501

Re: STRUNY

..fajn fajn PEKELNÍKU big_smile ale co se píše na téj krabici jaké je přesné označení nebo název těch ocel DR .. popř. jaká by byla cena na pjetku .. dík wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

502

DR Lo-rider, stainless steel
cena??? to záleží kde kupuješ... big_smile,u zdejších zlodějů to v pětce asi nepůjde pod litr sad

0 xLajků:

503

k těm D'Addarium... jeden velezkušený chlapík mi poté, co jsem si stěžoval, jak ohavný to jsou struny, povídá: "No to je stará známá pravda: Adárka - dobré tak pro Ibanez." big_smile big_smile big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

504

Sakra a já si je chtěl zrovna koupit k vánocům:-)

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

505

Fuit napsal:

Sakra a já si je chtěl zrovna koupit k vánocům:-)

hele zkus Elixiry, jsou sice drahý, ale je to opravdu paráda - dal jsem na doporučení a už nechci jinak smile

0 xLajků:

506

tao-kan napsal:

No to je stará známá pravda: Adárka - dobré tak pro Ibanez.

jo tak to bych souhlasil big_smile:D tam se nepozná jestli sou na pyču struny a nebo basa celá,tam se to zamaskuje big_smile:D

0 xLajků:

507

Ausländer napsal:

hele zkus Elixiry, jsou sice drahý, ale je to opravdu paráda - dal jsem na doporučení

jo taky sem dal na doporučení  a proto si místo elixírů koupil coatedy .... a už taky nikdy nechci jinak big_smile:D

0 xLajků:

508

Ausländer napsal:

hele zkus Elixiry, jsou sice drahý, ale je to opravdu paráda - dal jsem na doporučení a už nechci jinak smile

Tak i ty, Brúte? smile

pekelnik napsal:

tao-kan psal(a):

No to je stará známá pravda: Adárka - dobré tak pro Ibanez.

jo tak to bych souhlasil big_smilebig_smile tam se nepozná jestli sou na pyču struny a nebo basa celá,tam se to zamaskuje big_smilebig_smile

smile no tak nějak...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

509

tao-kan napsal:

Tak i ty, Brúte? smile

no jo, a musím říct že jsi měl pravdu!!!

0 xLajků:

510 Naposledy upravil: hofa (17. 12. 2008 14.34:59)

uff tak jsem hledal ale moc nenašel, tak doufám, že mě s tím nepošlete k šípku (nebo do pr**le big_smile )
mám teď od OK natažený DRka Black Beauties... hrají moc fajn (jako každý nový struny smile ) ale říkal jsem si, jestli má cenu pořídit nějakej přípravek na ošetřování strun (např. FastFret), aby dýl vydržely hrát jako nový... no ale vzhledem k tomu, že na těch strunách je ten ochrannej povlak tak nevím, jestli bych jim tím Fast Fretem spíš neuškodil... máte někdo zkušenosti s používáním Fast Fretu na struny s ochranným povlakem (jako třeba nanoweb atp.)? má smysl pořizovat si ten Fast Fret (byl by to případně dárek k vánocům)? nepoškodí to tu ochranu? bude to k něčemu? a co na to Jan Tleskač?

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

511

já bych se toho trošku bál...ale přímou zkušenost s tim teda nemám

0 xLajků:

512

Ausländer napsal:

hele zkus Elixiry, jsou sice drahý, ale je to opravdu paráda - dal jsem na doporučení a už nechci jinak

No, zauvažuju jak to budu mít s penězma, oni se asi ty Elixíry vyplatěj ale ta vstupní investice mě odrazuje...

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

513

Fuit napsal:
Ausländer napsal:

hele zkus Elixiry, jsou sice drahý, ale je to opravdu paráda - dal jsem na doporučení a už nechci jinak

No, zauvažuju jak to budu mít s penězma, oni se asi ty Elixíry vyplatěj ale ta vstupní investice mě odrazuje...

Mám je tam měsíc a půl zatím beze změny

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

514

...pak kluci napište jak se ty elixír krásně pelichaj lol jinak PEKELNÍKU díky za info. o DR STRINGS!!!  wink wink tongue

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

515

richo5 napsal:

...pak kluci napište jak se ty elixír krásně pelichaj

Cože...? Sice jsem o tom slyšel, ale vzhledem k tomu, že je po 2 něsících vyměním, tak jsem to nikdy nezažil - tudíž nevím, jestli to enní z říše legend. Každopádně si ale stěžovat, že po půl roce už ty struny jsou takový a makový... big_smile To je, milostpaní, nonsens, jak říkají tihleti... logíci.

0 xLajků:

516

..no tak vzhledem k tomu jak se na těch eliksír vyzdvihuje životnost mě překvapuje výměna po dvou měsících ????  jaký to má pak smysl tato investice hmm

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

517

richo5 napsal:

..no tak vzhledem k tomu jak se na těch eliksír vyzdvihuje životnost mě překvapuje výměna po dvou měsících ????  jaký to má pak smysl tato investice hmm

No 2 měsíce hrajou a měsíc to pak je jakž takž. Takže 3 měsíce v klidu.
Když jsem měnil struny dřív každý měsíc, tak to bylo týden až 14 dní ok, a pak 14 dní špatný... Takže podle mě jsou elixíry dost fajn. Natáhneš je a 2 měsíce hrajou stejně - to není málo.

0 xLajků:

518

Pelichaj, moja je má na dvanáctce akustice už několik let smile nicméně to nemá žádný vliv na funkci (živočicháře)

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

519

hofa napsal:

mám teď od OK natažený DRka Black Beauties... hrají moc fajn (jako každý nový struny  ) ale říkal jsem si, jestli má cenu pořídit nějakej přípravek na ošetřování strun (např. FastFret), aby dýl vydržely hrát jako nový... no ale vzhledem k tomu, že na těch strunách je ten ochrannej povlak tak nevím, jestli bych jim tím Fast Fretem spíš neuškodil

....bych se vykašlal zasírat tyhle struny takovým sajrajtem a baskytaru taky...na červeny red labely od warwicku mi to pomohlo prodloužit životnost ,ale litaj z teho chlupy a pak máš hmatník celej od oleje a snímače jakby-smet...tohle použití je jen nouzovy

0 xLajků:

520

pipa napsal:

Pelichaj, moja je má na dvanáctce akustice už několik let smile nicméně to nemá žádný vliv na funkci (živočicháře)

.. jo PIPO ale jak se ti vypelichaj na base (eliksír) tak to ztratí (a to se u těchto bužírkových strun občas stává až zatraceně překvapivě brzy)total zvuk a nemáš šanci vyvařovat ani fastfrety atd. atp... podle mě by ty struny měly stát tak o polovinu míň aby se cena vyrovnala té jejich pověstné .."kvalitě.." mám tady kolegu, který je párkrát měl našponované na prkně takže vím co píšu...

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

521

richo5 napsal:

.. jo PIPO ale jak se ti vypelichaj na base (eliksír) tak to ztratí (a to se u těchto bužírkových strun občas stává až zatraceně překvapivě brzy)total zvuk

Co znamená "překvapivě brzy"?

0 xLajků:

522

tao-kan napsal:

Co znamená "překvapivě brzy"?

.. no právje ony zmiňované 3 metry.. a to je na struny takového formátu zatraceně málo podle mě..

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

523

richo5 napsal:

.. no právje ony zmiňované 3 metry.. a to je na struny takového formátu zatraceně málo podle mě..

Jak to? Když vydělíš cenu 3 měsícema, tak jseš na červenejch warwech měněnejch po měsíci, ale kvalitou jsi o x řádů vejš a ještě se ta kvalita drží celou dobu životnosti. V čem je problém...?

Jestli někdo hledá struny, který budou hrát skvěle rok, tak se zbláznil.

0 xLajků:

524

tao-kan napsal:

V čem je problém...?

... už jsem to napsal výše...

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

525

richo5 napsal:
tao-kan napsal:

V čem je problém...?

... už jsem to napsal výše...

No ale tu cenu jsem ti právě vysvětlil, ne? wink

0 xLajků:

526

tao-kan napsal:

Jak to? Když vydělíš cenu 3 měsícema, tak jseš na červenejch warwech měněnejch po měsíci, ale kvalitou jsi o x řádů vejš a ještě se ta kvalita drží celou dobu životnosti. V čem je problém...?

No... tak za cenu Elixiru mas 6 sad cervenejch warwu, takze s tim delenim zase opatrneji. Ono, kdyz ty warwy nenechas na ty base uplne shnit a tech 6 sad budes sundavat, cistit a obcas je vyperes, tak s nima vydrzis urcite rok.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

527

tao-kan napsal:

ale kvalitou jsi o x řádů vejš

to úpřímně pochybuju ty red labely namají na sobě žádný prezervativ takže barvou tónu jsou na tom o hodně líp, i když to jsou levnější dráty můžeš je fastfretovat nebo jinak laborovat a prodlužovat životnost, to si u těch eliksír můžeš
nechat jen zdát (za ty prachy) říkám po 21 leté praxi už mám jakous takous představu o strunách a eliksír se mi zdá jako pěkná zlodějina(cenově)... tlačená nezkutečnou masírkou(reklamou) .... toť vše ..

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

528

richo5 napsal:

a eliksír se mi zdá jako pěkná zlodějina(cenově)...

asi tak nějak...

0 xLajků:

529

ok, za sebe končím diskuzi, protože zastáváme opačnou stranu barikády smile

0 xLajků:

530

tao-kan napsal:

ok, za sebe končím diskuzi, protože zastáváme opačnou stranu barikády

.. ok ok vidím to stejně big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

531 Naposledy upravil: Ivo (19. 12. 2008 13.55:06)

Dobra, za sebe to taky shrnu.

Jestlize Elixiry nejde prat a ani udrzovat a vydrzi 3 mesice, tak na rok potrebujes 4 sady. Coz cenove vychazi cca 5600 Kč. Pokud červený warwy stojej 250 Kč, tak mám za tu cenu 22 sad warwu... Mno 52 tydnu v roce, to mi bude znit basa jako zvon a nemusím nic prát...

Takže pro mě je to vyřešeno!

Edit po obědě: Ale když prát budu, tak mám vyřešeno i zvonění na další rok! Pche... big_smile
Edit po kafi po obědě: A to nemám vysokou školu!

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

532

Copak zvoneni je jediny meritko kvality strun? big_smile Vy ste mi ale sasci. Ja vam nevim, ale nejaky dadarka na ladicce litaj jak smyslu zbaveny, kdyz se jim clovek podiva na zoubek (vlnku), tak taky zadna radost z nabehu, a pocit prostorovost zvuku? Kam pak se asi zatoulal.
Cerveny warwy neznam, ale odhaduju, ze budou jeste tak na polovine kvality co dadarka.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

533

OK napsal:

Copak zvoneni je jediny meritko kvality strun?

Ale to samozřejmě určitě NENÍ! Ale většinou, když struna nemá ten kovovej a jasnej ton, tak je zahuhlana. To se mi stalo třeba se strunama Trace Elliot, Rotosound. Prostě nejasnej ton uz od zacatku, ale ten samej dlouho. A prostě mi tam něco pořád chybělo. Výšky vždycky srazíš, ale uměle je nikdy nevyrobíš...

OK napsal:

Cerveny warwy neznam, ale odhaduju, ze budou jeste tak na polovine kvality co dadarka.

Tak je někdy jen tak ze zvědavosti zkus, přinejhorším vyhodíš 250 Kč. Mě se právě ten jejich zvuk líbí. Když se malinko ohrajou, tak znějí fakt dobře. Je pravda, že nevydržej nijak extremně dlouho a nejseš si nikdy jistej sadou co koupíš. Proto si pak vybírám sady, který hrály fakt dobře a ty restauruju (vařím). A stalo se mi, že jsem měl fakt extrémně dobrou sadu, ale tak extrémně nahovno (teď už naštěstí dlouho ne - klepu na dřevo)!

0 xLajků:

534

Zajimavy...mozna tomu nekdy dam pokus smile

Jinak struny by podle me mely byt adekvatni vybave. Stejne jako vsechno ostatni.

Ivo napsal:

Ale většinou, když struna nemá ten kovovej a jasnej ton, tak je zahuhlana.

S timhle - vetsinou - se da souhlasit u tech levnejsich sad. Me naopak prijde kovovej zvuk jako takovy trosku negativum. S tema DR coated jsem spokojenej jako jeste s nicim.

0 xLajků:

535

OK napsal:

Jinak struny by podle me mely byt adekvatni vybave. Stejne jako vsechno ostatni.

Jenže co je adekvátní výbavě? Elixír za 1400 Kč a jet je 3 měsíce do absolutní hluchoty, než je vyždímeš a nebo dávat každých 14 dní cenově dostupné nové struny a mít stále svěží zvuk? Jednou jsem četl rozhovor s jedním zajímavým basákem. Na dotaz "jaké používá struny" odpověděl "takové, aby mě je za 14 dní nebylo líto vyhodit".

OK napsal:

S tema DR coated jsem spokojenej jako jeste s nicim.

DR mám v plánu vyzkoušet ve studiu.

0 xLajků:

536

tak tak, dr black beauties a pohoda. já abych pravdu řek, tak bych byl zatraceně línej na to, abych každou chvíli měnil a pral a měnil a pral.. to mi za to nějak nestojí smile ale věřim, že fungovat to bude. a cinkání, takový to ryze kovový, taky nemám rád.

0 xLajků:

537

Ale vy me porad predhazujete cinkani, ja psal "kovovy a jasny ton". A mit struny adekvatni vybave pro me znamena to, ze se o ne taky dokazu postarat, budu o ne pecovat a nejen to, ze natahnu ty nejdrazsi struny a za 3 mesice je vyzdimany sundam.

0 xLajků:

538

no nevím, co máte třeba furt proti těm D'Darkám, jako několik týdnů vydrží fakt hezky hrát, není to nic extra vyjímečnýho, ale je to jak tu píše Ivo o těch červených warwách, za tu cenu něco přes 4 kila jsou dobrý, na struny za 1500 nemám, to jsem zkusil jednou a že by to bylo něco vyjímečnýho za ty prachy fakt ne.

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

539

Já teda nevím jak na base, ale na akustické kytaře mi u Elixírů hrozně vyhovovalo, jak tak trošku jinak "kloužou". Tam je stále považuju za nejlepší variantu pro člověka, který je líný měnit šest strun smile Naopak DR Coated mi přišly naprosto katastrofální, jsou právěže naopak drsné a ohluchly a odřely se hrozně brzo.
Takže teď dumám, jestli teda na basu ty Elixiry zkusit, DR Coated na basu mi přišly docela OK, kdyby mi neposlali vadnou sadu a pak jsem si ještě nepřetrhnul éčko...

A=A
0 xLajků:

540

OK napsal:

Ano, souhlasím - a to dokonce z vlastní zkušenosti.

0 xLajků:

541 Naposledy upravil: flachby (19. 12. 2008 16.33:56)

ja nejak nevim, co chlap to nazor. Pak se v tom zorientuj. Mozna to tu uz bylo, ale pro me je to co se strun tyka asi nejlepsi prehled (nebo mozna jedinej smile)
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla … zari~2002/
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … unor~2003/

0 xLajků:

542

flachby napsal:

ja nejak nevim, co chlap to nazor. Pak se v tom zorientuj. Mozna to tu uz bylo, ale pro me je to co se strun tyka asi nejlepsi prehled (nebo mozna jedinej smile)
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla … zari~2002/
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes … unor~2003/

Jednak už ty ceny nejsou samozřejmě aktuální (a to hodně!), druhak muzikus bych nebral jako relevantní zdroj informací, třeťak to, co tam píšou převážně opsali a přeložili ze stránek výrobců... čili jako přeheled pěkné, ale k ničemu wink

0 xLajků:

543

OK napsal:

Ne, nesouhlasím a to z vlastní zkušenosti.

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

544

smile Mě tahle diskuze připadá už skoro zbytečná.. každej si dokáže uvědomit,že výrobci strun chtěj vydělávat.. možná až moc kecám naplano,protože jsem za svou "kariéru" vystřídal tak 5 druhů strun v cenový relaci do 6 ti kil a dělám příliš unáhlený závěry,ale rozdíl mezi těma nejdražšíma strunama a středem byl ten,že ty nejlepší hráli nejlíp tak jeden,dva tejdny.. pak šli do kopru. Vzhledem k tomu,že většina levnějších strun je vyráběná strojově,tak jsou docela patrný rozdíly i v jednotlivejch sadách.

Teďka se jenom stačí rozhodnout,jestli vypadat jako profi týpek,co má struny za litra na 3 měsíce anebo rozumnej člověk,kterej si spočítá,že když bude měnit levný struny každej měsíc,tak na tom vlastně ušetří.. bohužel nepatřím ani k jednomu big_smile takže mám levnější struny tak 3 měsíce

0 xLajků:

545 Naposledy upravil: OK (19. 12. 2008 22.41:54)

Jenze zadny novy struny ala GHS, nehrajou ani prvni den tak dobre jako DRka po mesici a vo to de smile To ze se struny opotrebovavaj je jasny, ale porad se tak nejak v tyhle diskuzi zapomina na kvalitu tonu...a nejen toho pocatecniho. A ja musim rict, ze i necoated DRka jsem po dvou mesicich daval pryc jenom z toho duvodu, ze prave po dvou mesicich zacinaly hrat jako novy dadarka...akorat bez cinkani. Na zvuk warwicku bych se touhle logikou dostal tak za rok big_smile big_smile big_smile ale....jeste jsem je nezkousel tak nevim big_smile

(s nadsazkou)

Jasny, pro cloveka co chce struny na slap ty drahy a coated nemaj vubec smysl. Ten chce cinkot a kupovat novy DRka na kazdej koncert si muze dovolit tak mozna akorat Marcus big_smile Proto takovej rekne, ze kupuje takovy co muze po 14 dnech vyhodit.
Jenze zas ja mam zkusenost, ze nektery struny naopak po ctrnacti dnech teprve zacinaj hrat big_smile O hlazenkach nemluve.

Jinak Elixiry na akusticky kytare super, na basu jsem jeste nezkousel. Mimochodem, jednu sadu mam doma, takze kdyz neprodam, tak zkusim a uvidime jak si povedou vs. DR

0 xLajků:

546

OK napsal:

Jenze zadny novy struny ala GHS, nehrajou ani prvni den tak dobre jako DRka po mesici a vo to de smile To ze se struny opotrebovavaj je jasny, ale porad se tak nejak v tyhle diskuzi zapomina na kvalitu tonu...a nejen toho pocatecniho. A ja musim rict, ze i necoated DRka jsem po dvou mesicich daval pryc jenom z toho duvodu, ze prave po dvou mesicich zacinaly hrat jako novy dadarka...

až sem absolutní souhlas.... smile

0 xLajků:

547

OK napsal:

Jinak Elixiry na akusticky kytare super, na basu jsem jeste nezkousel. Mimochodem, jednu sadu mam doma, takze kdyz neprodam, tak zkusim a uvidime jak si povedou vs. DR

.....   big_smile big_smile   už se těším  OK !!!

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

548 Naposledy upravil: Ivo (20. 12. 2008 10.22:58)

Já zase zkusím DR, ale vůbec nevím jaké. 045, ale jestli ocel, nikl, kulaté jádro, šestihranné jádro... fakt nevím. Ale asi zkusím tyhle:

http://kytary.cz/dr-lo-rider-tite-fit-o … 96:0:0:1:0
nebo
http://kytary.cz/dr-high-beam-tite-fit- … 96:0:0:1:0

0 xLajků:

549

Ivo napsal:

Já zase zkusím DR, ale vůbec nevím jaké. 045, ale jestli ocel, nikl, kulaté jádro, šestihranné jádro... fakt nevím.

být tebou zkusím:
Lo rider - nikl
nebo
Sunbeam - nikl

0 xLajků:

550 Naposledy upravil: pekelnik (20. 12. 2008 12.13:49)

tak zas když používá Ivo steelky,tak proč brát nikl,že jo...

0 xLajků:

551

Termit napsal:

Lo rider - nikl

mnooo... tyhle raděj ee... zkoušel sem je a musím říct, že odešly poměrně brzo... v porovnání se SIT, který jsem měl jako stock struny byl zvuk poměrně brzo poměrně dost tupej...
teď si chrochtám s těma Černýma kráskama big_smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

552

Termit napsal:

Lo rider - nikl

jojo, tyhle byly moc fajn, když jsem je měl...
Lo rider a Thomastik Infeld jsou asi nejlepší (z těch nepotaženejch), co jsem měl

0 xLajků:

553

pekelnik napsal:

tak zas když používá Ivo steelky,tak proč brát nikl,že jo...

Mno ja s niklem nemam zadny zkusenosti, vzdycky jen zelezo, tak ani nevim, co bych od nich mohl cekat

0 xLajků:

554

No vidis, me ty loridery taky moc nevyhovovaly. Ja mam pocit, ze sila DRek je v ocelovejch strunach. Niklovy se mi libily EBSka.

A Ivo, zkus eBay... smile

0 xLajků:

555

OK napsal:

A Ivo, zkus eBay...

Super, dík! Na tuhle značku strun jsem ještě nehrál big_smile big_smile

0 xLajků:

556

Ivo napsal:

Super, dík! Na tuhle značku strun jsem ještě nehrál big_smile big_smile

pyco voe kua big_smile estlis nehral na tyhle struny tak to ses u me becko a nestojis mi ani za odplivnuti big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

557

Ivo napsal:

Já zase zkusím DR, ale vůbec nevím jaké. 045, ale jestli ocel, nikl, kulaté jádro, šestihranné jádro... fakt nevím. Ale asi zkusím tyhle:

.... hex core- šestihran = konkrétnější tón a určitě ocel   .... taky se na ně chystám sic kdoví kdy bo teď bude naježeno dvoje sad DUNLOP OCEL tak až pak ..  big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

558

...kuci taky se chystám koupit něco echtovýho do studia po novym roce a jak to čtu tak každej zatim chválí DR ...potřebuju slušny struny na 5tku a zas aby nestály litr a ty DR nevim nevim jetě házim oči na ErnieBell

0 xLajků:

559 Naposledy upravil: pekelnik (20. 12. 2008 22.52:37)

richo5 napsal:

hex core- šestihran = konkrétnější tón a určitě ocel

pyčo peklo jak cyp!!!!!Forever Banik pyčo! big_smile:D:D

0 xLajků:

560

Máte někdo zkušenost s polohlazenýma strunama (half rounds, groundwounds), zejména na bezpražci? Chtěl bych z bezpražce dostat o něco jasnější tón, ale roundwoundy se mi tam nechce dávat, abych si moc neožvýkal hmatník. Takže by mě zajímalo, jestli jsou ty kompromisní struny k hmatníku šetrnější a taky jestli po pár týdnech hraní nezní stejně jako hlazenky.

A=A
0 xLajků:

561

pekelnik napsal:

pyčo peklo jak cyp!!!!!Forever Banik pyčo! big_smilebig_smilebig_smile

.... no jasně ty bejku !!!!!!!    big_smile big_smile big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

562

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s těmito strunami: https://store.ernieball.com/product/par … 83.16795.0
Teď jsem si je objednal tak ať vím, co mám čekat. Díky moc

Dingwall NG-2 5 DPW, TC Electronic BG250-210
Profil: http://baskytara.com/forum/viewtopic.php?id=9496
0 xLajků:

563

Mám na stole Sfarza za litr, až je natáhnu, dám reference..

Tyjo taky se mi zdá že ty Dadárka hrajou líp po nějakým měsíců používání :-D

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

564

Kiwi napsal:

Tyjo taky se mi zdá že ty Dadárka hrajou líp po nějakým měsíců používání :-D

..cože ?!!!! a které ???  sem snima ......

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

565

Chci se zeptat, hraje někdo z vás na zelený Elixíry? nedá se nějak zamezit tomu třepení? mě ty struny vydržej tak dva měsíse a to za ty prachy neni nic moc... dík:-))

0 xLajků:

566

kober napsal:

Máte někdo zkušenost s polohlazenýma strunama (half rounds, groundwounds), zejména na bezpražci? Chtěl bych z bezpražce dostat o něco jasnější tón, ale roundwoundy se mi tam nechce dávat, abych si moc neožvýkal hmatník. Takže by mě zajímalo, jestli jsou ty kompromisní struny k hmatníku šetrnější a taky jestli po pár týdnech hraní nezní stejně jako hlazenky

Kdysi jsem je mel na mexickem JB Fretless, moc si nevzpominam, ale rekl bych, ze to bylo fakt neco mezi a zvuk si ty struny udrzely, za mesic z toho zvukove hlazenky urcite mit nebudes.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

567

Mě by teda zajímalo, jaký jsou nejlepší flaty či poloflaty, co jste kdo měl?

0 xLajků:

568

HerryBass napsal:

Chci se zeptat, hraje někdo z vás na zelený Elixíry? nedá se nějak zamezit tomu třepení? mě ty struny vydržej tak dva měsíse a to za ty prachy neni nic moc... dík:-))

...  NO HEZKY a je to tu  big_smile .. k tomu Ti tady jistě více napíše TAO-KAN ...  big_smile big_smile big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

569

D.a.l.i napsal:
kober napsal:

Máte někdo zkušenost s polohlazenýma strunama (half rounds, groundwounds), zejména na bezpražci? Chtěl bych z bezpražce dostat o něco jasnější tón, ale roundwoundy se mi tam nechce dávat, abych si moc neožvýkal hmatník. Takže by mě zajímalo, jestli jsou ty kompromisní struny k hmatníku šetrnější a taky jestli po pár týdnech hraní nezní stejně jako hlazenky

Kdysi jsem je mel na mexickem JB Fretless, moc si nevzpominam, ale rekl bych, ze to bylo fakt neco mezi a zvuk si ty struny udrzely, za mesic z toho zvukove hlazenky urcite mit nebudes.

Plánuju je dát tamtéž, tedy na mexický JB. Na hmatníku se to nepodepsalo? A nezkoušels tam roundwoundy? Teď jsem tam jedny na zkoušku dal, zvuk je super, ale bojím se okousání a glissanda nejsou úplně vono, tak je tam nenechám.

A=A
0 xLajků:

570 Naposledy upravil: 4ksch (27. 12. 2008 23.39:14)

Andrew napsal:

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenosti s těmito strunami: https://store.ernieball.com/product/par … 83.16795.0

Tyhle nehlazené niklovky (Ernie Ball Regular Slinky 5-string Bass Nickel Wound .045 - .130 - P02836) mám na bezpražci přes půl roku a jsem spokojený.

kober napsal:

Máte někdo zkušenost s polohlazenýma strunama (half rounds, groundwounds), zejména na bezpražci?

Na bezpražci používám nehlazené niklovky - viz výše. Žádné žvýkání hmatníku nebo drážkování prstů při glissandech se nekoná.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

571

Zatím mi nehlazené niklovky vykousaly dobrý kousky laku pod strunama při vytahování strun.. ale jinak v poho... taky bych možná zkusil jiný struny,ale zatím se mi jeví roundwound nickel jako dobrá volba..

0 xLajků:

572

nerád by som kvoli tomu začínal úplne nový topic, takže. neviete, akými strunami su od výroby štandardne potiahnuté Squiery? Dík.

0 xLajků:

573

kober napsal:

Plánuju je dát tamtéž, tedy na mexický JB. Na hmatníku se to nepodepsalo? A nezkoušels tam roundwoundy? Teď jsem tam jedny na zkoušku dal, zvuk je super, ale bojím se okousání a glissanda nejsou úplně vono, tak je tam nenechám.

Roundwoundy samozrejme zni vyrazneji.

Vykousany hmatnik jsem po 3 letech uzivani nemel, jen tam byly videt otisky omotani, ale do hloubky to neslo. A i kdybys musel hmatnik preventivne co 2 roky intenzivniho hrani prebrusovat (jakoze urcite nebudes muset), tak to nevidim jako tragedii...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

574 Naposledy upravil: houdek.z (11. 01. 2009 11.09:22)

Máte někdo páru o tom, kde se dají sehnat v Praze Galli strings? Vím že to vozí muj plzeňskej jmenovec. Na eshopu je má snad jenom on, ale kvůli balíčku strun se mi nechce zaměstnávat poštu.
Podařilo se mi sehnat Japonský ATK 300, tak bych ho rád něčím solidním potahnul a na Galli slyším jenom chválu.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

575

houdek.z napsal:

Podařilo se mi sehnat Japonský ATK 300

Za kolik jsi toho krasavce sehnal, jestli se můžu zeptat?

0 xLajků:

576

Tak jsem natahnul ty Sfarza (45-100) a vyzkoušel hnedka na Galčovi. Po první zahrané zkoušce se mi zdá zvuk dost tenký a více do výšek (obvykle mám totiž na base trošku více vytáhnuté výšky, ale ted jsem to nemusel dělat).
Ečko na sucho nezní příliš dobře, v aparátu už je to lepší, přesto z toho ale není cítit ta hutnost nové ocelové struny.
Na slap mi struny nezní příliš dobře, nejlépe zní s trsátkem.
Toť mé review.

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

577

Ivo napsal:

Za kolik jsi toho krasavce sehnal, jestli se můžu zeptat?

Je to přesně tenhle http://www.annonce.cz/detail/-4str-basa … 8CMVJ.html

Za sedum i s futrálem. Skvělě zachovalá akorát ladící mechaniky trochu kloktají, ale ladění drží. Časem třeba investuju do Hipshotu, líbila by se mi ta překlápěcí na rychlý přeladění do D.

0 xLajků:

578

Galli strings v Praze má Venca Huml v Michli: www.humlmusic.cz Má tuším jejich kompletní nabídku.

0 xLajků:

579 Naposledy upravil: houdek.z (11. 01. 2009 12.30:54)

díky, ale na e-shopu videt nejsou

0 xLajků:

580

No jo, maj tam toho půlku. Napiš jim mail.

0 xLajků:

581

Spidere, jak jsme se onehdá bavili o těch padesátkách od EBS, tak zatím pořád nic. Je to nedostatkový zboží, Alexim je pořád ještě nedostal. :-(

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

582

To ja jsem si ze srandy a zvedavosti kopil na AUKRU Niklovky 35 Kyser ( za 50,-Kc)
No rikal jsem si treba to nebude tak priserny, o 3 dny pozdeji, treba si sednou a nebudou tak sinele bzucet. O tyden pozdeji , treba si struna A jeste zvykne.  No a vubec, ostatni struny byly takovy cinkavy, ale A bylo jak tvuk z plechovky big_smile
No a pak jsem se vratil ke svejm ohranejm pulrocnim a usoudil, ze hrajou naprosto vyborne. ( dopprucuju su koupit nejaky sileny struny, aby si pak clovek moh libovat jak krasne mu to zni kdyz se varti k puvodnim wink )
No a priste? Otestuju asi nejaky kvalitnejsi  35 (bylo to docela prijemny )

Schecter Hellraiser 5 ║ Squier by Fender MB-4
Hartke VX3500  ║ Warwick blue cab 15,
LINE 6 BASS POD XT PRO + IMG STAGE LINE STA-300 + Hocke BS 115
Pár levých rukou big_smile
0 xLajků:

583

skúšal niekto tie chromované daddárka? Aký ma to má asi zvuk,životnosť atď.
Vyhľadávanie (toto fórum,youtube, google,talkbass) veľmi nepomohlo.
Dík za vaše dojmy.

0 xLajků:

584

Netopjer napsal:

Dík za vaše dojmy.

Nezkoušel. Prý to ale mají být jedny z "nejjasnějších" hlazenek, takže až budu někdy struny na bezpražci měnit, tak je chci zkusit.

A=A
0 xLajků:

585

Netopjer napsal:

Dík za vaše dojmy.

Spokojeny uzivatel je Dan.
Ja od nej jednou vyzebral jednu jetou sadu na bezprazec a hraji dost slusne.

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

586

http://ulozna.soulslavers.com/soubory/ok-220109-015621-struny.jpg

0 xLajků:

587

Onehda jsem pucoval basovy kombo jednomu poradateli akce v MK. Mno a, ze prej abych za to taky neco dostal, dal mi basovy struny, ktery nasel nekde ve svym haraburdi. Kdyz sem na to pak koukl tak se mi zdaly nejaky divny (blbec sem je rozdelal), hlazeny nejak dlouhy a tak... Je na nich napasano Suita double bass string z cehoz sem usoudil, ze budou kontrabasove... smile Kdyby nekdo z pritomnych mel zajem, nechtel sem zakladat novej thread pac fakt nevim kolik si za to rict, nebo jestli to vubec ma nejakou cenu. Na baleni je prehistoricka cenovka 307,- Kčs. Znate to nekdo?

0 xLajků:

588

Netopjer napsal:

Dík za vaše dojmy.

kober napsal:

Nezkoušel. Prý to ale mají být jedny z "nejjasnějších" hlazenek, takže až budu někdy struny na bezpražci měnit, tak je chci zkusit.

D.a.l.i napsal:

Jojo, už "kroutim" sedmou sadu, měnim je stále méně často (že bych furt míň a míň hrál?), poslední rekord je jeden rok a jeden den (mám jedinej nástroj)! Někdy bych je rád porovnal s jinými, ale nemám tu odvahu... smile

0 xLajků:

589

Dan napsal:
Netopjer napsal:

Dík za vaše dojmy.

kober napsal:

D.a.l.i napsal:

Jojo, už "kroutim" sedmou sadu, měnim je stále méně často (že bych furt míň a míň hrál?), poslední rekord je jeden rok a jeden den (mám jedinej nástroj)! Někdy bych je rád porovnal s jinými, ale nemám tu odvahu... smile

co náký legendy jako thomastik nebo Labella???

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

590

Já se ještě vyjádřím k Elixírům. Měním je teď prakticky po více než dvou letech (dal jsem si námahu a sehnal účet, kdy jsem je naposled kupoval) a to jen z toho důvodu, že jsem potřeboval upravit obě basy. Pokud nebude nutnost něco měnit, tak další víc jak dva roky nebudu měnit struny - mimochodem jsem prase a nečistím je při každé příležitosti, spíš jednou za měsíc jen projedu hadříkem. DRka mi vydržely půl roku. Elixír je pro mne osobně jasnou volbou, když vemu v potaz kvalitu a cenu. The end.

0 xLajků:

591

Kubš napsal:

Jsou niklový a dle různejch ohlasů daleko spíš seděj na definici flatwoundů (žádný vejšky). Potřebuju prostě ocelový, co nejvíc bright, ale i dostatek středů a basů, což Chromesky splňujou.

0 xLajků:

592

Dan napsal:
Kubš napsal:

Jsou niklový a dle různejch ohlasů daleko spíš seděj na definici flatwoundů (žádný vejšky). Potřebuju prostě ocelový, co nejvíc bright, ale i dostatek středů a basů, což Chromesky splňujou.

no vidíš ted si mi to vysvětlil....to se bude hodit smile furt chci náký zkusit ale sere mě že  flaty hrajou spíš jak jetý roundy než cokoliv jinýho big_smile

0 xLajků:

593

Tak jsem včera utrhl (jak mám ve zvyku) géčko DM Blue Steel XM 50-110. Tak jsem dneska zašel do krámu a řekl si že zkusim jiný a koupil si D'Addaria EXL160. Večer je natáhnu :-)

Mimochodem neni divný že jsem zase utrhl nejtenčí strunu? DM mi vydrželi jen tři měsíce. Ani jsem moc netrhal, byl to jen silnější záběr prstem a rup.. Vždycky mi rupnou přesně nad kamínkem.

http://honzoid.ic.cz/ikonky/pe.gif http://honzoid.ic.cz/ikonky/last.gif GulášeK 1001RB
0 xLajků:

594

zkus kouknout na kobylku jeslti není kámen nák "ostřejší" to se stává kytaristum

0 xLajků:

595

Honzoid napsal:

imochodem neni divný že jsem zase utrhl nejtenčí strunu? DM mi vydrželi jen tři měsíce. Ani jsem moc netrhal, byl to jen silnější záběr prstem a rup.. Vždycky mi rupnou přesně nad kamínkem.

Brusnou pastičku, jemný hadříček, chvilku strpeníčka a leštit a leštit...

0 xLajků:

596

Kubš napsal:

zkus kouknout na kobylku jeslti není kámen nák "ostřejší" to se stává kytaristum

to já vím, s kámošem kytaristou jsem to vyřešil 2000 šmirglem :-D

je tam takovej menší obtisk strun. Uvidím, jestli se mi urve ještě jednou tak s tim něco provedu (maminka mi přispívá na struny :-D )

http://honzoid.ic.cz/ikonky/pe.gif http://honzoid.ic.cz/ikonky/last.gif GulášeK 1001RB
0 xLajků:

597

Tak to s tim radši nic neprováděj, ne...

Ale nic si z toho nedělej. Já nějakou strunu přerval minimálně třikrát ročně.

0 xLajků:

598

No myslel jsem třeba pořídit novou kobylku big_smile

0 xLajků:

599

Nabral jsem v USA neco malo strun, vsecky sady jsou na petku basu. Mam tu jedny niklovy fodery diamond (45-135), tri sady DR long neck s tapered Hckem (45-125) a jednu sadu DR black beauties (45-125). Tak kdybyste mel nekdo zajem tak ty Fodery pocitam tak za litra, Longnecky za jedenactset a Black beauties za dvanactset. Bohuzel dolar uz nepreje levnym nakupum.

spider> Znas inzerci, ze jo wink ?

0 xLajků:

600

Já jsem si vzal před nedávnem na zkoušku struny SIT, neznal jsem je a jsou fakt fajn. Hraju na pětačtyřicítky hybridy, tyhle jsou za 670,- a zatím drží dobře. Dělají je ve Státech a prej je nějak jinak motaj, musím říct, že ladění drží fakt dlouho. Normálně kupuju Ernie Ball, ale ty teďka nějak nejsou. Kdyžtak odkaz je tady: http://www.music-city.cz/eshop/sit-powe … 2_105775_0
Zkuste je, u mně zatím velká spokojenost

Basa prudí muziku smile
0 xLajků: