1

Téma: Otvor pro reproduktor

Ahoj, otázka hlavně pro ty, co už něco postavili, nebo rozmontovali(myslím reprobox).
Dočetl jsem se, že otvor pro reproduktor by měl být kónický, zešikmený směrem dovnitř ke středu otvoru (pod úhlem asi 30°). Je to ze starší příručky o reproduktorech a mám trochu podezření, že to bylo myšleno pro případ, kdy se reproduktor přichytí k zadní straně desky a je tak za ní, celý uvnitř bedny. Ale raději to posichruju a zeptám se. Nepohrdnu ani informací někoho, kdo měnil repro na své originální bedně nějakého světového výrobce.
Dík smile

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

2

Re: Otvor pro reproduktor

Je to přesně tak, jak si myslíš. Při vnitřní montáži reproduktoru šlo o to, aby vzduch "nešustil" o vnější hranu otvoru v ozvučnici - proto to zkosení. Pokud je reproduktor namontovaný zvenku, je to fuk a řez může být kolmý.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

3

To je blbost. Jeste jsem nevidel jinou nez rovne rizlou diru pri vnitrni montazi.

0 xLajků:

4

viz treba http://www.matamp.co.uk/FLISHSC7STACK.htm nebo si vygoogli obrazek rozebranou 412 od Marshalla. Kraj repraku, ktery prekukuje diru se nijak nehejbe, takze ani nehraje, tak jakepak susteni. Dovedu si predstavit, ze pri osazovani ze predu nekdo vyvrtal konickou diru, kvuli kosi repraku, ale nijak si tim nepomohl:))

0 xLajků:

5

no dyk to 4ksch píše - při vnitřní montáži repráku, ne při vnější. smile

educated in shopping and wasting time
blankly staring at the screens
am i already clever enough?

Duplo domeček fanclub #1
0 xLajků:

6

batty napsal:

To je blbost. Jeste jsem nevidel jinou nez rovne rizlou diru pri vnitrni montazi.

Že jsi to neviděl, ještě přece neznamená, že se to u vnitřní montáže reproduktorů dříve nedělalo.
Dneska se reproduktory osazují výhradně zvenku, takže bych to nijak nedramatizoval: Řez může být kolmý.

Čtyřky: Ibanez MC924DS Half & Half (1982) + kontrabasy: masiv 4/4 s bassreflexem! (~1890) a polomasiv Cremona 3/4 (~1985)
Pětky: MTD fretless 35" od Ondřeje Lišky (2004) a Lakland 55-02 Deluxe (2005)
EBS TD650, EBS NEO-212 + 1x 15" JBL E-140 a do hospody GK MB150E-III-112
Autorizovaný záruční a pozáruční servis Yamaha, Ampeg a Line 6
0 xLajků:

7

Paráda, díky chlapi.

Tak to je on přátelé!
0 xLajků:

8

4ksch: stale se osazuji obema zpusoby, zalezi na designu bedny, hlavne grillu/mrizky.

0 xLajků:

9

Příkladem mohou být výrobcové referenčních near-field monitoru, i když si samozřejmě uvědomuji, že se nejedná o aparaturu basáka. Často se chválí, že právě jejich monitory se zaoblenými hranami se lépe chovají z hlediska nežádoucích difrakcí a mají vyrovnanější vyzařování mimo osu smile

0 xLajků:

10

To RAT: sakra to zní dobře. Já mám na přední desce vyříznutý otvor kónicky, jenomže jsem popletl rozměr a je teď moc veliký, takže možná ve jménu experimentu zkusím ten reproduktor přichytit zezadu. Přinejhorším udělám druhou přední desku a pak budu mít možnost srovnání, jestli je něco poznat.:)

Tak to je on přátelé!
0 xLajků: