1

Téma: Box od GK

Ahoj, porizuju si zesik GK 1001 ale nemuzu se rozhodnout o bedne pod nej. Je tu nekdo, kdo dokaze posoudit zvukove rozdili mezi seriemi RBX, NEO a RBH? jako, jestli tech 10K navic za RBH je skutecne znat. Potom by me docela zajimal na nazor, jestli 2*12, nebo 4*10. Samozdrejme rozdil pokud jde o zvuk.

joo a jen pro doplneni, koukal jsem na disk.cz a maji tam dost zajimavou akci. pri koupi GK 2001 a boxu 410RBH dostanete navic box 115RBH. Coz zni dost slusne...

0 xLajků:

2

Re: Box od GK

papundekl napsal:

jako, jestli tech 10K navic za RBH je skutecne znat

tak tech 10K musí  být vždycky pocítit pokud nejde o nějaký šméčko

0 xLajků:

3

RBX urcite ne a jestli NEO nebo RBH tak to uz zalezi na tom co ti vyhovuje...ja kdzbzch kupoval NEo, tak asi 4x12, ale jelikoz si casem dokoupit jeste 15tku, tak jsem zvolil 410TBH

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

4

ta 4X12 není špatná kombinace, já budu mít snad (co nevidět) 2x(2x12") :)a je to skladnější takto rozhozené...

0 xLajků:

5

Gazelle napsal:

ta 4X12 není špatná kombinace, já budu mít snad (co nevidět) 2x(2x12") smilea je to skladnější takto rozhozené...

a nebylo by uz lepsi jednou 4*10 a 2*12? smile jinak ta 410RBH se mi zatim libi mooc

0 xLajků:

6

Gazelle napsal:

ta 4X12 není špatná kombinace

kua furt okolo toho větřím a slídím big_smile

0 xLajků:

7

papundekl napsal:

a nebylo by uz lepsi jednou 4*10 a 2*12?  jinak ta 410RBH se mi zatim libi mooc

10" mne zklamalo, 12" je to to pravé, co hledám....

0 xLajků:

8

Gazelle napsal:

10" mne zklamalo, 12" je to to pravé, co hledám....

a proc te prave zklamalo? to maji tak rozdilny zvuk??? pripadne jaky, ci co?

0 xLajků:

9

papundekl napsal:

jinak ta 410RBH se mi zatim libi mooc

JO ode mě můžeš počítat s dobrýma referencema smile

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

10

tak jsem psal do kytar.cz a pry bych na oboje cekal tak 3mesice. misto toho mi nabidli toto:
http://www.aguilaramp.com/products_cabinets_gs410.htm a toto
http://kytary.cz/eden-world-tour-serie- … :1:0%20rsp

co ty edeny, mate s nim zkusenosti? a v jakem stylu? me se ten GK libi hodne ale nebranim se nicemu novemu. samozdrejme si to pujdu zkusit, ale rad dam i na nazory.

0 xLajků:

11

Pokud ho vyloženě nepotřebuješ hned klidně si počkej.Já čekám už od začátku září.

GK 700RB-II, GK 410RBH, GK 410BLX, GK Backline 110,
Cort Action Bass 4, Fade Jazz Bass, Ibanez SR705TK, Schecter Omen 7
Boss ME-50B, AKG WMS40FLEXX
0 xLajků:

12

papundekl napsal:

a proc te prave zklamalo? to maji tak rozdilny zvuk??? pripadne jaky, ci co?

12" je pro mne ten pravý vítr na pódiu...., samozřejmě to má jiný zvuk a celá NEO série má úplně jiný zvuk, chce to slyšet, já to popsat neumím. Víte jak to je....někdo má rád holky a někdo je gay... nic proti menšinám...

0 xLajků:

13

Gazelle napsal:

někdo má rád holky a někdo je gay... nic proti menšinám...

tak to znamena ta zkratka GK ...
pro Gay Kluky wink

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

14

Axlík napsal:

tak to znamena ta zkratka GK ...
pro Gay Kluky

+1

0 xLajků:

15

papundekl napsal:

tak jsem psal do kytar.cz a pry bych na oboje cekal tak 3mesice. misto toho mi nabidli toto:
http://www.aguilaramp.com/products_cabinets_gs410.htm a toto
http://kytary.cz/eden-world-tour-serie- … :1:0%20rsp

co ty edeny, mate s nim zkusenosti? a v jakem stylu? me se ten GK libi hodne ale nebranim se nicemu novemu. samozdrejme si to pujdu zkusit, ale rad dam i na nazory.

po té Eden 2x12 koukám už dlouho a teď když to mají v Brně za 14100 tak mě svrbí a svrbí, nemyslím že to bude na nějakej masakr ale zase vysoka citlivost a průraznost, hmhm.

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

16

grampa napsal:

po té Eden 2x12 koukám už dlouho a teď když to mají v Brně za 14100 tak mě svrbí a svrbí, nemyslím že to bude na nějakej masakr ale zase vysoka citlivost a průraznost, hmhm.

taky po ní teď čumím hooodně:D

0 xLajků:

17

noo..PAPUNDEKLE...  tak to bych K.....Y  zvažoval jestli ti nabídli tu hlavu EDEN+ box 4x10" AQUILAR a jestli na to máš penízky,kamaráde to by bylo něco! tuhle kombinaci bych ti já doporučil všema deseti jsou to výrobci co dělají univerzální aparáty na špičkové ůrovni a vo to v dnešní době jde... wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

18

richo5 napsal:

noo..PAPUNDEKLE...  tak to bych K.....Y  zvažoval jestli ti nabídli tu hlavu EDEN+ box 4x10" AQUILAR

no za prve si to zajdu zkusit. dostal bych pry slevu, ale prece jen 10K navic oproti GK je dost.

0 xLajků:

19

richo5 napsal:

tuhle kombinaci bych ti já doporučil všema deseti jsou to výrobci co dělají univerzální aparáty na špičkové ůrovni

hráls na to, nebo jedeš po značkách? wink

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

20

Nook napsal:

Bingo! :-)

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

21

kurcatovium napsal:
Nook napsal:

Bingo! :-)

"Nikdy nevěř člověku, co píše ů na začátku slova!":D

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

22

.. ale ale no tak kluci....  wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

23

My víme, je to přinejmenším 236x lepší jak Hocke natož nějaký samo-domo-nook přizdisráči... Na tohle totiž hraje kvanta světovejch basáků!!!

0 xLajků:

24

big_smile big_smile big_smile tongue  ták ted to do mě naperte kolik se vleze...   lol lol lol lol

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

25

Rádi :-) ;-)
Ne, nechci tu rozpoutat další identickou diskusi, která se tu odehrála před pár dny. Ale prostě mi to nedalo a musel jsem si kopnout... ;-)

0 xLajků:

26

...jo já jsem v pohodě a nemám tě za to méně rád ....:D  big_smile big_smile  wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

27

hele kuci, zalozte si kvuli takovymhle kecum vlastni tema big_smile:D:D:D ja mam ted v planu utratratil majlant a vy to tu akorat zaspamujete a nikdo mi uz neodpovi.

0 xLajků:

28

papundekl napsal:

vy to tu akorat zaspamujete a nikdo mi uz neodpovi.

...az tu budes dele, zvyknes si

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

29

spider napsal:

Co vic, zacne te to bavit. A jak propadnes kouzlu OT-cek jsi ztracen a budes uz moct prispevovat uz jen tady pac od jinud te vyzenou.... big_smile

0 xLajků:

30

ééééé... nic neříkám smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

31

Ke 4x12 bych před koupí samotnou doporučoval zvážit pro a proti. Proti je rozhodně velikost - je to jako kráva a pokud jezdíš na kšefty sám(tedy i nakládáš sám) tak rozhodně nedoporučuju - i v malejch klubech se to nakonec ukáže být problémem - kámoš vozí na zadní sedačce AUDI a už se k němu nikdo nevejde.
Z GK jednoznačně řady RBH. Zesík 1001RB2 stačí.
Kdybych se mněl rozmýšlet mezi DE,GK a Aguilar, tak jdu jasně do Aguilaru (pokud to není finanční problém) - jinak všechny jmenované značky jsou (dle mne) už v profi třídě,takže špatné rozhodnutí neuděláš v žádném případě (jen s tím DE si nejsem jistý).
M

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

32

nesouhlas, 4x12 neo není zas tak velká a těžká. Co se týká přepravy, já vozím jen zpěvačku (přítelkyně, že?) a ta se do auta ještě vleze a mám spočítané, že se mi vlezou, 2x12", 2x3U mělký rack, kabeláž, dvě basy a dva stojany..., co víc si přát...???

0 xLajků:

33

hmm ty Aguilar boxy se mi zacinaji libit. Jinak jak by to bylo s Bi-amp modem, pokud bych mel GK hlavu a prave box Aguilar?

Kazdopadne i diky vasim radam jsem uz razantne snizil vyber. GK 1001 jasny a box 410RBH bo Aguilar GS410. Ted uz mi asi zbude jen ententiky dva spaliky hehe. Velikost neresim, vzdycky se najde nejaky chudak co mi to pomuze odvest big_smile

0 xLajků:

34

..tak největší kouzlo BI-AMPU já spatřuju f tom že jsou dva boxy např. 4x10"+1x15" a ten zesák pokud je touto funkcí vyšnořen ty spodky tlačí do tej patnáctky a ty středovýšky do těch 4x10.. takže pokud máš ve hře jen jeden 4x10 box tak s tím BI-AMP fakt nevím jestli má smysl si lámat hlavu.. GK prý ty vyšší frekvence ještě umí tlačit do tej  horny ale na kerou p..u je to dobré si neumím představit.. nevím.. to by tu měli radši napsat majitelé GK hlav.. co že je to tam ten biamp za dif a jaké jsou možnosti s boxem 4x10"..... wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

35

richo5 napsal:

..tak největší kouzlo BI-AMPU já spatřuju f tom že jsou dva boxy např. 4x10"+1x15" a ten zesák pokud je touto funkcí vyšnořen ty spodky tlačí do tej patnáctky a ty středovýšky do těch 4x10.. takže pokud máš ve hře jen jeden 4x10 box tak s tím BI-AMP fakt nevím jestli má smysl si lámat hlavu..

Tak tohle uz je vec ponekud starsi, ma to spouta zesaku, akorat to bylo oznacovano jako vyhybka. Takze nic noveho pod sluncem... Akorat je otazka ta, zdali je rozdeleni basu a vysek prijemne na poslech. Moje odpoved je ANO, ale pokud od aparatu stojis aspon 10 metru, coz neni vzdy mozne.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

36

richo5 napsal:

..tak největší kouzlo BI-AMPU já spatřuju f tom že jsou dva boxy např. 4x10"+1x15" a ten zesák pokud je touto funkcí vyšnořen ty spodky tlačí do tej patnáctky a ty středovýšky do těch 4x10.. takže pokud máš ve hře jen jeden 4x10 box tak s tím BI-AMP fakt nevím jestli má smysl si lámat hlavu.. GK prý ty vyšší frekvence ještě umí tlačit do tej  horny ale na kerou p..u je to dobré si neumím představit.. nevím.. to by tu měli radši napsat majitelé GK hlav.. co že je to tam ten biamp za dif a jaké jsou možnosti s boxem 4x10".....

Seš si jistej? já myslel že bi-amp je čistě pro regulování horny, že by to rozdělovalo boxy si nejsem jistej ale možná se pletu

OLP mm3, Fade jazz bass, Gallien Krueger 1001 RB-II, Gallien Krueger 410 RBH
0 xLajků:

37

Fuit napsal:

Seš si jistej? já myslel že bi-amp je čistě pro regulování horny, že by to rozdělovalo boxy si nejsem jistej ale možná se pletu

Odpovím za richo5. Bi-amp znamená, že každý z reproduktorů má svůj vlastní zesilovač.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

38

...děkuji IVO lépe bych to nenapsal.... wink wink

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

39 Naposledy upravil: Dunde.e (05. 12. 2008 13.28:36)

No jo, ale u GK jsou ty výkony rozdělene hodně rozdílně, mě fakt příjde že ten jeden slabší konec je určen jen pro hornu.  A teď se dívám na kytary.cz a je to tam tak i psané "Disponuje výstupním výkonem 700 W pro basovou část reproduktorů a 50W zesilovačem pro hornu."

Pak pro propojení zesáku a jednoho boxu s hornou použiješ jeden speakon který má zapojené všechny žíly a pro ty 10" ti to půjde z toho silnějšího konce a pro hornu šumivou to půjde samostatně...asi aby se ty výšky lépe kontrolovaly a mhlo se dosáhnou větší čistoty.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

40

Dunde.e napsal:

Pak pro propojení zesáku a jednoho boxu s hornou použiješ jeden speakon který má zapojené všechny žíly a pro ty 10" ti to půjde z toho silnějšího konce a pro hornu šumivou to půjde samostatně...asi aby se ty výšky lépe kontrolovaly a mhlo se dosáhnou větší čistoty.

Přesně tak to je, používáš 4- žilový kabel a jakmile přepneš na bedně bi.amp mód tak si ovládáš hornu na zesáku je tam ještě tlačítko na oseknutí nad 10kHz, kdo by chtěl prostudovat tak tady :
http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB … Bserie.pdf

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

41

supr. pekne vysvetleni. wink

0 xLajků:

42

spider napsal:

Říká moderátor...OMG..

Ty jo nad tou sestavou co ti nabídli zauvažoval - v podobě vyzkoušení, páč ten Aguilar může být solidní nátěr...

"Prsotě brumíl"
Prof. II
0 xLajků:

43

Tak dnesnim dnem jsem stastnym majitelem zesiku GK 1001RB-II a boxu AGUILAR GS 410. Az se dostanu z prace, tak to hned zacnu zhavit, dokud nezbouram cely barak big_smile:D:D a diky vsem za rady a nazory.

0 xLajků:

44

.. PAPUNDEKLE tak to TI gratuluju a určitě né sám!!!!  pak napiš co a jak určitě si to tu všichni zasloužíme aspon trocha té tvojí eufooorie....  :lol lol lol tongue

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

45

papundekl napsal:

Tak dnesnim dnem jsem stastnym majitelem zesiku GK 1001RB-II a boxu AGUILAR GS 410.

tak věřím tomu,že tohle bude pořádnej fičák! tongue

0 xLajků:

46

Tak tu mam prvni poznatky. Idealni zvuk jsem jeste nenasel, ale bude to tim, ze jsem byl dlouho zvykli na neco jineho. Asi si to budu muset nejdriv srovnat v hlave. Pri kazde pisnicce se mi libi trochu jine nastaveni, coz GK dokaze poskytnout, ale rozhodne bych nechtel neustale kroutit cudliky.... taky jsem byl zvykly prohanet basu skrz POD a tam mi to skripe nejvic.... budu muset asi predelat veskere zvuky na nem. Do ted jsem dohanel uhlazenost zvuku prave tam, jenze nyni to je na muj vkus az moc uhlazene, mam rad trochu sirovejsi zvuk. (jinak bez PODu to neni problem)

Dalsi poznatek je ono tlacitko pro 5ti strune basy. Osobne mam 5ku, ale pri aktivaci tlacitka se mi zda zvuk horsi, moc basovy.

jooo a ten vykon, je uz asi trochu moc smile kdyz chci vsechny prervat, dam kolecko hlasitosti asi do jedne ctvrtiny.

0 xLajků:

47

papundekl napsal:

mam rad trochu sirovejsi zvuk.

to uz pak jedine se upsat belzebubovi

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

48

papundekl napsal:

Dalsi poznatek je ono tlacitko pro 5ti strune basy. Osobne mam 5ku, ale pri aktivaci tlacitka se mi zda zvuk horsi, moc basovy.

to tlačítko je IMHO úplně k hovnu... big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

49

takze po mesici hrani si musim jen prijemne mlaskat. Vse hraje vyborne, jen ten vykon je mozna az zbytecne moc velky.... no jo chtel jsem mit klid, ale tohle je az az smile ve zkusebne hraju tak na 1/4 hlasitosti. Kdybych se rozhodoval ted, koupil bych jen tu GK700.
Jinak korekce pouzivam velice stridme, temer to vypada, ze s tim tocim, jen abych si nepripadal divne, ze mam vse na nulu smile tak ted uz mi zbyva to jen doplatit a za rok tu asi budu opet sondovat teren kvuli nastroji...he

0 xLajků:

50

papundekl napsal:

takze po mesici hrani si musim jen prijemne mlaskat.

... super že ti to sedlo, o tom Aquilarovi jsem nepochyboval ....

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků: