1

Téma: Basa K&K

Co říkáte na basu K&K, která se teď právě inzeruje na hudebnibazar.cz. Uvažuji nad ní.
Hrajeme něco mezi metalem a hardcorem. Hraji trsátkem a struny podlazuji. Bude vhodná nebo za ty peníze seženu něco lepšího? díky

Bacchus Woodline P Classic
Warwick ProFet 3.2
Warwick 411 Pro
Tech 21 SansAmp Bass Driver
0 xLajků:

2

Re: Basa K&K

http://basy.wz.cz/
v sekci baskytary jsou tam dvě recenze na KK, tak pročti a uvidíš.. Pár lidí tu KK mělo/má, tak ti určitě řeknou.

0 xLajků:

3

No já teda nevím, ale všichni moji známí, co je měli (asi 5 nebo 6 lidí), nakonec prodali s tím, že to jako moc nehraje... Teď jsem měl možnost kouknout na jednu jejich highendovou a je to hluchý, i když to vypadá, že to bude hrát jako kráva. Prostě ne.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

4

A hlavně, teda aspoň podle mě, je to hnusný jak chlupatá prdel...

často kladené dotazy: FAQ
něco o mně: Kurca Tovium
0 xLajků:

5

no skoro mi příde že KK sou pěkně podělaný nástroje...

basy přicházejí a odcházejí big_smile
------------------------------------------------------------------------
Fender Precision '86, GK 700RB-2, Line6 410
0 xLajků:

6

Tady je vidět, jak stačí mít v portfoliu jedno velký šíšo méno a na prodejnost je zaděláno.

0 xLajků:

7

Jakozto byvaly majitel kacka - mel jsem ho cca rok, koupil jsem ho od Pipy, ktery zrovna jednu recenzi na tu basu napsal. Rozhodne si nemyslim, ze jsou to podelane nastroje. Urcite zalezi kus od kusu (povedenost nastroje, smes drev, elektronika, ...), nicmene si stojim za tim, ze v kategorii stredni az vyssi stredni tridy ty basy patri.

Basu jsem prodal ne proto, ze by byla hlucha, spis mi prisla "nezajimava". Urcite ne proto, ze by byla hlucha. Na prsty byla vyborna - prurazny nabruceny zvuk, ktery bude tazateli urcite vyhovovat. Na slap jsem s ni moc spokojeny nebyl - tam naopak prolizala kapelou dost spatne. Ve chvili, kdy jsem jednou na zkousce vyzkousel preclika, ktery na prsty nebyl zdaleka tak konkretni a prurazny, ale na slap ho vsude bylo plno, bylo rozhodnuto.

Jeste co se tyka one hluchoty - mam na to jednu hypotezu. Tyto nastroje se vyrabely v 90. letech, tzn. jsou stare 10 a vice let. Predpokladam, ze vetsina majitelu zadny velky servis nastroje nedelala. Narazim ted na 2 mista nastroje
1. mozna by stalo za to pritahnout kobylu
2. na 99% by stalo za to prebrousit nebo vymenit nulty prazec. Za ta leta bude urcite pekne vymackany (to ostatne u vsech starsich nastroju) a verte tomu, ze tech par korun (prebrouseni) az par stovek (novy, nejlepe kosteny prazec) bude stat opravdu za to.

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

8

D.a.l.i napsal:

Basu jsem prodal ne proto, ze by byla hlucha, spis mi prisla "nezajimava".

No já jsem to tak myslel... že to prostě hrálo, ale tak jako nemastně neslaně - tím pádem k ničemu.
A myslím, že s tím údržba nemá co dělat.

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

9

není to těma průchozíma krkama? Má je to ne? a my sme tu vesměs zvyklý na šrouby.

0 xLajků:

10

Měl jsem KK docela dlouho - byla to pěkná basa, dobře udělaná, pravidelně seřizovaná, spousta dodělanejch fíčur, ale obyčejnej americkej preclík ji strčil hned do kapsy... a jak říká Tao, i já znám pár lidí, kteří KK měli, ale všichni se ji dřív nebo později zbavili....

0 xLajků:

11

tao-kan napsal:

No já jsem to tak myslel... že to prostě hrálo, ale tak jako nemastně neslaně - tím pádem k ničemu.
A myslím, že s tím údržba nemá co dělat.

Ten vymackany nultak zpusobi, ze zvuk uz neni tak konkretni... Proto by me zajimalo, co by s tema basama udelal kvalitni novy nultak. Kdyz mas na aute 10 let stary vzduchovy filtr a vymenis ho za novy, taky se nestacis divit, jak ta stara plecka najednou ozije smile

Nějaký Fendery...
Nějakej pedalboard s hromadou českých (i nečeských) výrobků, Hocke Blues 18 + 10/12" bedna (CZ/CZ)
0 xLajků:

12

Jsem aktivní majitel K&K (což myslím že na ní hraji a dost) a v rukou jsem jich měl ještě pár jiných. Musím říct že je to kus od kusu. Některé byly spíše jako pokojový doplněk než hudební nástroj a některé fakt super. Záleželo z kterého období výroby a pro koho byly dělané ;-) Já sám jsem první vyreklamoval a čekal min. půlroku na novou ;-)

Zvuk mají specifický a chápu že v masivní oblibě precisionů na tomto foru moc lidem sedět nebude. ;-)

Fender Marcus Miller Jazz Bass V, USA
K&K sixstring Scheufler signature
fretless noname ;-)
0 xLajků:

13

To není v oblibě precisionů :-) Prostě všechny co jsem slyšel byly takový... studený. Prostě že v tom nebyla ta jiskra. To že kytara ladí a všechno jinak funguje neznamená, že je to dobrý nástroj. :-) Ale samozřejmě jsem dalek tvrzení, že žádný káčko nehraje... :-)

0 xLajků:

14

tao-kan napsal:

Prostě všechny co jsem slyšel byly takový... studený. Prostě že v tom nebyla ta jiskra.

To je dobra charakteristika, ta se mi pro muj byvaly nastroj libi smile Takovy aristokrat, s kterym si nepotykam smile

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

15 Naposledy upravil: Dunde.e (08. 10. 2008 19.25:09)

D.a.l.i
já ti nevím, ty přikládáš nulťáků šílený vliv na zvuk (samozřejmně na prazdné struně jo ale pak na zmáčklých už ne), podle mne to není sním až tak žhavé, je to spíš jen už o stylu, jako jestli kožený pás nebo šňůra ze sáněk. Já sem měl na srazu fokusku fretless která stála párk kč (nejsou na ni žádné předražené věci, krom snímačů za 1500 smile akorát sem ji věnoval trochu dodatečné ruční práce) a dokud byl klid tak se všem poměrně líbila a přitom nulťák je tam původní, zabrousil sem ho fakt hodňě prasácky, ale přesto to na prázdné struny je ostré konkrétní s výškama a mám tam struny co pamatují 3majitele té basy akorát sem je vypral před měsícem big_smile . Tím nechci chválit svou basu. Chi říct že kouzla a čáry se neodehrávají na nulťáku ani na tom že ji máš rád nebo se usmíval člověk když kácel strom ze kterého se pak vyřezalo tělo. Nebo ji někdo vychválil popř znemožnil někdo na fóru.

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

16

tak tak dundee aneb ještě bych doplnil že hustý je jak je pořád v některejch zakořeněná ta dokonalá vlastnost bronzováho nultáku big_smile nevím kdo to říkal v rozhovoru ale "jo a samozřejmě že basa měla bronzovej nulták....ehmm proč?? no prostě to tak tenkrát měl každej" big_smile big_smile big_smile

taky si myslím že nultáku se přikládá až moc velká důležitost....stačí kost....a von i ten plast...dyt ty legendy lakland skyline je maj taky plastový a přehrajou půl  fora

0 xLajků:

17

S KK jsem taky přišel do styku - u mého známého,co ji stále vlastní.
Zvláštní na něm je to,že celou dobu co ji má,tak vypadá nespokojeně.
Překvapila mne její nedodělanost-to je problém fortelnosti ,umu a přístupu k práci od samotného zhotovitele - takovou prasečinu bych nepustil do oběhu - neuvědomuje si,že o reklamu si může on sám.
Už to do ruky nechci.
Věřím ale jedné věci,že to bude kus od kusu. Snad.?!

Jinak k tomu zvuku: myslím,že na něj opravdu mají vliv prvky na nástroji(nulťák,pražce,přítlačné prvky,mechanika,kobyla a spojení s nimi) - po dotažení mnohdy zmizí i "neznělé" tony.

Osobně bych do toho nešel - myslím,že je to neprodejná věc - tedy i špatná investice do budoucna.
M

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

18

marjanbass napsal:

přítlačné prvky

prsty smile

ad kobyla myslím že mi tu nedávno dost vyčinilo pár starozaprdlíků když odmítalo uznat jakejkoliv zvukovej přínos kvalitní masivní kobyly...

0 xLajků:

19

Kost je na nultak dle meho stale optimalni. Co si budem rikat. Plast je lacina nahrazka. Pouziva se i drevo, ale to se asi baskytary netyka. Kovovy nultak nevim, proc ne, proc jo.

Jinak duuulezite jsou samo prazce, jaky drat, jak moc jsou ohrane, jakou maji hranu, jestli jsou vymlete, jestli je o ne pecovane, nebo uz dva roky nevidely brouseni.

Ja ze zkusenosti davam obrovskou dulezitost kobyle. Samozrejme, ze vsechno je dulezite...takze tohle jsou asi tak hodnotne tlachy jak zivotni rady dedka Pechy.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

20

Jo, přesně - starozaprdlíci!!!! smile

Čekám každým dnem,že se na mne obrátí výrobci mých bass s bezplatnou výměnou kobyl za vohnutej plech.(+ Dopravný bude hrazeno výrobcem!!  smile))
Nevím,kde to vázne smile) !!!

(Jinak neodsuzuju ani ten plech. Podstatný je,aby to hrálo k mé spokojenosti.)

M

Baskytary: Víc než je běžné
Aparáty:     Víc než je běžné
Efekty:        Víc než je běžné
Kabely: LavaCable,DiMarzioCable,Vovox,PhilJonesCable,PRScable,GeorgeL'sCables, ...
Příslušenství: Lehle,SonicResearch,Korg,MXR,BOSS,Furman,Peterson,Ultimate,SKBcasses,Elixir, ...
0 xLajků:

21

marjanbass napsal:

(Jinak neodsuzuju ani ten plech. Podstatný je,aby to hrálo k mé spokojenosti.)

hlavně není plech jako plech....on občas plech bejvá pěkně masivní big_smile

0 xLajků:

22

všechno co je drahé, vypadá složitě a někdo o tom něco povídal je jednoznačně super smile to je jasná věc. Nejlepší zákazní je hlupák naivní big_smile, to je taky jasné big_smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

23

Dunde.e napsal:

já ti nevím, ty přikládáš nulťáků šílený vliv na zvuk (samozřejmně na prazdné struně jo ale pak na zmáčklých už ne)

Ver never, nultak ma vliv na zvuk (hlavne konkretnost a jasnost) i v polohach, ac to na prvni pohled vypada nelogicky... A ver tomu, ze rozdil vymlety plast vs. novy kosteny je slyset hodne dobre...

Nějaký Fendery...
0 xLajků:

24 Naposledy upravil: Kubš (08. 10. 2008 22.16:08)

Dunde.e napsal:

všechno co je drahé, vypadá složitě a někdo o tom něco povídal je jednoznačně super smile to je jasná věc. Nejlepší zákazní je hlupák naivní big_smile, to je taky jasné big_smile

huh ted ti moc nerozumím...já myslím že tak to prostě dneska funguje - je doba internetu, je doba jednoduchýho šíření informací...proč myslíš že dneska zažívaj boom "aftermarket" a jakýkoliv "custom" produkty....některý za to stojej některý se jen vezou ale nic moc jim to právě kůli netu není platný, když už sme u toho tak třeba takový KK se veze na vlně custom ale internet mu tedy moc nepomáhá jak to tak vídím

0 xLajků:

25

jestli si vyděl, jak vařili v pohádce polévku ze sekyrky ...tak to s některýma věcma vypadá.

Zas naopak by mě vcelku zajímalo, kde se stala tak fatální chyba u KK. Onehdá sem koupil podceňované snímače EMG od kuřete co se tu válelya stávaly neprodejnýma, mám ji na kolující base, sem její 4majitel ne-li víc a nulťák mám vyhlodaný z plastu co tam byl.   Takže mám defakto všechno špatně. Na base sem jen usadil krk a kobylku, do které sem přidal 4šroubky navíc, odstínil elektriku, přebrousil už vydřený krk a ona najednou hraje.

0 xLajků:

26

ale prosímtě...EMG vůbec netahej mezi špatný produkty či pochybovačný produkty...to že sou tady zhomouštělý pasivkáři který se bojej čehokoliv  a to co se už 25 let uspěšně používá jim taky smrdí protože to nemá vidět ty kolečka který tak hezky dělaj zvuk big_smile to není známka špatnosti...tý base určitě dodaly kule, a zvuk.....

0 xLajků:

27

No s tema polovejma nastavcema je to hodne zajimavy. I me - a to jsem clovek moderni big_smile - prijde, ze kde byly polovy nastavce, tak to hralo lip nez mejdla. Ale ruku do ohne za to nedam, protoze nejeden clovek i z odborniku technickych se mi tenhle nazor snazil vyvratit.

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

28

OK napsal:

No s tema polovejma nastavcema je to hodne zajimavy. I me - a to jsem clovek moderni  - prijde, ze kde byly polovy nastavce, tak to hralo lip nez mejdla. Ale ruku do ohne za to nedam, protoze nejeden clovek i z odborniku technickych se mi tenhle nazor snazil vyvratit.

hele to je tak asi jako soudit jeslti basa z olše je lepší než basa z mahagonu....nedá se

0 xLajků:

29

Dunde.e napsal:

Onehdá sem koupil podceňované snímače EMG od kuřete

nejen kvůli tomu, že já sem byl ten, kdo tenhle konkrétní kousek přitáh do čr, mě už to začíná pěkně štvát.  nikdo je nikdy nepodcenil, jen nekoupil, to je rozdíl.

tohle snad hovoří jasně..
http://i255.photobucket.com/albums/hh158/JLEES428/Ebizay/buck-12.jpg
http://www.bassexchange.com/catalog/images/FoderaVWFlame.jpg

0 xLajků:

30

já taky občas kacířsky přemýšlím o návratu k EMG

0 xLajků:

31

Ta Dundeeho Fokuska je původně moje, tedy já jsem ji koupil už z  druhé ruky, po mě ji měl Spider-a nikdo  nás na ní struny neměnil. No a ty EMG z ní udělali malej zázrak, fakt jsem čuměl-v porovnání s tím, co si ji pamatuju-a je to krásná ukázka toho, jak málo stačí a něco dostane špatnou nálepku...tady rok ležely levný dobrý snímače a nikdo je nechtěl že jsou moc metalový :-)
Kdyby Laney náhodou vyrobil špičkový basový aparát, tak si ho tady taky nikdo nekoupí :-) (a na talkbassu beztak taky ne...) Špatná reklama se šíří snáz než dobrá. Kdyby některý Behringer hrát slušně, tak tomu tady taky nikdo věřit nebude.

Lakland  JO5, Fender precision elite (1983), Ibanez ATK 305, Cort GB 75JJ, Crafter pětka akustická
Aguilar ag700+sl 410
K volšovým rukám volšový tělo!
0 xLajků:

32

pipa napsal:

Kdyby Laney náhodou vyrobil špičkový basový aparát, tak si ho tady taky nikdo nekoupí :-)

to je imho hloupost...Laney basový měli dobrý výrobky....ale zas pokud jejich špičky v base hrály jako špičky v kytaře tak potěš koště a vytas blicí pytlíky

0 xLajků: