1

Téma: Má krásný zvuk,ale nevím značku

Zdarec.
Poohlížím se po novém aparátu.Zvukově bych se chtěl přiblížit aparátu který je ve skladbě"Už couvám" od Citronu.Nevíte někdo náhodou o jakou jde značku??Moc by mi to pomohlo.
Díky:/

0 xLajků:

2

Re: Má krásný zvuk,ale nevím značku

mám zato že měl nějakýho maršála...ale možná bude lepší vzít basu,projít pár hudebnin a vyzkoušet si nějaký hlavy - podle nahrávky vybírat apec není zrovna moc good,mohl bys být ve finále zklamanej

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

3

Typuju v te dobe na nejakeho lampoveho Marshalla, nahravala na to snad kazda bigbitova kapela, byla to takova ikona kvality. Podle me je ale zvuk zrovna v tehle pisnicce dany hlavne hracem a basou, aspon v te puvodni verzi to znelo jako bezprazec a tam prave hodne dela basa a technika hry.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Ivo (16. 01. 2009 16.36:38)

Myslím, že to nahrával Vlasák a v tý době měl G&L a Marshall Superbass, ale netroufnu si to tvrdit na 100%

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

5

http://www.musiccenter.cz/MARSHALL/Mars … B/:3:26869
Máte někdo zkušenosti s tímto marshallem??

0 xLajků:

6

Hanys napsal:

http://www.musiccenter.cz/MARSHALL/Mars … B/:3:26869

Knkrétně s tímto zkušenost nemám, ale co jsem občas hrával na různá komba od Maršálu, nijak mně to nenadchnulo. Navíc pokud máš 5strunu (já to nevím, jen tak sonduju), ty 10" repro budou hodně trpět.

Ibanez BTB-405 QMHS, Jolanka D-BASS
Mareček eLeMdvojka, CARVIN V410T, H-BASS 115

...vám povím, se z teho občas linó tóny....se jeden diví...
0 xLajků:

7

Kytaru mám Epiphone Thunderbird IV.Původně jsem uvažoval nad hlavou a bednou,ale protože mám trucovnu v patře s točenými schody a zkoušky každý víkend,tak vyhráva prakticky přenosné kombo.Stejně,než to koupím,tak si ho řádně vyzkouším někde na prodejně.

0 xLajků:

8

Hm tenhle maršál se zas tak dobře nosit nebude ... 51kg ! Pro dva lidi sakra práce...

Jenom dotaz, už si nějaký aparát někde zkoušel? Zkus si ho nejen zvukově, ale i před zabalením a zaplacením se s nim projdi. Nevím asi hrajete rock (citron) možná by na potřeby zvuku a na pendlování mezi trucovnou a zkušebnou stačilo kombíčko 3OOW s 2x12, či 2x1O ...

0 xLajků:

9

ja mam taky box 4*10 a pri predstave se stim jen tak prochazet na zkousku bych teda bral neco ohodne prenosnejsiho... nemluve o tym ze to sam ani neprenesu.

"Music is the only thing keeping the planet together"

Warwick Corvette, Markbass LM Tube, Markbass NY 121, Warwick BC 10
0 xLajků:

10

Hanys napsal:

měl jsem B150, je tam použitej víceméně stejnej zesilovač, akorát to hraje do 15" repra. Zvuk to mělo docela pěkně čitelnej,akorát to teda moc netlačilo...
Tady k tomu kombu tak hodit 15" box, ale to bys byl s cenou tak přes 20tisící a za ty peníze koupíš určitě lepší stroj...

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

11

Hanys napsal:

Kytaru mám Epiphone Thunderbird IV.Původně jsem uvažoval nad hlavou a bednou,ale protože mám trucovnu v patře s točenými schody a zkoušky každý víkend,tak vyhráva prakticky přenosné kombo.Stejně,než to koupím,tak si ho řádně vyzkouším někde na prodejně.

Basolutně nechápu tvou logiku. Tak pokud to chceš přenosné a přitom výkonné, proč teda kombo? Kdzž můžrš mít zvlášť zesík (klidně o váze 2-3 kg) a menší bednu s 2x10 nebo 1x12, bude to rozhodně přenosnější, lépe umístitelné ve vozidle atd...

0 xLajků: