1

Téma: efektík na slapík

Používáte ňáky efekty na to? CHtěl bych něco na pročištění a zvýraznění perkusí...

Jazz bass fokus, snimače DiMarzio, struny Elixir 45  -  moje pusinka :-) máme se moc rádi!!!
0 xLajků:

2

Re: efektík na slapík

vybornej je envelope filter treba od Dod, je to neco jako autowah, nebo bassynth, zni to jako neco pod morem smile))

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

3

a jeste mam rad delay

0 xLajků:

4

to juhuuu: no a už si je všechny vyzkoušel a ohodnotil??? co dělá ten envelope filter?

Jazz bass fokus, snimače DiMarzio, struny Elixir 45  -  moje pusinka :-) máme se moc rádi!!!
0 xLajků:

5

Envelope je na kvákání, to zní se slapem dobře, synth bych moc nedoporučoval, při slapu může mít problémy s rozpoznáním tónu.
Ale jako základ bych bral compressor a ekvalizér, ty ti můžou upravit a vytáhnout ten správnej slapovej zvuk.

MM Sterling 4
SWR SM-500 + SWR Goliath Sr.
Tech 21 Bass Driver, Boss Bass Flanger

Hora str. 29 , eh, kde je? na stole? pod stolem? ve skříni? to je jedno... :c)
0 xLajků:

6

tak tak...zaklad je ekvalizace...kazda basa ma jinaci vychozi predpoklady pro slap.....

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

7

zkratak.xf.cz/guit/efekt.mp3

tady mas pekne zvuk toho envelope filtru konkretene dod fx-25

pak tam je jeste ve spatny kvalite delay pedal

0 xLajků:

8

:-D :-D no tak přesně takhle zprzněnej zvuk basy jako vod toho envelope filtru si představuju!!! Ale každopádně vim už jak to šlape! S tim kompresorem se chci zeptat... jakej používáte... já hrál přes jeden už ani nevim značku a ten teda nezahrál nic kloudnýho ani po dost dlouhym laborování...!

0 xLajků:

9

ja mam zabudovanej kompresor v bass vampu, ale moc se mi nezda, e by kompresil, jen meni hlsitost (ne dynamicky)... kdyz zapnu komp na max a mlajznu do toho, tak to rve a kdyz hraju potichu, tka to neni slyset... bud s nim neumim, nebo je nahouno..

0 xLajků:

10

nepoužívám žádnej efekt, jsem zastáncem klasickýho čistýho zvuku slečny basy:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

11

To já to taky nechi vůbec nijak zdeformovat ten zvuk! jen prostě pročistit.... ale tak teda asi zkusim ňákej ten ekvalizer...podle rady!

0 xLajků:

12

juhuuu napsal:

a jeste mam rad delay

mas rad kdyz brknes a nez je to slyset stihnes skaknout na zachod?

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

13

Palec napsal:

nepoužívám žádnej efekt, jsem zastáncem klasickýho čistýho zvuku slečny basy:)

metal bez efektu pekny zahul, tak alespon EQ, ne? Mas pasivku, nebo aktivni elektriku?

B.C.Rich Warlock NJ stara poctiva serie,  HOCKE aparatura, B.C.R. Widow 5 strings
0 xLajků:

14

isegi: tak to zas ne big_smile big_smile

0 xLajků:

15

mám aktivku, jo na Elliotovi mám dobrej eqál, a je to trochu zkreslený ten zvuk, ale pořád je to basa:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

16

Ted si nejsem jisty, ale nepsal si ze neni basa v metalu co hrajete moc slyset?

0 xLajků:

17

jo psal, ale myslel sem basu u některých kapel, v kapele, kde hraju, basa slyšet je a ještě aby nebyla:)

0 xLajků: