1

Téma: Holky to chtěj taky

http://www.youtube.com/watch?v=KxBf-4Iq … %20lessons

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

2

Re: Holky to chtěj taky

vy zvíře! (míněn mikulík)

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

3

Prsty skvělý, ale ten slap byl bez groovu...ale fakt jedna z mála basaček, který hrajou pěkně...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

4

Ale prosimtě co třeba efka? smile

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

5

neslyšel jsem...nevím...Ale tahle žena fakt hraje moc pěkně...

jen ten slap kdyby nakopla případně takhle:

http://www.nfbass.wz.cz/uploads/Media/funk.mp3

0 xLajků:

6 Naposledy upravil: MK (16. 05. 2006 20.09:08)

Jenich:
No ja bych spis rekl, ze hraje trosku odlisnym stylem, nez ty (myslena zena na tom videu) - min tonu, ale delsich, i tak je na tom dost dobre. Citi to trosku jinak smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

7

já jsem řikal, že hraje fakt skvěle prstama...fakt se mi to hrozně líbí...

0 xLajků:

8

Jó, její prstová technika se mi taky náramně líbí (prosím bez dvojsmyslů) smile A ten slapík je pěknej, pohoda, nikam se nežene, spíš než funk v tom cítím jazzový základy... konečně někdo, kdo hraje na jazz bass opravdu jazz smile

0 xLajků:

9

tak on je to takovej ten brownovskej prostředek....mezi jazzem a funkem...

0 xLajků:

10

jo ta ženská hraje pěkně, není to sice můj styl a nikdy takhle hrát nebudu, ale rád si to poslechnu a zatleskám takovým hráčům:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

11

krasa....takovy videa me vzdycky povzbudi... I holka muze bejt vazne dobra kdyz chce:P

Máma má mísu. Ema mele maso. Herbert loupe banán.
Efka je šťastná. sputnik okultnik
0 xLajků:

12

Efka: Na pohlavi v tomto pripade vubec nezalezi smile

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

13 Naposledy upravil: efka (17. 05. 2006 17.36:42)

no ale sposta lidi holky odsuzuje...a tohle dokazuje opak toho,co si hodne lidi mysli. Kdyz neni holka nejaka dylina a nesahne po base jenom proto, ze je to "kůůl", nebo co ja vim z jakyho povrchniho duvodu...tak muze bejt dobra a bavi ji to. a to je preci nadhera ... smile
At si ty dydly vezmou radsi lopaty(a pozeri nejsou jen mezi holkama,takze to plati i na ty vyssi urostli testosteronoidni spoluobcany:P).

0 xLajků:

14

Testosteridovy cert jsem i ja. Merim 174 a vazim 94 svalove hmoty, ne tuku. Ale vlastne nejsem vyssi. Libi se mi ze vidite predevsim hrace.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

15

Efka:
Dobre tem lidem tak, doporucuju koncert RW (sice popik), ale ta zena tam hraje velmi... velmi smile

0 xLajků:

16

MK nemas nejakej odkaz nebo tak? ja se v popiku nevyznam..

0 xLajků:

17

MK: velmi??? to zas neverim!! smile))

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

18

Jenich napsal:

no, ona alespon vi, jaky hraje tony...bez urazky prosim  smile

0 xLajků:

19

ondras: prosimte, posilal jsem ti mail ohledne toho thumbrestu, ale nevim jetli dosel, jednou mi tu to pise chyby pak zas ne.... no proste bych ho rad koupil.. tak nabidni cenu wink

0 xLajků:

20

Ja nevim nechci nikoho urazit me proste zenska v kapele nesedi nakou svou ucasti,jedine mozna pri nakym duetu.Jinak si neumim moc predstavit zenskou v kapela jeste co uznavam zenskou ktera hraje je Lita Ford.

0 xLajků:

21

tyhle lidi nechapu smile)) To je naprosto normalni ne, tka tam neni chlap ale baba no...

0 xLajků:

22

No tak nechapej je to tvoje vec proste mi to tam nesedi.

0 xLajků:

23

Ja sem na metalu mozna v jazzu jo,jenze kdybych mel koukat na holku co hraje na podiu tak bych nekoukal me se to proste nak nezda.

0 xLajků:

24

ja nic nerikam..... smile   Proste se mi to zda takovy nespravedlivy, ze si nekdo mysli, ze na tohle holky proste nemaj sad(( Je to podle mne blbost, jestli to nesedi tobe.. tak ne, me nesedi veci ,co jinym jo wink  Je to dasli z ciste osobnich veci smile

0 xLajků:

25

JJ

0 xLajků:

26

Jenom to neni o tom ze si myslim ze na to nemaj proste mi tam nesedi

0 xLajků:

27

Efka a Juhuu:
Odkaz nema, ale vlastnim DVD, takze pokud mi napisete na email, tak vam kopii zaslu, nebo z toho mohu spachat nejaky DivX. Necekejte zadne solove zazraky, ovsem jak ta rytmika slape... Cerny bubenik a cerna basistka v kapela Robbieho - asi by si nevybral zadne orezavatka. Cele se to zove Robbie Williams Live At Knebworth. Basistka se jmenuje Yolande Charles a bubenik Chris Charrock. Neni ji tam moc videt, ale slyset je pekne. Zkusim najit nejaky klipek smile

0 xLajků:

28

Ha bubenik je bily, ale to je asi jedno smile

0 xLajků:

29

http://www.amazon.com/gp/product/B0000C … amp;n=5174
tady je aspon hubene audio smile

0 xLajků:

30

juhuuu napsal:

ondras: prosimte, posilal jsem ti mail ohledne toho thumbrestu, ale nevim jetli dosel, jednou mi tu to pise chyby pak zas ne.... no proste bych ho rad koupil.. tak nabidni cenu wink

jo, mail mi nedosel, tak kdyztak napis adresu sem nebo na mayer(at)natur.cuni.cz a ja ti to poslu v obalce. Az se potkame, pozves me na pivko treba.

0 xLajků:

31

to xx2: máš pravdu, mně tady taky holky nesedí, ta holka hraje mnohem líp než někteří my, ale je to prostě baba, a je vědecky dokázaný, že na některý věci baby nemaj až na vyjímky, a tohle je ta vyjímka, představte si třeba mě, že pletu svetr, taky to není úplně od přírody, ale pár chlapců se na to najde, jeeeee, to zas bude kritiky:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

32

MK: eee, robbieho nemusi m:))) Ale nekdy mi posles dvd s tim satrianim smile))

ondras: tobe asi ten mail nefunguje, mas ho asi blbe napsanej, pac mni to chodi zpet se spatnou adresou, no ale obsah toho mailu:

adresa je:

Robin Martinez
Kostelecká 1829
Náchod - Plhov
54701

Jak chces, bud mi to za nakej peniz posli na dobirku, nebo se treba uvidime v Nymburku,. kam snad a doufam, ze jedu..... smile)))

Mej se  pekne a diky wink

0 xLajků:

33

ondras napsal:
Jenich napsal:

a k čemu jí to je dobrý? Já to vim přece taky smile

0 xLajků:

34

Vedecky dukazy ze na neco zensky nemaji, jasne a spoustu nac nemaji chlapaci a stejne to  delaji. Tohle je na pendrek, kdyz uz pro nic tak nasi prevahu zde, Efka reprezentuje zenskou cast, jsme ve znacny prevaze a treba jen pro nas ortodoxni pristup. Jako ti Zidi. Sami Zidi rikaji. Nas nejvetsi nepritel nejsou Plaestinci, ale nasi ortodoxni zide. Hledejte paralelu. Nestojim ani o feministicky kecy, ale pero bych si honit do smrti nechtel a pohlizet na zenu jen jako nastroj ukojeni chtice, matku deti a pd. se mi prici. Nevim proc by nemohly byt dobry v cemkoli, znam muze v zenskym tele a zeny v muzskym, jen proto ze mas penis nejsi predurcen byt lepsim  muzikantem. Mas li takovou osobni zkusenost, mel bys umet pripustit zes nepoznal svet, ver ze tam kde maji k zenam pristup jiny, jsou i jine muzikantky, a tak je to se vsim. My vytvarime ac chceme ci ne situace pro nase zavery. Proto jen modelujeme situace pro nasi pravdu. Taky dobry peklo v sobe, mit despekt k zenskejm. Kolega ha. Jen peklo je jiny.

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

35

LOL tady nikdo nepsal ze neumi holky hrat jen proste mi nesedi v kapele nemuzu za to a myslim si ze malo z tech holek umi hrat  je to tak jak psal palec taky neumime plest teda mozna 2z  50.

0 xLajků:

36 Naposledy upravil: Siegi (17. 05. 2006 21.37:16)

treba si ony rikaj totez o nas? Ja bych byl diplomatictejsi, rekl bych ze holku v kapele radeji ne aby nevznikaly spory mezi muzskou casti. Ja znam par holek co hrajou a nejsou spatny. Mam rad i jednu popku, Langerovou, ta taky hraje ne? Snad dokonce na zde oblibenou znacku Fokus, no jo kytara, ne basa, ze? Nemusim treba Gabu a dalsi. Ja bych to tema vypustil, resil bych ho v hospode jen mezi chlapy, Snad me pochopis. Doplnuji, Efku nebalim, nejdu do predem ztracenych..., baby bali mne, ne ja je.

0 xLajků:

37

Jenich napsal:
ondras napsal:
Jenich napsal:

z ty nahravky to tak zrejmy neni smile

0 xLajků:

38

Na satu jsem videl zenskou kapelu, no jo jen film, myslim 4 holky, jednu pak prejelo auto, jedna byla tezce na drogach a chlastu, 2 byly lesby. Nerika vam to neco? Ten rokec byl uzasnej at ho hraly tyhle nebo ne, zenskej nejspis byl. Ta co delala s basou, hmmm. I prodat se je treba umet. Mate grify postoju? To tu nikdo moc neresil. Ja jeden nizkej s nohama dost od sebe, basu nosim hodne dole, vypada to efektne, hur uz se hrjou technictejsi veci, musim ji nahodit a vyrezem vrazit do stehna, je tezka na krk jako svine, takhle si pomaham, taky to pry vypada dobre. Budeme hrat v Usti a snad i brzy v Plzni, dam vedet, kdo se bude chtit juknout....

0 xLajků:

39

myslsi ten film Rockerky bo co to sem videl utrzkovite prave ze mi stacilo co hrali nelibilo se mi to vubec.

0 xLajků:

40

myslim si že horší macho kecy tu už proběhly a ještě jsou tu plozeny....také z úst mravokárců, že...

ženám hudební talent neupírám zvláště pro zpěv, dechy, smyčce atp...to jsou nástroje pro ženy stvořené....naopak basa, bicí, vozembouch jsou typicky mužské nástroje smile Nesnažím se zde někoho obtáhnout a ani ze sebe nedělám anděla. Jsem pro absolutní rovnoprávnost...proto ženám neplatím útratu, nedoprovázím je domů a vařím sám. Nechápu tedy, proč se zde ty macho rozpravy vedly, když dnes je jakákoliv narážka efce omlouvána.

Asi bych to shrnul tak, že v rymiku a groove ženám příliš nevěřim...naopak melodií mě ohromují...

0 xLajků:

41

ondras napsal:
Jenich napsal:
ondras napsal:

z ty nahravky to tak zrejmy neni smile

To jako proč...tomu moc nerozumim...

0 xLajků:

42

Tys to vsehcno spustil:))

0 xLajků:

43

Urcite ne umyslne, mame tendence vzdy odjet uplne jinam. At ma na mne Jenich narazky jaky chce, ten zamer nevidim, tam jsem to dotahli my, pani tvorstva.
Ale nazev topicu je dost dobrej, ten me bere, obdoba,  >

0 xLajků:

44

xx2 napsal:

myslsi ten film Rockerky bo co to sem videl utrzkovite prave ze mi stacilo co hrali nelibilo se mi to vubec.

Mne se libily lol Jsem asi vic postizenej USou nez je zdrave lol

0 xLajků:

45

juhuuu napsal:

MK: eee, robbieho nemusi m:))) Ale nekdy mi posles dvd s tim satrianim smile))

ondras: tobe asi ten mail nefunguje, mas ho asi blbe napsanej, pac mni to chodi zpet se spatnou adresou, no ale obsah toho mailu:

adresa je:

Robin Martinez
Kostelecká 1829
Náchod - Plhov
54701

Jak chces, bud mi to za nakej peniz posli na dobirku, nebo se treba uvidime v Nymburku,. kam snad a doufam, ze jedu..... smile)))

Mej se  pekne a diky wink

Jasne, v pohode. Je tam i G3 a Vai s Billy Sheenenem, to taky stoji za podivani. A za bicima Virgil Donati wink

0 xLajků:

46

Dobry jmeno, to je umelecky, nebo pravy? Nebojis se ze Ti ted nekdo objedna plechovou garaz?

0 xLajků:

47

Siegi, špatně si mě pochopil, jak řekl prudič, prostě ženská na basu mi nesedí, i kdyby byla nejlepší na světě, ale sou takový a tak at hrají, stejně jako na spoustu jiných věcí mně nebude sedět baba a naopak zas na jiný věci chlap, tak to prostě cítím, ale jaks třeba řekl ty a Jenich, zpěvačky a třeba houslistky, to je o něčem jiným:) a už konec! Nebo se zas dostaneme offtopic.P.S. A efka mně tady vůbec nevadí, nejsu proti babám zaujatej, aby si to někdo nemyslel.

0 xLajků:

48

Jo vzdyt o nic nejde, je super ze nejsme jak identicka 276cata, ci kolik nas tu je. Ja mam nazor dokud je nekdo kdo to chce poslouchat a nejde jen o rodinu a blizke, maji tam co delat. Otazkou samo je, zda ja budu v publiku a tam uz zase neeeeebuduuuu.  Uz si mne pochopil?

0 xLajků:

49

Palec a Jenich:
A vynikajici posez u hrani maji cellistky, to panove, jaxi, musite uznat smile Jak rad bych byl nekdy cellem smile

0 xLajků:

50

MK napsal:

Palec a Jenich:
A vynikajici posez u hrani maji cellistky, to panove, jaxi, musite uznat smile Jak rad bych byl nekdy cellem smile

no vidíš!! To taky...když hraje slečna na housle, cello, violu nebo zpívá....To je přece úplně úžasný...i to hezky vypadá což je sice tak 1/20 celku, ale už to působí tak, že s tím nástrojem splývá....Nemusí ani bejt kdovíjak krásná viz u zpěvu třeba Lauryn Hill. Samozřejmě jsou i dobrý basačky, ale třeba žádná neni úplně sólová, nebo nějak objevná. já mám osobně rád Rhondu Smith a MC Divinity. Rhonda je od Prince a Divinity hrála s Wootenem.

0 xLajků:

51

A co taková Norah Jones, sice kapku spotřební hudba, ale krááása...

0 xLajků:

52

já mám kamošku a ta zpívá klasickej zpěv a má trošku větší pusinu a ani nechtějte vědět, co si představuju, když tu pusu otevře:)

0 xLajků:

53

ja se  basy nevzdam,kdyz me to bavi. Muzeme se o tom prit,muzete nesouhlasit..
Ale kuli tomu, ze mam neco co vy ne a opacne,nevim proc by to tak divny. Nebudu vam brat nazory,to vubec...o tom to neni. Jen bych chtela aby me lidi brali jako pravoplatnou hracku.. Pochopim,ze holka treba v boxu je divna..ale kuli vam se balet ucit nebudu. Tim ze hraju na basu nejsem ani okousek min holka.. Fuj,ted se cejtim jak feministka,ale jinak to neslo tongue

0 xLajků:

54

Klid, efko, dyť to znáš.... co člověk, to názor... v  klidu hraj dál, já sám nechápu, proč někomu přijde divná holka - basačka a nikdo se nepozastaví třeba nad pilotkou, vojačkou nebo řidičkou autobusu...

0 xLajků:

55

ale jo...správně....

"Můžete to odmítat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat"

Efka má alespoň dobrej motor do začátku...

0 xLajků:

56

tak tak efko, jen hraj a doufám, že nás jednou všechny poser.. a budeš nejlepší:)

0 xLajků:

57

Efka:
V zadnem pripade Ti ja osobne nic nevytakam, naopak, zenska basacka me fascinuje, i kdyz Robbieho nemusim, vydrzel jsem cely koncert hlavne kvuli ni smile.
Jen at kazdy dela, co se mu libi a muze byt klidne i hermafrodit.

0 xLajků:

58

mozna ze vam zenska za basou pripada divna, protoze je nezvyk videt povetsinou jemne a decentni prstiky ovladat tak velkej nastroj...:) smile smile
he he...ze by kus Freuda? jakasi latentni zarlivost ci zavist? no ty vole....

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

59

A pak kdo je tady zvíře...:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

60

Ja mam dvoch priatelov Basaka a Basacku. dokonca spolu chodia.On zacinal skor nez ona na basu, asi o dva roky a teraz je lepsia ona smile

...Nejde o to co mas dole,ide o to jak hras vole...    smile

Ales Vychodil AVJB5
Fender Precision MIJ 1993 Rosewood fingerboard
Fender Precision MIJ 1986 Maple fingerboard
MARKBASS TTE800
MARKBASS NEW YORKER 804
0 xLajků:

61

"Můžete to odmítat, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat" presne jak rekl Jara C. je to tak no...bohuzel big_smile

0 xLajků:

62

jojo...no vidíš...máš u mě malé bezvýznamné plus.

0 xLajků:

63

to me tesi... "ja pan,ty pan..ale kdo ma penauze je jeste vetsi pan" same celozivotni pravdy,nemyslis?

0 xLajků:

64

ženská a basa? a co třeba tohle: http://www.suziquatro.com/images.htm
má novou desku a je to bomba!

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

65

jo tak suzi quatro, na tu sme zapomněli, tak je v klidu:)

0 xLajků:

66

Axlík napsal:

mozna ze vam zenska za basou pripada divna, protoze je nezvyk videt povetsinou jemne a decentni prstiky ovladat tak velkej nastroj...:) smile smile
he he...ze by kus Freuda? jakasi latentni zarlivost ci zavist? no ty vole....

Basa jako prodlouzeny falus?

0 xLajků:

67

no to snad.. big_smile

0 xLajků:

68

MK: nekdy si pisnu, pac konciku mam doma malo sad(

0 xLajků:

69

OK, neni problem smile

0 xLajků:

70

mikulik napsal:

Klid, efko, dyť to znáš.... co člověk, to názor... v  klidu hraj dál, já sám nechápu, proč někomu přijde divná holka - basačka a nikdo se nepozastaví třeba nad pilotkou, vojačkou nebo řidičkou autobusu...

proč by holky nemohly hrát... zas nadruhou stranu ale nesmí hrát všechny, protože by seděly doma a cvičily, a nebylo by to vono na koncertech "chlapeckejch skupin" bez fanynek smile

"IN FACT - JAZZ'S NOT DEAD. I could be wrong now, but i don't think so..." smile
0 xLajků: