1

Téma: Pračka na struny

Původně sem chtěl hrát hru typu hádej co to je, ale nakonec to tu vyvalím natvrdo wink .
Vytvořil sem vynález za který neobržím kupu peněz (tak to hold chodí big_smile ), ale obohatil sem svůj život,  aneb muj život do posud mohu nazvat život prázným bez pračky, nyní to je nová éra s pračkou cool .

Tady je foto :
http://www.nero2.mysteria.cz/fokus/dundeexxxx.jpg

Použil sem starý motor ze stěračů (nejspíš škoda 1000, nebo ještě něco staršího) a musel sem v něm upravit ten mechanismus, resp. ho vyhodit, protože výstup z toho bylo pouze krátké kývaní, které by se mi hodilo ale muselo by být aspoň tu jednu otáčku, protože mělo tak čtvrť, tak mechanismus šel ven a zůstal tam jen šnek a šnekové kolo, udělal sem nový výstup, takže z převodovky trčí jen závit M8 . Buben sem přidělal pomocí takové příruby z plechu a na převodovce je pouze našroubovaný, takže ho mohu lehko sundat, když potřebuji třeba něco poupravit, nebo vylet lih.  Pro struny jsem ještě udělal takový koš z drátu aby struny byly v tom bubnu cikcak, nebyly jen nalepené na stěně a hlavně šly tam vůbec dostat, protože nádoba je kuželový a struny jsou mrchy neposedné smile .
Mám to zapojené na trafo z vláčků a peru na cca 5-6V, což znamená že to má asi 20-30otáček za minutu a proudový odběr zhruba 1A , takžře příkon pračky je kolem 6W, trafo bude mít nějaké ztráty..ale i tak řek bych zanedbatelné.

Buben má průměr cca 18-20cm a je to vzduchotěsná nádoba na potraviny (stála 35 Kč)
Těď v tom mám naletý denaturovaný líh cca 0,4litru

Struny "peru" cca 1-2hodiny a myslím že z těch strun dostanu asi maximum na co jsou ještě schopné, řek bych že odmaštěné jsou dokonale akorát už jsou mechanicky opotřebované.

Zatíma si vše. wink

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků:

2

Re: Pračka na struny

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile ty vole, já myslel, že tu někdo prodává anténu na wi-fi big_smile

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

3

big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile big_smile kutil Tim

a co treba tohle? http://www.volny.cz/matejkatvs/prodej/n … vavana.htm

CEILIN KAT IZ WATCHIN U MASTERBATE
0 xLajků:

4

žádné wifi big_smile

OK napsal:

a co treba tohle? http://www.volny.cz/matejkatvs/prodej/n … vavana.htm

hmm..to by mohlo fungoat, ale není to už tak stylové smile

Ještě udělám nějaký teshoping a můžu najmout cizince do továrny na pračky big_smile

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
0 xLajků:

5

Dunde.e napsal:

hmm..to by mohlo fungoat, ale není to už tak stylové

Tjn a navic to neni zrovna zadarmo. Štýlo to tvoje ma, to mu nelze uprit.

Dunde.e napsal:

Ještě udělám nějaký teshoping a můžu najmout cizince do továrny na pračky

To bude chtit patent. A taky nekdy ma bejt tusim designblok, tak nezapomen prihlasit do souteze o dyzajn roku smile

Dunde.e napsal:

žádné wifi big_smile

takze hifi?

0 xLajků:

6

hifi možná jo smile, a nejdůležitější je zvolit správné dřevo na podstavec, na tom netřeba šetřit, protože pořádné dřevo je základ, já sem použil... no když sem to řezal, tak to vonělo, takže by to mohl být modřín smile ....poctivou práci lidi ocení. Pere hezky smile

Bych do toho mohl někdy zkusit narvat i ponožky nějaké jeté, apoň ten týden - jak ty struny big_smile

0 xLajků:

7 Naposledy upravil: OK (10. 09. 2008 19.35:31)

To drevo ma peknou kresbu, rekl bych ze to bude asi rare TOP European larch s unikatnim rustem. Jinak samozrejme custom handmade vyroba, Skoda sterac TOP eastern European soviet-era steel, s army-standart engine, navic splnuje i kategorii vintaz a to lanko jasnej boutique. Sice tam je trosku scratches, ale to je urcite jenom po umisteni v racku...pardon pod kapotou a jeste to prida vintaz chuti. Plus pouziti modernich a inovatorskych PVC materialu. Kamarade, az to budes prodava na eBayi, po deset tisic $ nechod.

Navic koukam A+ class, economy green power, enviroment friendly

Dunde.e napsal:

5-6V, což znamená že to má asi 20-30otáček za minutu a proudový odběr zhruba 1A , takžře příkon pračky je kolem 6W, trafo bude mít nějaké ztráty..ale i tak řek bych zanedbatelné.

0 xLajků:

8

to je dokonalý big_smile skvělá práce smile

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

9

OK: no jo big_smile , ...ještě by to chtělo koupit pár 6V solárních panelů a mohl bych čerpat možná i nějakou tu dotaci z evropských fondů

Jenich: Díky smile

0 xLajků:

10

Dunde.e napsal:

OK: no jo big_smile , ...ještě by to chtělo koupit pár 6V solárních panelů a mohl bych čerpat možná i nějakou tu dotaci z evropských fondů

No ty jo uz vidim tu ceduli s vlajeckama pri vjezdu do Vsetina.
First European string laundry. Environmental friendly duty. Serviced by natives. JROP. Financed by European Union Funds ERDF, LIFE+. Sponsored by FairTrade. Main developer: Dunde.e

0 xLajků:

11

Lmn13 Jo těsní to dobře, ještě mi z tama nevykaplo nic, ani to nejde citit, když je to zavřené. Denaturák totiž strašně smrdí aby nešel pít, tak kdyby to někdy kapalo, tak bych to věděl. Já ten lih z tama nevylévám ale nechávám ho pořád tam.
Když to zavírám, tak se snažím to víčko trochu promáčknout abych z tama dostal trochu vzduchu a byl v tom trochu podtlak, přece jen kdyby se to ohřálo a natlakovalo trochu, tak asi by to udrželo, ale jistota je jistota, byl by to totiž šilený smrad big_smile
Ta naušnice by šikla, ktomu nějaký půlkilový zlatý řetěz kolem krku...ať lidí ví smile

OK Mě bavíš big_smile . Ještě by to chtělo natočit dokument, jak se z nikoho stal evropský podnikatel, díky tomu že šel za svým snem. smile

0 xLajků:

12 Naposledy upravil: olaf (10. 09. 2008 21.12:07)

unglaublich!!!

Jack Pampero Workingman Traynor & Soundelirium
0 xLajků:

13

Jako čumim, udělátko fakt moc pěkný, ale dle mýho názoru a vzhledem k cenám strun Warwick Red Label (ano, nejsou to dokonalé struny,ale za ty prachy) mi to přijde zbytečný relativně. Ale to nic nemění na tom že obdivuju tu práci a nápad a zlatá český šikovný ručičiky big_smile:D ale je fakt jak říkali jiní, že by si s tim třeba prorazil big_smile ale jnak hezká práce

Tokai Hardpuncher '81, Ibanez Silver Series Jazz Bass '78, Fernanders Burny Jazz Bass '74-'76, Fernandes Stone Logo FPB-65 '78, Custom Lawsuit Ripper/Grabber '80
0 xLajků:

14

Nechcu dělat reklamu, hoši, ale zkoušeli ste už fast fret od GHS? fakt to funguje. dřív sem taky prával...

Gdyž nende o život de o hovno?
0 xLajků:

15

Jakze to bylo v Peliskach?
"To muselo dat prace a pritom takova blbost..."

0 xLajků:

16

vitezslav napsal:

Nechcu dělat reklamu, hoši, ale zkoušeli ste už fast fret od GHS? fakt to funguje. dřív sem taky prával...

Tenhle psí tuk na struny...tomu já nefandim. Já si radši koupim pračku až je začnou prodávat... Ne že bych vyvářel, ale je to fancy záležitost.

Custom Lubovka Procházka Jazz Bass 17" - made in smichov
Custom snimac SBS - made in slovensky pohranici
Custom Bayger Sustainer - made in vostrava
Regular and rectangular Hocke BN110H 100w - made in pardubice, near kaufland...
0 xLajků:

17

vitezslav fast fret mám, a i když byl nový tak to bylo takové částečné oživování, že ty struny umírají pomaleji, ale nové struyn to mylsím zabíjí.

Jenich že bych to fakt začal vyrábět? smile

0 xLajků:

18

Jenich napsal:

je to fancy záležitost.

+1

0 xLajků:

19

Asi zůstanu u octový vody a svýho kastrůlku po babičce ve kterým si vyvářela falešný zuby...

Yamaha TRB-5P; Sandberg California TM2 5 str.; Lakland Skyline 55-02 Deluxe; Fender Jazz Bass (US 1976); Fender Jazz Bass Fretless; EBS Gorm 350 (2x10"); EBS Neo Drome 150 (1x12"); EBS Microbass II Preamp/DI Box
http://www.monantes.cz/
http://www.tombowling.cz/
0 xLajků:

20

no ja nevim..to se teda toci ta pracka jo? a mas v tom lih?? jestli by nebylo lepsi to dat do rendliku a 10 min pod tim pritopit nez to 2 hodiny tocit .. ad ten ultrazvukzkousel sem to v laboratorni US lazni.. a nejakej rozdil oproti strunam co byli jenom nalozeny do aceonu sem nezaznamenal..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

21

jo točí se to pořád dokola a jedním směrem, otáčky přehodit nelze i když to přepóluji, ten motor je dělaný tak že když ho zapojím +,- nebo -,+ tak se točí vždy stejně.

Mám v tom denaturovaný líh (min93%).

Vaření je pro mne takové zdlouhavé i když to trvá celkově kratší dobu. O tom co je učinější nechci spekulovat, ale u toho praní je jedno + že ty strynu neohřívám, težko říct jestli je to výhoda nebo nevýhoda. Pokud ty struny mám sundané, tak je tam hodím během chvíle a mohu tak do 2minut začít prát smile , pak si dělám něco jiného a nemusím si toho všímat (můžu třeba žehlit big_smile ) , až si vzpomenu že ještě peru, tak o zastavím sundám dekl, vytáhnu struny v tom drátěném koši, skočím do koupelky, tam to osprchuju, pak každou strunu otřu hadrem a můžu je sbalit a pověsit někam na hřebík.

0 xLajků:

22

Me prislo ze tyhle FastFrety s StringFellowy akorat pomahaji dalsi spine se pekne utemovat v motání struny a ta tim padem jeste vic ztezkne. Mozna u kytarovejch strun to pomahalo, ale basovy si tim clovek akorat ucpal. Me prijde nejsympatictejsi proprání v lihu, případně to čistidlo na cyklistický řetězy.

Fender Standard P-Bass -> Boss GT1b -> Ibanez Promethean 3110 -> PA
0 xLajků:

23

já teď struny na base ošetřuji jen suchým savým hadrem, nic na ně nenanáším a pouze stírám novou mastnotu. Už třeba po zkoušce jde hodně vidět na hadru jak zčerná když utřu ty struny.

0 xLajků:

24

Dandý, to teda nemá chybu, vyváření a čištění strun mě vyloženě nebaví, takže TOHLE bych si rozhodně koupil... kdyby se tu udílely reputace, hned bys ode mě jednu kladnou slíznul big_smile big_smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

25

Jenich napsal:

Tenhle psí tuk na struny...tomu já nefandim. Já si radši koupim pračku až je začnou prodávat... Ne že bych vyvářel, ale je to fancy záležitost.

Jasněééé! lol
Fast fret se mi stejně nikdy neosvědčil...

DRŽ HUDBU!
0 xLajků:

26

Jako kámoš bez fast fretu nedá ani ránu. Když mu dojde tak on je schopný nesáhnout na tu kytaru dokud si nekoupí nový smile

K tomu praní. Fakt vykucený vynález. Ale já to peru v roztoku jaru a alpy s vodou a normálně to vařím v hrnci. Je to sice takové buranské, ale odmastí se dobře a hrají pak líp než třeba nové struny.

Nástroj - Squier Classic Vibe Jazz Bass ’60s
"Aparát" - Behringer BX600; KUSTOM - KBA 16 X
Efekt - Behringer BEQ 700
0 xLajků:

27

no podle mne je nej obycejnej aceton.. ma to tu vyhodu ze kdyz je vyndas oplacnes tim acetonem ten se odpari behem chvilicky...  ale na naky dlouhy nakladani to moc neni pac se mocne vyparuje:) ale kdyz je na tom puklicka .. tak to tam muzes nechat par dni .. a hraje to jak zamlada..

...nemit hlavu... nevadi
...nemit marka..vadi
0 xLajků:

28

Dobros napsal:

Ale já to peru v roztoku jaru a alpy s vodou a normálně to vařím v hrnci. Je to sice takové buranské

big_smile big_smile big_smile big_smile

0 xLajků:

29

Dunde.e napsal:

já teď struny na base ošetřuji jen suchým savým hadrem, nic na ně nenanáším a pouze stírám novou mastnotu. Už třeba po zkoušce jde hodně vidět na hadru jak zčerná když utřu ty struny.

Možná by stačilo umejt si ruce big_smile big_smile
btw, objednal bych si jednu tu pračku wink
Kolik vlastně stojí? big_smile

Fokus - Jazz bass sunburst 4s LH
Squier by Fender - Standard Precision Bass Special Left Handed
Dimavery JB 302 (FUJ!)
0 xLajků:

30

Ruce si umývám před hraním, na koncertem to trochu opomíjím, ale doma než chytnu basu, tak si nedovolím položit z ruky řízek aniž bych si ty ruky umyl smile

Kolik ta pračka stojí? No já sem tu spíš jen tak s nadsázkou uvažoval že se to bude vyrábět, jako vyrobit by nebyl problém, kdybyste někdo měli zájem tak by to šlo a nějak bychom se domluvili aby to bylo výhodné pro oba, ale problém by byl s tím motorem, na šroťáku by se daly možná nějaké motorky ze stěraču sehnat, sice težko říct na kolik by to vyšlo, ale pak je zas otázka čím byste to napájeli...asi nelze spoléhat že má každý doma trafák z vláčků nebo autodráhy.

Nějaký ten pohon bude problém, jaký motorek jak ho pohánět..popř jak zpřevodovat aby to nebylo moc drahé.   Já se kdyžtak pokusím an netu něco najít, ale obávám se že to bude vcelku problém.  Uvidím ...nápady vitám.

0 xLajků:

31 Naposledy upravil: Bata (15. 09. 2008 14.11:55)

co třeba nabíječka na na nokii? big_smile

Ale co se Designu týká tak ten je skutečně dokonalej, měl bych to doma jako ozdobu. smile

Dimavery JB 302 (FUJ!)
0 xLajků:

32

no nabiječka je pro tento můj motorek slabá, protože při 6V to má odběr kolem 1A a při 12V cca 1,2A .Ale co mám doma zdroj na efekty, tak ten má 9V a něco málo přes 1A , ten by to mohl utáhnout smile .

Nobo vám muzikantům by stačilo provedení co by se nasadilo na gramofon nebo magneťák a mohli byste u toho i poslochat hudbu smile

0 xLajků:

33

Mno sice je to supr, nicméně, nevidím podstatný rozdíl v tom, aby struna ležela nehybně v lázni s následným ručním okartáčováním,nebo se v ní takle koupala. Ta trochu rozcákaná lázeň v tom bubnu zas takový abrazívní účinek podle mě nemá... kdyby se tam přisypaly třeba broky z tryskače ... ... ... ! !! lol

lol
že mě to v tehdejším zaměstnání nenapadlo do něj na chvilku ty struny dát lol .. ty by dostaly zabrat big_smile myslím, že bych vytáh místo 0.50-tek struny na ukulele smile

Jinak jakejkoli AT-čkovej zdroj utáhne v 5 a 12V hodně i víc než 10A.
za motorek by šlo užít něco podobně zaměřenýho http://eshop.bobr.cz/motorek-12v-k-otaceni-p-12543.html ... i levnějšího teda no..

ale nápad to špatnej neni chválim (upevnit do bubnu karáčky, o který by se struny otíraly ... wink... )

0 xLajků:

34

Ještě by to mohlo jít třeba nějak přidělat na basu, aby to bylo vždycky po ruce big_smile Kdyby se ti při poncertě třeba zamastily struny big_smile
Třeba by pak začaly vyrábět speciální kufry pro basy s pračkou big_smile

Dimavery JB 302 (FUJ!)
0 xLajků:

35

Bata napsal:

Ještě by to mohlo jít třeba nějak přidělat na basu, aby to bylo vždycky po ruce big_smile Kdyby se ti při poncertě třeba zamastily struny big_smile
Třeba by pak začaly vyrábět speciální kufry pro basy s pračkou big_smile

big_smile no právě...! tyhle fikaný procedury jsou tak pracný, smradlavý a... a...

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

36

A proc nevyprat rovnou celou basu...kdo ma sundavat a nandavat porad ty struny.

0 xLajků:

37

OK napsal:

kdo ma sundavat a nandavat porad ty struny.

No teďs uhodils hřebíček na hlavičku... Dundee, co takhle ještě vymyslet automatickej sundavač a natahovač strun? To je snad věc, která mě nebaví úplně nejvíc na světě...

0 xLajků:

38

mikulik napsal:

To je snad věc, která mě nebaví úplně nejvíc na světě...

Neříkej, že radši vytíráš podlahu než měníš struny.... big_smile

Fender P-bass s hromadou páček, kytarovým snímačem a tremolem, SG Les Paul 100, line6 pod hd 500X, Andy's drive, MXR dyna comp, Strymon DECO, Way Huge Pork Loin, TC 3rd Dimension Chorus
0 xLajků:

39

tao-kan napsal:

Neříkej, že radši vytíráš podlahu než měníš struny....

Jo smile

0 xLajků:

40

OK napsal:

A proc nevyprat rovnou celou basu...kdo ma sundavat a nandavat porad ty struny.

Ty seš docela chytrej kluk, teď si na to kápnul... Zkus to nějak vymyslet wink Moje pračká má na basu moc malej buben... Narval bych tam stěží kytaru dkybych jí ulomil krk...

Dimavery JB 302 (FUJ!)
0 xLajků: