1

Téma: Nelze přebudit vstup????

Ahoj vespolek,

přišel jsem na docela zvláštní věc a zatím mi s tím nikdo neporadil. Krátce po koupi Fendera Jazz Basse jsem řešil přebuzení vstupu u mého GL 1001 (předtím jsem měl aktivku a zapnutou -14 dB brzdu). V poslední době, i když gain vytáhnu skoro na maximum, Clip se nerozsvítí. Ledka funguje, ale i když zaberu za Háčko a prdnu s ním o pražce, tak nic. Maximálně se hlavní led změní z modré na červenou, což aktivuje ochranu výstupu.

Už se s tím někdo setkal? Nemůžou to ovlivňovat ohrané struny nebo třeba elektrika v sále? Díky.

0 xLajků:

2

Re: Nelze přebudit vstup????

Celková hlasitost zesilovače je pořád stejná? Když se aktivuje ochrana výstupu, asi ano?
Podle čeho soudíš, že je clipová LEDka v pořádku?
Baterka v aktivce je OK?

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

3

4ksch napsal:

Celková hlasitost zesilovače je pořád stejná? Když se aktivuje ochrana výstupu, asi ano?
Podle čeho soudíš, že je clipová LEDka v pořádku?
Baterka v aktivce je OK?

Ochrana výstupu se aktivuje při téměř maximálním gainu. Ledka je v pořádku, to jsem zkoušel při zastrčení jacku do kytary a problikávala. Baterku neřeším, protože basu mám pasivní.

0 xLajků:

4

A u tý bejvalý aktivky to přebudut šlo? Zkoušel jsi to i s jinou pasivní basou- třeba s nějakym preclem, kterej mívá silnější výstum, než JB? A pokud to dobře chápu, všechno hraje dobře, jen se ti nedaří přebudit vstup aparátu? Zkus signál, třeba nějakou krabičkou, předzesílit a uvidíš, co to udělá.

Mimochodem, dá se aparatura přebuzenym vstupem poškodit?

0 xLajků:

5

davidak napsal:

A u tý bejvalý aktivky to přebudut šlo? Zkoušel jsi to i s jinou pasivní basou- třeba s nějakym preclem, kterej mívá silnější výstum, než JB? A pokud to dobře chápu, všechno hraje dobře, jen se ti nedaří přebudit vstup aparátu? Zkus signál, třeba nějakou krabičkou, předzesílit a uvidíš, co to udělá.

Mimochodem, dá se aparatura přebuzenym vstupem poškodit?

Je to přesně tak, jak říkáš. Vše hraje normálně, jen mě zaráží, že asi první tři vystoupení jsem musel gain hlídat, teď ho můžu dát i za hranici, kde byl předtím přebuzený. Je dost možné, že to dělají ohrané struny. Nicméně aktivka to nedělala, tam jsem měl zapnutou tu -14dB brzdu na vstupu.

Jestli to jde přebuzením odpálit, to asi ne. Alespoň známý mi tvrdil, že se s tím ještě nesetkal.

0 xLajků:

6

Tak pokud to první tři vystoupení v pohodě přebudit s tou samou hrací sestavou šlo, a pak ne, tak bude někde chyba- nevěřim, že by to mohlo bejt stářím strun, že by ubraly decibely ze signálu.. smile Takže to může bejt kábl, samice, něco v elektronice v base.. Jak řikám, vyzkoušet jinej nástroj, pak poznáš, kde je problém.

0 xLajků:

7

Ak som to ja dobre pochopil, tak problem bude, ze tvoja nova basa nema tak silny signal zo snimacov, ktory by bol schopny prebudit predzosilnovac. Meni sa ti nejako charakter zvuku nastroja, ked das gain na maximum? Aky typ single snimacov tam mas?
Ohladom toho poskodenia aparatury pri prebudeni signalu. Podla mojho nazoru to nemoze poskodit aparaturu z toho dovodu, ze amplituda signalu je viac menej rovnaka, len sinusovka ma orezane spicky. To sposobuje zmenu charakteru zvuku nastroja. Maximalna amplituda signalu na koncovom stupni zosilnovaca je limitovana aj jeho napajacim zdrojom. Opravte ma, ak sa mylim...

0 xLajků:

8 Naposledy upravil: zdenek80 (15. 12. 2008 17.49:34)

Známej poradil - výměna strun. A skutečně - je to v pořádku. Basou to být nemohlo, protože ve zkušebně mám Hocke a tam k přebuzení není daleko. Je fakt, že oproti tomu, kdy ty struny byly nový, zvuk ztratil i na sucho ty klasický špičky.

0 xLajků: