1

Téma: Instalace krkoveho krytu

Zdravim,
chtěl bych se zeptat jak moc náročná je instalace krkového krytu?
Mám už dlouho v plánu si tímto způsobem zkrášlit svou basu a nechci teď rozebírat nevýhody, které tenhle kryt přináší při hraní, ale nevýhody a nebezpečí při montování. Na base ani v pickguardu k tomu díry nemám.

Nic na tom není a zvládne to kdejaký kutil? Je to práce pro zkušeného nástrojáře? A co na to Jan Tleskač? Ne, ja vim, že se blbě ptám, ale nemám s tim žádný zkušenosti a ani nikdo z mého okolí. Nekamenovat big_smile

Fender & Bender >>> Gibson GB440 >>> Soundelirium the40.1
0 xLajků:

2

Re: Instalace krkoveho krytu

Pokud nejsi prase, měl bys to zvládnout. Doslova vrt vrt a je to.

0 xLajků:

3

každopádně ty kryty tam nejsou jen pro okrasu je to kvůli zlepšení elektromagnetického pole snímače ....

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
DavidEden WT-550B . EDEN E4X10.V4 -650W
0 xLajků:

4

Není to těžké, chce to jen dobře to vyměřit (ať ten kryt není křivě, to by nevypadalo nejlíp) a pak vyvrtat díru akorát na vrut (ne skrz, to taky není úplně nejlepší big_smile ). Já jsem teda nevrtal přes pickguard, jenom do těla, ale to bude asi tak zhruba stejné.

Je sice fakt, že to byl squier, takže kdybych to pokazil, tak se nic moc nestane, ale ty máš fendera, takže tam bych byl asi opatrnější.

Hodně štěstí wink

0 xLajků:

5 Naposledy upravil: mikulik (25. 11. 2008 11.31:40)

richo5 napsal:

každopádně ty kryty tam nejsou jen pro okrasu je to kvůli zlepšení elektromagnetického pole snímače ....

Ale prdlajs, ryzí kosmetická ptákovina, žádnou funkci to nemá smile

Anuris napsal:

Nic na tom není a zvládne to kdejaký kutil? Je to práce pro zkušeného nástrojáře?

Je to úplně jednoduchý. Od oka odměříš, aby byl kryt přesně nad snímačem a aby byl rovně a vrtneš smile Akorát pozor - kryty se dodávají vcelku rovné, což pak způsobuje, že při namontování o ně někdy zespoda zvoní struna E. Takže před montáží ho jemně prohni, aby byl jako do obloučku.  smile

http://i4.ebayimg.com/04/i/001/1c/8e/f085_12.JPG

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

6

Pěkná fotka, ale dá se na to vůbec hrát??

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

7

smile
(z vlastní zkušenosti)

0 xLajků:

8

mikulik napsal:

Dá smile
(z vlastní zkušenosti)

big_smile no ono to trochu svádí k myšlence, že jediný nezakrytý místo je 3. pražec :-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

9

Je fakt že s mým hraním bych mohl mít klidně zakrytovanou půlku krku a vůbec nic by se nestalo... smile

0 xLajků:

10

big_smile big_smile big_smile to byl žert, nikoliv kritika mravních poměrů :-)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

11

Dyť já vim smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: Ivo (25. 11. 2008 13.53:08)

Nebylo by lepší, kdyby ti mikulík prozradil rozteče děr? Jestli jsou v ose snímače, atd? Ať máš ty dirky přesně jako na starým originálu.... On ti to určitě rád nakreslí big_smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

13

mistergo napsal:

Pěkná fotka, ale dá se na to vůbec hrát??

Dá ale blbě - já jsem koupil basu s krytama, nejdříve jsem sundal ten u kobyly, protože rád hraju úplně u kobyly opřený palcem o snímač u kobyly, což nešlo. Ten nad krkovým jsem taky sundal, ale nakonec vrátil, páč je to cool a hrát se s tím dá - trošku mi to vadí při slapu, ale na bezpražci to zase tak neřeším. Na druhou stranu - intro do Birdlandu se s krytama zahrát nedá smile

A=A
0 xLajků:

14

Krkový kryt ... když Anuris téma založil, tak sem fakt neměl ponětí co může na tom krku krejt, esli šroub táhla, vzádu ty vruty, ... a vono to je nad snímačem a nad kobylou lol
Já bych to tam nesnes, já využívám prostoru vod kobyly až ke krku a nejvíc zrovna nad snímačema big_smile pro mě to není tudíž praktický a považuji to za zbytečné přídavné omezení. Ale proti gustu ...

0 xLajků:

15

Ale zase je to dobry, kdyz nemas vyvazenou basu, pac tenhle pancir neco vazi a eliminuje prepadavani na hlavu.

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

16

kober napsal:

Dá ale blbě - já jsem koupil basu s krytama, nejdříve jsem sundal ten u kobyly, protože rád hraju úplně u kobyly opřený palcem o snímač u kobyly, což nešlo. Ten nad krkovým jsem taky sundal, ale nakonec vrátil, páč je to cool a hrát se s tím dá - trošku mi to vadí při slapu, ale na bezpražci to zase tak neřeším. Na druhou stranu - intro do Birdlandu se s krytama zahrát nedá

Já bych se s těma krytama bál o tepny. Peteovi Townsheadovi se prej jednou stalo něco podobnýho. Někde hrál, byl už pěkně vožralej a zfetovanej a pak si půjčil od Claptona stratocastera a jal se dělal svoje klasický mlýnský kola. Jenže zapomněl, že strat má narozdíl od les paula vibrato páku...

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

17

Ivo napsal:

Nebylo by lepší, kdyby ti mikulík prozradil rozteče děr? Jestli jsou v ose snímače, atd? Ať máš ty dirky přesně jako na starým originálu....

To není ani nutný, na to není univerzální mustr "tady to musí být přesně na setinu milimetru". Stačí to od oka vypzorovat, navrtat a nazdar bazar smile

mistergo napsal:

Já bych se s těma krytama bál o tepny.

O tepny??? Ty se při hře krytů ani nedotknou smile

0 xLajků:

18

mikulik napsal:

O tepny??? Ty se při hře krytů ani nedotknou

A co slap?? Při prudších pohybech... Já vím že Miller to tam má taky, ale on hraje skoro až na krku a tam se mi ten zvuk slapu až tak nelíbí.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

19

.. a právě MILLER Mikulíku mluvil o tej funkci toho paníře jako že to zlepšuje to magnetické pole on to používá..tak nevím.. lol

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

20

richo5 napsal:

.. a právě MILLER Mikulíku mluvil o tej funkci toho paníře jako že to zlepšuje to magnetické pole on to používá..tak nevím..

Fakt ne, Richo... ale není v tom Miller sám, je to jeden z nejrozšířenějších omylů o krytech snímačů smile

0 xLajků:

21

tak jo jsem v pohodě na ničem tady nebazíruju je mi tady mezi váma moooc dobře:D já mít parádního JB a chci czasem taky do FENDRU investovat,tak vůbec nad těmi kryty neuvažuju mi se to tam nelíbí a komfortu to asi taky nepřidá.. ale každopádně MIKULIKU krásné foto...:rolleyes::rolleyes:

YamahaTRB6P
DunlopSteel
Spectraflex Cable
AquilarTLC
0 xLajků:

22

O krytu jsem na svého Fendera taky uvažoval, ale nakonec mi to přišlo jako zbytečný kus železa, kvůli kterýmu by se mi navíc blbě čistili struny. Ale jak se říká... proti gustu žádný dišputát.

0 xLajků:

23

Díky moc všem, hodim sem foto až to vrtnu, ale vůbec si na to vrtání nevěřim, takže to bude nějakej čas trvat, než se odhodlám big_smile

0 xLajků:

24

@mikulik

No, ono to svym způsobem pravda je... Sice to přímo nezlepšuje magnetické pole, ale zabraňuje to kopýtkům basáka, aby je používal nad snímačem, což je vzhledem k jejich elektrickému náboji nevhodné (samozřejmě to všichni děláme, protože se nám o ně dobře opírá, ale správně to asi neni).

0 xLajků:

25

Anuris napsal:

Díky moc všem, hodim sem foto až to vrtnu, ale vůbec si na to vrtání nevěřim, takže to bude nějakej čas trvat, než se odhodlám big_smile

Nesmíš se toho bát. Podívej... náš kytarista si pořídil Gibsona za 50 klacků a pickguard k tomu byl přibalenej zvlášť. Takže vzal vrtačku vruty a jel. Trochu se u toho zapotil, ale dopadlo to dobře.

0 xLajků:

26

Tak třeba měl zkušenosti s vrtánim, já vrtačku ještě v ruce nedržel (kromě tý ruční, když sem si na chatě vyráběl lodičky big_smile).
Prostě (v PG uz mam diru) udelam znacku, prilozim sroubek a vrrrt?

0 xLajků:

27

Anuris napsal:

Tak třeba měl zkušenosti s vrtánim, já vrtačku ještě v ruce nedržel (kromě tý ruční, když sem si na chatě vyráběl lodičky big_smile).
Prostě (v PG uz mam diru) udelam znacku, prilozim sroubek a vrrrt?

že by držel vrtačku denně v ruce.. to asi ne. A i kdyby, do Gibsona nevrtá každej den. Vezmi si normálně aku vrtačku, udělej malý díry a našroubuj to tam. Napřed si třeba zkus kryt k tělu přilepit malými kousky izolace, ať víš, jak to na tom bude sedět při hraní.

Hlavně neber elektrickou vrtačku Narex. Ta nemá pomalej rozjezd - lekneš se a vrták projede zkrz tělo. To bys tam pak musel dát dlouhej šroub a z druhý strany těla matku lol

0 xLajků:

28

zdenek80 napsal:

..a z druhý strany těla matku

big_smile:D

takze tenkou dirku na sirku sroubku bez vrutů.. fajn, uz mi to zacina sepinat smile

0 xLajků:

29

Anuris napsal:
zdenek80 napsal:

..a z druhý strany těla matku

big_smile:D

takze tenkou dirku na sirku sroubku bez vrutů.. fajn, uz mi to zacina sepinat smile

Klidně použij vrták, který silou připomíná spíš jehlu. Tu dírku můžeš vždycky zvětšit, než to pak vykytovávat. Navíc vruty už jsou dnes většinou samořezný, takže i v malý díře si to samo odvrtá cestu.

0 xLajků:

30

... a znova zopakuju - než ho budeš přikládat a dělat značky, nejdřív ten kryt trochu prohni do obloučku smile

0 xLajků:

31

zdenek80 napsal:

Hlavně neber elektrickou vrtačku Narex. Ta nemá pomalej rozjezd

OT: jak která. moje stará má big_smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

32

Tak vono je to hlavně vo tom, jak moc mačkáš čudlík smile

0 xLajků:

33

mikulik napsal:

Tak vono je to hlavně vo tom, jak moc mačkáš čudlík smile

tak samozřejmě, že zezačátku jen tak zlehka no a jak postupuješ hloubš, tak musíš zmáčknout pořádně. Ale zas žejo...nesmíš spálit vrták... smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

34

Nook napsal:

tak samozřejmě, že zezačátku jen tak zlehka no a jak postupuješ hloubš, tak musíš zmáčknout pořádně. Ale zas žejo...nesmíš spálit vrták...

Gratuluju, zase jsi ve mě probudil puberťáka smile

0 xLajků:

35

mikulik napsal:

Gratuluju, zase jsi ve mě probudil puberťáka smile

A on někdy spal? big_smile

0 xLajků: