1

Téma: Výměna strun na čtyřku

Vážení,moc by mne zajímalo zda-li se dá na čtyřstrunnou basu nasadit silnější struny,ale myslím tím,skrátka někde jsem četl,že se používají H,E,A,D.Když to budu chtít aplikovat,co a jak mám udělat.Mám upravenýho Squiera precižna se singlem u kobyly. cool
                                                                                                        Díky za odpověď

0 xLajků:

2

Re: Výměna strun na čtyřku

Kup pětistrunnou sadu, vyhoď géčko, který je leda pro džezmeny a natáhni struny. Víc není potřeba, snad jen poupravit pilníčkem drážky v nultým pražci, aby se tam ty struny vešly a hlídat, jestli se nějak zásadně nezměnilo prohnutí krku smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

3

mikulik napsal:

hlídat, jestli se nějak zásadně nezměnilo prohnutí krku smile

Už se to tu řešilo - géčko má větší tah než háčko, takže se ti krk spíše narovná a začne to drnčet, než aby se prohnul do luku. Není se čeho bát...

A=A
0 xLajků:

4 Naposledy upravil: mikulik (10. 09. 2008 14.59:38)

kober napsal:

géčko má větší tah než háčko, takže se ti krk spíše narovná

No dyk tak jsem to myslel, prohnutí může bejt i v opačným směru smile

Fender Precision (USA) 1978
Columbus Jazz (Japan) 1970s
Fender Bandmaster Reverb 1971, Marshall DBS 72410 1997
Člen fuck klubu skrytejch čísel
0 xLajků:

5

špatně zvolený nadpis, resp tak nekonkrétní, že klidně může být považován jako zdvojené téma ke "struny a zase jenom struny" viz http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=730

A tady se řešilo ladění AEAG což má velmi blízko k HEAG viz. http://www.forum.baskytara.com/viewtopic.php?id=3979

Takže nechť LOCK

NEUSER Courage-fretless 6str (1991) ,   FENDER American Standard Jazz Bass (2012),  CORT A5 - EMG pickups,      Dundeeho - Jazz Bass smile
David Eden WTX-260  ,   SWR Goliath 2x10 (x2),  HOCKE BN110
0 xLajků: