1

Téma: Prsty - cvičení....

Lidi prosimvas, pomoc:

Nekdo z vas asi uz vi, ze jsem levak a tak pravacka pri hre prstama dost tape, doporucujete mi naky cviceni, stupnice, nebo tak?? Jako ja hlavne zadny cviceni nevymylsim, sem na to blbej big_smile

kdbyste mi nekdo v tabu napsal, byl bych rad, treba me stve, ze "Throw away your television" od RHCP ten zacatek proste zaboha nezahraju v ty "rychlosti"

diky za podporu/pomoc big_smile big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

2

Re: Prsty - cvičení....

klasika je spider (patitucci nebo mozna pastorius, co ja vim):

G)---7--8--5--6-
D)-5--6--7--8---

nebo pres oktavu:

G)---7--8--5--6----
D)-----------------
A)5--6--7--8-------
E)-------------------

nebo tak:

G)---7--8--5--6----
D)-----------------
A)-----------------
E)5--6--7--8-------

davat pozor na obe ruce, minimalizovat pohyb obou rukou, postupne zrychlovat, dobrej figl je zacinat kazdou figuru prostrednickem (pravou rukou pokud hrajes jako pravak a vice versa), tady na to se da taky pouzit...

0 xLajků:

3

hehe jojo, to sou ty blbosti, co mi pomahaj wink diky piste i vic wink

0 xLajků:

4

a pro je to finta tim prostrednickem??

0 xLajků:

5

juhuuu napsal:

a pro je to finta tim prostrednickem??

no ja nevim, ale osobne mam takovou prirozenou tendenci zacinat ukazovakem, takze proste na to pri hrani myslim a prsty prisne stridam, dost se mi tim zrychlily.

0 xLajků:

6

jo tak, tak diky, ja doufam, ze se mi to zlepsi, protoze bych rad pokracoval v jinych vecech, ale je blbost se je ucit, kdyz neumim prsty big_smile

0 xLajků:

7

neni...fakt...

mě se prstová hra zlepšila bez cvičení doublethumbem a tappingem...takže začni odkud budeš chtít...

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

8

Jenich napsal:

neni...fakt...

mě se prstová hra zlepšila bez cvičení doublethumbem a tappingem...takže začni odkud budeš chtít...

jasny, hlavne to nezasmudlavej

0 xLajků:

9

Jenich: jako vim, ucim se plus minus vsechno dokupy, ja to napsal spatne myslim to tak, ze je blbost abych za deset let umel tapping prinejmensim hodne dobre a pri prstech bych se hafo sekal...

tak diky, dkyz si porovnam rychlost tech dvou prstu na levy a pravy, tka to je docela smesnej (jako velkej) rozdil...

0 xLajků:

10

juhuuu: A nepřemýšlels někdy nad tím, že si pořídíš levorukou basu? Být tebou bych to minimálně zkusil a srovnal...

Neuser for president! Sadowsky, Fender a Vlasak taky...
0 xLajků:

11

Anebo udělej "model Hendrix" - otoč basu vzhůru nohama a přehoď struny...

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

12

Klusi: ani nahodou, to by slo cely od zacatku, kdyz uz zahraju mrte veci, tak se nebudu ucit na levorukou.....
nesnasim to wink

mikulik: a nebo poridit muj model "gedylí signčr bejz no. 2" s 1 strunou wink

0 xLajků:

13

smile smile smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

14

juhuuu: Klusi: ani nahodou, to by slo cely od zacatku, kdyz uz zahraju mrte veci, tak se nebudu ucit na levorukou.....
nesnasim to wink

To je možná chybný uvažování, fakt to zkus, třeba přijdeš na to, že se to přeučíš snadněji a takhle bys třeba mohl ztuhnout na mtrvém bodě (myslím v technice hry)... Jak chceš, pro mě by bylo dost nepředstavitelný hrát na basu "naopak".... Že zahrješ mrtě věcí, to znamená, že je znáš, že je máš v hlavě a stačí jen rozhýbat ty prsty, čili je to úplně něco jinýho, než se to učit odznova...

0 xLajků:

15

Klusi: mne neprekecas wink

0 xLajků:

16

Hele neser mě a OKAMŽITĚ SI POŘIĎ LEVORUKOU BASU!!!!!

Ne, samozřejmě nebudu rejt, ale přemýšlej o tom...:)

0 xLajků:

17

no jo popřemýšlej o tom:)

FENDER AM Standard J-Bass RW OWT, Trace Elliot AH250SMX+TE box 1x15, struny Elixir, kabel Planet waves.
0 xLajků:

18

neserte vy hosi big_smile ANI NAHODOU ja se zacal ucit na spanelku a tohle mi cpal naprosto kazdej, tka jsem to zkusil na levorukou a myslel jsem, ze to rozmlatim

pak jsem si koupil elektriku a ucil jsem se sam, mati mi ale sehnala dobryho ucitele takovej typek a co tec cumel, jak hraje zacatecnik levak na pravorukou elektriku... rikal, ze sem nakej dobrej... ze to fakt lidem moc nejde.. ale fakt cumel...

0 xLajků:

19

Podívej, fingers, doublethum, taping, slaping, poping, všechno tvoji hru někam posune, když sem začal slapovat, zlepšil se mi timimng ve všem. Když sem začal tapovat, zlepšila se mi orientace na hmatníku, když jsem začal zkoušet dublethumb, celkově sem začal tu baskytaru líp cítit pod prsty. Důležité je to mít v hlavě srovnané a vědět ,co chceš a hlavně nepostupovat chaoticky, ale třeba ty figury, které hraješ, fakt vypilovat a nejlíp si to hned nahrát  , protože na prstech je zásadní to co ti z toho leze. Třeba už i s doprovodem a zkoumat slabý místa. Pastorius vymyslel na prsty dobrá cvičení, které někde najdeš, pokud se podíváš na stránky Steva Baileyho, najdeš tam další zajímavá cvičení jak na levou tak na pravou ruku - pokud se zaměříš na detaily fakt ti to pomůže. Dobré je si někdy  poslechnout nějakého dobrého prstaře a podívat se, jak to dělá, ale hlavně, co mu z toho leze. Takhle sem se zatím naučil nejvíc. Pozorováním.

0 xLajků:

20

Sender:
Podepisuji vsemi deseti. Ovsem je to otazka casu a trpelivosti a hlavne vule.

Ibanez SR 705 WNF, snímače EMG 40DC, struny DR, bezdrát Sennheiser EW 172 G2, Hughes & Kettner Quantum 600, Peavey Tour 2*10, Kustom G-115H, ladička Korg DTR-2000.
0 xLajků:

21

Sender: UZ PRAVE POZORUJU wink

jinak to jak se slapem roste presnost zacinam celkem taky pozorovat, je ot dost pravda... hlavne ted pozoruju pri prstech fleu, ten hraje dost dobre...

0 xLajků: