1

Téma: Bezpražec na slap

Myslíte si, že je to možný? Případně máte s tim zkušenosti?

0 xLajků:

2

Re: Bezpražec na slap

Wexx napsal:

Myslíte si, že je to možný? Případně máte s tim zkušenosti?

Mozny je vse... viz Frederik z -123 min a zní mu skvěle

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

3

jojo...na bezpražec se imho hraje slap nejlíp...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

4

http://www.youtube.com/watch?v=Yn3uiLZY9Jg
http://www.youtube.com/watch?v=UYGmX85sB4c
A tak dale. Claypool z Primuse je spica. Slapuje i na sestistrunnej bezprazec.
Zni to teda naprosto vyborne imho.

Basy: Aria STB (JB), Carvin XB75 custom, Hohner B2A
Komba: Carvin R600 , Marshall B25 MKII, Yamaha AA5
Ostatní: Line 6 Bass Pod XT Live, Ditto Stereo Looper (TC)
0 xLajků:

5

"Toto video není dostupné ve vaší zemi."

Mi taky přišlo, že mi to jde do ruky na bezpražci mnohem líp. Asi to bude tím, že se ta struna odráží od celýho hmatníku a je to tudíž takové... konzistentnější. Ale zase mi vadí, že to tak pěkně necinká. Lze s tim něco udělat?

0 xLajků:

6

no já jsem právě rád, že to necinká...

0 xLajků:

7

Primus - Tommy the Cat
Primus - My name is Mud
Zkus si to najit.

0 xLajků:

8

Nejlepší basovka na slap, co jsem měl v ruce byla Jolana Kolorbas:-) S tenkejma strunma se do toho parádně mlátilo.

Dobře, ten zvuk nemusí být zrovna plechovoskleněnokulatohranatovšelijakomarcusomillerovskofleovskošišatý, ale kdyby to trochu cinkalo, nezlobim se. Když nad tim tak přemejšlim, tak to SX, co mam v pasivnim režimu má takový spíš Jazz basový, leč nevýrazný vejšky, ale s aktivkou je to ten Marcusomillerovskej typ zvuku. Tak třeba bude aktivka s tim bezpražcem dělat něco podobnýho.

0 xLajků:

9

Jediny ceho se vyvaruj jsou hlazenky, s tema to pak zni az prilis tupe. Pritom na bezprazec na normos hrani jsou mnohem lepsi - alespon co me vyhovuje - nez normalni struny.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

10

Hlazenky jsem používal a mam je ještě doma. Na slap nepoužitelný, to bych přerval každej tejden jednu (schopnej toho jsem, ale peníze na to nemam). Ale na tý bezpražcovce to zas takovej zázrak nebyl. Nemňoukalo to tolik, jako normální struny. Dobrý bylo, když jsem je z legrace dával na kopii Stingraye, to byl punch jako kráva. Navíc naprosto jasnej a čistej zvuk. (Ještě větší legrace to byla s podladěním.)

0 xLajků:

11

dyť jenich na akuze hlazenky má a zní to parádně na slap.. nebo se pletu?

0 xLajků:

12

njn, ale akustickej bezpražec a můj doublethumb/banjo slap je něco jinýho. Normální slap na akustiku nejde.

0 xLajků:

13

On má dokonce nylonky, ne? Myslim, že to asi nejde srovnávat, ta akustika je na tohle teda hodně jiná. Tam ti ten úder vrací do ruky to tělo nástroje a taky se to snímá přes piezo (aspoň na mojí). No, Jenich bude mít nejspíš trochu lepší nástroj než mam já za těch 5 koblih, tak bych taky mohl být dost mimo. Navíc na to hraju obyčejně jak dřevorubec, abych se bez komba slyšel.

0 xLajků:

14

no teď mám normální ocel hlazenky, ale to je jedno...prostě na bezpražec slap v pohodě. Ale s cinkáním se rozluč.

0 xLajků:

15

Hele, já se nechci navážet, ale podle mě je to prostě z cesty...:D Slap na bezpražec jsem zkoušel na svůj, slyšel na Jenichův bezpražec a je to dobrý tak na perkusivní styl hry a to i tak nic moc... V kapele si to už vůbec představit nedovedu, otázka samozřejmě je, o jakém stylu slapu se vlastně bavíme (Miller, Flea, King, Stevens nebo Wooten a DT techniky). "Klasický" slap podle mě prostě ne.

A Wexxi, já ti nevím, ale Marcus Miller zvuk z kopie MusicMana, jasnej čistej zvuk na hlazenky, já mám pocit, že žiju v jiným vesmíru...;)

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

16

tak jasně...klasickej slap je klasickej slap a neni důvod přestupovat na bezpražec, když chci klasickej slap.

0 xLajků:

17

Dovolím si malou polemiku. Kdyby slap obecně na bezpražcovou basu zněl blbě, pak nemám jen jednu a řeším to jinak. Kdyby zněl blbě na hlazený struny na bezpražci, nemám hlazený struny a/nebo jednu basu. Pokud vám to skutečně nezní, hledejte někde chybu (struny ve špatné kondici(rsp. opravdu "temné" hlazenky bez náznaku výšek (nylonky apod.), hráč, kabel, zesilovací aparatura apod.). Slap na fretless a ocelové flatwound jsem nahrával i ve studiu, nikdo si nestěžoval, přes kapelu taky proleze pěkně. EQ na rovno.

0 xLajků:

18

wow dan.. Ban skončil? wink

0 xLajků:

19

Jojo, tohle mě zvedlo ze židle a poprosil jsem D.a.l.i.ho o odbanování.. smile

0 xLajků:

20

Dan napsal:

Dovolím si malou polemiku. Kdyby slap obecně na bezpražcovou basu zněl blbě, pak nemám jen jednu a řeším to jinak. Kdyby zněl blbě na hlazený struny na bezpražci, nemám hlazený struny a/nebo jednu basu. Pokud vám to skutečně nezní, hledejte někde chybu (struny ve špatné kondici(rsp. opravdu "temné" hlazenky bez náznaku výšek (nylonky apod.), hráč, kabel, zesilovací aparatura apod.). Slap na fretless a ocelové flatwound jsem nahrával i ve studiu, nikdo si nestěžoval, přes kapelu taky proleze pěkně. EQ na rovno.

v prvé řadě: čau , pyčo smile jak žiješ?

v druhé řadě: jak je na ježkárně ?

ve třetí řadě, abych nebyl úplně OT: pozdravuj Petra a Wroba smile

0 xLajků:

21

Tyjo, draku!!! Kurna... Asi tejden, co ses odbanoval sem chtel udelat neco v Prelouci - mel sem i bicmena a kytaraka a ty prd... Chjo.
No, aspon ze ses tu zpatky!!

0 xLajků:

22

Dan napsal:

Kdyby zněl blbě na hlazený struny na bezpražci,

Mel jsem na bezprazci hlazenky galli a slap na to me nebavil...tupe, nerikam, ze nepouzitelne, ale tupe smile Jako preclik... big_smile ;]

A taky te tu rad vidim, akorat me prekvapuje, ze te zvedlo ze zidle az tohle big_smile ze je v tom nejaka bezprazcova uchylka a uzurpace? big_smile

0 xLajků:

23

Este k tem hlazenkam - mam Daddarka na petce prazcovy a zni to uplne uzasne - "temer" jak bezprazec. Takze to je fakt i vo strunach, ne jen o base.

0 xLajků:

24

No, já teda nevím, jestli se tady nebavíme o škrábáním se levou rukou na pravým uchu... Pokud zní slap na bezpražec nějak jako "kapelou proleze v pohodě" a "nikdo si nestěžoval", tak potom fakt nevím, proč na bezpražec slapovat, když si můžu vzít pražec a bude to znít tak, jak má = ostře, cinkavě, nasraně... Připadá mi to jako na bezpražec ano, ale stejně to nebude nikdy znít jako na pražci. Může to znít dobře (na některých nástrojích a rozhodně takových nástrojů nebude tolik jako pražcových bas), ale prostě jinak a potom musí člověk cíleně chtít "slap zvuk na fretless".

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

25

Klusi napsal:

No, já teda nevím, jestli se tady nebavíme o škrábáním se levou rukou na pravým uchu... Pokud zní slap na bezpražec nějak jako "kapelou proleze v pohodě" a "nikdo si nestěžoval", tak potom fakt nevím, proč na bezpražec slapovat, když si můžu vzít pražec a bude to znít tak, jak má = ostře, cinkavě, nasraně... Připadá mi to jako na bezpražec ano, ale stejně to nebude nikdy znít jako na pražci. Může to znít dobře (na některých nástrojích a rozhodně takových nástrojů nebude tolik jako pražcových bas), ale prostě jinak a potom musí člověk cíleně chtít "slap zvuk na fretless".

No ne...to je právě ono, že ty myslíš slap jako zvuk a ne jako techniku. Zvuk slapu uděláš jen na pražci. Technika slap se ale dá používat na bezpražci a dostaneš z toho prostě jiný perkuse. O tom to je.

http://bandzone.cz/moccamalacco

tady v Kopání do štěňátek hraje Dan slap na bezpr...Je to něco jinýho než normoš slap, ač se to hraje stejně.

Nikdo (doufám) nemluvil o tom, že lze třeba přiít jako novej basák do kapely, kde jsou všechny původní party nahraný slapem na pražec a rozhodnout se, že budu hrát to samý a na bezpražec. To je pitomost, protože každej ten zvuk se hodí jinam.

Kdyby Dan v Mocca malacco hrál stejně, ale na pražec, tak je to fakt špatný...vůbec  by se to tam nehodilo...atd.

0 xLajků:

26

Figi napsal:

no jo, jenomze ted dobytek ma nastroj za sto hadru vis co...

jinak samozrejme mozne je vsechno, jenom jde o to, ze slap vetsina lidi hraje prave proto ze cinka. takze asi tak

anybody wants to get mellow, you can turn around and get the fuck out of here
0 xLajků:

27

panu Jechovi: žije se obstojně, na Ježkárně nic, bo tam nejsem a pozdravovat teda budu jako. Tebe (vás) se neptám, pže vidím, že žijete dobre..
OK: ano, Galli jsou o něco tupější, hlavně pokud už mají něco za sebou.
to Klusi: ale tady nebyla diskuse o tom, jestli slap na bezpražc. může zní jako na pražec, ale o tom, zda-li může slap na fretless znít, potažmo jestli je to vůbec možné. A já na to, že ano (stejně jako ty), že to dokonce může znít skvěle, že to dokonce může pěkně cinkat a přitom netrhat ušní bubny příliš ostrým zvukem, zkrátka že to při dobré konstalaci může znít velmi pěkně a použitelně. BTW nejlepšího zvuku jsem dostál přes starý zesík Peavey Mark ? a bednu Aguilar GS112, tam už skutečně nešlo poznat, že hraje basa bez pražců. Kdo nevěří, ať tam běží. Mám s čím srovnávat, ta basa předtím pražce měla...
Conclusion: zdá se, že si neodporujeme, což je skvělé! smile

0 xLajků:

28

aha...já myslel že ty a Havlát jste šli basovat na ježkárnu či co....

0 xLajků:

29

KreuZ napsal:
Figi napsal:

no jo, jenomze ted dobytek ma nastroj za sto hadru vis co...

jinak samozrejme mozne je vsechno, jenom jde o to, ze slap vetsina lidi hraje prave proto ze cinka. takze asi tak

klejpůlův bezpražec se mi fakt děsně nelíbí. Na pražec má zvuk super.

jinak s tim, že většina palcuje kvůli cinkání....to teda nevim....

0 xLajků:

30

jo ten bezprazec zni super, ale mnohem vic se mi libi to jeho hlavni 4-picolo...to ma proste naprosto bezkonkurencni zvuk.

k tomu cinkanim nevim no. bezprazec a slap samo jde, ale zni to proste jinak. Treba Claypool sice hraje na bezprazec slap ale proste ta muzika co dela neni uplne....jak to rict....normalni?

0 xLajků:

31

No jo, tak měl jsem hned zprvu napsat, že ty flaty mam Galli. Jsou obecně takový tupý, po roce hraní. Taky jsem už někde četl, že D'Addario maj výborný flaty, asi je zkusim. Nenapadlo mě ale, že by mohl slap znít i na flatech na bezpražci (sám mam zatim dost příšernej bezpražec, takže asi proto).

Chlapi, mě prostě jde bezpražec víc do ruky, a mnohem víc mě baví na to hrát (navíc se na tom asi víc naučim), ale prostě slapovej zvuk se mi líbí ten pražcovej přibližně co produkuje Marcus Miller. Tak by mě zajímalo, jestli to z toho nejde nějak dostat?

Klusi napsal: "A Wexxi, já ti nevím, ale Marcus Miller zvuk z kopie MusicMana, jasnej čistej zvuk na hlazenky, já mám pocit, že žiju v jiným vesmíru..."

Možná to neumím správně slovně vyjádřit, na zvuku starejch tupejch hlazenek se projevily kvality toho nástroje a byl slyšet perfektní punch. A oproti strunám Ashton za 200Kč, které tam byly den před tim a dva dny po tom byly jasné jako prase. A MM zvukem z MM jsem myslel ty onanysticky elektrický vejšky, co mu z toho lezou a který se mi tak líbej při slapu. Podle dosavadní zkušenosti je to ale fakt o strunách. Galli ocelovky perfektní.

0 xLajků:

32

Wexx napsal:

Chlapi, mě prostě jde bezpražec víc do ruky, a mnohem víc mě baví na to hrát (navíc se na tom asi víc naučim), ale prostě slapovej zvuk se mi líbí ten pražcovej přibližně co produkuje Marcus Miller. Tak by mě zajímalo, jestli to z toho nejde nějak dostat

kurňa to je jak do dubu...ne , nejde....prtože miller zvuk je pražec a slap z klasickejch ten nejklasičtější, takže to NEJDE.

Jako proč jíst sladký, když máš chuť na vepřový...to nechápu... Buď teda budeš hrát na to na co se ti hraje pohodlně, nebo na to, co produkuje zvuk , kterej se ti víc líbí.

0 xLajků:

33

On to jde, tak nejak jakoze castecne, tim, ze na konec hmatniku umistis jenom posledni prazec...udajne. Ja si to moc nedokazu predstavit.  Spis by te mohlo zajimat tohle... http://www.bddey.com/kytary/7str_bass/index.htm

0 xLajků:

34

Jenich napsal:

kurňa to je jak do dubu...ne , nejde....prtože miller zvuk je pražec a slap z klasickejch ten nejklasičtější, takže to NEJDE.

a to jsem se prave celou dobu snazil rict

0 xLajků:

35

Jenich napsal:

Jako proč jíst sladký, když máš chuť na vepřový

Veprovy jde udelat i na sladko...na anyzu treba wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

36

OT pro Jenicha: nevim, kdo je Havlát, jestli myslíš Havlíčka, tak toho na VOŠ vzali (mě né). A už teď ho to moc nebaví, to jen tak mimochodem... smile
Jinak jsme myslím možnosti tématu vyčerpali, bezpražec nebude cinkat o struny, nebude to znít jako slap na pražec, ale jinak je na něj možno slapovat, pokud se bavíme o slapu jakožto o technice.. Ano?

0 xLajků:

37

Dan napsal:

OT pro Jenicha: nevim, kdo je Havlát, jestli myslíš Havlíčka, tak toho na VOŠ vzali (mě né). A už teď ho to moc nebaví, to jen tak mimochodem... smile
Jinak jsme myslím možnosti tématu vyčerpali, bezpražec nebude cinkat o struny, nebude to znít jako slap na pražec, ale jinak je na něj možno slapovat, pokud se bavíme o slapu jakožto o technice.. Ano?

Havlíček no...a co že tě nevzali?...dyť jsi kluk šikovná...jinak myslim, že jsi o moc nepřišel smile

0 xLajků:

38

@OK
To vypadá teda drsně. Dík za nápad, zkusim zaexperimentovat a namontovat kus plechu na konec hmatníku toho bezpražce, co mam. Stačí, když z toho dostanu trochu plechovosti.

@Jenich
Já si cestu jednou najdu jaká se mi bude líbit, i kdybych si měl sám postavit bezpražcovku s plechovim hmatníkem, nebo to řešit softwarovym syntezátorem. BTW: Možná jsem to nenapsal moc jasně, to se mi stává, ale chtěl jsem spíš trochu konstruktivní náhled na daný problém.

0 xLajků:

39

podívej se na manringa...ten má třeba tvrdě lakovanej hmatník na bezpražci a cinká mu to jak kráva....nebo jeff schmidt.

http://cz.youtube.com/watch?v=N3ilXR-le … re=related

0 xLajků:

40

jj u jeffa sem si všiml že se mu hmatník leskne jak sklo. Nevíš Jenichu nebo někdo, co to je za lak a kdo to dělá a kolik to koštuje?

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

41

http://www.talkbass.com/forum/archive/i … 46507.html

0 xLajků:

42

Jenich napsal:

podívej se na manringa...ten má třeba tvrdě lakovanej hmatník na bezpražci a cinká mu to jak kráva....nebo jeff schmidt.

tak to je uchylny jak pod tema strunama kvuli tomu dlouhemu hmatniku a snimaci vubec zadny misto....nechapu

0 xLajků:

43

KreuZ napsal:
Jenich napsal:

tak to je uchylny jak pod tema strunama kvuli tomu dlouhemu hmatniku a snimaci vubec zadny misto....nechapu

ty to nemáš chápat smile hraje na to on smile

0 xLajků:

44

Paráda, díky Jenichu, to jsem chtěl slyšet.

0 xLajků:

45

KreuZ napsal:

ma nastroj za sto hadru vis co...

Von ma vobe basy vod jednoho typana. Ty Rainbow Bass je jako fakt nahul, ale ta ctyrka vychazi ze stejny studie. Vypada to divne, ale libi se mi moc moc moc ten zvuk. Obouch.

0 xLajků:

46

To je borec. A zvuk parádní.

0 xLajků:

47

Figi napsal:
KreuZ napsal:

ma nastroj za sto hadru vis co...

Von ma vobe basy vod jednoho typana. Ty Rainbow Bass je jako fakt nahul, ale ta ctyrka vychazi ze stejny studie. Vypada to divne, ale libi se mi moc moc moc ten zvuk. Obouch.

basy mu stavi Carl Thompson. jinak tu 4ku mel driv nez rainbow...
http://www.ctbasses.com/

0 xLajků:

48

Dan napsal:

Peavey Mark

jen k těmto zesilovačům. Pokud na ně někdo narazí, kdo shání, určitě stojí za vyzkoušení. Jsou staré, ale jsou nezničitelné, robustní. Prodávají se navíc za pár šupů. Zvuk je hodně středový a agresívní, co si pamatuju, žádný huhňač. Je to takový tajný kůň.
V dnešní době, kdy i zesilovače se dělají s výdrží na 2-3 roky jsou tyhle staré nezničitelné aparáty opravdu vhodná volba. Jenom kulím oči, jak tu reklamujete po pár měsících nefunkční zesáky...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

49

Tak mě napadá... Čím dostupným teda basovku nalakovat, abych dosáhnul něčeho takového?

0 xLajků:

50

wexx: přesně, zitra du do drogerie koupim neco o cem budou tvrdit, že je to strašně tvrdej lak a začnu to patlat na bezpražec, když se to nepovede, tak to vobrousim.... ani mě nenapadlo, že by bezpražec moh mit takovejdle zvuk, ne že by se mi nelíbilo mńoukání normálního bezpražce ale todle je nářez, to bych používal jako hlavní basu, kdyby to vyšlo... pak řeknu, jak to dopadlo :-)

Mam teda ne ebenovej, ale palisandrovej hmatník, to asi bude taky trochu problem....

0 xLajků:

51

Wexx napsal:

Tak mě napadá... Čím dostupným teda basovku nalakovat, abych dosáhnul něčeho takového?

Polyuretanovy samovytvrzovaci lak na parkety

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

52

girzi napsal:

wexx: přesně, zitra du do drogerie koupim neco o cem budou tvrdit, že je to strašně tvrdej lak a začnu to patlat na bezpražec, když se to nepovede, tak to vobrousim....

Mozna bys mel vedet ze strasne tvrdej lak se strasne spatne brousi dolu...

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

53

žádnej plech na světě ti nezničí tlumení struny o bezpražcovej hmatník nedaleko bodu uzlu, který si vytvořil prstem, pokud se ti líbí cinkavej zvuk, hraj na pražec...toť je můj názor, slap na bezpražec neni tak zabijáckej, ale myslim, že můžeš dosáhnout jiného, charismatičtějšího výrazu, než na pražec....

Cožpak, kdybych tě Nebeská oběsil...?

http://www.sloganizer.net/en/style5,spalovac-spc-mrtvol.png
0 xLajků:

54

Jenom varování: palisandrový hmatníky jsou často napuštěný olejíčkem a tak při lakování můžeš taky hořce zaplakat...jednou se mi to stalo a lak nevytvrdl ani za týden a musel dolů...

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

55

pipa
proč se to vlastně napouští olejíčkem? Já sem o tom slyšel, dokonce sem to i mazal občas dětským olejem s azulénem, ale teď na to docela kašlu.
Není pro zvuk lepší když je dřevo vyschlejší než nějak napuštěné nečím mastným?

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

56

Pro zvuk nevím,ale pro mastnotu,pot a špínu,která ti leze z prstů,je to ten nejlepší ochrannej obal.. řekl bych,že i pro zvuk je to lepší,jako argument mám to,že to dřevo má jinou hustotu big_smile nevim,kecám,nic jinýho mě nenapadlo big_smile

0 xLajků:

57

Dunde.e napsal:

pipa
proč se to vlastně napouští olejíčkem? Já sem o tom slyšel, dokonce sem to i mazal občas dětským olejem s azulénem, ale teď na to docela kašlu.

Protoze je rozdil mezi vyschly a preschly. Za druhe to poskytuje drevu ochranu pred potem a vlhkosti a za treti to lip vypada wink

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

58

spider napsal:

Protoze je rozdil mezi vyschly a preschly. Za druhe to poskytuje drevu ochranu pred potem a vlhkosti a za treti to lip vypada

... za ctvrte to lip klouze .)

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

59

Jojo, ještě bych dodal, že se to týká hlavně hmatníků z  palisandru, možná wenge, tam nevím jistě. Javor se lakuje a eben se nechává čistý a ani se myslím nemá natírat.

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků:

60

Dunde.e napsal:

Metodou nahodneho a neumyslneho pokusu jsem na Irisce zjistil, ze kdyz jsem hmatnik pretrel nejakym cistidlem s kokosovym olejem, ze najednou ta basa zni podstatne lepe - o tolik podstatne, ze jsem si toho vsiml i pres mizernou basu celkove, mizerny kabel, hifi vez a nulove zkusenosti s basou jako takovou. Od te doby hmatniky napoustim pravidelne...

pipa napsal:

eben se nechává čistý a ani se myslím nemá natírat.

... naopak kdesi jsem cetl neco o tom, ze eben rad praska a je tedy dobre, kdyz neni preschly...

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

61

D.a.l.i napsal:

... naopak kdesi jsem cetl neco o tom, ze eben rad praska a je tedy dobre, kdyz neni preschly...

Natírám poměrně často, jinak by ten hmatník s neuvěřitelnou vervou reagoval na změnu vlhosti ("natahuje vodu")...

0 xLajků:

62

pipa napsal:

nechává čistý a ani se myslím nemá natírat.

Omyl priteli. Eben se napousti, neb ta krasna cerna barva neni prirodni, eben se barvou docela blizi palisandru a az napoustenim moridlemci olejem krasne zcerna

AccugrooveFanclub #1
0 xLajků:

63

OK, nevěděl jsem to jistě

Aguilar ag700+sl 410
0 xLajků: