1

Téma: fendrovo vercajk?

prodavaji se u nas klice k serizovani vyztuhy krku s takovyma tema "zamorskyma" rozmerama?

0 xLajků:

2

Re: fendrovo vercajk?

u nás k sehnání asi není, zrovna včera jsem na tohle téma mluvil s kytarářem a šroubovali jsme krk mého preclíka tím klíčem co jsem k němu dostal - rozměr v palcích - no a hned se ožvejkal, prý to dělají z mekčích materiálů aby se raději zničil klíč než výztuha, kdyby to někdo moc dřel... takže jsme pak vzali normální imbus a šlo to v klidu taky....

0 xLajků:

3

Imbus je asi nejjednodussi si pribrousit 5mm...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

4

Imbus se dá koupit, já jsem ho na třetí pokus v železářství sehnal

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

5

pipa napsal:

klasický imbus určitě, ale ten originál na fendera, to bude asi těžší

0 xLajků:

6

Ausländer napsal:
pipa napsal:

Je třeba se ptát po inbusech v imperiálních/palcových rozměrech. Já teda koupil velkou imperiální i metrickou sadu na eBayi.

A=A
0 xLajků:

7

Ausländer napsal:

Já mluvím o originále na Fendera, US míry. Někde tu o tom i bylo téma

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

8

pipa napsal:

Já mluvím o originále na Fendera, US míry. Někde tu o tom i bylo téma

ahá - no vidíš, tak jsem zase o informaci bohatší smile ale klasickýho americkýho preclíka jsem sešteloval i metrickým imbusem....

0 xLajků:

9

Mě se to nepovedlo, je to rozměr (snad se nepletu) 3/8
kobylku jsem seštěloval v pohodě metrickým, ale výztuha bez šance, proto jsem ho sháněl. Ale možná to není u všech modelů stejné, zdá se mi, že jsem někomu šteloval Fendra a stačil na to nějakem metrickej, tak nevím.
Pokouším se tady to téma vyhledat, ale asi hledat neumím, najít ho nemůžu. Někdo tenkrát řešil podobný problém jako já (precision elite, ročník 83-84)

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

10

To je ta dlouhá tyčka, co jsem měl v kufru, když jsem koupil basu? smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

11

pipa napsal:

kobylku jsem seštěloval v pohodě metrickým, ale výztuha bez šance, proto jsem ho sháněl. Ale možná to není u všech modelů stejné, zdá se mi, že jsem někomu šteloval Fendra a stačil na to nějakem metrickej, tak nevím.
Pokouším se tady to téma vyhledat, ale asi hledat neumím, najít ho nemůžu. Někdo tenkrát řešil podobný problém jako já (precision elite, ročník 83-84)

no já mám nový model - 2006 myslím - třeba to je už jiný!

0 xLajků:

12

Ivo napsal:

To je ta dlouhá tyčka, co jsem měl v kufru, když jsem koupil basu? smile

jo jo to bude ono smile smile

0 xLajků:

13

pipa napsal:

Řešilo se minimálně to, že si Kuře koupil inbusy, aniž by věděl, že jsou dvoje rozměry. A dá se to snadno dohledat pod klíčovým slovem "Innensechskantschraube Bauer und Schaurte" smile
Jinak stejná zkušenost, kobylka je OK, výztuha - tam to nějakým metrickým jde, ale člověk si to dost omačká. Na Fokusce jsem to risknul a šlo to, na Fendera jsem si koupil ty pravé.

A=A
0 xLajků:

14

kober napsal:

Řešilo se minimálně to, že si Kuře koupil inbusy, aniž by věděl, že jsou dvoje rozměry

Ne, řešil to tuším uživatel slot-bas, už je to delší dobu, shodou okolností koupil basu ze stejné serie jako mám já. Je to trochu atyp (má od výroby mechaniky a kobylu schaller a aktivní snímače fender, vyráběli to jen cca 2 roky a asi se to moc neujalo), teď jsem šel pro šupleru (plastovou) a můj imbus má 2,7 mm-novější Fendery mají řek bych 4-5mm...ale to není důležité, rozhodně se u nás dají imbusy v amerických mírách sehnat, při troše shánění. Já jsem je natrefil poměrně rychle, v městečku Bučovice...a to jsem se bál, že to budu shánět kdovíjak komplikovaně

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

15

To by mely bejt normální "INČOVÝ" imbusy? 
Pokud jo, tak ty se daj sehant uplne v pohode, v praci je taky pouzivame ( hlavne na nejaky americky stroje)
http://www.makronet.cz/zbozi/11484/zbozi.html.htm

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků: