Téma: G-major - TC Electronic
mám spadeno na nějaké efekty a rozhlížím se co by bylo pro mne nej. Ten G-major mne zaujal, že má fakt dost věci co bych opravdu využil a to především:
- kompresor (trochu se bojím aby se nechoval nějak sterilně, ale mělo by se dát nastavit vše, takže snad by se měl přiblížit nějakému optimu)
- reverb
- chorus (rád bych kdyby uměl oddělit basové frekvence a ty pouštěl bez upravy jak to dělá např chorus od BOSSe ...nevíte zda to G-major umí taky? )
- octaver (slyšel sem že i EBS má na Ečku drobné nedostatky, tady se asi budu muset hlavně zaměřit jak bude reagovat na fretlessa, můj digitech je u něj totiž zmatený)
- plně parametrický EQ (určitě by se mi mohl hodit)
- ladička (ta se vždy hodí)
- a další věci
Ještě bych rád věděl jak je to s přepínáním banků, jestli lze sestrojit lehký footswitch nebo to musí být vždy jen přes midi kábl, ten origo je položka navíc, a mě by dostatečně postačila možnost zkočit na jiný vedlejší present.
Kdybych to chtěl kupovat v krabičkách od EBS, tak při ceně jedné krabky kolem 4-4,5tis by to bylo dost, tohle by bylo jistě levnější řešení. A ještě trochu bych se bál kdyby se mi tam vyskytl šum, čím bych ho likvidoval, ten tc má přece jen v záloze i šumové brány popř vyříznuí určitých frkvencí....možná si umí pohrát i s brumem???
Akorát nevím jestli se nemám bát nějakých prázdných děr při nizkých frekvencích, zda to ten G-major umí i s baskytarou. Popř jestli máte nějaké tipy na co si dát bacha, co vás na něm znejistilo tak prosím napište. Já jsem teď domluvený z kámošem, že si ho vyzkouším u něj ve zkušebně a můžu si sním opravdu pohrát, ale pokud budu mít tipy na co si dát bacha tak si to mohu ověřit.
Chci to především pro bezpražec, ale i pražec. Teďkom sem totiž zapojil fretlessa přes digitecha a ten mizerný kompresor a reverb zapojený do malého 10W komba tomu zvuku dává jiný rozměr, ale je to zvuk i klidně do kapely. U pražce je to trochu choulostivější.
Prosím pište pište

David Eden WTX-260 , SWR Goliath 2x10 (x2), HOCKE BN110