Téma: Výkon lampáče
výkon lampových zesilovačů je prý větší než u stejně výkoných tranzistorů. Takže ten 120W lampový (hocke) by odpovídal zhruba kolikati W tranzistoráku? Projeví se to i na výběru reproboxu, jaká by měla báýt rezerva apod?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Baskytara.com » Baskytara » Výkon lampáče
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
výkon lampových zesilovačů je prý větší než u stejně výkoných tranzistorů. Takže ten 120W lampový (hocke) by odpovídal zhruba kolikati W tranzistoráku? Projeví se to i na výběru reproboxu, jaká by měla báýt rezerva apod?
hmm, tak to začínám silně uvažovat, že si našetřím na Celolampovou hlavu Hocke, 120W za 12000 je fakt vpohodě, jenom by to chtělo víc informací o té hlavě, protože na svých stránkách www.hocke.org o ní není kromě ceníku ani zmínka (alespoň jsem tam nic neviděl.)
k té hlavě bednu gallien kruegerer, to by mohlo stát zato, ale než si to vybrigádničím tak budu muset matak pěkně dlouho...
Abych pravdu řekl tak jak se řekne Hocke tak se mi začnou ježit chlupy po celim těle, máme ve zkušebně lampový kombo Hocke je pravda že je kytarový ale když na to kytarysta hraje tak horší zvuk jsem neslyšel. No uvaž nad tim ale já bych radši něco kvalitního...
Taky bych ti spíš doporušil aby ses podíval po něčem menšim (spíš kombo než hlavu + bednu), míň výkonym (na hraní doma a na běžný zkoušení ti stačí 100W) a kvalitnějším. Myslim, že ten Fender Rumble 100 by moh bejt v pohodě. Rozhodně bych mu věřil víc než Behringerům, Hockemu nebo Stagovi.
na hraní doma mám objednaný behringer 15W, měl by přijít dnes nebo zítra. ale můj kytarista si teď kupuje marshalla mg 30W tak uvažuju o nečem k tomu
Já používám od Hockeho dlouhodobě bedny 4x10 a 1x15 a myslím že jsou udělaný poctivě, můžu srovnávat třeba s SWR, co mám, a není tam podstatný rozdíl, na živý hraní určitě ne. Hrál jsem na Hocke tranzistorový kombo, a je to zvukově spíš nadstandart, já bych si tu hlavu jel na tvým místě vyzkoušet do Pardubic, a rozhoduj se podle toho, co uslyšíš. Já myslím, že ing. Hocke ví, co dělá.
Nejdůležitější je si to vyzkoušet v krámě. Značka nic neřeší. Záleží třeba zrovna na povedené sérii onoho výrobku a tak. Mám aparát samodomo. Se zvukem jsem spokojen. Jako předzesik mám lampu Behringer MIC200.
Kámoš měl kdysi hlavu Hocke, hrálo to na ty prachy poměrně slušně (i když nějaká velká bomba to nebyla - asi jako Laney, tj. celkem příjemnej zvuk, ale jenom jeden) ale zase brzo začala blbnout, až odešla úplně. Byl bych opatrnej.
Ve zkušebně jsme měli Lejno 300w a bylo to docela v pohodě. Je pravda, že jeden zvuk byl nevýhodou, ale to mi tehdy nevadilo. Dneska se jdu pokouknout po kšeftech, trochu obhlídnout možnosti.. Jo, jo, s aparátama je to boj! Je škoda popisků na Hockeho stránkách. Ceny neměl špatný. Měli jsme od něj P/A čko a docela stačilo. Je jasný, že marshall to nejni, ale za ty prachy...
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Baskytara.com » Baskytara » Výkon lampáče