1

Téma: Rana pri zapnuti komba

Ahoj,
jsem lama, takze nevim, jestli je to normalni, ale mam doma nove kombo a pri zapnuti a po chvilce i po vypnuti dava do repra docela slusne rany. Je to normalni nebo ne?

Diky za odpovedi

0 xLajků:

2

Re: Rana pri zapnuti komba

No pokud nemá zpožděné zapnutí, tak by se tam to lupnutí mohlo vykytovat. Je to daný proudovým nárazem při zapnutí. A co to máš za značku?

Bass: Fender JB MIJ, Stagg JB - Reverse, Jolana - Galaxis
Apec: SWR SM-400, GK 410 SBX
Efekty: BOSS ODB-3, BOSS GEB-7, Marshall -Jackhammer, Digitech - Digidelay
0 xLajků:

3

Mně se to do beden taky vždycky ozve,ale nikdy jsem to nijak neřešil...

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: Kom2 (15. 01. 2009 13.25:10)

No je to Hartke A100. Ma vystup i na sluchatka a kdyz jsem je mel v kombu pri vypnuti, tak jsem myslel, ze je po nich. Nastesti teda prezily, ale stesti, ze jsem je nemel na usich...

0 xLajků:

5

Stahuj před vypnutím komba koncák (prostě celkovou hlasitost),ať to kombo moc netrápíš. Jinak to lupnutí je proudovej náraz,ale komba by měly bejt vůči tomuhle ošetřený..

0 xLajků:

6

Stazene to mam na nulu, ale rana je to porad dost velka... sad

0 xLajků:

7

Já bych řek, že je to normální. U lacinějších a slabších komb se nepoužívá ochrana reproduktoru. Některý zesilovače todle prostě dělaj. Chce to si dávat pozor a třeba ty sluchátka tam nenechávat zapojený při vypínání/zapínání. Akorát bych to probral ještě s někým, kdo má to samý kombo, nebo v krámě, jestli to dělá taky.

...JOLANA VIKOMTBASS a 10 prstů...
0 xLajků:

8

Když jsem začínal tak jsem si koupil Van Horna a to to dělalo taky, hlavně teda při vypnutí se to rozpískalo jak blázen, já to vždycky používal abych naštval starou smile

0 xLajků:

9

tak zas na druhou stranu,to lupnutí aspoň svědčí o tom, že v reprech není spálená cívka....:)  Podle mně je to ač nepříjemnej,tak zdravej zvuk toho, že je všechno v pořádku..ostatně repráky od komplu,nebo rádio taky po zapnutí lupne,ale není to tam tak intenzivní,protože se jedná o mnohem menší repro..

SWRista
EPIPHONista
INFINITY numetal czech band
PIGSLAP czech groove metal
0 xLajků:

10

HerryBass napsal:

Když jsem začínal tak jsem si koupil Van Horna a to to dělalo taky, hlavně teda při vypnutí

big_smile jaja,rána jako z kopáku big_smile ale myslím že to moc neškodí... neřešil bych to a tímto uzavřel diskuzi smile

0 xLajků:

11

Me takhle lupne ve Warvovi (15W) kdyz ho vypinam, ale neni to zadna velka rana a dela to i se stazenou hlasitosti, dela mi to od zacatku (tj skoro uz 2 roky) a zadnej problem se doposud neobjevil.

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků: