1

Téma: Repro!!Poradte

Tak očekávám vaše návrhy ohledně značky a typu repra, měla by to bejt 15" s výkonem 250-300W
Už sme něco řešili s Juhuuuem ale pohybovali sme se jen v okolí Eminenců....tak kdyby měl někdo návrh něčeho jinýho:)
A cena to bych si představoval tak do těch 3tis (mít ochotu dát do toho víc tak hned skočím po nějakým Neodymu....)
dík

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

2

Re: Repro!!Poradte

Nechtěl by si deltu 15 C (400W/4 Ohm)?

MTD Beast 5 RW - snímače a aktivka SBS - DR strings BKB 5
MTD Beast 5 MG - rozdělaná
Warwick Pro Tube IV - 400W hybrid - 12AX7, EL 84
2 x Warwick WCA 411 Pro , box 2 x 15" Eminence Delta
0 xLajků:

3

ja bych ti taky doporucil Eminence

0 xLajků:

4

Celestion dělá hezký repra: 250W, 300W, 400W, 400W Neodym...

0 xLajků:

5

jestli myslíš deltu eminence tak ta je na piču, má malou citlivost. doporučil bych kappu 15, nejlépe Kappu 15 LF

Fokus MusicMan 4str., Digitech BP80, Předzesík Behringer Tube Ultragain Mic 200,stavěný reprobox s Eminence Kappa 15LF 600W, 101dB
0 xLajků:

6

Já bych koupil stejnej typ jako byl v tom kombu což?

Basy: OLP MM3 Natural, Jolana D-bass se snímači Basslines
Aparat: Mesa BASS 400+ by Rockwell, Gallien-Krueger NEO410, Korg DTR 1000, Behringer BX600
Efekty: MXR Bass D.I.+, Behringer - Bass Chorus, Beta-Aivin - Bass Eq. 3x , Digital Reverb, MultiEffect.
Kabeláž: Planet Waves
Struny: D´Addario (.050-.135) & Ernie Ball (.045-.105)
0 xLajků:

7

dr.Gonzo:Eminence Delta 15 -citlivost udávaj 101 dB, u Em. to neni moc objektivní.Někde sem čet, že skutečná je kolem 99-100 dB.Když se koukneš na průběh na jejich stránkách,tak ta citlivost je někde na 3 kHz, ale tak je to u většiny spíkrů.
Mám v bedně 2 tyhle patnáctky a hraje to fakt docela solidně (bohužel mám dvě 4 ohmový,takže mám na zesíku 8 ohm a výkon tak mám asi "jenom" 250W).Mám 5-ti stunku a zvládji to pěkně-basreflexová ozvučnice.
Delty používá i Hocke, tak by mohl poreferovat....

0 xLajků:

8

Kdyby ste někdo tu Deltu chtěl, tak bych jí prodal tak za 1600,-

0 xLajků:

9

no hele původní se mi tam cpát nechce je to nějakej Celestý G15Z a pochybuju že se ještě dělá, k citlivosti myslím že bohtatě stačí něco kolem hodnoty 96- 101, ta delta asi není špatná ale zas 400W nechci přeci jenom půjde do toho 100-150W a myslím že bych zbytečně přeplácel těch řekněme 100W navíc big_smile
jen mě zajímá jeslti je uplně vhodný používat ty alfy, bety nebo kapy když to nejsou uplně přímo nástrojový spíkry ale sou to spíkry pro basový aplikace a bass guitar(ty sou samo levnější než special nastrojový)....tak nevím když eminence dělá i special nastrový....ale asi kopuím ty levnější.... big_smile ještě přemýšlím o těch celestýnech no ještě počkam

0 xLajků:

10

Asi takhle: Od Emi.. série reproduktorů AMERICAN STANDARD (kam patří ty alphy, bety, gammy delty a kappy) s plechovým košem jsou určený hlavně jako nástrojový. Do PA to jsou s litým košem - série PRO. Ty plecháče používá na basu většina světových firem (pod svým zákaznickým logem). Z patnáctek to jsou většinou modifikace Beta 15 (Fender), Gamma 15 a Delta 15. Pro těch 150W od Marshalla bych viděl repro tak na těch 300-400W. A cenově je z nich nejdražší Gamma 15 (cca 2370,00kč). Nebyl by problém některý z nich tam namontovat a vyzkoušet.

0 xLajků:

11

Okej moc děkuju za odpověd, ještě se chci zeptat jestli platí že nejdražší (Gamma 15) je taky asi nejlepší? Protože tyhle penauze se mi zdaj celkem přijatelný smile

0 xLajků:

12

Těžko říct, co je nejlepší. Jak už někde psal Siegi, někdo má rád holky, někdo vdolky. Z těch patnáctek má GAMMA nejsilnější motor (BL product - síla, s jakou je hnaná membrána). Beta má převýšení cca na 2kHz, Delta asi na 3kHz a Gamma spíš neutrálnější zvuk. Pokud byste jel okolo Pardubic (a já v nich náhodou byl), můžeme něco vyzkoušet.

0 xLajků:

13

taky by mě zajímalo jak hrají ty širokopásmový repra Eminence třeba Beta 15CX - když bych tam chtěl hrát basu i kytaru a nechtěl bych stavět repro bednu s vyhybkou a výškáčem

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

14

Pozor - Beta 15CX je koaxiální reprák. Zezadu se do něj musí našroubovat driver (Emi doporučuje jejich PSD2002S-8). A vyhýbka tam zamozřejmě být musí. Výhoda tohohle řešení je v tom, že celé frekv. pásmo vychází z jednoho bodu. Ale proč na kytaru vejškáč? Jedině na elektroakustiku, ale na elektriku jen do 4-5kHz a dost. Jinak je zkreslenej zvuk nepoužitelnej - bzučí.

0 xLajků:

15

já jsem to myslel jako celkový odposlech pro basu kytaru i zpěv, protože používáme Line 6 . Moc díky

LEE HOOKER,  PEAVEY SPECTRUM ANALOG FILTER, EH MICROSYNTH, KORG X-911, FENDER MUSTANG FLOOR, MINIPOPS
0 xLajků:

16

Sice to neni moc k tématu, ale nevíte někdo cokoliv o repro Celestion BX 15 -typ už přesně nevim (vim jenom, že má 250W a litej koš).Kdyby třeba Hocke cokoliv věděl, tak ať dá prosim vědět....

0 xLajků:

17

Dalo mi to práci, ale něco jsem našel. BX15-2560, BX15-3075 a BX15-4085. Ten první je 250W. Píšou frekv. 45 - 4kHz, citl. 98dB, resonance 45Hz, Qts 0,397, Bl 16,5, Vas 188 litrů. V ceníku IFM Melodia (tehdy dovozce Celestinů) z roku 94 stál 4700,00Kč.

0 xLajků:

18

to hocke: díky za nabídku ale bohužel sem pražák a repro potřebuju no hodně brzo (na toho celestýna už hrát nechci to ho rači střelím) takže než bych se někdy dostal do pardubic tak by to chvilku trvalo...no sem rád že mám aspon zúžený výběr.... asi teda tu Gammu....možná by to ještě chtlěo zjistit rozměry boxu do kterýho reprák budu dávat a taky podle toho vybírat smile

0 xLajků:

19

to hocke: tim vam Kubs nenapadne naznacuje, aby jste mu to spocital big_smile big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků:

20

Hocke:Díky moc,o tomhle něco sehnat neni fakt sranda.Mám dva, tak si je dám asi do svýho bassboxu :-)
Kdyby chtěl někdo ty Eminence Delta,tak dejte vědět.......

0 xLajků:

21

hej juhuuu nevím ale jestli mr Hocke dojede do prahy změří si box a pak uděla a x b x c = X litrů  tak klidně ale tohle asi zvládnu sám  smile jo a na kolik litras je dělanej ten a ten eminence reprák mám ve stručným přehledu zde
http://ebassist.com/docs/eminence_comparison.html
eminence_comparison.html

0 xLajků:

22

dyt ja nic nerikam big_smile

Komba, basy, hlavy, kytary a tak.
0 xLajků: