1

Téma: P.J. Ryba v TV

DNES!!!!! V SOBOTU 20.10 v 23:30
Noc s Andělem
Přímý přenos s Pavlem Jakubem Rybou, virtuózním hráčem na basovou kytaru

jestli jste někdo už zminoval omlouvám se

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

2

Re: P.J. Ryba v TV

díky za tip smile dnes jsem se rozhodla strávit večer s dvěma basama, tak si k tomu pustím telku

Tenson electro-acoustic bass B-SM, Marshall MB30
2.držitelka Plasťáka igráčkového
0 xLajků:

3

Dík! určitě skouknu.

Weber basses -> Eden WTX260 -> 2x10'' G-D & 4x8" Hocke
0 xLajků:

4

Tak jsem to prošvihla :-(. No nic, zajdu se na něj podívat 6.listopadu do Reduty.

0 xLajků:

5

koukal jsem a mazec sice nejsem přivrženec takovéhle muziky ale rád se kouknu a poslechnu smile

Spector NS 5 CR, GK 1001 - 90's Style jak ta kapela RHCP, Symetrix, H&K BC410H
Jolča Jantar 4
0 xLajků:

6

nápodobně

http://honzoid.ic.cz/ikonky/pe.gif http://honzoid.ic.cz/ikonky/last.gif GulášeK 1001RB
0 xLajků:

7

Hlavne se mi P.J Ryba libi jako osoba, tedy charakterove....tenhle porad mi jen potvrdil ze je proste normalni, zadny namachrovanec. Taky se mi libilo ze bere muziku jako muziku, syn hraje punk a hotovo, zadne omluvne usmevy, punk, nebo jazz je to jedno...i kdyz nekteri si mysli ze jazz je vic nez hudba

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

8

Ráda bych ten pořad viděla. Nemáte to někdo na videu?

0 xLajků:

9

omlouvám se, že jsem naklonoval stejné téma někde jinde. Eržo zkus se podívat na stránky ČT jestli to tam náhodou není, mám teď pomalý internet takže to nemuhu prozkoumat. ještě jednou musím napsat, že se mi to hodně líbilo a to hlavně protože to byla čitelná muzika dobře polouchatelná pro toho kdo nehrál nikdy na basu se mohla zdát i jednoduchá ale my víme svoje, hrál v triu s bongama a ságem, které jen tak lehce a doplňovalo basu. Basa sólovala a přitom člověk neposlouchal techniku, ale muziku.
Opravdu pěkné, velmi příjemný člověk je ten pan Ryba. Jdu shánět CD. Celkem se divím, že jsem tady na tom fóru z toho Ryby vykulený jenom já

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

10

Na stránky ČT jsem koukala, bohužel neúspěšně. Zajdu se na něj za dva týdny mrknout do Reduty.

Nějaké jeho mp3 jsou přímo na http://www.pjryba.com/

0 xLajků:

11

já točil na kazetu. možná půjdu na Bonu, můžu předat tam...

0 xLajků:

12

Ok, takže ve středu v Lucerně? Díky moc smile

0 xLajků:

13

Nebyl by VHS duplikát? Na Bonovi?... smile

0 xLajků:

14

Kdyby ne, tak ho rychle zkouknu a půjčím, než vrátím smile

0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Dunde.e (22. 10. 2007 23.10:24)

spider napsal:

Hlavne se mi P.J Ryba libi jako osoba, tedy charakterove....tenhle porad mi jen potvrdil ze je proste normalni, zadny namachrovanec. Taky se mi libilo ze bere muziku jako muziku, syn hraje punk a hotovo, zadne omluvne usmevy, punk, nebo jazz je to jedno...i kdyz nekteri si mysli ze jazz je vic nez hudba

Viděl sem a mám stejný názor....je to prostě opravdový borec smile    ještě jak říkal proč hraje na bezpražec...že si všechny svoje basy vyráběl sám a neuměl vyrobit pražce, tak proto bezpražec (4str). No a taky říkal že umí jen dvě techniky hraní... smile 

...hold netřeba býti encyklopedií na kytarové techniky...stačí je umět používat a mít nápad tongue

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

16 Naposledy upravil: pipa (23. 10. 2007 05.23:14)

Mě se to taky líbilo moc.

...ale nemůžu si pomoct ten Anděl je mi krajně nesympatický...a vedle P.J. Ryby mi to přišlo ještě víc než obvykle.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

17

anděl je bohužel jeden z nejamaterštějších pořadů ale s obrovským potenciálem

ryba se mi líbila moc sem na to nekoukal ale rozhodně to bylo poslouchatelnější než co se tam někdy objevuje....už tam čekam jjen maxinm turbulenc

0 xLajků:

18

Kubš napsal:

už tam čekam jjen maxinm turbulenc

Tak to by byla ovšem parádní jízda, na silvestrovský vydání jak dělaná big_smile big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

19

mikulik napsal:

Tak to by byla ovšem parádní jízda, na silvestrovský vydání jak dělaná

Mám pocit že vyhrožoval na Silvestra Vypsanou Fixou.

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

20

Erža napsal:

Ok, takže ve středu v Lucerně? Díky moc smile

Dan napsal:

Nebyl by VHS duplikát? Na Bonovi?... smile

jsem se měl radši upsat ďáblu! :-D

Musím vás zklamat, ale kvalita nic moc a bohužel chybí posledních pár minut :-(
Přesto jsem přišel na velice obšírný způsob, jak to zduplikovat. snad se to i podaří - držte palce. V nejlepším případě to přinesu na cd...

0 xLajků:

21

Bůh ti žehnej, chrabrý jinochu!

0 xLajků:

22

povedlo se! zítra to přinesu na CD - tedy 2 kusy. na Bonu. Budu mít na sobě modrý triko SuperBASS (jako superman)

Samotného mě mrzí, že to není celý pořad. Nahrávka má půl hodiny, ani nechci zjišťovat, kolik to trvalo doopravdy :-(
Ale i tak to stojí za to. přihodím i mp3 z jeho stránek.

0 xLajků:

23

Rybu sem viděl už dřív a taky sem s ním mluvil a působí na mě taky velmi sympaticky a v pohodě a jeho hra se mi navíc i velmi líbí

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

24

pooseek napsal:

povedlo se! zítra to přinesu na CD - tedy 2 kusy. na Bonu. Budu mít na sobě modrý triko SuperBASS

Díky díky a díky smile...mně poznáš snadno - nejmenší basačka v ČR, pádlo tak půl metru nad hlavou. Zřejmě vysmátá, bo zrovna pudu ze zkoušky. Budu tam kolem půl deváté. V kolik to vůbec začíná?

0 xLajků:

25

idle napsal:

Mám pocit že vyhrožoval na Silvestra Vypsanou Fixou.

Fixu už tam na Silvestra měl... to by šlo smile Jejich nová deska je teda naprostej přelom, IMO...

0 xLajků:

26

V devatero. Rybu mám rád opravdu spíš jako člověka než muzikanta, technika není všechno...

0 xLajků:

27

P. Ryba prý hraje v sobotu v Hodoníně, půjde tam odsud někdo? Já tam nejspíš dorazím, tak že bysme dali pár piv, pokecali o base a pokritizovali trošku účinkující...sice jsou výborní, ale co by to bylo za muzikantský sraz bez nějaké té kritiky a rozumování :-)))))))

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

28

Bohužel to mám z ruky sad . Půjdu na něj 6.listopadu do Reduty v Praze.

0 xLajků:

29 Naposledy upravil: Lukáš (24. 10. 2007 10.31:15)

Taky se na něj chystám,aspoň parádně užiju volno(sice to asi nerozdejchám po technický stránce - jako že pak si budu řikat,že nic neumim - to by mě taky zajímalo,jak se s tim vyrovnáváte,esi timhle komplexem netrpí víc lidí než já sám:) )
Škoda,že sem ho neviděl v tý Noci s Andělem,třeba by mě to trochu popohnalo,furt moc nevim,co od toho čekat. Naštěstí sem člověk,kterého baví třeba improvizace na ságo.

mikulik napsal:

Jejich nová deska je teda naprostej přelom

Trochu OT,ale tolik se mě nelíbí,už to neni kytarovka,ale je tam spousta aranží a tak...ale depka to je jako dost masakrózní ("Kdo se jednou zbláznil už nikdy nebude normální"...)

0 xLajků:

30

Ryba hraje zítra v Ústí...ale vlastně nevím, jestli mám jít...je dobrej, bohužel, muzika Mind The Step mě z TV nějak nechytla...a to jsem se snažil...
A Noc s Andělem je čím dál divnější (např. minulý díl s Lucií Bílou... big_smile )

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

31

Lukáš napsal:

Trochu OT,ale tolik se mě nelíbí,už to neni kytarovka,ale je tam spousta aranží

Jojo, už to není ta klasická gymplácká špína s placatým zvukem, falešnejma kytarama a zpěvama... ale spíš dospělá muzika. Prostě posun... mám pocit, že Márdi nazpívával party střízlivej, protože mu je rozumět a intonuje... a řekl bych, že Pítrsovi vydatně pomáhal počítač, protože to je jeden úder jak druhej, navíc úplně přesný... big_smile big_smile

0 xLajků:

32

mikulik napsal:

mám pocit, že Márdi nazpívával party střízlivej, protože mu je rozumět a intonuje... a řekl bych, že Pítrsovi vydatně pomáhal počítač, protože to je jeden úder jak druhej, navíc úplně přesný...

Musím říct,že v tomhle citovaným s tebou můžu maximálně souhlasit,Pítrs má opravdu každej tón uplně jinej,nejvíc je to slyšet naživot,třeba z toho kocertu z Fabric - tam sem i nějaký linky odposlouchal

0 xLajků:

33

Na tu novou Fixu jsem zvědavá, ještě jsem ji neslyšela.

Podvojné účetnictví se v Římě příliš neprosadilo. Málokdo byl totiž ochotný se smířit s tím, že MD=D.
0 xLajků:

34

no ona nova neni, je uz davno vypsana.....myslim ze ten nazev nemohli zvolit lip

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

35 Naposledy upravil: Lukáš (25. 10. 2007 16.30:34)

spider: Možná to budeš brát jako provokaci,ale podle toho,co píšeš za příspěvky,tak se maximálně ztotožňuješ s avatarem wink
idle: Sehnat jí není zas takový problém.. někdy si stačí koupit novou fixu a pak si s ní dlouho malovat wink

0 xLajků:

36

Lukáš napsal:

někdy si stačí koupit novou fixu a pak si s ní dlouho malovat

Pak už ale obvykle není nová smile

0 xLajků:

37

idle napsal:

Pak už ale obvykle není nová smile

Musíš furt něco vypichovat z textu..dyť sem psal,že si koupíš NOVOU fixu,..to je to samý

0 xLajků:

38

roll

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

39

Lukáš napsal:

spider: Možná to budeš brát jako provokaci,ale podle toho,co píšeš za příspěvky,tak se maximálně ztotožňuješ s avatarem wink

hehe smile naprosto

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

40

Ještě k tomu Rybovi, někdy po zhlédnutí basáků na takové úrovni zůstávám plný zážitků, až se mi o tom i zdá. Poslední podobný sen byl asi takový:

http://ulozna-pro-baskytara-com.soulsla … -ryba1.jpg

Na konci snu, jsem v té TV hrál, ale samozřejmě jsem tu basu prasil jako obvykle, až jsem se z toho vzbudil celý spocený. Snad nemám takové stupidní sny jen já sad

0 xLajků:

41

Hehe, nemáš smile. Já to v TV prošvihla a vzbudila se až po páté ráno. Pak se mi zdálo, že jsem šla na mejdan naší třídy. O patro níž se natáčel Anděl. Přišla jsem tam už pozdě. Bylo tam jen pár lidí a nějakej týpek s modrou basou a nápadně úzkým krkem ze světlého dřeva. Sem si k němu přičupla a povídali jsme si. Mezi řečí položil ruku na hlavu, stlačil krk po čtyrech segmentech do těla a strčil si basu do ruxaku.

Všichni jsme gogo big_smile

0 xLajků:

42

big_smile:D:D A to si nemyslete s tím prasením! Pavel se mi onedhá svěřil, že on na tu basu nehraje, on prej jen blije jako šakal! Až shlédnu, ještě okomentuju...

0 xLajků:

43

nojo, ale...není blitíčko jako blitíčko... big_smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

44

Tak sem byl na Rybovi...........
... asi z toho nebudu spát tak do Vánoc,protože co ON tam předvedl,byl prostě a jednoduše MAZEC!!! Zatím sem neviděl jinýho člověka,který by dokázal spojit hru prsty s technikou (souzvuky 2 a 3 tónů,akordy,flažolety,prekusivní flažolety,technika,kdy struna sebou mlátí o hmatník) a takovým nápadem a atmosférou...regulérně,ať se jdou zahrabat všichni mastiči a technici,protože v žádném videu nenajdete tolik nápadů a atmosféry jako na koncertě Pavla Jakuba Ryby!!!
Musím kromě Jakuba vyzdvihnout i výkony trumpetisty Corbetta,který(ač to vypadalo,že hraje na nějakou trubku ze smeťáku) výborně improvizoval spolu s tím polským saxofonistou - ten na konci hrál i přes různé efekty(mj. chorus,octaver,delayer..),Ryba používal(co sem slyšel) chorus - byl hezky umístěn v písničce Ještě sem to nedostal,a pak možná ještě něco,ale bylo to jen lehký podbarvení,nemělo to na zvuk takový vliv.
Každopádně mě jeho koncert obohatil po všech stránkách,asi se uplně vykašlu na slap,začínám trénovat pořádně prsty a kupuju bezpražec big_smile

0 xLajků:

45

Lukáš napsal:

Každopádně mě jeho koncert obohatil po všech stránkách,asi se uplně vykašlu na slap,začínám trénovat pořádně prsty a kupuju bezpražec

Chachá! Děláš, jako kdyby se na bezprdec nedalo slapovat...

0 xLajků:

46

Dan napsal:

Děláš, jako kdyby se na bezprdec nedalo slapovat...

Jasný,že se dá,ale ten zvuk plácavej se nedá wink Jeho hra je fakt dobrá,myslim si,že u funky stylů a takovejch těch perkusí nemůžeš udělat takovou atmosféru,jako když budeš hrát mollový akordy,to prostě nemůžeš..anebo já sem nic takovýho neslyšel..každopádně mě vadí na slapu,že pokud nejsou supr nový struny,tak to plácání po zvuk. stránce za moc nestojí. Zvlášť jeho hra palcem mě dostala,myslim si,že stíhat prstama se to moc nedalo a on to hrál jenom palcem.

0 xLajků:

47

ryba se mi v tv líbil jako člověk, muzikantsky jen někdy ale jen jako stran vkusu prostě ne vše co hrál jsem vydržel....ale líbilo se mi že se jevil jako takovej "symapaták" von za tou basou v tom klouboučku vypadá a ted se nezlobte jak žebravej svatej slepec.....to sou ty jeho oči big_smile

0 xLajků:

48

Kubš napsal:

ryba se mi v tv líbil jako člověk, muzikantsky jen někdy ale jen jako stran vkusu prostě ne vše co hrál jsem vydržel....ale líbilo se mi že se jevil jako takovej "symapaták" von za tou basou v tom klouboučku vypadá a ted se nezlobte jak žebravej svatej slepec.....to sou ty jeho oči big_smile

Hahahahah!!! Jojojo... nejdřív se naučil hrát a pak na unverzitě třetího věku študýroval Manringovy grimasy. No a potom si koupil třetí zuby a žebráckou hůl a začal koncertovat lol:lol:

Ale nic proti němu nemám, aby jste si nemysleli:)

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

49

Jééé, Čajíček je tady smile

Já zatím z videa usuzuju, že stojí za to se na něj pozítří zajít podívat do Reduty wink kdyžtak mu dám něco do klobouku

0 xLajků:

50

Erža napsal:

Jééé, Čajíček je tady smile

Já ti dám čajíček!!!! lol:lol: tak očekávám padesát stran strojopisu a fotodokumentaci v příloze o grymasách!

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

51

jj....grymasy a oblyčeje....to je jeho smile)

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

52

tao-kan napsal:

Já ti dám čajíček!!!!  tak očekávám padesát stran strojopisu a fotodokumentaci v příloze o grymasách!

Ale no tak wink nebuď cíťa - jen nevím, co znamená "kan". Nějaký druh čaje?.
Tož já si teda do Reduty beru foťák big_smile

0 xLajků:

53

Tao-Kan (ovšem bez pomlčky) je literární postava. Krom toho tao znamená pokud vím cesta, nikoli čaj:)

0 xLajků:

54

tao-kan napsal:

tao znamená pokud vím cesta, nikoli čaj:)

"Tchin' Tao Tchá" = prosím nalijte mi čaj (mandarinsky). Asi v jiných jazycích různé významy.

0 xLajků:

55

Erža napsal:
tao-kan napsal:

tao znamená pokud vím cesta, nikoli čaj:)

"Tchin' Tao Tchá" = prosím nalijte mi čaj (mandarinsky). Asi v jiných jazycích různé významy.

...no ale čaj je ono Tchá, ne? cool

0 xLajků:

56

A taky píšou, že Tao Kan byl generál dynastie Jin (http://en.wikipedia.org/wiki/Tao_Kan) a italský výběrčí činže.

0 xLajků:

57

tao-kan napsal:

...no ale čaj je ono Tchá, ne?

big_smile v tom případě by bylo tao lít... no, prostě jsi Čajda, je to jasný big_smile

0 xLajků:

58

Eržo, ty jsi nějaká drzá ne?! smile))

0 xLajků:

59

a nebyl to taky nákej kokos v MOrtal Kombat ??

0 xLajků:

60

to byl Liu-kan smile

0 xLajků:

61

heh :-)

0 xLajků:

62

tao-kan napsal:

Eržo, ty jsi nějaká drzá ne?! ))

Pardon milý pane, prominuli drzé děvě, jejížto nic toliko svaté není, by tohož jméno ctila.

0 xLajků:

63

Erža napsal:
tao-kan napsal:

Eržo, ty jsi nějaká drzá ne?! ))

Pardon milý pane, prominuli drzé děvě, jejížto nic toliko svaté není, by tohož jméno ctila.

ok, ale bylo to naposledy. Příště bych tě musel dle starobylé tradice umlátit kostkovanou papučí popsanou keltskými runami...

0 xLajků:

64

smile)) to si nenechám ujít , Čajd.....

0 xLajků:

65

tao-kan napsal:

papučí

papučí popüči

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

66

Včera jsem byla na Rybovi v Redutě. Jeho kouzavá hra na bezpražec, protnutá razantními tóny, kterým v dialogu oponuje Petr Valášek na saxík...fakt jsem se bavila smile. Ta hudba má duši (rozuměj pro mne čitelnou).

Možná si ne úplně správně dovolím porovnání s nedávným koncertem Marcuse Millera. Byla to pro mně krásná přehlídka různých technik a kombinace s co největším počtem skvěle propracovaných dechových nástrojů.

To, co jsem slyšela včera, je můj mozek schopen vyhodnotit jako muziku, kterou jsem si jaksepatří užila.

0 xLajků:

67

na koncerte tohto pana som si doslova a do pismena nalozil do gati. parada.

sekam dobrotu
0 xLajků:

68

Kde jsi na něm byl?

0 xLajků:

69

P.J. Harvey je jeho sestra?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

70

Pravda, mohli by něco udělat společně smile

0 xLajků:

71

smile nedaly by se někde sehnat, nahrávky nebo video PJ Ryby, krom těch ukázek co má na oficiálních stránkách??? muj mail dunde.e@seznam.cz   Díky  smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

72

Erža napsal:

Možná si ne úplně správně dovolím porovnání s nedávným koncertem Marcuse Millera

Eržo nemyslím že by MM byl v basovým světě uznávanější nějak extrémně víc než PJ Ryba ....

0 xLajků:

73

Dunde.e, mám CD s necelám pořadem Ryba v Andělu. Těď v pátek jedu do ValMezu, uvidím se s jedním bubeníkem ze Vsetína, můžu dovézt. Jinak v Redutě se dají koupit jeho CDčka.

Kubš: hmm... to asi odpovídá wink... i když mu to teda šlape pěkně, to se musí nechat. Ale hudba je pro mně o pocitu.

0 xLajků:

74

Erža napsal:

Dunde.e, mám CD s necelám pořadem Ryba v Andělu. Těď v pátek jedu do ValMezu, uvidím se s jedním bubeníkem ze Vsetína, můžu dovézt. Jinak v Redutě se dají koupit jeho CDčka.

Kubš: hmm... to asi odpovídá wink... i když mu to teda šlape pěkně, to se musí nechat. Ale hudba je pro mně o pocitu.

to už je jiná já taky radši MM než PJ  (a tentokrát to nejsou typy bas...)

ale klusi mi pomluvil koncert millera v praze tak ti nevím....to co sem na MM obdivoval tak prej už není tak horký

0 xLajků:

75

Kubš napsal:

Špatně pochopeno. Millera uznávám, že mu to pěkně šlape, má určitě skvěle zmáknutou techniku (já ji takhle v životě nikdy mít zmáknutou nebudu). Je to takovej smíšek v kloboučku, ale nějak jeho muzika se mnou nic uvnitř nedělá. Rybovo hraní mi krásně rezonuje páteří :-).

0 xLajků:

76

Kubš napsal:
Erža napsal:

ale klusi mi pomluvil koncert millera v praze tak ti nevím....to co sem na MM obdivoval tak prej už není tak horký

taky tak....Ryba mě nebaví, ale hraje pěkně a je to fajn chlápek.

0 xLajků:

77

Jj, každý hledáme v hudbě něco jiného :-)

0 xLajků:

78

Ryba mě nebaví, ale hraje pěkně a je to moc fajn chlápek. Někde by si ale měl najít, co je to groove a synkopa a jak pracovat s harmonií, když už prý hraje ten jazz...

0 xLajků:

79 Naposledy upravil: Erža (27. 11. 2007 11.48:57)

big_smile big_smile muziku beru zatím pouze emotivně, bo jí nerozumím, ale tohle mi přijde vtipný. Dane, ty hraješ jazz?

Edit: odpověděla jsem si sama...už poslouchám vaše ukázky smile pěkný. Nejvíc se mi líbí United. Je to takový krásně hravý. Jen -čistě pro mně- to bubenické sólo by mohlo být trochu živější (kolem 9té minuty)

0 xLajků:

80

tady jsou nějaké nahrávky PJ volně ke stažení

http://www.music-portal.cz/EP/start.htm

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

81

Nemáte prosím vás někdo mp3 summertime v podání PJR a Koubkové, v noci s andělem byla jen kratší ukázka a dost mě zaujala, tak jestli by to někdo měl celé a mohl mi to třeba poslat na mail byk bych mu neskonale vděčen. smile hariboss@seznam.cz

"dle basu se pozná skladatel"
                                              A.Dvořák
0 xLajků:

82 Naposledy upravil: pooseek (12. 02. 2008 13.03:40)

Nahodou jsem nasel 2. cast Noci s Andelem, kde byl hostem P.J.Ryba, kdyz jsem prohledaval kazety, kam natocim Bonu. Takze, tady to je.
http://uloz.to/184517/ryba-NocSAndelem-cast.avi.001
http://uloz.to/184624/ryba-NocSAndelem-cast.avi.002
http://www.uloz.to/185054/ryba-NocSAndelem-cast.avi.003

Pokud bude zajem, uploadnu i 1. cast, kterou maji na CD Erza s Danem.

0 xLajků:

83 Naposledy upravil: Dunde.e (24. 03. 2008 21.20:21)

nejde mi to stáhnout :-( asi to tam už není

Jinak PJ Ryba bude tento pátek ve Vsetíně v DK (malý sál) od 19:00   ...jestli se nepletu

0 xLajků:

84

zkusim obnovit. Ještě ten pořad stojí za to, ačkoli tam je ten divnej moderátor...

0 xLajků:

85 Naposledy upravil: pooseek (26. 03. 2008 22.59:34)

Noc s andělem - P.J.Ryba:
1.část
http://uloz.to/273869/nocsandelem-ryba-1.avi.crc
http://uloz.to/273527/nocsandelem-ryba-1.avi.001
http://uloz.to/273662/nocsandelem-ryba-1.avi.002
http://uloz.to/273809/nocsandelem-ryba-1.avi.003
http://uloz.to/273844/nocsandelem-ryba-1.avi.004
http://uloz.to/273870/nocsandelem-ryba-1.avi.005
2.část
http://uloz.to/273946/nocsandelem-ryba-2.avi.crc
http://uloz.to/273945/nocsandelem-ryba-2.avi.001
http://uloz.to/274006/nocsandelem-ryba-2.avi.002
http://uloz.to/274141/nocsandelem-ryba-2.avi.003
http://uloz.to/274259/nocsandelem-ryba-2.avi.004
http://uloz.to/274416/nocsandelem-ryba-2.avi.005
http://uloz.to/274480/nocsandelem-ryba-2.avi.006
http://uloz.to/274478/nocsandelem-ryba-2.avi.007
enjoy;-)

Jsou to 2 části, každá nakouskovaná, v souborovém manažeru lze jednoduše složit.
Když to nikdo nestáhne, za měsíc to bude pryč...

0 xLajků:

86 Naposledy upravil: chikvadrat (26. 03. 2008 23.12:56)

viděl jsem ho jednou naživo a nedalo mi to abych se ho nezeptal, jak to s těma prstama dělá, tak mi vysvětlil, že hraje jakoby trsátkem bez trsátka- palcem dolů a ukazováčkem nahoru. Po měsíci marného snažení se to naučit jsem to vzdal..

0 xLajků:

87

chikvadrat napsal:

hraje jakoby trsátkem bez trsátka- palcem dolů a ukazováčkem nahoru.

jééé, takhle občas hraju taky... a na kytaru jedině, páč jsem se trsátkem nenaučil. To samozřejmě neznamená, že "hraju jako ryba" smile

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

88

a já myslel, že to je takovej "vyměklej DT", že místo slapu jenom brnkne. Takle mi to nepřijde moc efektivní. Ale když to funguje, tak proč ne, že?

0 xLajků:

89

Nook napsal:

jééé, takhle občas hraju taky... a na kytaru jedině, páč jsem se trsátkem nenaučil. To samozřejmě neznamená, že "hraju jako ryba" smile

no já to používám taky, ale v polovičním tempu. Snažim se najít nějakou techniko, kterou bych byl schopnej zahrát přesně rychlé noty, ale furt to nějak nejde. Docela rychle de hrát jakoby měkce palec nahoru dolu, ale palcem dolů to zní jinak než nahoru...

0 xLajků:

90 Naposledy upravil: Dunde.e (27. 03. 2008 00.08:39)

jo dělá to jakoby držel trsátko...tj. brnká palcem (jen dolů) a ukazovákem (jen nahoru). Má to pak ten svuj charakteristický zvuk, je to takové nasekané, přerušované smile

Stáhnout mi to zase nejde...asi eror na mém přímači, zkusím pak jinde.

0 xLajků:

91

pooseek napsal:

Jsou to 2 části, každá nakouskovaná, v souborovém manažeru lze jednoduše složit.

Stáhnout jsem to stáhnul, ale dál to zpracovat neumím. Co s tím? Jaký souborový manažer potřebuji. Vždy soubor 001 se tváří jako zip soubor, ale nerozbalím ho a další části mají koncovku .002, .003 ... Díky předem za radu.

0 xLajků:

92

RAT napsal:

Stáhnout jsem to stáhnul, ale dál to zpracovat neumím. Co s tím? Jaký souborový manažer potřebuji. Vždy soubor 001 se tváří jako zip soubor, ale nerozbalím ho a další části mají koncovku .002, .003 ... Díky předem za radu.

Jakejkoli souborovej manažer, kterej umí nasekat a spojit soubory. Třeba Total commander nebo http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ … _manazery/ . Pozor, free commander umí jen sekat, neumí spojovat!
V jednom panelu označíš, co cheš spojit, asi v nabídce soubor bude možnost spojit (či podobně) a do druhého panelu se ti to spojí.

0 xLajků:

93

Díky moc, už to šlape smile

0 xLajků:

94

chikvadrat napsal:

hraje jakoby trsátkem bez trsátka- palcem dolů a ukazováčkem nahoru. Po měsíci marného snažení se to naučit jsem to vzdal..

Tohle ja zkousim uz nekolik let a furt nic. hmm

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

95

Přátelé!

Včera jsem byl na "kultůře" - PJ Ryba na svém turné tentokrát s kytarovou hvězdou Deanem Brownem. Hráli na tradičním olomouckém místě, což je Jazz tibet club.

Deana jsem už viděl s M. Millerem, je to kytarista-úleťák, na pódiu skáče, stříhá nohama a do toho všeho skvěle hraje. Poslouchal jsem převážně jeho, protože ten zbytek mě jaksi nebral. A i tak jsem po hodině odešel (a musel jsem si vybrat v 10 večer Ondru OK a říct mu to po telefonu, když mi to Jenich nebral : ) a to přesně ve chvíli, kdy Ryba začal exhibovat na bezpražci Continuum od Pastoria. To mě zcela znechutilo.

Vím, že už jste o tom zde psali, ale fakt mi u Ryby chybí ten groove a potažmo i chytlavost. Nebejt tam ten Brown, bylo by to fakt o ničem. Ale pokud vás turné někde zastihne, zajděte se podívat, Dean B. stojí za to!

0 xLajků:

96

Dneska bude P.J. Ryba opět v noci s Andělem na ČT2 a bude tam mít hosta Deana Browna.
Ryba by tam měl hrát na Fendera a SWR smile

0 xLajků:

97

Včera jsem mrkl na noc s Andělem, P. J. Rybou a Deanem Brownem. Odmyslím-li si Anděla, tak to hodnotím docela kladně. Sice úvodní věc podle mě nestála za moc - nelíbil se mi zvuk pětky fendra JB ani to, co na ni Ryba hrál, nelíbil se mi bubeník, nelíbila se mi absence groovu... No ale jakmile vzal do ruky bezpražec, tak to bylo jiné kafe, moc pěkný melodický linky to byly a docela se mi líbilo, že šlo slyšet vliv folklóru až dechovky. Je to zajímavá změna. Nicméně Dean Brown opravdu pro mě dokázal, že s Marcusem Millerem hrál další groovovej král, jeho kytara groovovala tak, jak basa P. J. Ryby ne. smile V tomto se shodnu s Tomem Kedziorem, té muzice celkově chyběl groove, ale já jsem to zase na druhou stranu v tomto případě nehodnotil jako vadu - líbilo se mi to odlišné zpracování. P. J. Ryba má zajímavou techniku, jen mi připadá, že ten svůj doublethumb použivá pouze na zrychlení svých melodických běhů.

Jinak bych asi na ně s Deanem Brownem do klubu zašel..:)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

98

jj, taky jsem se vcera dival a odmyslim li si Andela tak to taky hodnotim kladne, libilo se mi to. I ti dechari byli moc dobri ! Bicmen mi prisel moc "metalovej"...

still got the blues... for RnR smile
Jsem  TU
https://stepanaxman.com/
0 xLajků:

99 Naposledy upravil: Lukáš (02. 11. 2008 12.32:46)

S Brownem docela dobrý... nevím,jak to jinak říct,ale mě přijde že melodicky i rytmicky to má Ryba zmáklý,ale prostě tomu trochu chybí ta štáva a koule,v tom Brownovi toho bylo o dost víc. A když sem počkal na jeho pasáž s bubeníkem,tak ta mě naprosto přesvědčila.
http://www.youtube.com/watch?v=zXjbMJLUeVc
Zatím je to jedinej sólovej basista,na kterým sem byl a jeho koncert se mi fakt dost líbil.. uvidíme,kdo bude další wink

0 xLajků:

100

Klusi napsal:

Odmyslím-li si Anděla

Proč? taky vám přijde nesympatickej? Mě hrozně, ale nevím proč...

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků: