1 Naposledy upravil: D4rth (23. 05. 2006 16.07:28)

Téma: poradte do zacatku

Nazdar,rozhodl sem se poridit baskytaru a mam par dotazu...
a]ma cenu si kupovat petistrunku(neumim hrat na kytaru,ale chci hrat metal)?
b]muzete mi doporucit nakou dobrou ucebnici nebo jiny zpusob jak se naucit zaklady?
Predem dix za odpoved (j)

0 xLajků:

2

Re: poradte do zacatku

Mno ja myslim ze petistrunka na metal neni na skodu ( to je v pdstate tvoje vec struna hore dole na metal ju vyuzijes urcite )

A ucebnica je dobraa Basova kytara od Hory ale tam je viac nez len zaklady - tebe by som zozaciatku odporucil nejake taby a odpocuvanie z nahravok ( hlavne sa musis vedet naladit ) smile

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

3

Myslim že pětistruna neni od věci zvlášť na metal a ze začátku bych vlezl hned k nákýmu učiteli aby jsi nechyt hned náký špatný zlozvyky...

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

4

basstanda:hm taby...to se rekne ale kdyz nevim jak to spravne chytit : /
Gimzy:to by bylo idealni ale kapsa mi to zrejme nedovoli

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: Beor (23. 05. 2006 18.23:52)

Než sem ztratil passwordy, psal sem tu jako Sender pár věcí o tom, že se toho hodně naučíš pozorováním a přemýšlením o tom, co ti z toho leze atd. Ze začátku je opravdu fajn, když ti někdo ukáže dveře, ale vejít už stejně musíš sám. Pamatuj, there is no spoon.

0 xLajků:

6

D4rth napsal:

Gimzy:to by bylo idealni ale kapsa mi to zrejme nedovoli

Já vim že to neni nejlevnější ale když ti to někdo ukáže kdo tomu rozumí tak se nebudeš muset vracet k základům jako třeba mě se občas stane smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

7

Klidne bych zustal na 4 strunce, podivej na specialni basy na metal, treba B.C.Rich 4 strun prehrsle a urcite nikdo nebude rikat ze jsou jazzovy; jsou levnejsi a uceni ti pujde snaz.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

8

Taky jsem pro začátky se čtyřkou...pak se rozhodneš, jestli tě to vůbec baví...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

9

Taktez bych pro uplny zacatek doporucil ctyrku - casem vzdycky muzes vymenit nastroj. A porid si neco levneho, klidne z druhe ruky (a vem si k tomu nekoho, kdo ti trochu poradi ohledne kvality).

Za ucitele se priklanim, i kdybys mel v prvni fazi neco usetrit na nastroji (ale kopyto neber smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

10

ja zas rikam, proc do zacatku ne 5ku, kdyz bude hrat metlos, ale je to ciste subjektivni a zalezi na stylu

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

11

Když si tak vzpomenu na svoje začátky, mám pocit, že konkrétně mně by bohatě stačila dvoustrunka, ale to sem nepatří smile Každopádně bych se taky pro začátek přimlouval za čtyřku, na ní si osaháš, kde je kterej tón...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

12

me by dokonce kdyz jsem zacinal stacila i jenom ecko-strunnka - a spouste lidem staci celej zivot...
pro zacatek bych taky radeji doporucoval 4ku....ne ze by to na ni bylo nejak extremneji lehci (kdyz mas basu v ruce poprve v zivote tak je podle me jedno jestli ma 4 nebo 5 strun) ale je levnejsi, lip se shani a neni tak narocna na aparat...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

13

hele ja furt ty signatury prodavam wink big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků: