1

Téma: Trace Elliot AH250SMX - smyčka

Drazí přátelé, spolubasovníci, kolegové...

Jelikož jsem narazil na jeden problém s efektovou smyčkou u siliče Trace Elliot AH250SMX, potřeboval bych nějakého vlastníka této zelené skříňky, aby mi zjistil, jestli se při připojení jacků do smyčky okruh přeruší a jde to jen přes loop zpět a nebo jestli původní cesta je zachována a efekt se jen přimíchává. U mě se jen přimíchává pomocí potáku "effect level".

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

2 Naposledy upravil: CharlesBass (18. 01. 2009 22.53:52)

Re: Trace Elliot AH250SMX - smyčka

Mno a když tento poťák effect level vytočíš na max, je to jako úplný přerušení (jen přes efekt), nebo ve je výchozím signálu 1:1 efekt a původní signál? To mě dělalo u Vanhorna taky. Tam nebyl ten poťák, prostě lez ven signál čistej s efektovaným 1:1. Dost by mě to vytočilo, pokud bych efekty chtěl ve smyčce používat. Tak sem tu smyčku používal jako linkový výstup. Jiný tam totiž nebyl lol

E. Myslím že by nebylo špatné pokud by se jednalo o balanci a poměr 1:1 by byl v půlce dráhy toho poťáku. Pak bych jeho přítomnost chápal.

0 xLajků:

3

Ivo, u mého zesáku mám smyčky dvě, jedna se dá přimíchávat (pomocí effect level) a druhá okruh přeruší

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Ivo (19. 01. 2009 08.06:16)

pipa napsal:

Ivo, u mého zesáku mám smyčky dvě, jedna se dá přimíchávat (pomocí effect level) a druhá okruh přeruší

To jsem měl u bejvalýho, tady už je bohužel jen ta, co má vepředu poťák a dá se přimíchávat. Vzadu má sice u té smyčky nějakej přepínač a taky poťák s + a - decibelama, ale teď ho nemám u sebe, tak nevím, co je u toho napsáno, abych to sem plácnul.

Edit: Byl by problém takovou smyčku do zesáku dodělat?

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Kubš (21. 01. 2009 00.51:50)

Teoreticky nebyl - trace nebude udělanej jako kalkulačka - tzn. oldskůl amp na starý dobrý součástky ne zmrdaný pidikundy jako v současný spotřební elektronice....

Takže Ivo pokud seženeš typana co bude rozumět elektroschématům-pokud si na to netroufáš sám, a seženeš schema tvýho zesu a schema zesu kterej má tebou požadovaný "fíčrs" tak i lehce dementní radioamatér to udělá...tedy pokud ohlídáš aby ti neposlintal desku.....

(víc po mně nechtěj moje přihlášení je čiště náhodný, náhodou sem narazil na tenhle thread a zdálo se mi že by ti bylo fajn napsat jakožto používači žabákoapců.....sou fajn...)

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

Kubš napsal:

Teoreticky nebyl - trace nebude udělanej jako kalkulačka - tzn. oldskůl amp na starý dobrý součástky ne zmrdaný pidikundy jako v současný spotřební elektronice....

Takže Ivo pokud seženeš typana co bude rozumět elektroschématům-pokud si na to netroufáš sám, a seženeš schema tvýho zesu a schema zesu kterej má tebou požadovaný "fíčrs" tak i lehce dementní radioamatér to udělá...tedy pokud ohlídáš aby ti neposlintal desku.....

jéé.. upřímně rád tě tu vidim.

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Nook (21. 01. 2009 00.52:57)

no ne, hodina duchů odbila a s ní přišel Kubš, hehe!

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

8

Ty brďo, pověsti nelhaly!!!! Jsem rád, že jsem to před odchodem do postele ještě pustil, stal jsem se svědkem historického okamžiku!

P.S. kdyby mi chybělo 23 příspěvku do 11000, taky bych se vrátil big_smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

9

Kubš napsal:

Slečny dívky lolitky paničky všechny zasloužej BASU do pičky

lol lol lol lol lol lol

0 xLajků:

10

Vítej z5, Kubši

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků: