1

Téma: Nabijecka na Aktivku

Kluci uz me to zacina docela vadit ze kvalitni baterka me vydrzi 14dni a ta nejlevnejsi 2 hodiny hrani hlavne pak to zacne chrchlat a clovek se lekne kdovi co tam neodpalil uz v tom kombu a zas je to baterka.Rikam si ze to leze uz dost do penez baterka za vic jak kilo a prijde me to dost zbytecny - neprodavaji nahodou nejakou nabijecku + dobijeci baterky nebo ze bych si napojil nejaky trafo na basu?XD
Resil to nekdo uz nabijeckama atd? - chapu nekdo tady rika ze mu to vydrzi rok ale s tim hold nic neudelam asi basa je skoro nova pul roku stara warwick classic stala 22 ted je za 17 cina to neni ale je to uplne jedno kamos ma cinu a dela mu to uplne stejne:(

0 xLajků:

2

Re: Nabijecka na Aktivku

Rešení mám jediný, to se ti ale líbit nebude. Koupit basu s pořádnou aktivkou. Tam ti baterka vydrží v pohodě 2 roky. A nemusejí to být jen drahé značky baskytar, aby jsme si rozuměli.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

3

To je fakt divný a rozhodně je to je tou aktivkou - kvalitní musí vydržet minimálně 2-3 měsíce. Souhlasím s Ivem, než kupovat nabíječku, radši jdi do jiné aktivky.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

tao-kan napsal:

kvalitní musí vydržet minimálně 2-3 měsíce

To je fakt ale extremni minimum, pokud bys nevytahoval kabel. V normalnim provozu lze opravdu mluvit o rokach.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
0 xLajků:

5

a nebo máš nějak špatně zaplou aktivku, třeba je zaplá furt, tím pádem ti baterka vydrží fakt tak max. měsíc, měl sem podobný problém u nový basy, ale kamoš mi to spravil a teď mi baterka vydrží dost dlouho, ať se ti na basu někdo podívá, třeba bude úproblém tam, nábíječku si samozřejmě můžeš koupit, ale problém to moc neřeši

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

6

no kupovat si novou basu kvuli aktivce to se me zda uz pritazeny za vlasy vzhledem ktomu ze bych na tom projel tak 10litru protoze kupovat a hned prodavat hudebni nastroj to je prupal penez to si su celkem jistej ze pulku penez co bych na tom projel bych koupil cely ty vnitrnosti novy ja si ted ale uvedomil ze sem to mel mesic zaply porad v zastrcce tu basu takze to bude asi ono zrejme se to zapina jak ctu v jinych vlaknech po zapnuti jacku do basy musim si na to davat pozor a vytahovat to

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: Wexx (16. 12. 2008 10.52:51)

Ano, to je dobré vědět. Každopádně nabíjecí baterky nejsou úplně řešení, protože se jim mění napětí podle nabití (až plus minus třetina). Takže by to pak hrálo různě v závislosti na nabití. A možnost externího napájení existuje, tzv phantom energie. To musíš mít zesilovací hlavu, která to podporuje, pak si koupíš stereo kabel a aktivka pak bude napájená krz pravej kanál kabelu. Nebo si taky můžeš koupit jinou (a nejspíš i lepší) aktivku za pár tisíc, která třeba vydrží výrazně dýl. Nebo si tam, jako já, dodělej přepínač na pasiv. Každopádně se prostě musíš naučit vyndavat kabel (nebo přepínat na pasiv), je-li to vypnuté.

0 xLajků:

8

trosku me to zklamalo kdybych to tusil du do pasivky tohle fakt neni koser proste sem chtel koupit a hrat kvuli tomu sem bral novou basu ach jo

0 xLajků:

9

aha takze prepinac na pasiv - trosku divny kdyz mam aktivku ale to me laka

0 xLajků:

10

hehe tak takhle nějak vznikaj pověsti o těch "nahovno aktivkách, který se hned vybíjej a proto je třeba volit pasiv" smile

ten přepínač nic divnýho není, naopak dosáhneš jinýho zvuku, ani horšího, ani lepšího.

0 xLajků:

11

Ten prepinac je jednou z veci v kategorii "must be".
Jinak jeste jednou zduraznim co tu bylo vicekrat receno, z aktivniho nastroje vzdy kdyz nehraju vytahnout kabel!
Ten kabel zaroven funguje jako spinac aktivniho obvodu, takze pokud je zastrceny v base, aktivni el. neustale pracuje - zesiluje a zere baterku.
Dalsi vec jsou teplotni vykyvy, pokud je nastroj nekde v nevytapene garazi, tak to taky muze mit vliv big_smile big_smile
Jinak ja baterky (2x9V) menim zhruba tak stejne jako struny, po dvou trech mesicich (kdyz hodne hraju nebo potrebuju nutne co nej zvuk, tak struny castej). Sice jeste asi nebude vybita, ale zas se rad vyvaruju toho, aby mi aktivka prestala fungovat a zacla na koncerte zkreslovat.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

12

Ja mam pro jistotu furt jednu novou baterku originalne zabalenou ve futralu u basy. Kdyz jedna dojde sahnu do futralu a vymenim. Jinak kdyz se naucis vytahovat kabel z basy, myslim, ze bude vse v poho...

0 xLajků:

13

Jinak co se tyce spatne aktivky tak neni nutne kvuli tomu kupovat novou basu. Staci koupit novou aktivni elektroniku.  http://kytary.cz/baskytary/elektroniky/?SE4472:0:0:1:0 ale jsou urcite i levnejsi myslim.

0 xLajků:

14

na kabel si dam bacha ten prepinac sezenu baterky sem si hodil rezervni s tesca ty nejlevnejsi co existuji a vydrzeli me jedna 2 hodiny hrani ve zkusebne XD takze ted zkusim zase neco lepsiho je to boj hlavne me stve zrovna to zkreslovani kdyz se vymlati ta baterka mel sem predtim pasiv takze sem tyhle starosti neznal kazdopadne ty vlakna tady nejaky sou nicmene jsem chtel se radeji zeptat na tyhle veci znova ono se treba ledacos za tu dobu zmenilo takze ty moznosti jsou tady jasny dle vasich zkusenosti za to moc dekuju ted to vidim tak ze koupim poradnou baterku zkusim jak dlouho to vydrzi pak kdyz to bude hodne spatny cca mene jak mesic bych to rozdelal a proveril drtaky a spoje a pak teda muzu uvazovat o koupi nove elektroniky za 2 tisice

0 xLajků:

15

kakabuz napsal:

no kupovat si novou basu kvuli aktivce to se me zda uz pritazeny za vlasy vzhledem ktomu ze bych na tom projel tak 10litru protoze kupovat a hned prodavat hudebni nastroj to je prupal penez to si su celkem jistej ze pulku penez co bych na tom projel bych koupil cely ty vnitrnosti novy ja si ted ale uvedomil ze sem to mel mesic zaply porad v zastrcce tu basu takze to bude asi ono zrejme se to zapina jak ctu v jinych vlaknech po zapnuti jacku do basy musim si na to davat pozor a vytahovat to

No počkej! Aktivka se dá koupit i bez basy smile Pokud by jsi kupoval novou, tak počítej kolem 3 tisíc, což není tak horentní suma, aby byla nereálná.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

16 Naposledy upravil: Ivo (16. 12. 2008 14.22:01)

kakabuz napsal:

trosku me to zklamalo kdybych to tusil du do pasivky tohle fakt neni koser proste sem chtel koupit a hrat kvuli tomu sem bral novou basu ach jo

Tohle je přesně ono. Koupíš tu nejlevnější aktivku, která samozřejmě stojí za ho*no, nebo nevytahnes jack a pak se divíš, že jsi zklamanej a zařadíš se mezi ortodoxní odpůrce aktivek. Takhle je to tady velice často a se vším. Jak s aktivkama, tak s kopiema Fenderů, s kopiema Musicmanů. Zahrej si na pořádnou aktivní basu a pak začni soudit, jestli ses zklamal, nebo ne...

0 xLajků:

17

@kakabuz
Nejjednodušší a nejmíň bolestivý je to udělat push-pull poťákem. Každopádně aktivka s touhle žravostí je sráč a do pěti tisíc koupíš výrazně lepší.

0 xLajků:

18

Co je to přesně za basu, aktivku, snímače? pokud je to warw, tak by tam měl bejt MEC, a ty by neměly bejt tak špatný..

0 xLajků:

19

jj je to MEC basa warvick standart a nemyslim si ze je to takovej shit jak tady vsichni tvrdite warwick standart je vyrabenej v nemecku a jsou tam pouzity celkem kvalitbni veci od nejlevnejsi aktivky to ma opravdu hodne daleko

0 xLajků:

20

Mno taky me to prislo na shit aktivku dost drahej nastroj. Ale ovsem pak tu jeste vyvstava jedna eventualita: treba warvick aktivky proste neumi a jeste si za ne uctuje horentni sumy...

0 xLajků:

21 Naposledy upravil: Ivo (16. 12. 2008 15.15:01)

kakabuz napsal:

jj je to MEC basa warvick standart a nemyslim si ze je to takovej shit jak tady vsichni tvrdite

Basa urcite shit nebude, jak tady vsichni tvrdime, ale obavam se, podle toho co pises, ze i v nemeckem precisnim nastroji bude ona zminovana cinska aktivka.

0 xLajků:

22

Já myslím, že problém bude spíš opravdu v pořád zastrčeným kabelu v samici... a jestli do toho ještě kakabuz cpe baterky z Tesca, tak se nedivím, že nestačí kupovat nový smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

23

mno, podle mě by i Tesco baterka měla vydržet dýl, než 2h hraní, i u tý nejsračkovější aktivky. myslim si, že tam bude nějakej špatně německy připájenej drátek a baterka zkratuje, to jinak není možný, aby to mělo takovej odběr.

0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Ivo (16. 12. 2008 15.25:28)

Jack!!! No a jsme u jádra pudla... číst manuál, číst manuál,  číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál, číst manuál! Pak až házet aktivky do jednoho pytle...

Člověče, vždyť to je jak kdyby sis koupil plynovou troubu a zapomnel skrtnout?!?! A po vybuchu nadaval, ze elektrika je lepsi na peceni!

0 xLajků:

25

ted nevim ceho se ten manual tyka kazdopadne su rad ze se tady o tom aspon dozvim neco primo do lidi kteri hrajou mimochodem ty baterky s tesca to bylo poprve jenom jednou protoze sme je mel jako rezrvu ve futralku nicmene sem se dozvedel ze i dobra basa muze mit chyby nebo proste s tim zachazim spatne je to moje druha basa a prvni aktivka ten kabel sem nevytahl mesic a umrelo to cca po 2 s baterkou  ktera byla fakt dobra za 100kc zdalo se me to nejaky rychly i tak proverim ty spoje a dratky

0 xLajků:

26

Náhodou Tesco alkalické baterky jsou skvělý poměr cena výkon, používám na leccos smile

A=A
0 xLajků:

27

stoji 2 50kc tak sem si je koupil jak sem sel okolo ale neni to uplne na tohle vhodny spis mozna na budik

0 xLajků:

28

Ivo napsal:

Jack!!!

Člověče, vždyť to je jak kdyby sis koupil plynovou troubu a zapomnel skrtnout?!?! A po vybuchu nadaval, ze elektrika je lepsi na peceni!

Jack? Daniels?

Nu ale ona je lepší na pečení ta elekrická....

0 xLajků:

29

Silvio Manuel napsal:

Nu ale ona je lepší na pečení ta elekrická....

No to je, ale je lepsi zjistit to hned, nez cekat na vybuch plynové... a v tom bylo jádro našeho ušlechtilého myšlení. Jinak sorry za OT věnované druhému největšímu koníčku - žrádlu!

0 xLajků:

30

Už o žrádle ani slovo, nebo rozjedem brutální OT a já to pak budu muset všechno smazat big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

31

me na padlu vydrzi prumerna baterka tak dva dny kdyz mam furt zapojenej kabel. kdyz po odehrani vypojim tak nemusim menit min pul roku a to podle me menim kvuli tomu, ze se ta baterka vybije sama od sebe

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

32

tak jenom k té výdrži - v GLku mám původní baterku z výroby už 3/4 roku... hraje pořád jako nová... jack vytahuju, ve futrále je náhradní baterka...

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

33

Strč tam Duracell a králíček chodí a chodí,... ale když má celý den v zadečku velkýho Jacka, tak se mu nedivím že se na to vys*re wink

Cort Artisan A5 Plus OPBC
Dean Edge 4 Pro TigerEye
Roland Cube 30 Bass
MARKBASS Little Mark 250 Black
MARKBASS New York 121 x2
0 xLajků:

34

S tim zkratovanim je to mozne. Mimochodem, nebyl tu uz jeden takovej pripad taky od Warwicka? Jinak MEC mi prijdou jako docela vydarene elektroniky. Spis by to bylo tim, ze nekdo pripajel dratek tam kam nema nebo nekde nadbytecnou hromadou cinu udelal nechtenej spoj...i kdyz si ted zase nejsem jistej, jestli by takovejhle nadbytecnej obvod nemel i vliv na ostatni, nejen baterku.

0 xLajků:

35

pokud basa je stará půl roku, tak neexistuje nic lepšího, než to reklamovat a ne do ní cpat další prachy  nee??

0 xLajků:

36

noomak napsal:

pokud basa je stará půl roku, tak neexistuje nic lepšího, než to reklamovat a ne do ní cpat další prachy  nee??

Výbornej nápad...

0 xLajků:

37

.. a já bych chtěl vidět tu aktivní basu(značku) kde vydrží baterie 2 roky..??? myslím že to tu psal IVO hmm  no a já měním taky tak po +- 2 měsíce .. jo a ty zesáky co vím že umí poslat do basy stereo drátem 9V dělá EBS..  big_smile tongue

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

38

borci ale reklamace to neni problem ale fakt nemam chut posilat to zase postou i kdyby to bylo pplko vsechno je dotriskany a doniceny fakt kazda vec ketrou poslu a je jedno pres koho mam na to smulu nakonec bych nemel nic nehlede na to ze bych nehral 2 mesice nez se to vyridi me to poslou zpatky prijde me to rosekany s opravenou elektronikou

0 xLajků:

39

kakabuz napsal:

.. a já bych chtěl vidět tu aktivní basu(značku) kde vydrží baterie 2 roky..??? myslím že to tu psal IVO hmm  no a já měním taky tak po +- 2 měsíce .. jo a ty zesáky co vím že umí poslat do basy stereo drátem 9V dělá EBS..

Musicman StingRay... to je to s tím záchodovým prkýnkem a chromovaným rohlíkem...

0 xLajků:

40

kakabuz napsal:

ten kabel sem nevytahl mesic a umrelo to cca po 2

...tak to se nediv.

0 xLajků:

41

Ivo napsal:

Musicman StingRay... to je to s tím záchodovým prkýnkem a chromovaným rohlíkem...

Ivo, co se stane, když ti dochází baterka? Kreslí? Sabre totiž hraje pořád stejně, ale potišejc potišejc až je fakt hodně tichej, ale hraje pořád čistě, takže kdyby mi chcípla baterka, dá se to ještě zmáknout.

0 xLajků:

42

ted me jeste napadlo vzit merak a premerit tu baterku nez odejdu ze zkusebny s tim ze bude vytahnutej jack a pak jak prijdu dalsi den tak to zmerim jestli to bude horsi

0 xLajků:

43

davidak napsal:

Ivo, co se stane, když ti dochází baterka? Kreslí? Sabre totiž hraje pořád stejně, ale potišejc potišejc až je fakt hodně tichej, ale hraje pořád čistě, takže kdyby mi chcípla baterka, dá se to ještě zmáknout.

Nevím, mě ještě nikdy nedošla. Musicmana mám od roku 2003 a já ji měnil 2x a vždy preventivně, když už se mi zdálo, že je tam nějak dlouho. Ale co vím, tak by měla ztišit a začít nakreslovat.

0 xLajků:

44

richo5 napsal:

.. a já bych chtěl vidět tu aktivní basu(značku) kde vydrží baterie 2 roky..??? myslím že to tu psal IVO hmm  no a já měním taky tak po +- 2 měsíce .. jo a ty zesáky co vím že umí poslat do basy stereo drátem 9V dělá EBS..  big_smile tongue

U mě taky v pohodě rok a půl ale do konce jsem ji nenechal smile

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

45

@kakabuz
Dej to někomu, kdo se vyzná v elektronice. Myslim že 2h jsou opravdu na hranici zkratovaný baterky. Jinak pánové, četl jsem v časopisu Chip rozsáhlý test baterek. A závěry jsou jednoduché. Značka neznamená vůbec nic. Jediná značka, která byla vždy na špičce byla východoněmecká Varta.

0 xLajků:

46

..díky pánové!!! takže SPECTOR a MUSICMAN klobouk dolů co se týká výdrže baterie to je komfort po kterém tedy slintám wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

47

Hele to fakt neni o značce. Já mam nějakej kentus z Číny a stejně tam mam baterku už od výroby ood září a zatim žádnej problém.

0 xLajků:

48

... je to o značce fakt a vždycky tongue

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

49

No když to vezmeš doslovně tak asi jo. Ale pak by teda platilo, že ty čínské jsou lepší než ta ve Warwicku v tomhle parametru.

0 xLajků:

50

.. á tak víš jak ono i když je to lepené v německu ty prkna tak nemusí znamenat že je to hájend, němci umí být taky pěkné czuňata a naopak když v číně k tomu pustí šikovného 8mi letého operátora tak to může být překvápko- no né .. WEXXI wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

51

Já jsem třeba toho názoru, že země výroby neznamená vůbec nic, dycky je to jenom o výrobních postupech, materiálech a kontrole kvality. To všechno může bejt stejně na hovno na Taiwanu i v USA. To, že třeba nástroje jsou lepší z USA, je věc zkušeností a ohlasů a asi to tak bude, ale je to jen otázka času.

Třeba v 90. letech se všichni smáli oblečení Made in China, dneska už se tam šije úplně všechno, včetně nejhighendovějších sportovních věcí do extrémních podmínek, a nikdo neřekne ani prd.

Zkrátka, těhlech předsudků se snažim zbavit, stejnak nám nic jinýho nezbyde smile

0 xLajků:

52

richo5 napsal:

já bych chtěl vidět tu aktivní basu(značku) kde vydrží baterie 2 roky

Přijeď se podívat na moje G&L ... mám tam už rok baterku, která tam byla už kdo ví jak dlouho před tím v USA ... Stále naprosto v pohodě.

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

53

kurcatovium napsal:

Přijeď se podívat na moje G&L ... mám tam už rok baterku, která tam byla už kdo ví jak dlouho před tím v USA ... Stále naprosto v pohodě.

.. díky za pozvání rád přijedu a gratuluji že má tvá basa tak malou spotřebu big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

54

richo5 napsal: .. á tak víš jak ono i když je to lepené v německu ty prkna tak nemusí znamenat že je to hájend, němci umí být taky pěkné czuňata a naopak když v číně k tomu pustí šikovného 8mi letého operátora tak to může být překvápko- no né .. WEXXI

Paráda chlape, tak timhle jsi parádně popřel to, cos napsal o dva příspěvky výš a na o co jsem se já snažil taky. Tak se mi to líbí.

0 xLajků:

55

kurcatovium napsal:

mno.. ono taky záleží, jak moc se na tu basu hraje, proto radši výdrž svý aktivky nikde neuvádim wink

0 xLajků:

56

davidak napsal:

mno.. ono taky záleží, jak moc se na tu basu hraje, proto radši výdrž svý aktivky nikde neuvádim

Pssssst... :-D

0 xLajků:

57

Wexx napsal:

Paráda chlape, tak timhle jsi parádně popřel to, cos napsal o dva příspěvky výš a na o co jsem se já snažil taky. Tak se mi to líbí.

.. ale ale WEXXI tady vyloženě někdo hraje na viczihováka co? big_smile  co jsem kde čím popřel? myslíš že to mám za potřebí se vůbec s někým popírat tos mě teda špatně pochopil  .. a že to je o značce za tím si stojím hochu a vždy budu, jen jsem tím dalším řekl to že všude je ve hře lidský faktor a může být že to nějáký německý ko..t dojebe i v rámci značky ..atd...  takže klídek hochu klídek...

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

58

Stále ze všech příspěvků mám dojem, že kakabuz nevytahuje jack který toto způsobuje . . .

0 xLajků:

59 Naposledy upravil: Wexx (19. 12. 2008 00.54:21)

To neni jen dojem, to sám napsal a pokud se to neodnaučí, nemáme se o čem bavit.

@richo5
No abych shrnul (volně), cos napsal za poslední tři posty... Kvalita je zaručená značkou, ale v rámci dobrých značek jsou některý kusy úplně domrvený a v případě hroznejch značek můžou být některý kusy hodně dobrý, resp. lepší než u těch dobrejch. Můžeš mi teda přeložit to, co jsem ti přeložil z toho co jsi napsal, tak, abych to pochopil?

0 xLajků:

60

kurcatovium napsal:

+1 smile

davidak napsal:

mno.. ono taky záleží, jak moc se na tu basu hraje, proto radši výdrž svý aktivky nikde neuvádim wink

smile u té G&Lky taky záleží v  jakým módu ji člověk nejčastěj používá... v pasivním baterku nežere... a to je fajn... smile

Bacchus, MarkBass, Soundelirium, efekty, pedály, krabičky, synťáčky, samplery, pružiny
0 xLajků:

61

... WEXXI  ..je to o značce vždy a za tím si stojím !!!! big_smile zmínil jsem však že se může najít slabý článek asi v rámci výstupní kontroly a vznikne takový problém jako tady kolegovi výše s tím zmiňovaným warwem co je na tom divné ..lidský faktor je slabý článek .. no a k těm číńanům, já bych hudební nástroj z těch jejich továren nevzal ani zdarma takoví frajeři to nejsou a podle mě ani nikdy nebudou, zatím jsou pro mě v oblasti baskytar babráci. mad  ALE připuoštím že pro začátečníka se může dát vybrat nástroj který sice z daleka výborný nemůže NIKDY být ale pro startéra to může být překvápko NÉ PRO MĚ!!!!! Měl jsem možnost už pár X číňanů mít v ruce i se značkovým nápisem na hlavje vždy to byla a vyzařovala z toho ona jejich vepřovina mi odporná sad

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

62

hm, Cinani sou prasata, Cesi nekompetentni amateri, co bude dal....?

0 xLajků:

63

flachby napsal:

Cesi nekompetentni amateri, co bude dal....?

..todle nechápu..???

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

64

že by narážka na počátek působení na fóru (Hocke)??? ;-)

0 xLajků:

65

jenom malicka.... big_smile

0 xLajků:

66

....tak jako ftípek to beru vy ušáci jedni  lol jinak já za českými výrobci stojím máme zde i na slovensku hromadu šikovných lidí na což já jsem náležitě HRDÝ !!!! To by u číňanů těžko člověk hledal v oblasti hudbních nástrojů takové esa jako máme my tady v Česko Slovensku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   wink wink tongue

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

67

Těžko můžeš srovnávat špičkovou ruční výrobu nějakého mistra s výrobou někde ve fabrice, kde dělaj děti od minus nekonečno do plus nekonečno. Za stejných podmínek bys byl úplně stejný prase. Věřim, že mezi miliardou číňanů se najdou stejně kvalitní kytaroví mistři jako u nás, jen se těžko může jejich tvorba dostat až k nám.

K té aktivce: Opakuješ pořád dokola to samý a já v tom vidim pořád stejný maglajs, ale dál už to řešit nebudu.

0 xLajků:

68

Wexx napsal:

K té aktivce: Opakuješ pořád dokola to samý a já v tom vidim pořád stejný maglajs, ale dál už to řešit nebudu.

... tvůj problém vidím v tom že nečteš co je napsané ale necháváš se unášet svojí fantazií a to ti působí ten maglajs a vůbec máš pocit že co napíše někdo druhý je třeba okamžitě napadat ... velmi zábavné  ...

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

69

Tak když to tak bereš. Je asi pravda, že mnohem častějc nesouhlasim s lidma jako ty, kteří mi přijde, že hlásají různé duchoviny (jen pocit). A taky bych byl mnohem radši, kdybys moje tvrzení vyvracel argumenty místo dojmů z nich, určitě by pak byla mnohem větší šance, že bych s tebou pak souhlasil, nebo aspoň pochopil tvůj názor.

0 xLajků:

70

kluci ste tady dlouho jak jeruzalem tak se nehadejte kvuli slovickareni v realu byste si podali ruce a pokecali normalne

0 xLajků:

71

.. WEXXI WEXXI  lol lol lol lol tongue   co ti mám k tomu říct ... !!? já o voze ty o koze ...

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

72

Já nevim čoveče. Ty jsi takový politik... Pořád mi jen nadáváš, že ti něco vytýkám, ale stále nejsi schopen vyvrátit, nebo objasnit původní námitku. Tak já ti ještě jednou shrnu ten tvůj maglajs:

Jednou tvrdíš, že je to o značce. Podruhé tvrdíš, že v rámci značky jsou některý kusy v úplně jiný cenový katgorii. Já si pod tvrzením, že je něco o značce představuju, že značka mi zaručuje kvalitu. Jenže to to druhé tvrzení v tomhle případě jednoduše vylučuje (a sám dál tvrdíš, že jsou to prasata, čímž to ještě podporuješ). Tak mi prosimtě konečně vysvětli (pokud možno bez dalších okolních narážek na mě), jak jsi to myslel, nebo jak tyhle dva výroky mohou koexistovat.

0 xLajků:

73

...WEXXI sorry vše už jsem napsal....   wink ať se vyjádří ostatní to bude více objektivní já tam rozpory nevidím ať to čtu jak chci ..... vyzývám ostatní ať si to laskavě pročtou tady  9 MÝCH PŘÍSPĚVKŮ zpětně.. a napíšou kde je rozpor....

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

74 Naposledy upravil: mistergo (19. 12. 2008 17.47:10)

Klucíí, počkejte na mě!! ...tak co, rozsekáme i tenhle threat???  smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

75 Naposledy upravil: Wexx (19. 12. 2008 18.45:01)

@richo5

Tak potřetí a ještě víc zjednodušeně: V jednom příspěvku píšeš, že značka zaručuje kvalitu. V druhym, že od Warwicka i číňanů lezou produkty s různou kvalitou. To se prostě navzájem vylučuje, ať to zabalíš a nechápeš jak chceš.

0 xLajků:

76

Wexx napsal:

V jednom příspěvku píšeš, že značka zaručuje kvalitu. V druhym, že od Warwicka i číňanů lezou produkty s různou kvalitou. To se prostě navzájem vylučuje, ať to zabalíš a nechápeš jak chceš.

..ale to není můj výmysl tak to prostě obecně JE ta situace, taky mě sere že je to tak různě na tom trhu s těmi nástroji... ale stále u těch značek ta jistota převažuje..

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

77

K tomu značkismu asi takhle. Sám jsem člověk, kterej na značky docela dost dá, nakonec si záměrně třeba na ebayi nevybírám narozdíl třeba od Kubše basy, které nenosí nějakou tradiční, lety ověřenou značku..:) Jenže zase na druhou stranu je třeba uznat, že ona ta značka si svou kvalitu už dnes nemusí tak držet, resp. ne u všech modelů, to za prvé, a navíc se značkou si kupuju vyšší pravděpodobnost, nikoli jistotu, že ten nástroj bude opravdu hrát jak prase, nebo jak od něj čekám. Příkladem za všechny může být můj bejvalej MM Stingray, který třeba s novýma strunama hrál jak prase, potom už zdaleka ne tak přesvědčivě, jako třeba současná Sabre.

Protipólem může být například vybírání nástrojů typu MOON, ESP, Mike Lull, F-Bass. Ty první uvedené jsou velmi kvalitní kopie JB s opravdu vysokou kvalitou a řekněme nižší cenou, než Fender ze srovnatelného období, ty druhé zase moderny, které konkurují Sadowskymu a Fodeře (nechytat za slovo..:) ). Tady jsem už opatrnej a dávám si pozor, protože si myslím, že mám menší šanci ten dobrej kus chytit. Stejný to může být i s našima českýma kytarářema. Viděl jsem opravdu dobré práce a pak třeba levnější nástroj, kterej mě nepřesvědčil skoro vůbec... Třeba Sivčáka bych si ale vyzkoušel hned..:)

Takže ono, každej ten přístup má něco, na tom druhém - vybírání z levnějších nástrojů kvalitnější kus - je jedna velká nevýhoda. Každej hňup vám může nasolit, že to stejně není "Fender (cokoli)" smile

Pardon za offtopic, nějak jsem dlouho nepřispíval, tak to tenhle topic trochu schytal..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

78

Souhlas. Jen jsem teda nepochopil, co jsou ty první a co ty druhý.

@richo5
Oba výroky platit nemůžou, to v tomhle vesmíru není možné.

0 xLajků:

79

Chytnu za slovo...F-bass podle me velmi smele konkuruje Fodere, Mike Lull zas Sadowskemu...aneb tady uz clovek nesahne vedle.

Jinak jak koukam, tak se nam tu rozjel prenadherny a stavnaty FLAMEEEEEE a to ja raaaaad big_smile

0 xLajků:

80

Wexx napsal:

Oba výroky platit nemůžou, to v tomhle vesmíru není možné.

... no ale v praxi to platí, vesmír je velký  big_smile

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků: