklenickama, ukecany lidi okolo atd.

0 xLajků:

77

..tak je vidět že nejen my muzikanti ale i barmani by měli více cvičit dynamiku... wink a BONA navíc je velice milý člověk a vůbec prostředí z jakého vyšel a podmínky jaké měl ..natahovat na kytaru ukradené rozpletené brzdové lanka jízdních kol místo strun ..a kam to dotáhl dnes!!!!  klobouk dolůů před ním pánové !!!!!!   a my tu řešíme takové p......y  wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

78

Používám takový tvrdší, nejsou úplně oblý,ale trochu do špičky.. jsou docela dobrý,je teda pravda,že basu slyším o dost míň - hlavně dynamicky,ale bez špuntů bych už si snad zkoušku nedokázal představit, i když hrajem relativně potichu,tak se nám tam dost prolínají frekv. spektra a nástroje se občas ztrácí + máme slabý zpěvy

0 xLajků:

79

Kus vaty do sluchovodu a je to:-P

This song is about a bunny rabbit. If you dont like bunny rabbits then fuck you.
-Daron Malakian
0 xLajků:

80

mě pomáhá si uši dlouho nečistit :-) jinak mam traktiristický sluchátka a to se slyšim krásně, to seou sylšet jen basy.... na některý konzerty se ale špunty hoděj, když de člověk jako divák, vobčas mam pocit že mi bubínek urve celou palici.... jinak hrát na zkouškách potichu, to je základ, pak se dá muzikantsky trochu pracovat, v rachotu a hluchu to nejde....

0 xLajků:

81

Ja jsem ted spokojen s Etymotic EtyPlugs.
Drzi jak pribity, vydrzely i koncert Fourth face :-)
Akorat jsou dost drahy. U mistnich prekupniku stoji 500. Jinak se daji sehnat kolem 10$ z ciziny

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

82

Šakal napsal:

Proč špunty do uší?????

Šakal napsal:

Šakal napsal:

To je fakt, ale furt je jednodussi koupit spuntiky nez hledat tiche spoluhrace....

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

83

Zajímalo by mě,jakej je rozdíl mezi těma špuntama za dvacku a za pětikilo.. můžete to někdo porovnat? Na minulý zkoušce jsem se skoro neslyšel, ty šputny i když sice tlumí vejšky a jiný frekvence,než co lezou z basovýho komba,tak samozřejmě z basovýho komba lezou i ty harmonický,který to ale tlumí dost a docela to je znát..

0 xLajků:

84

Rozdíl tam je.
Už jenom to, když si na ty trubičky vedoucí zvuk položíš prst, tak to sebere výšky.
Ono to sice nějaký útlum na výškách má, ale neni tak veliký.
Mě, jako spíš kytaristovi, sedí líp. Zkreslená kytara se přes ně líp poslouchá právě kvůli těm harmonickým, které nejsou stažené. S pěnovými špunty se mi nehrálo dobře.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

85 Naposledy upravil: hofa (08. 12. 2008 10.28:51)

Lukáš napsal:

Zajímalo by mě,jakej je rozdíl mezi těma špuntama za dvacku a za pětikilo..

taky používám ty etymotic... jsou parádní nejen do zkušebny ale i na koncerty (Truffaze i Kid Koalu jsem si s nima dal a bylo to naprosto luxusní - jak doma v obýváku big_smile )

rozdíly oproti pěnovým špuntům (subjektivní) - tlumí rovnoměrněji všechny frekvence, netlumí tolik (oproti klasickým pěňákům mi teda poslech přijde o něco hlasitější), dají se umývat a používat dlouhodobě (pěňáky po omytí nedrží splasknutý po zmáčknutí a blbě se strkají do ucha - líp jsou na tom ty pěňáky od planet waves)

kober napsal:

tak zrovna na basu mi to příjde blbý. Basy to utlumí, ale výšky to relativně propouští, a tak v důsledku se tak člověk slyší mnohem hůř než s pěnovýma za bůra z lékárny.

s tímhle teda nemůžu souhlasit - osobně mi přijde, že právě basu slyším líp se špuntama (možná to je tím, že se víc říznou ty kytary a basa pak vynikne) a když mám špunty tak zeslabuju kombo

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

86

Hele,odkaď jste objednávali ty špunty etymotic? Už o nich docela uvažuju,dneska jsem o zkoušce sundal na jednu písničku pěnový špunty a zjistil,že až na činely je to v poho a že to moc tlumí basy od mý basy smile

0 xLajků:

87

Lukáš napsal:

Hele,odkaď jste objednávali ty špunty etymotic? Už o nich docela uvažuju,dneska jsem o zkoušce sundal na jednu písničku pěnový špunty a zjistil,že až na činely je to v poho a že to moc tlumí basy od mý basy smile

Z eBaye, konkrétní prodejce už ale nefunguje...

A=A
0 xLajků:

88

kober napsal:

Hele,odkaď jste objednávali ty špunty etymotic?

http://www.sluchatka.net/69-etymotic-er … ky-do-usi/

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

89

Já jsem je bral odsud, jsou levnejší:
http://earplugstore.stores.yahoo.net/profmusearpl1.html

Výhodný je ten Band 5-ti pack, kámoši to ocení smile U nás si je chválí bubeník a kytarista, dechařům ale prý vadily. Mně jako basákovi vyhovují. Povytažením se dá nastavit míra tlumení a trochu i poměr tlumených frekvencí. Jsou super, všechno je při hraní zřetelné - zpěv, kytary, normální dialogy, akorát je snížená hlasitost.. Pěnovky to zamuchlají a nerozeznáváš pomalu nic.

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

90

nemo napsal:

Já jsem je bral odsud, jsou levnejší:

Koukám,koukám... a jak sis je nechal poslat? Vyplatí se to vůbec?

0 xLajků:

91

Pětipack vyjde s dopravou na 350,- za jedny.
Způsob dopravy je "Express mail international" do 3-5 dnů, mám pocit, že je to služba americké pošty USPS, něco jako naše EMS.

Sadowsky NYC Standard 5, Moon JJ-4, Moon JJ-5, Hofner Club Contemporary, Squier CV50 P-Bass butterscotch blonde, Fernandes P '78, Tokai P '81, Warwick Corvette Standard 5 fretless
Mesa Walkabout head, GK MB500, GK MB200, Tecamp Puma 500, Genzler Bass Array 12-3, Bergantino HS410, Genz-Benz NeoX 212T, Greenboy Bassic 15
0 xLajků:

92

Pánové, asi je to subjektivní, ale dávat 350 káčé za pětici špuntů a ještě přes oceán se mi jeví jako megazbytečný. Jako už někdo výše v této diskuzi, i já používám alespoň 10 let (ale měním je : ) žluté kulaté válcové nekónické špunty z lékárny, balíček stojí kolem 7-10 korun. Možná je to ušima, ale i když mám tyto špunty, slyším zcela konkrétně všechny nástroje spoluhráčů i zpěv. I díky používání špuntů na zkouškách a někdy i na koncertech s nějakou hlasitější kapelou slyším stále zcela perfektně. Zkuste špunty z lékárny, fakt je to levný a uspokojivý řešení!

0 xLajků:

93

Už jsem si objednal ty spešl smile

t.kedzior napsal:

Možná je to ušima, ale i když mám tyto špunty, slyším zcela konkrétně všechny nástroje spoluhráčů i zpěv. I díky používání špuntů na zkouškách a někdy i na koncertech s nějakou hlasitější kapelou slyším stále zcela perfektně

No ono taky záleží,jak výkonný máš basovej aparát.. pak ti to s těma špuntama věřím.. i já sem s obyčejnýma,podotýkám,na KONCERTECH,byl docela spokojenej.. ale ve zkušebně je to horší

0 xLajků:

94

Neboj, fáze spešl špuntů přišla po fázi obyčejných, neuspokojivých.
Ale každopádně jsou lepší pěnovky než žmolka ubrousku, vata, nebo vůbec nic.
Tinitus je sviňa.

0 xLajků:

95

Tak Lukáš pak určitě popíše svoji "americkou" zkušenost s cizáckými ucpávkami : )

Ale jak už se tu psalo, záleží na uspořádání hudebníků a aparátů ve zkušebně, na obložení stěn, hlasitosti bubeníka. Mně se špunty osvědčily při středních i velkých basových výkonech... mluvím o zkouškách. Na pódiu při koncertech se je snažím spíš nepoužívat, ale někdy zkrátka není zbytí, jinak bych dočasně ohluchl.

Každopádně špunty doporučuju, protože ztratit sluch (nebo jeho část) by pro nás mohlo znamenat ukončení basových extempore a vlastně většiny muzikantských aktivit. I když - hluchej by třeba mohl někomu (třeba harfenistce) obracet noty... nebo nohy...

0 xLajků:

96

To já se snažím špunty brát na každý pódium,protože když nemám extra výkonnej aparát,tak se o něco lépe uslyším - navíc potřebuju stáhnout hlasitost bicích,vedle kterých většinou stojím,ty jsou největší svině big_smile a řvát na zvukaře,že chceš někam do příposlechu nemá většinou cenu,páč u nás je tam flétna,zpěvy..ale občas tam něco basovýho přebuzenýho hrálo smile špunty určitě doporučuju taky,při prvních bolestech hlavy po zkouškách..

0 xLajků:

97

Tyjo, ač používám špunty tak si připadám jak nahluchlej, dneska sem řek asi 20x cože a 20x prosím(?)... jakoby nestačilo že sem nablblej:-D

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

98 Naposledy upravil: Lukáš (30. 01. 2009 15.19:30)

Už mi došly domů,zatím jsem zkoušel s nasazenejma pustit hudbu do věže a zní to dost frekvenčně vyrovnaně,i můj hlas.. ten útlum (píšou 12 dB) se dá zhruba nastavit,jak moc to člověk zatlačí do ucha. Až budu mít zkoušku s kapelou,tak poreferuju víc,zatím to vypadá,že to opravdu funguje smile

0 xLajků:

99

Po první zkoušce s bezpražcem můžu říct,že rozdíl je..ale řeknu to kulišácky: pokud bych hrál jenom na bezpražec,tak bych musel bejt blbej,abych si ty špunty pořizoval.. poreferuju dál,až budu mít ok pražec

0 xLajků:

100

hmm a naky jiny za rozumnejsi cenu ??

nemusej ani bejt frekfencne korektni.. spis aby mi to nerozmelnovalo basu a nedelalo mi to z marka ampega...

nejak na stary kolena mi zacina vadit ten bordel..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků: