1 Naposledy upravil: Paparatzzi (01. 01. 2009 20.11:23)

Téma: Oprava/odpražcovaní mojí basy

Brej den ve spolek, potřeboval bych od Vás profíků poradit pár věcí..
Takže můj první problém je, že když sem naposled vypojil basu z kabelu, zůstala mi v ruce i ta stříbrná "samice", do které se jinak ten kabel strká. Tím pádem se zvětšily dírky na šroubky a nedrží tam, taky netuším který kabel mám kam připájet.(chtěl bych i novou samici esi to de, a taky co mám udělat s těma dírama ať tam drží ty šroubky)
Za druhé mám v hrozně špatném stavu celý krk a hlavně pražce.Tak jestli se mi spíš vyplatí vyměnit pražce a srovnat krk nebo ji zbavit pražců ať si zkusím něco new(kam v ostravě zajít na kolik co vyjde). Buďte se mnou prosím trpělivý moc mě to baví a teď si nemůžu dovolit novou(ikdyž bych moc rád)

G&L L-2000 1984
GK 400RB 1993, Soundelirium PapaMobile 2x10
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
Aji já mám profil! Sækədʒəwiːə
0 xLajků:

2

Re: Oprava/odpražcovaní mojí basy

Pokud očekáváš, že ti někdo poradí, chtělo by to třeba napsat, co máš za basovku a popis jejích vnitřeností a aktuálního stavu. Nejsme jasnovidci.

0 xLajků:

3 Naposledy upravil: Paparatzzi (01. 01. 2009 20.39:58)

Sry nedoslo mi za potrebujete podrobnosti..No prazce sou sejmadane, zni tak od o. do 7. pak uz same drnceni a jine humusy.Je pasivni asi preclik od Apollo(nic moc ale co bych chtel za ty prachy)

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/p … fie467.jpg

G&L L-2000 1984
DOD FX-100 Pedalboad: Boss ODB-3 - Ibanez PD-7 - (DOD FX72) - Warwick RockTuner PT2 - Kokot Kompresor
0 xLajků:

4

Zkusim poradit aspon castecne:
Kabely zemnici jsou vetsinou propojene s obaly potaku a mozna nejaky vede i od kobylky, ti prijdou na obal samice a zive kabely prijdou na "spicku", tedy tam, kde se zasunuje spicka jacku. Pokud je to uzavreny konektor, muze to byt oznaceno nejakym symbolem, ale tezko takhle soudit a radit. Ta fotka nevypovida o vnitrsnostech kytary nic.
Co se tyka sroubku, uspesne se da aplikovat bile lepidlo na drevo s jemnymi drevenymi pilinkami, do ktereho se sroubek pred nasroubovanim namoci. Da se to dokonce i zpetne odsroubovat a zasroubovat. Pripadne bych pouzil sroubky o malinko vetsim prumeru, aby si zavit znovu vyrizly "do masa".

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

5

MK dik..Ted mam zrovna fotak v servise jinou fotku sem nemel k dispozici zitra samici cvaknu aspon mobilem

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

6

No, uvidime, spis si zkus najit nekoho, kdo tomu trosku rozumi, tyhle veci se na dalku resi blbe.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

7

Zeptam se dedy(elektrikar) Dik lidi a co udaleme s tim krkem?

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

8 Naposledy upravil: Wexx (01. 01. 2009 21.52:27)

Hmm... Podrobnosti jsou nutné, je spousta způsobů zapojení elektroniky. Teď aspoň vidíme, že máš PJko. Jedno z možných schémat zapojení je tady: http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_bass_p.gif Jelikož tam ale máš dva snímače, přimysli si k tomu ještě druhý snímač a potenciometr vyvážení (nebo druhé hlasitosti podle toho, jak je to zapojený), jako je to tady: http://www.rmpickups.cz/soubory/schema_bass_jj.gif Barvy kabelů budou samozřejmě jinak, ale i tak to není složité na pochopení (předpokládejme základoškolské vzdělání ohledně elektřiny).

0 xLajků:

9

No tak to doufam vyjde studuje management elektrotechniky tak to snad pochopim..Zitra rano jdu na to zkusim ty schemata

G&L L-2000 1984
0 xLajků:

10

s krkem neudelas nic, nebo mozna udelas ale nebude to nic dobreho pokud s nim potrebujes nejak hnout. to bych dal stopro nekomu kdo se tim zabejva....no a muj osobni nazor na odprazcovani...to se doma zvladnout da, pokud na to mas nervy. Ja jsem to na nejake sunce co mam take spachal a jako da se to, ale sam bych to urcite nedelal na nejakem nastroji kterej tak nejak hraje.

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

11

To by se vyplatilo koupit spíš samotnej krk (fokus je prodává k JB i bezpražcový).

0 xLajků:

12

to je docela dobrej napoad, ale neresi to problem se serizenim

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

13

Ozvi se na mail, nebo ICQ, Ostrava je v dosahu, muzu na tu basu mrknout

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

14

Diky moc spidre, nakonec sme s dedou to elektro dali do hromady:) S krkem sem to vyresil tak  ze sem s tim zasel normal do hudebnin. Takze Vam vsem moc dekuju nejvic mi asi pomohli ty schemata. Diky vsichni

G&L L-2000 1984
0 xLajků: