Téma: Pračka na struny
Původně sem chtěl hrát hru typu hádej co to je, ale nakonec to tu vyvalím natvrdo .
Vytvořil sem vynález za který neobržím kupu peněz (tak to hold chodí ), ale obohatil sem svůj život, aneb muj život do posud mohu nazvat život prázným bez pračky, nyní to je nová éra s pračkou
.
Tady je foto :
Použil sem starý motor ze stěračů (nejspíš škoda 1000, nebo ještě něco staršího) a musel sem v něm upravit ten mechanismus, resp. ho vyhodit, protože výstup z toho bylo pouze krátké kývaní, které by se mi hodilo ale muselo by být aspoň tu jednu otáčku, protože mělo tak čtvrť, tak mechanismus šel ven a zůstal tam jen šnek a šnekové kolo, udělal sem nový výstup, takže z převodovky trčí jen závit M8 . Buben sem přidělal pomocí takové příruby z plechu a na převodovce je pouze našroubovaný, takže ho mohu lehko sundat, když potřebuji třeba něco poupravit, nebo vylet lih. Pro struny jsem ještě udělal takový koš z drátu aby struny byly v tom bubnu cikcak, nebyly jen nalepené na stěně a hlavně šly tam vůbec dostat, protože nádoba je kuželový a struny jsou mrchy neposedné .
Mám to zapojené na trafo z vláčků a peru na cca 5-6V, což znamená že to má asi 20-30otáček za minutu a proudový odběr zhruba 1A , takžře příkon pračky je kolem 6W, trafo bude mít nějaké ztráty..ale i tak řek bych zanedbatelné.
Buben má průměr cca 18-20cm a je to vzduchotěsná nádoba na potraviny (stála 35 Kč)
Těď v tom mám naletý denaturovaný líh cca 0,4litru
Struny "peru" cca 1-2hodiny a myslím že z těch strun dostanu asi maximum na co jsou ještě schopné, řek bych že odmaštěné jsou dokonale akorát už jsou mechanicky opotřebované.
Zatíma si vše.

David Eden WTX-260 , SWR Goliath 2x10 (x2), HOCKE BN110